Dodaj do ulubionych

Problem z kolanem - prośba o pomoc

18.12.11, 00:46
Na początku odczuwałam dyskomfort w trakcie chodzenia, podczas zginania i prostowania nogi w kolanie pojawiał się ból. Początkowo były to dolegliwości niewielkie z czasem jednak ból stawał się coraz większy i pojawiał się też w nocy .
W czerwcu 2007 roku miałam przeprowadzony zabieg artroskopii w szpitalu w Holandii. Po tym zabiegu artroskopii lewego kolana do tej pory nie odzyskałam sprawności w nodze i chodzę o kulach a obecnie jestem juz po 5 operacji w Polce.
Od czasu wykonania mi tego zabiegu moja lewa noga nie miała pełnego wyprostu . Był to zabieg wykonany w znieczuleniu ogólnym ( narkoza). Na drugi dzień po zabiegu zostałam od razu wypisana do domu, nie otrzymałam żadnych leków przeciw zapalnych jedynie paracetamol .Noga w kolanie strasznie mnie bolała i była strasznie napuchnięta.
była nieruchoma w kolanie .
Następny zabieg miałam artroskopii kolana lewego miałam w Warszawie . Po tym zabiegu długa rehabilitacja ( pół roku ), kilka wizyt kontrolnych w Warszawie w tamtej klinice i żadnej poprawy .Pół roku rehabilitacji i nie było żadnej poprawy.
Zdecydowałam się, na dalsze leczenie w Klinice w Żorach .Tam tez miałam dwa następne zabiegi artroskopii kolana lewego .Po długiej rehabilitacji nie było widać poprawy w moim stanie zdrowia .Dwie operacje w klinice w Żorach i prawie rok rehabilitacji i zero poprawy.
Noga w kolanie nie prostowała się kolano było nieruchome
Następną operacje miałam w Klinice w Zakopanem . Tam przeprowadzono mi operacje stawu kolanowego lewego ( otwarcie stawu kolanowego , czyszczenie usunięcie zrostów). 6 tygodni spędziłam w klinice w Zakopanem pod opieka tamtejszych lekarzy i rehabilitantów . Po 6 tygodniach nadal nie było widać prawie żadnej poprawy. Kolano nie funkcjonowało tak jak powinno .

Na dzień dzisiejszy kolano lewe pozostaje prawie bez ruchu w zgięciu 40 stopni , jest nieruchome , cały czas jestem w trakcie rehabilitacji
Bardo proszę o pomoc .Poszukuje specjalisty który pomógłby stanąć mi na nogi .

Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka