stoik1 01.07.06, 15:34 może ktoś ma ochotę kontynuować temat część pierwszą proponuję pozostawić uczestnikom sympozjum pt. "czy używanie nazwy Český Těšín jest koszerne i dlaczego nie" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stoik1 dla rozruszania... 02.07.06, 14:00 lejdyz end dżentl`meeen - picerja Jedynka www.pizzeriajedynka.pl/galeria_cieszyn.html ładny lokal, po remoncie, jeszcze nie wiem, jakie tam mają piwo, ale pizza podobno dobra fajna galeria zdjęć Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 zamiast harendy jest marrakesh 24.07.06, 12:09 nie wiem co sie zmieniło, bo nie bywałem ciekawe czy ze swojskiego jadła przerzucili się na kebaby Odpowiedz Link Zgłoś
kubek ale łagodny na cienkim cieście i to falafel 24.07.06, 12:45 dobrze zwinięty ! padliny nie ruszam ;) Piwo tam w Marakeshu zapodają ? Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 raczej herbatę miętową! ;) 24.07.06, 12:48 na falafel pełna zgoda... ale jagnięcinką też nie pogardzę...;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubek Re: zamiast harendy jest marrakesh 24.07.06, 12:43 harenda [wypad do cudzego ogrodu lub sadu na owoce i warzywa]: -Jako tam kradzież, panie? Kradzież to kradzież, a harynda to harynda. (Inform. ◊ fraz. iść (chodzić) na harendę [kraść owoce lub warzywa w cudzych ogrodach i sadach]: Domy mieszkalne zaś obrośnięte były winogronem. Obiekty te były bardzo kuszące i nic też dziwnego, że chłopcy chodzili na harendę. Wiara, idymy na harynde?) tiny.pl/tslk Marrakesz-miasto portowe, dawna stolica Maroka z ok. 1,5 mln mieszkańców. Jest czwartym co do wielkości miastem Maroka i uchodzi za stolicę południowej części kraju. Leży u podnóża Atlasu Wysokiego, na wysokości 465 metrów. pl.wikipedia.org/wiki/Marrakesz I która nazwa była lepsza? Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 aha, gwara miejska poznania 24.07.06, 12:49 u nas się chodziło na złodziejkę chociaż - chodzić na marrakesh też ładnie brzmi byłby niezły sajgon : ) Odpowiedz Link Zgłoś
kubek z nowych powiedzonek to mi się podoba 24.07.06, 12:55 -Bo ci koleś sprzedam Zidana się skończy! Odpowiedz Link Zgłoś