Gość: Anna IP: *.aster.pl 14.09.09, 09:20 Ile będzie odcinków? Komentarze mile widziane. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scoutek Re: Czas Honoru-2 seria 14.09.09, 09:45 zdecydowanie bardziej mi sie podobalo niz pierwsza seria zycie w tem serial wstapilo (smiesznie brzmi, szczegolnie w kontekscie tamatyki albo pogrzebu ojca chlopakow) lepsze tempo, lepsza Rozdzka i nawet Wencel mniej meczaca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jula Re: Czas Honoru-2 seria IP: 83.1.183.* 14.09.09, 10:52 Moim zdaniem Różczka(czy jakoś tak) kompletnie nie pasuje do tej roli. Ona jest dla mnie zyt "ciężka", mało delkatna, taka baba z jajem. Ostaszewska idealnie pasuje do ról kobiet z czasów wojny. Jest delkatna i taka szlachetna a poza tym jest piękna i ma przedwojenną urodę;). Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Czas Honoru-2 seria 14.09.09, 12:18 uwielbiam Ostaszewska, ale tu mi nie pasowala zupelnie wole Rozdzke, jest lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Czas Honoru-2 seria 14.09.09, 12:20 sorry, masz racje w kwestii pisowni: Różczka Odpowiedz Link Zgłoś
matthias_88 Re: Czas Honoru-2 seria 14.09.09, 16:32 A mi wlasnie Rozczka w ogole tam nie pasuje. szczerze mowiac to pierwsza serie ogladalem glownie dla ostaszewskiej, ktora w tej roli bardzo mi sie podobala. i nawet janeczke-wodeczke polubilem przez duet z ostaszewska:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czas Honoru-2 seria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.09, 13:40 Natomiast ja uważam, że Ostaszewska nie byłaby w stanie pokazać swojej radości. Ona jest wiecznie nieszczęśliwa, taka płaczka jak Romantowska. Zupełnie nie pasowała do Zakościelnego, wyglądała na duuuużo starszą od niego, chociaż Różczka tez wygląda na lekko starszą (a może to Zakościelny na smarkacza wygląda), ale przynajmniej cieszyć się potafi. Odpowiedz Link Zgłoś
do_es Re: Czas Honoru-2 seria 15.09.09, 08:44 że jak,że co ?! Ostaszewska jest piękna?! ...to chyba żart Różdżka też nie jest piękna ,ale chyba Wandzia w tej serii jest taka cieplejsza i lepiej traktuje swoją matkę ;) jak widać każdy ma inne odczucia :P ale moją ulubioną parą jest Lena i Janek :) ( o ,ta aktorka jest piękna i delikatna...tylko ma takie trudne nazwisko ,ale to Agnieszka W. ;) ...na pewno ) Odpowiedz Link Zgłoś
pjanu Re: Czas Honoru-2 seria 14.09.09, 17:37 A może mi ktoś powie, czy dzisiaj (czyli w poniedziałek) będzie premierowy odcienek, bo wczoraj przed filmem coś mi tak "śmignęła" reklama? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Czas Honoru-2 seria IP: *.aster.pl 14.09.09, 18:45 Wczoraj o 21 05 w dwójce. Odpowiedz Link Zgłoś
lutecja4 Re: Czas Honoru-2 seria 17.09.09, 08:09 w sobotę po 15, jeśli TVP na swojej stronie nie kłamie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Czas Honoru-2 seria IP: *.aster.pl 17.09.09, 15:01 programtv.interia.pl/kanaly/standardowe/tvp-2/czas-honoru,15889810,45,9 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acce Re: Czas Honoru-2 seria IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.09, 14:55 Moim skromnym zdaniem ten film to kpina z etosu cichociemnych. Na podstawie tego co nam zaprezentowano do tej pory ich rola polegała głównie na romansowaniu oraz załatwianiu spraw osobistych i rodzinnych. W międzyczasie udało im się sprzątnąć kilku kolaborantów. Ogólne wrażenie jest takie, że angole wyszkoli i dokonali skomplikowanej akcji zrzutu po to aby połączyła się jedna rodzina, pan hrabia odnalazł swoją miłość i jedna dziewczyna wydostała się z getta;) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_azj Re: Czas Honoru-2 seria 17.09.09, 16:24 Gość portalu: acce napisał(a): > Moim skromnym zdaniem ten film to kpina z etosu cichociemnych. Na podstawie > tego co nam zaprezentowano do tej pory ich rola polegała głównie na romansowani > u > oraz załatwianiu spraw osobistych i rodzinnych. W międzyczasie udało im się > sprzątnąć kilku kolaborantów. Ogólne wrażenie jest takie, że angole wyszkoli i > dokonali skomplikowanej akcji zrzutu po to aby połączyła się jedna rodzina, pan > hrabia odnalazł swoją miłość i jedna dziewczyna wydostała się z getta;) Bo tak naprawdę, to oni ciągle jeszcze są w Warszawie prywatnie. Oficjalnie przylecą za pół roku ;-))) Zgodnie bowiem z oficjalną stroną serialu, jego akcja rozpoczyna się wiosną 1941 roku. Tymczasem: Pierwszy zrzut odbył się 15 lutego 1941 roku i był to niejako zrzut próbny, a skoczków było tylko trzech. "Niebezpieczna trasa lotu przebiegała bezposrednio nad Rzeszą. Zrzut (kryptonim "Adolphus") odbył się na dziko na terenach Śląska Cieszyńskiego, włączonych do Rzeszy i obfitował w dramatyczne okoliczności, ale szczęśliwie wszyscy skoczkowie dotarli potem do Warszawy. Mimo to trasę oceniono jako zbyt niebezpieczną i loty przerwano na długie dziewięć miesięcy, aż do 7 listopada 1941 roku..." {cyt. za książką Drogi Cichociemnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss twist Re: Czas Honoru-2 seria IP: 213.25.20.* 22.09.09, 06:50 Mnie wkurza ogólna cukierkowość – normalnie Kalifornia, zawsze słońce i piękna pogoda. Wszyscy ładnie ubrani, spacerują po ulicach i parkach, kamienice odmalowane, podwórka zamiecione, nawet cieć ma buty wypastowane na wysoki połysk. Odpowiedz Link Zgłoś
ibelin26 Re: Czas Honoru-2 seria 22.09.09, 06:55 Może ten serial jest o jakichś innych cichociemnych? wg. Wikipiedii: "Cichociemni trafiali praktycznie na wszystkie odcinki walki prowadzonej przez AK. Byli żołnierzami Związku Odwetu, Kedywu, Wachlarza, walczyli w oddziałach partyzanckich wszystkich Okręgów, pracowali w wywiadzie, sabotażu, legalizacji i dywersji. Byli doskonałą kadrą, która potrafiła przekazać swoją wiedzę na licznych kursach i w szkołach podchorążych organizowanych w okupowanej Polsce. Wszędzie, gdzie rzucił ich rozkaz, wyróżniali się wyszkoleniem, bojową postawą, profesjonalnym podejściem do powierzonych im zadań." Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Czas Honoru-2 seria 22.09.09, 08:37 Operatora bym pokroiła na kawałki, cały czas szuka dziury przez którą musi filmować. A może to oszczędności w scenografii wymuszają ten styl? Odpowiedz Link Zgłoś
ibelin26 Re: Czas Honoru-2 seria 22.09.09, 08:50 No własnie - przez te ujęcia "zza karzaka i przez dziurkę od klucza" cały czas mam wrażenie, że ktoś podgląda i obserwuje bohaterów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Czas Honoru-2 seria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.09, 13:45 Ale ile będzie odcinków w drugiej seri? Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Czas Honoru-2 seria 02.12.09, 14:29 Polecam www.filmpolski.pl kopalnia wiedzy: www.filmpolski.pl/fp/index.php/1221465 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bardu Re: Czas Honoru-2 seria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.09, 00:15 Ostatnie odcinki były nawet niezłe. Ciekawe, czy będzie kontynuacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Czas Honoru-2 seria IP: *.chello.pl 07.12.09, 00:36 Zakończenie serii nader otwarte, więc na 99% będzie. Tylko zastanawiam się, do kiedy to dociągną? Do powstania w getcie? Do warszawskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Czas Honoru-2 seria 07.12.09, 07:39 ...ale to juz ostatni odcinek byl?????? Wczorajszy i poprzedni byly wrecz swietne...jesli o moje oczekiwania chodzi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fbdbffdb www.filmpolski.pl IP: *.2.pxs.pl 07.12.09, 09:10 Opisy odcinków dodawane są na bieżaco (z wyprzedzeniem 2-3 odcinków do przodu). To, że opis kończy się na wczorajszyn nic nie znaczy, bo dzis czy jutro mogą przybyć opisy tego co za tydzień, czy dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: www.filmpolski.pl 07.12.09, 09:13 OK, sprawdzalam w Wikipedii i tam wlasnie na odcinku z wczoraj opis sie konczyl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: www.filmpolski.pl IP: *.chello.pl 07.12.09, 09:38 Tak, to był ostatni odcinek serii. 26., więc naturalne, że ostatni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Czas Honoru-2 seria 08.12.09, 11:04 Oglądajcie, oglądajcie. Dzięki Waszym wysiłkom powstanie trzecia a może i kolejne SEZONY tego gniota www.press.pl/newsy/pokaz.php?id=20949 Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Czas Honoru-2 seria 08.12.09, 11:16 > Oglądajcie, oglądajcie. Dzięki Waszym wysiłkom powstanie trzecia a > może i kolejne SEZONY tego gniota > www.press.pl/newsy/pokaz.php?id=20949 A ty co, z choinki sie urwales zeszlorocznej? Co cie to obchodzi? Nie chcesz - nie ogladaj, do kina idz i z kobieta pospiewaj, bo chyba lubisz.... Jak mnie wpieniaja tacy ludzie, ktorzy krytykuja w czambul, ze gniot, ze tylko pierwszy odcinek (albo pierwsza minuta pierwszego odcinka) i juz wiedza, ze gniot, po czym dokladnie sledza KAZDY odcinek, czytaja artykuly o "gniocie", ba! nawet wlaza w watki o owym "gniocie", by uprawiac masochizm... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Czas Honoru-2 seria 08.12.09, 11:42 Daruj sobie, proszę, te osobiste wycieczki i ten mało oryginalny tekst o choince. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Czas Honoru-2 seria 08.12.09, 13:04 Och...moglabym napisac to samo - daruj sobie, prosze zagladanie w watki o serialach, ktore cie nie interesuja. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Czas Honoru-2 seria 08.12.09, 13:58 A co zrobić, jeśli kogoś na początku interesował, a potem przestał, gdyż serial się zamienił w gniota? Bądź bardziej litościwa, pozwól by taki ktoś rozładował swoją frustrację, bo inaczej w..ony chodził będzie, minę nietęgą miał, a i pokłóci się z przyjaciółmi w końcu. A tak napisze i ma z głowy. --- A serio- niestety, serial powoli staje się coraz mniej oglądalny i osobiście trzecią serię daruję sobie raczej. Szkoda, ponieważ w pewnej chwili zapowiadało się przyzwoicie. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Czas Honoru-2 seria 08.12.09, 14:37 :-))))))))))))))) Zezwalam :-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Czas Honoru-2 seria 08.12.09, 14:54 Przecież nikt nie mówi, że to serial wybitny, raczej jest to dzieło sience fiction pt;" Jak sobie wyobrażają 30-latkowie zabawę w konspirę", gdyby cichociemni tak działali podczas wojny to by albo zostaliby złapali w przeciągu kilka dni albo bylibyśmy wciąż pod okupacją niemiecką;-) Ja go traktuję jako serial obyczajowy na zasadzie, co jeszcze idiotycznego wymyślą scenarzyści z kilkoma udanymi postaciami i sytuacjami - niestety dość często marnowanymi haniebnie. Jedyne co się broni to Sajkowscy, tu wszystko rozwija się dość konsekwentnie i spójnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: Czas Honoru-2 seria IP: *.icpnet.pl 08.12.09, 15:05 :D właśnie o nich założyłam wątek. :D Bo to jedyny wątek w serialu, który mnie naprawdę porusza. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Czas Honoru-2 seria 08.12.09, 18:10 Traktowany zresztą po macoszemu od jakiegoś czasu Odpowiedz Link Zgłoś
ibelin26 Re: Czas Honoru-2 seria 08.12.09, 19:26 W sumie szkoda, że z tego serialu wyszła taka kicha, bo historia Cichociemnych to gotowy materiał na niezły serial sensacyjno- przygodowo-wojenno-obyczajowy. I nawet nie chodzi o to aby kręcić zgodnie i wiernie z prawdą historyczną, bo to to nie ma być dokument, ale myślę że dało by się nakręcić przyzwoity serial sensacyjny dziejący sie podczas wojny. A wyszedł Klan oraz Dom nad Rozelwiskiem w czasach wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Czas Honoru-2 seria 08.12.09, 15:37 bonnie75 napisała: > Och...moglabym napisac to samo - daruj sobie, prosze zagladanie w watki o serialach, ktore cie nie interesuja. To trzeba było tak napisać, a nie snuć fantasmagorie na temat sposobu spędzania przeze mnie wolnego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Czas Honoru-2 seria IP: *.chello.pl 13.12.09, 21:23 czy tydzień temu był ostatni odcinek CH? bo dziś leci "Bridget Jones" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Czas Honoru-2 seria IP: *.chello.pl 13.12.09, 23:09 Tak. Już o tym było w tym wątku ;) Odpowiedz Link Zgłoś