Gość: Majaaa IP: *.centertel.pl 02.09.09, 21:04 Co sądzicie o gimnazjum nr 37 w Warszawie przy Niskiej 5 ? Jaki jest poziom nauczania? Bardzo prosze o pilna odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lomer Re: Gimnazjum nr 37 w Warszawie IP: *.aster.pl 13.09.09, 09:33 Jest tam bardzo niski poziom.. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Gimnazjum nr 37 w Warszawie 14.09.09, 13:18 Dzieci znajomej tam chodzą. Narzekają na kolegów i koleżanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Gimnazjum nr 37 w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.09, 08:36 TO GIMNAZJUM TO PORAŻKA!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek Re: Gimnazjum nr 37 w Warszawie IP: 83.91.86.* 15.02.10, 10:32 Porażka to mało powiedziane ! ! Jeżeli Twoje dziecko kończąc podstawówkę ma dobre oceny i jest zdolne to nie posyłaj go na Niską ! - chyba, że ktos chce aby to dziecko zmarnowało się. Mój syn chodził do tej szkoły przez pewien czas i zauważyłem, że dzieci zdolne, mające w pierwszym okresie czasu dobre oceny, coraz bardziej opuszczały się w nauce, ponieważ dostosowywały sie do pozostałej, większej części klasy. Dyrekcja i większość nauczycieli nie jest zainteresowana rozwojem zdolnego ucznia, system oceniania zachowania ucznia jest oparty na punktacji. Nauczyciel na jednej lekcji może wstawić nawet 20 punktów ujemnych ale 20 dodatnich już nie. Całość mozna określić zasadą: ile kilogramów puszek muszę przynieść do szkoły aby móc np. nawtykać nauczycielowi lub uderzyć kolegę. Szkoła jest ewenementem na skalę Warszawy w ilości spraw kierowanych do Sądu Rodzinnego. Ciekawostką jest to, że władze i Sąd nie interesują się dlaczego tak jest i tolerują tą sytuację. Jeden uczeń robi co chce (z jego rodzicami trzeba się liczyć)a drugi jest karany za byle przewinienie (jego rodzice nic nie mogą mi zrobić). Na całe szczęście zdążyłem zabrac dzieciaka z tej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Gimnazjum nr 37 w Warszawie IP: 178.56.132.* 19.08.10, 20:18 miałem kiedyś tam syna w szkole.poziom nauczania jest jak ulica na której się znajduje ta buda.mało tego pani dyrektor powinna być dawno pacjentem zakładu niedorozwiniętych,gdyż zna tylko słowo nie.brak jej wyrozumiałość,a przede wszystkim inteligencj i kultury.odradzam każdemu rodzicowi posyłania swojego dziecka do tej szkoły.zaoszczędzi sobie nerwów i czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petronela Re: Gimnazjum nr 37 w Warszawie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.01.11, 18:28 Potwierdzam opinie poprzedników. Szkoła beznadziejna. Niski poziom nauczania. Najgorsza jest pani dyrektor, zwolenniczka siłowych rozwiązań problemów wychowawczych. Całkowity brak wiedzy pedagogicznej na temat wychowania młodzieży. Brak jakiejkolwiek życzliwości. Nie panuje nad dziecmi wiec masowo wysyła pisma do sądu rodzinnego za każde "przestępstwo" jak np brak regulaminowego stroju. Odradzam wszystkim Rodzicom tę szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Gimnazjum nr 37 w Warszawie IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.11.13, 19:17 Nie polecam tej szkoły. Chodziłam tam rok i mama mnie na szczęście z niej przeniosła. Okropni nauczyciele, okropni koledzy i koleżanki. A pani dyrektor najgorsza. Mojej mamy nie było stać na wycieczkę integracyjną, więc nie mogłam jechać, a pani dyrektor wezwała ją do swojego gabinetu i zrobiła jej awanture. Moja wychowawczyni natomiast robiła wszystko żebym nie zdała. W jednym momencie dzwoniła do mojej mamy żebym nauczyła się na poprawę, a gdy przyszłam na tę poprawę powiedziała, że nie mam czego u niej szukać, w ten sposób musiałam powtarzać klasę, na szczęście w innej szkole. Teraz jestem zadowolona z mojej nowej szkoły. BŁAGAM DLA SPOKOJU SWOJEGO DZIECKA I WŁASNEGO TEŻ, NIE POSYŁAJCIE DZIECI DO TEJ SZKOŁY, bo wcale nie jest tak kolorowo jak na Prezentacji szkoły.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: Gimnazjum nr 37 w Warszawie IP: *.centertel.pl 03.11.14, 15:30 Jak się nie uczyłaś to nie zdałaś -proste!!! Ja tam mam dobrą opinię. To zależy wszystko od tego jak ty jesteś w porządku to nauczyciele są w porządku. Uwielbiam lekcje z p. Mokrzyńską a moja ukochana p. Miska jest the Best!!!! Najlepsze trzy lata mojego życia ever!!! Love! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola786 Re: Gimnazjum nr 37 w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.14, 15:03 Jak tacy okropni koledzy i koleżanki to trzeba było klasę zmienić, a nie na szkołę psioczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patry Re: Gimnazjum nr 37 w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.13, 21:36 Porazka kiepskie zasady dyrektorka oraz zakaz uzywania telefono Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Gimnazjum nr 37 w Warszawie IP: *.jmdi.pl 09.11.14, 22:10 Nie chodzę na Niską, ale mam tam wielu znajomych. Zawsze kiedy ich odwiedzam i słucham, co mówią to żałuję , że tam nie poszłam. Szkoła jest czysta, ładna, dorośli uśmiechnieci , przyjaźnie nastawieni, jest wiele ciekawych zajęć pozalekcyjnych i ogólnie dużo się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minia gabrynia Re: Gimnazjum nr 37 w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.14, 17:55 Czysta jest niska to oczywista! Ale w ogóle jest zaje....fajnie i kocham ta szkolę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olj001 Re: Gimnazjum nr 37 w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.14, 14:51 Sam chodziłem do tej szkoły i mam bardzo dobrą opinię. Nauczycie chętnie pomagają uczniom, którzy sami się zgłoszą z problemem, tylko trzeba chcieć się czegoś nauczyć. to jest gimnazjum nie podstawówka i jednak trochę trzeba się postarać i nie liczyć że "i tak zdam". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurs predyspozycji Re: Gimnazjum nr 37 w Warszawie IP: *.centertel.pl 09.03.15, 18:35 Kurs dla szóstoklasistów chcących kontynuować naukę w gimnazjach dwujęzycznych. Przygotowujemy do testów predyspozycji językowych. Rekrutacja do edycji 2015 rozpoczęta. Terminy zajęć to każda soboty i niedziela: 11, 12, 18, 19, 25, 26 kwietnia i 09,10 maja 2015. Godziny zajęć do wyboru: 9.15-10.45; 11.00-12.30, 12.45-14.15; 14.30-16.00. Kurs odbywa się w Szkole Podstawowej nr 220 al. Jana Pawła II 26 a(wjazd na parking przy hotelu od strony ul. Grzybowskiej). Cena kursu to 499 zł. Zapisy e-mailowo: testpredyspozycji@gmail.com lub telefonicznie: 602 812 499. Zapraszamy na nasz profil: www.facebook.com/testpredyspozycji.kurs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.14, 22:51 Jestem absolwentką (skończyłam w tym roku) , kazali mi napisać pozytywną opinię, w ramach akcji jaką stworzyli, aby podnieść opinię publiczną tej szkoły, żeby mieli więcej chętnych? Nie będę pisać czegoś w stylu: "Oh ah jaka świetna szkoła, polecam, wszystko pięknie idealnie.." itp. Myślę, że nie miałoby to najmniejszego sensu.. Napiszę zarówno o zaletach jak i wadach tej szkoły. Opinia o niskiej nie jest najlepsza i myślę że szkoła zasłużyła na taką opinię. Zaczynając od Pani Dyrektor, której niestety brak wyrozumiałości i dobrego kontaktu z uczniami. Dyrektor powinien być otwarty na uczniów i pomagać im w problemach, a nie potępiać i krytykować, tak jak robi to ta Pani.. Cóż mogę powiedzieć o nauczycielach? W każdej są ci lepsi i gorsi, to normalne. Ogółem nie są źli, wręcz przeciwnie. Są wymagający, co uważam za zaletę ;)Polecam zwłaszcza panią Jolantę Ś. od matematyki (dzięki niej zrozumiałam i polubiłam matematykę, a moje oceny z 2 i 3 zmieniły się na 4 i 5, także na prawdę polecam) która jest wymagająca, ale świetnie tłumaczy oraz ma super kontakt z uczniami (oczywiście jeśli, że tak powiem nie olewamy nauki oraz wykazujemy chęci ;) ) ,a także panią od chemii, biologii. Mogę stwierdzić, iż Niska w ciągu kilku lat poprawiła się. Nie ma co patrzeć na średnią i gdzie idą koledzy, ponieważ KAŻDY UCZY SIĘ DLA SIEBIE. Mimo kilku nieprzyjemnych sytuacji, to często odwiedzam tą szkołę bo jednak przeżyłam w niej piękne chwile i nauczyłam się wielu nowych i pożytecznych w życiu rzeczy. Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaMilKa Re: Prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.14, 12:21 Ja się zgadzam z koleżanką. Ale najlepszy był pane pedagog Ł. Zbrszczyk ever! Potem były juz jakieś babki ale nie znam. Ogólnie kadra była spoko a to ważne! Żeby nie bylo takiego ciśnienia. I pomagają w problemach i w nauce. Nie czujesz się tam olany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga.L Re: Prawda IP: *.centertel.pl 20.11.14, 08:07 Całkiem spoko szkoła . Fajni ludzie i nauczyciele. Dyrka jak dyrka. Jakby miała rządzić zmichowska albo batorym to by pewnie byla niepotrzebna taka. A ze na niskiej często różne ludki wymagające specjalnej troski to i taka dyrka dobra. Wole normalna szkole od takiej co ciśnienie uszami wychodzi od nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzia Re: Prawda IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.14, 19:41 Dyrka nie spoko jak sie broi, a jak sie nie broi to spoko. Pani aga super!!! I przerwy z muza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imana Re: Prawda IP: *.waw-net.pl 29.11.14, 23:16 I dużo imprez fajnych jest i disco. Dla mnie Miska wymiata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwentka Re: Prawda IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.14, 17:01 Zanim poszłam do tego gimnazjum wszyscy mi je odradzali mówili, że beznadziejna szkoła poziom bardzo niski. Ja uważam inaczej. Ta szkoła to jedna z najlepszych decyzji jakie podjełam. Poziom wcalre nie jest niski. Szkoła jest bardzo ładna i czysta. W podstawówce byłam bardzo przeciętna nie chciałam sie uczyć, byłam cichą szarą myszką. Gimnazjum sprawiło że baaardzo sie rozwinełam intelektualnie i emocjonalnie. Nie sądziłam, że moge być taką osobą jaką jestem teraz. Nauczyciele są cudowni. Świetnie uczą i starają sie pomóc we wszystkim, można z nimi pogadać o wszystkim. Poznałam tam wiele wspaniałych ludzi. Jak w każdej szkole bywały trudniejsze chwile ale z kazdym wspomnieniem mam usmiech na twarzy i gdybym mogła wróciłabym to gimnazjum. A to, że jest mówione, że szkoła ma niski poziom. Moze w porównaniu do szkół które przyjmują najlepszych jest słabsza, ale pani Dyrektor i nauczyciele dają szanse każdemu i to jest w tej szkole najlepsze, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Prawda IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.14, 19:52 Najlepsze :) nauczyciele sa świetni, pozim wcale nie taki niski. Duzo się dzieje. Oprócz tego, że nauka jest w tej szkole bardzo ważna zwraca się też uwagę samopoczucie ucznia. Jest wiele ciekawych zajęć i dni które mozna miło spędzić. Naprawde suuuuper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Prawda IP: *.waw-net.pl 07.12.14, 12:43 tak ja się zgadzam. Nauczyciele się jakoś ze sobą komunikują i nawet na przerwie jakby wychwytują te osoby co mają problem, jak po nich widać, czy smutny ktoś, czy coś. I taka fajna ta kadra wszyscy się cieszą i wogóle tacy śmieszni niektórzy. Wygłupiają się. Zabawnie jest czasem. Pan od infy - wariat po prostu. Pani od Historii równa babka. Chemica to już wgl kosmos - nie ma lepszego opiekuna Samorządu Szkolnego! Pani od polskiego też jest super! w tej szkole popołudniami są takie zajęcia różne, że się czuje jakby to jakiś koledż był, gdzieś tam perkusja gra, gdzieś są sksy. A najważniejsze, że nauczyciele stoją murem za uczniami. Np wychowawca często broni swoich przed dyrektorką. a dyrektorka jak to szeryf - czasem musi postraszyć ale na ogół super jest. Też się potrafi śmiać i ma żart taki specyficzny. Ale to tylko niektórzy mogą zrozumieć te żarty a inni źle odebrać. Minusem jest tylko straszna kontrola. no jakby się wściekli wszyscy, że buty zmieniać, buty, gdzie buty. Masakra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katatonia Re: Prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.15, 13:00 błahahaha! Kosmos szkoła:D No odlot niezły@ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domisia Re: Prawda IP: *.waw-net.pl 14.01.15, 20:04 A Ty gdzie masz kosmos lepszy? Od niskiej wara! Zaje... Fajna szkoła Odpowiedz Link Zgłoś
belciam do MIKI 20.04.15, 14:49 Miki, Którą klasę byś polecił w tym roku artystyczną czy językową? Moja córka zastanawia się nad tym gimnazjum. Czy może wiesz kto będzie wychowawcą tych klas. dzięki za odpowiedź Belcia Odpowiedz Link Zgłoś
skirow Re: Gimnazjum nr 37 w Warszawie 25.01.16, 19:23 Szkoła jak szkoła ale DYREKTORKA DO LECZENIA !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koncertyinteraktywne Re: Gimnazjum nr 37 w Warszawie 23.03.16, 15:48 Polecamy koncerty dla dzieci i młodzieży koncertyinteraktywne.wix.com/edukacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mordaka Re: Gimnazjum nr 37 w Warszawie IP: *.centertel.pl 12.04.16, 08:19 Hmm. Trzeba przyznać ze w szkole duzo sie zmienia. Duzo sie dzieje. Zdecydowanie polecam. To nie jest jakas super szkola w stylu dzieciaki chodzą jak zombie bo sie uczą a jak siecnie uczą to sie tną... Normalna szkola. Dobra okolica. Jestem na tak! Odpowiedz Link Zgłoś
skirow Re: Gimnazjum nr 37 w Warszawie 15.04.16, 10:21 Większość wpisów za namową Dyrekcji aby podnieść prestiż szkoły. Dyrektorki nie chodzą na lekcje. Załatwiają w tym czasie swoje sprawy. Zwolnić Dyrekcję i Szkoła będzie na poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
skirow Re: Gimnazjum nr 37 w Warszawie 20.05.16, 16:13 Dyrektorka do zwolnienia i będzie lepiej!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rarespecies Re: Gimnazjum nr 37 w Warszawie IP: *.dynamic.mm.pl 20.06.16, 20:53 Odradzam tę szkołę. Podam tylko oceny końcowe oraz wyniki testu, to mówi samo za siebie Angielski rozszerzony 95%, ocena końcowa 3; część humanistyczna 75%, ocena końcowa polski 2, historia 2. Dyrektorka poza konkurencją. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczkadominika Re: Gimnazjum nr 37 w Warszawie 03.01.17, 21:22 To jest najgorsze gimnazjum w Warszawie! Strasznie niski poziom ... Z resztą sama nazwa ulicy o tym mówi .. NISKA ... Niestety sama tego doświadczyłam ... Są beznadziejne zasady ... A dyrektorka to już w ogóle ... jest wredna .. nauczyciele się jej boją ... bez powodu bierze uczniów do siebie do pokoju ... punkty wystawiają za byle co ! Telefonów nie można używać ... 😑 chętnie bym się przepisała do innej szkoły ale.troche już bez sensu bo to ostatnia klasa ... masakryczna szkoła ! Nie polecam jej !!! Nie idźcie tam ... Pozdrawiam 🙂☺ Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy78 Re: Gimnazjum nr 37 w Warszawie 15.05.18, 00:41 Mój syn chodzi tam od roku, nie polecam, bardzo nie polecam, pomimo że teraz to już jest S.P. 32. www.youtube.com/watch?v=uySoKcnGwBk Odpowiedz Link Zgłoś
agg.bielecka Re: Gimnazjum nr 37 w Warszawie 08.01.19, 13:24 Cała ta szkoła to jakaś patologia! Już w szkołach specjalnych dzieci mają więcej kultury niż na Niskiej. Przechodzisz koło tej szkoły a po lekcjach wychodzi banda bachorów, które w bramie szkoły palą papierosy i głośno się zachowują. Świetnie reprezentują szkołę. Poza tym jest tam agresja i, jak wspomniałam wyżej, totalna patologia. Zdarza się, że pod szkole przyjeżdżają karetki czy też straż miejska. Dyrektorka to pusta, stara pruchwa, która nie ma najmniejszego pojęcia o wychowywaniu młodzieży. Najgorsze jednak jest to, że jeżeli Twoje dziecko jest wyraźnie inne i odbiega wyglądem i zachowaniem od swoich rówieśników. Dlaczego? Dyrektorka, gdy widzi taka osobę, zamiast jej pomóc zaklimatyzować się w szkole to jeszcze dokłada mu problemów i wyzywa od "kosmitów". Znam z doświadczenia, ponieważ moja córka tam chodziła. Przyszłam kiedyś do szkoły, żeby porozmawiać z nauczycielami (z którymi się wcześniej umówiłam telefonicznie). Oczywiście, gdy córka mnie zobaczyła to normalnie do mnie podeszła i przywitała się ze mną. Dyrektorka w szoku. Później poprosiła mnie i moją córkę do siebie na krótką rozmowę. Wyjaśniła, że zachowanie mojej córki jest nienormalne, ponieważ normalnie na oczach wszystkich do mnie podeszła i przytuliła się. Tłumaczyła, że normalna młodzież i zdrowa umysłowo wstydzi się własnych rodziców. Śmiać mi się zachciało, gdy to usłyszałam. Pamiętam też, że jest tam zasada - zakaz ubierania legginsów. Zainteresowana córka spytała o szczegóły tej zasady, mając w głowie myśl, że niektóre legginsy prześwitują i to nie jest stosowny strój do szkoły. Jaka była odpowiedź dyrektorki? "Nie można nosić legginsów, ponieważ grube dziewczyny źle w nich wyglądają i nie mam ochoty patrzeć na wylewający się tłuszcz pod materiałem". I to ma być tolerancja? Mało tego - szpilki, mocny makijaż, dziwkarskie, za przeproszeniem, ubrania, malowane tipsy, TO WSZYSTKO JEST DOZWOLONE I TOLEROWANE. Dziewczynki mające 13-14 lat, przez to miejsce stają się panienkami lekkich obyczajów. Cała ta szkoła jest przepełniona totalnymi kretynami, z dyrekcją na czele. Nauczanie bardzo niskie, jak już tu wspomniano. W dodatku używki stosowane na terenie szkoły, po prostu marzenie każdego rodzica ;) Gnębienie innych uczniów na porządku dziennym, totalna znieczulica, po prostu świetna szkoła. W porównaniu z tą budą, już szkoła przy ul. Filareckiej ma choć odrobinę klasy :) Każdy rodzic powinien się tysiąc razy zastanowić nad wyborem tej szkoły dla swojego dziecka. Z całego serca odradzam, oszczędzicie sobie nerwów a z Waszych dzieci ktoś jeszcze wyrośnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś