Dodaj do ulubionych

NAPIECIA GLOWY

12.10.11, 23:16
upadlam na plecy we wrzesniu od tego czasu mam silne, pulsujace bole w glowie. Przeswietlenie ani tomografia nic niewykazaly.
Bole rowniez dotycza oczu i oczodolu, nosa, uszu i dochodza do konczyn nog i rak.
Napiecie w glowie bywa silne i klujace. Dochodzi do ust i brody, glownie sparaliżowana jest prawa czesc.
Specjaliści nerologii i rehabiltacji medycznej wykluczyli np. wynikow badan i przebadania mnie jakiekolwiek urazy. Twierdza, ze jestem zdrowa i wszystkie bole jakie mam to ze stresu.
Bol nieustepuje i niewiem jak sie leczyc ;-(
Prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • tigerness Re: NAPIECIA GLOWY 13.10.11, 01:11
      "Przeswietlenie ani tomografia nic niewykazaly."

RTG czaszki niewiele pokaże o ile nie ma ewidentnych złamań kości. I pewnie nie było tam złamania. Tomografia też mogła niczego nie wykazać, o ile była wykonana bez środka kontrastowego.
      Najbardziej właściwymi wg mnie badaniami w Twoim przypadku byłby rezonans mózgu oraz rezonans odcinka szyjnego ze środkiem kontrastowym. Można te badanie wykonać (oczywiście w tzw. jednym podejściu) bez skierowania w niektórych pracowniach rezonansu, ale odpłatnie. Przeważnie preferowane jest skierowanie. Dlatego wskazana byłaby u Ciebie wizyta u neurochirurga, który skonsultowałby Ciebie, obejrzał RTG i TK i wypisał skierowanie (z ukierunkowującym rozpoznaniem) być może nie tylko na rezonans.
      • 5cesena5 Re: NAPIECIA GLOWY 13.10.11, 20:28
        witaj
        dzieki za info
        jestem w trakcie zalatwiania skierowania na rezonans. znalazlma miejsce gdzie mi go zrobia w ramach NFZ w grudniu. Juz i tak niema nigdzie terminow na ten rok.
        Czy naprawde jest koneicznosc kontaktu z nerochorurgiem? czy u niego niedwowiem sie, ze jestem jeszcze wieksza wariatka?
        bylam dzis u kregarza-mialam caly zwlony kregoslup-szyjny, ledzwiowy, barki i nogu. Do tego zastowowano medycyne chonska. czuje sie lepiej, ale mam watpliwosci. Musilam cos ZROBIC. czy moze mozesz polecic mi wlasciwa terapie?
        • tigerness Re: NAPIECIA GLOWY 13.10.11, 22:47
          "Czy naprawde jest koneicznosc kontaktu z nerochorurgiem? czy u niego niedwowiem sie, ze jestem jeszcze wieksza wariatka?
          bylam dzis u kregarza-mialam caly zwlony kregoslup-szyjny, ledzwiowy, barki i nogu. Do tego zastowowano medycyne chonska. czuje sie lepiej, ale mam watpliwosci."

Poczekaj do grudnia na rezonans i z wynikami zgłoś się do neurochirurga, u którego dowiesz się jak on widzi dalsze rokowania odnośnie Twojego stanu zdrowia i jakie są możliwości leczenia - moim zdaniem taka wizyta jest konieczna. Myślę, że narażasz się na spore ryzyko decydując się na manipulacje kręgarza - to naprawę może przynieść Twojemu kręgosłupowi więcej szkody (często nieodwracalnej, katastrofalnej w skutkach) niż jakiegokolwiek pożytku. Ale decyzja i tak należy do Ciebie.
          • 5cesena5 Re: NAPIECIA GLOWY 14.10.11, 19:50
            dziekuje Ci za odpowiedz.
            czuje sie jeszcze gozej po tym kregarzu-znachorze!
            ona twierdzi, ze to cisnienie, bo mi napewno nic zlego niezrobila.
            Masz racje, zalatwilam dzis skierowanie do nerologa, ktorego mam umowioanego na poniedzielek. Od niiego dostane skeirowanie na rezonas.
            Mam juz miejsce kolejne miejsce gdzie rezonans juz w polowie listopada.
            Bede szukac dalej blizszych terminow moze gdzies Pruszkow itp.
            no i miedzyczasie neurochirurga ;-)
            BARDZO CI DZIEKUJE ZA POMOC ;-)
            nawet niewiesz ile znaczy madrosc w cierpieniu
            nigdy niebylam tak nieszczesliwa
            POZDRAWIAM CIE ;-)
          • 5cesena5 Re: NAPIECIA GLOWY 22.10.11, 09:40
            zrobilam rezonans szyji i glowy. Glowa jest ok.
            W opisie rezonansu jest napisane:
            " niewielkie, tylne uwypuklenie krazkow miedzykregowych C3-C4, C4-C5, C5-C6 modeluja nieco powierzchnie worka oponowego przy zachowanej rezerwie plynowej kanalu kregowego."
            "Widoczne czesci kostne odcinka C kręgosłupa bez uchwytnych zmian pourazowych"
            reszta wszytko ok.
            CZY TO COS POWAZNEGO? DO KOGO NAJLEPIEJ UDAC SIE Z TYM W WAWIE?
            PROSZE POMOZCIE, MAM OKROPNY UCISK GLOWY I SILNE NAPIECIA ;-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka