Dodaj do ulubionych

Tomek to prymitywny typ

16.01.04, 13:10
On i jego znajomi chca upadku forum Cieszyn i unikaja kulturalnej dyskusji.
Znaja tylko inwektywy.
Prosby slezana, wilyma, albrechta, teschinera o kulture sa odrzucane. Teraz
zalozyli prywatne forum, zeby oczerniac ludzi.
Obserwuj wątek
    • peterpaul Dlaczego blokuja dostep do prywatnego forum ? 16.01.04, 13:15
      Maja chyba cos do ukrycia, chyba oczerniaja ludzi, ci co tam pisza.
      Napisalem, ze chce tam pisac i nie ma odpowiedzi :
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15232
      • teschiner Re: Dlaczego blokuja dostep do prywatnego forum ? 16.01.04, 13:40
        peterpaul napisał:

> Maja chyba cos do ukrycia, chyba oczerniaja ludzi, ci co tam pisza.
        > Napisalem, ze chce tam pisac i nie ma odpowiedzi :
        > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15232
        peterpaul

a skad ty "chyba" wiesz ze tam oczerniaja ludzi?!
        wlasnie takie zdanie jest oczernianiem!
        a to ze nie ma odpowiedzi?! no coz takie prawo prywatnego UKRYTEGO forum!
        nie ma sie co rzucac!
        T.
        • skoczowiok Re: Dlaczego blokuja dostęp do prywatnego forum ? 16.01.04, 14:08
          Popieram teschinera i slezana. Jak oni są chamscy, to my pokażmy im kulturę.
          Tak robią slezan i teschiner.
          A to, że boją się dyskusji, bo nie mają żadnych argumentów przeciwko autonomii
          Śląska, to co innego.
    • slezan Re: Tomek to prymitywny typ 16.01.04, 13:16
      Nie wiem czy Tomek jest prymitywny. Nie znam go osobiście. Prymitywne wydają mi
      się jego poglądy. Nie wiem też czy prywatne forum służy oczernianiu ludzi.
      Administrator przyjął formułę forum ukrytego, co kiedyś doradzałem bebokkowi.
      Sytucja jest jasna - nawet jeżeli padają tam oszczerstwa to i tak brak reakcji
      nie może być traktowany jako przyznanie się do winy.
      • peterpaul Re: Tomek to prymitywny typ 16.01.04, 13:18
        Masz racje. Niech tam sobie pisza, ale niech tutaj dadza spokoj tym, ktorzy
        chca kulturalnej dyskusji.
        • ustroniok1 Re: Tomek to prymitywny typ 16.01.04, 14:47
          Mam nadzieję, ze jak polscy nacjonaliści w stylu Tomka czy Bebokka wyniosa sie
          z tego forum to wrócą na nie prawdziwi Cieszynioki i bedzie mozna kulturalnie
          podyskutować.
          • zistebny jestem Slazakiem 16.01.04, 14:53
            Dzien dobry.
            Czy ktos moze mi przyblizyc o co chodzi z cala ta autonomia? Pochodze z
            Istebny, ale jeszcze za dziecka przeprowadzilismy sie do Krakowa, a ja sam od
            kilkunastu lat mieszkam w Grecji. Tak na marginesie, w tej czescie Grecji gdzie
            jak u nas w Beskidzie mamy wyciagi narciarskie!
            Przegladam czasem Gazete Wyborcza i forum cieszynskie, bo caly czas czuje sie
            Slazakiem z Cieszynskiego. Nie wiem zbyt wiele o tej autonomii, ale moze ktos
            mi przyblizy na czym mialoby to polegac?
            Pozdrowienia
            • teschiner Drogi 16.01.04, 15:12
              • teschiner Re: Drogi zIstebny! 16.01.04, 15:25
                cala awantura zaczela sie nie w chwili kiedy grupa osob powolala do zycia Ruch
                Autonomii Slaska. wtedy byla ona i tu na forum i w Warszawie traktowana jako
                nieszkodliwy folklor - ot jeszcze jedno ugrupowanie kanapowe. Sprawa przyjela
                zupelnie inny obrot gdy okazalo sie ze w wynikach tzw Spisu powszechnego
                najwieksza mniejszoscia okazala sie mniejszosc...slaska. taka wlasnie
                narodowosc zadeklarowal ponad 176 tys osob. Dodac do tego nalezy inforamcje ze
                liczba bylaby prawdopodobnie przynajmniej o kilka tysiecy wieksza, lecz tzw
                rachmistrze, czyli osoby dokonujace owego spisu odmawialy wpisanie takiej
                narodowosc. Mowie tu o OSOBISCIE mi znanym takim przypadku. no i wteyd jak sie
                domyslasz narodzil sie problem a wraz z nim i nasze kochane forumowe
                oszolomstwo. Nagle uaktywnili sie na niespotykana dotad skale fanatyczni
                obroncy zarowno polskosci jak i slaskosci slaska.
                Z tego co wiem Polska oficjalnie NIE uznaje istnienia takiej narodowosci.
                to na szybko tyle.
                po wiecej informacji zroc sie najlepiej do Slezana.
                Pozdr.
                T
                P.S. musze cie powiadomic, ze niestety swa otwarta deklaracja naraziles sie na
                niewybredne ataki niektorych uczestnikow tego forum. staraj sie jednak trzymac
                dystans i nie dac sie sprowokowac.
                pozdrowiajac zasniezona Grecje
                (dziwne zestawienie :))))))))))))))))
                T.
            • slezan Re: jestem Slazakiem 16.01.04, 17:09
              W zasadzie sprawa jest zupełnie prosta i niegroźna, choć budzi tyle emocji.
              Większość dyskusji na tym forum nie miała zresztą wiele wpsólnego z samą ideą
              autonomii czy z Ruchem Autonomii Śląska - każdy z nas reprezentuje tu swoje
              prywatne poglądy. Nie ukrywam jednak, że jestem członkiem RAŚ i chyba mogę
              powiedziecć, że znam program stowarzyszenia. Strm się bracudział w programowych
              debatach, które w RAŚ mają miejsce i śledzić publiczne wypowiedzi liderów.
              Sprawa sprowadza się do nadania regionowi nie tylko uprawnień samorządowych (a
              więc wykonawczych) ale także ustawodawczych. Regionalny parlament określałby
              ustrój wenętrzny regionu, sposób funkcjonowania oświaty i wiele innych rzeczy,
              którymi niepowinny zajmowac się władze centralne. Z tym wiązaaby się także
              autonomia fiskalna zyli samodzielne zbieranie podatków w regionie rozliczanie
              się z centralą w oparciu o jasno określone kryteria. Słowem chodzi o
              rozwiązanie, które jest znane i sprawdzone w wielu państwach europejskich
              (akurat w Grecji nie). A krzyku zrobiło się tyle o to, że część z nas,
              zwolenników autonomii, uważa, ze obecne państwo polskie to kompromitacja, a
              autonomia regionalna jest jednym z elementów gruntownej reformy. Niektórzy nie
              mogą nam także wybaczyć, żenp. nie demonizujemy Niemców i uważamy ich za takich
              samych ludzi jak Polacy czy Ślązacy, którym jednak przyszło żyć w bardziej
              cywilizowanym państwie. Nacjonliści, zamist dołożyć starań, by RP poziomem
              cywilizcyjnym przynajmniej dorównała Niemcom, wolą piszczeć coś o zdradzie i o
              Hitlerze.
              • teschiner A Erica!!!!!!!!! 16.01.04, 18:02
                Slezanie zapomniales o Erice - naszej drogiej pracodawczyni, za ktorej to
                europejskie srebrniki saczyny jad w zdrowa, odwiecznie piastowska i prapolska
                spolecznosc forumowa
                :))))))))))))))
                T.
                P.S.
                a na powaznie to taki post powinienes wklejac od czasu do czasu na forum by
                przypomniec roznym osobnikom o co chodzi tak na prawde (chociaz niektorzy sa
                nieprzemakalni)
                • albrecht1 Re: A Erica!!!!!!!!! 16.01.04, 19:12
                  No cóż, zobaczymy co to da. Możemy również robić "up" temu postowi, tak dla
                  przypomnienia.
                  Co do ukrytego forum, jak napisał Slezan, prawem administratora jest dobór
                  dyskutantów. Widać, ktoś ma coś do ukrycia. OK, tak bywa. Sądziłem jednak, ze
                  po napisaniu zgłoszenia ktoś odpowie, tak lub nie, lecz odpowie. Sądziłem że
                  takie są minimalne standardy kultury. No nic, każdy może się mylić.
                  Mamy tą przewagę, że to forum jest otwarte, każdy może tu gościć, pisać, mieć
                  swoje zdanie. Każdy może przyjść i odejść. Nie jesteśmy oblężoną twierdzą, jak
                  np. ostatnio Stany Zjednoczone.
                  Pzdr
                  • teschiner Re: A Erica!!!!!!!!! 16.01.04, 19:36
                    W tym celu Albrechcie zalozylem watek lista! moze sie kto odezwie!
                    juz w baaaardzo lykendowym nastroju
                    T
                    • albrecht1 Łyk, łyk... i end? 16.01.04, 19:50
                      Ja dopiero beginig łykać to co dobre. Mnnniammm :-).
                      • teschiner Re: Łyk, łyk... i end? 16.01.04, 20:55
                        no end to jszcze nie
                        ale jak to mowil nieodzalowany Pankracy (a moze Pan Kracy)
                        "juz za chwileczke, juz za momencik
                        piatek z Pan Kracym zacznie sie krecic..."
                        milego lykendownia i szkoda wsumie ze na odleglosc!
                        nieco zekrecony T

• albrecht1 Re: Łyk, łyk... i end? 17.01.04, 08:41
                          Odległość to niecałe 35 km. Ostatecznie można umówić się np. na 30 kwietnia.
                          Kiedyś o tym była juz mowa :-).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka