Dodaj do ulubionych

Serialowe smaczki

13.10.11, 11:02
Wczoraj podczas ogladania CSI wpadl mi pomysl na nowy watek, troche inny niz tylko komentowanie dokonan rodzimych tworcow papki telewizyjnej ;-)
Akurat wczoraj obejrzalem 200 odcinek. Ewidentnie inni niz standardowa produkcja "zwyklych" odcinkow. Po pierwsze mial bardzo mocno sygnalizowane owe "200", a po wtore troche inaczej prowadzono watek, ktory byl JEDEN, co w tym serialu jednak sie prawie nie zdarza, a po trzecie za kamera stanal William Friedkin (jak nie patrzec jeden z filarow amerykanskiego kina lat 70). Co prawda nie byl to jego pierwszy kontakt z tym serialem, ale jednak o rezyserie "dwusetki" poproszono wlasnie jego. Szkoda tylko, ze takiemu fachurze nie dano jednak troche bardziej zaskakujacej historii do opowiedzenia.
No i wlasnie tak sie zaczalem zastanawiac w ilu polskich serialach pojawia sie tego typu smaczki. Oczywiscie mozna to rozszerzyc zdecydowanie bardziej, poza kontekst osobowy (chociaz zatrudnienia Friedkina do takiego serialu, to tak jakby jeden z odcinkow no powiedzmy "Ukladu warszawskiego" wyrezyserowal Krzysztof Szmagier ... no oczywiscie troche przesadzam, ale wiadome o co chodzi). Mozna powolywac sie tez na odniesienia filmowe, "przeniesienia" postaci, ostatecznie jakies krzyzowe nawiazania, typu odcinek "Drogi" z bohaterami "Samych swoich" (swoja droga to ciekawe, ze tego typu rozwiazanie zgrabnie zastosowano na poczatku lat 70).
Aby jednak zawezic obszar "poszukiwan" niech to bedzie produkcja polska biezaca i ta z ostatnich 10 lat. Z gory wylaczamy "Licencje na wychowanie", ze zrozumialych powodow ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: the_accidental Re: Serialowe smaczki IP: *.toya.net.pl 13.10.11, 23:32
      Mnie się jako pierwsze skojarzyły krasnoludki Kwintek i Kramerko w Kingsajzie Machulskiego... ale to już o wiele więcej niż 10 lat...
    • Gość: Aga Re: Serialowe smaczki IP: *.dynamic.chello.pl 14.10.11, 00:12
      Trudno o takie nawiązania. Jedyne, co pamiętam, to z NDiNZ - kiedy Mareczek zaginął, Bożence się śniło, że jest teraz z jakąś blondynką o imieniu Kasia. Mareczka grał Wilczak, gdyby ktoś nie pamiętał ;)
    • buntownik.z.wyboru Re: Serialowe smaczki 14.10.11, 02:16
      w serialowych smaczkach myślę że mistrz to Stanisław Bareja
      Zmiennicy i Alternatywy 4 przychodzą na myśl - wiele tam tego
      - chociażby pustostan po towarzyszu Winnickim

a nawet z teraźniejszości coś przyszło mi do głowy
      wiadomości z drugiej ręki i hotel 52.
      w obu pojawia się nazwisko Szwed
      patrzę sobie na ekipę, być może jakieś powiązanie
      i owszem jest osoba wiążąca
      w jednym współpraca scenariuszowa w drugim scenariusz

pozdrawiam
    • Gość: niania Re: Serialowe smaczki IP: 89.68.161.* 14.10.11, 08:44
      A Ibisz, który właściwie grał samego siebie w którymś z odcinków Hotelu? Mieści się?
      • Gość: matt_banco Re: Serialowe smaczki IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.10.11, 09:42
        Prawie sie miesci, tylko musialby grac postac o imieniu np. Tomasz Wielbłąd lub mniej finezyjnie Tomasz Karmel ;-)
        • faszyna Re: Serialowe smaczki 14.10.11, 09:55
          Nie pamietam kontekstu, ale w 1000 odcinku "Na Wspólnej" pojawił sie Piotr Korzecki z "Magdy M." oraz postaci z "Niani".
          • faszyna Re: Serialowe smaczki 14.10.11, 09:57
            PS. Z opisu na fimiepolskim wynika, ze cały ten 1000-y odcinek był napakowany smaczkami.
            www.filmpolski.pl/fp/index.php/1211953_99
          • scoutek Re: Serialowe smaczki 14.10.11, 10:21
            z "Na Wspólnej" najzabawniejszy smaczek wg mnie to ten, gdy Grzesiek i Ziemba byli w szpitalu po tym, jak matka Ziembowa miała wylew i Grzesiek do ojca powiedział: Co ty, ojciec, myslisz, że to jakaś Leśna Góra jest czy co?

a z nie polskich to w ostatnim odcinku serialu Murphy Brown, gdy głowna bohaterka budzi się po cięzkim zabiegu widzi pochylającego się nad nią dr Douga Rossa (George Clooney) z "ER" i mówi, że jest w niebie na ostrym dyżurze;)))
            • Gość: matt_banco Re: Serialowe smaczki IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.10.11, 10:23
              Swietne!
    • Gość: kochamcie Re: Serialowe smaczki IP: *.home.aster.pl 14.10.11, 10:19
      w filmie Tylko mnie kochaj jest scena z filmu Nigdy w zyciu - dwoje glownych bohaterow na kolacji
    • Gość: the_accidental Re: Serialowe smaczki IP: *.toya.net.pl 14.10.11, 10:23
      W serialiku Wiadomości z drugiej ręki główna para prezenterów to Agata Rusek i Marcin Wilk, co ma być nawiązaniem do - Sami Wiecie Kogo.
      • Gość: zyz Re: Serialowe smaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 09:00
        tam jest więcej takich nazwiskowych powiązan. np. reporter w terenie to Daniel Waśko ;)
        a raz Waśko przeglądał jakiąś kolorową gazetkę i krytykował celebrytę, padło nazwisko bodajże Brudzisz ;)
    • buntownik.z.wyboru Re: Serialowe smaczki 14.10.11, 10:27
      "Klan" i "W Labiryncie - występuje ta sama postać => Mariola Kaczorek
      • konwalka Re: Serialowe smaczki 14.10.11, 13:29
        mjm- serialowy Tadeusz opowiadajacy Basi o swoojej dawnej oblubienicy i chcący sie z nia spotkac
        Basia zdziwiona
        Tadeusz:ale że co? że miłość? w moim wieku, prawda...?
        • Gość: matt_banco Re: Serialowe smaczki IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.10.11, 15:03
          Ciekawe odniesienie, najlepsze ze widzialem ten fragment, ale dopiero teraz jak napisalas zlapalem "drugie dno" ;-)
          • konwalka Re: Serialowe smaczki 14.10.11, 18:31
            :)
            • Gość: matt_banco Re: Serialowe smaczki IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.10.11, 22:15
              Oj slepota ... dopiero teraz zerknalem na tekst w sygnaturce ... oczywiscie siedzac w sluchawkach i bedac wielkim fanem ogladania seriali w sluchawkach ... i tak jest "słuchawki są po to, żeby wykonać ciszę". KAPITALNE!
              • konwalka Re: Serialowe smaczki 15.10.11, 13:20
                heh, takich piecioletnich rewelacji mam całe zanadrze:)
                wczoraj dowiedziałam sie, że św Mikołajowi pomagają w pracy nosorozce...
                i wyobraźnia zadziałała
                u mnie
    • klawiatura_zablokowana Re: Serialowe smaczki 14.10.11, 16:51
      Ewidentnie "Na Wspólnej" i jajcarski odcinek 1000, gdzie pojawiła się m.in. Niania Frania, Detektywi i jeszcze parę innych wątków.
      Przy okazji szacun, że scenarzyści zrobili sobie takie ewidentne jaja z czegoś, co jest w sumie telenowelą. Chociaż NW nie zawsze jest 100% na poważnie.
    • pepsic Re: Serialowe smaczki 14.10.11, 18:53
      "NDiNZ" - w jednym ze starych odcinków dr. Walicki ( Pieczyński) czuwa przy umierającej w szpitalu żonie (Skibińska), w pewnym momencie pan doktor spada z taboretu, po czym szybko podrywa się, przez twarz umierającej przebiega cień uśmiechu. Za chwilę jak gdyby nigdy nic powracają do smutnych min i smutnej sceny. Skibińska odchodziła wtedy z serialu, to pewnie miało być mrugniecie okiem do widza na pożegnanie.

"Na Wspólnej" - wesele Żanety i Grzegorza (bodajże??) - w odcinku trafnie i humorystycznie oddano weselne prowincjonalne klimaty z udziałem warszawki, tym samym reżyser (W. Smarzowski) świadomie nawiązywał do swojego głośnego dzieła "Wesele". Odcinek wcale nie odstawał poziomem od pierwowzoru, wręcz przeciwnie.
      • klawiatura_zablokowana Re: Serialowe smaczki 14.10.11, 20:09
        Który to był odcinek z weselem? Może na jutubie będzie :)
    • Gość: deczko Re: Serialowe smaczki IP: *.centertel.pl 15.10.11, 09:11
      Dr House
      House, Cuddy pojechali na jakies szkolenie i tam byl przebierancow. Cuddy przebrala sie za madonne, a House za ksiecia z "Czarnej zmiji" w ktorej aktor gral wlasnie ksiecia. :)
    • dalenne Re: Serialowe smaczki 15.10.11, 09:59
      To nie serial, ale "Shrek" pod tym względem był genialny ;)
      • aga_ata Re: Serialowe smaczki 15.10.11, 21:50
        W BrzydUli w jednym z pierwszych odcinków, gdy ojciec Uli zasłabł, przyjeżdża pogotowie, w którym ratownikiem jest Kamil Hoffer, który wtedy był jako postać ratownikiem w Na Wspólnej.
        • Gość: matt_banco Re: Serialowe smaczki IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.10.11, 22:18
          O to fajne ... takie podrecznikowe ;-)
    • the_accidental Re: Serialowe smaczki 15.10.11, 22:43
      W serialu Ja wam pokażę wg Grocholi (jak i we wcześniejszym filmie Nigdy w życiu) rodziców głównej bohaterki grają Marta Lipińska i Krzysztof Kowalewski. Nie mam pewności, ale fajnie byłoby pomyśleć, że to żart scenarzystów nawiązujący do Pani Elizy i Pana Sułka...
      A może obsadzenie w Ranczu Cezarego Żaka i Artura Barcisia to też mrugnięcie okiem do widzów? (Miodowe lata)
    • the_accidental Re: Serialowe smaczki 15.10.11, 22:50
      Jeszcze jedno mi się przypomniało. W Rodzinie zastępczej Tomasz Dedek grał producenta filmowego, który robił seriale tytułami nawiązujące do istniejących, np. serial kryminalny "Zgraja" albo operę mydlaną "Z jak zazdrość". W jednym z odcinków wystąpiła Dominika Ostałowska jako... Dominika Ostałowska, gwiazda "Z jak zazdrość".
      • Gość: matt_banco Re: Serialowe smaczki IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.10.11, 22:52
        Ha ... no prosze, a jednak nie jest az tak mizernie jak mi sie wydawalo. Serial kryminalny "Zgraja" ... urocze ;-)
        • Gość: loop Re: Serialowe smaczki IP: 123.3.117.* 19.10.11, 07:12
          Było też takie rozliczenie, komentarz do zarzutów o współpracy z SB względem 'Jędruli'.

Natomiast w jednym z pierwszych odcinków Majeczka chciała zrobić karierę piosenkarki i zaprezentowała rodzinie 'Szparkę-sekretarkę'. Ciocia Ula była zniesmaczona zarówno pomysłem jaki i piosenką.
      • pepsic Re: Serialowe smaczki 16.10.11, 17:53
        W "Niani" Krystyna Janda też zagrała siebie, nawet o teatrze była mowa.
        • aga_ata Re: Serialowe smaczki 16.10.11, 19:32
          Mniej popularne, ale przypomniały mi się. Znów w temacie BrzydUli: kurier z Febo&Dobrzański grał kuriera w Sagowski Development w Prosto w serce.

W ostatnim odcinku BrzydUli na pokazie FD Gusto Joanna Osyda jako Majka przybywa tam z aparatem, aby robić zdjęcia, tydzień później Majka ruszyła z pierwszym odcinkiem w tvn.

Serialowym smaczkiem jest dla mnie obsada Filipa Bobka w niemal identycznej roli niestabilnie emocjonalego mężczyzny, który różni się kilkoma kilogramami i zarostem na twarzy czyli Marek Dobrzański i Artur Sagowski. Ale to już tylko tytułem żartu:)
          • jaginger Re: Serialowe smaczki 16.10.11, 21:46
            Parę wątków wyżej było o Na Wspólnej i aluzji Grześka do Na dobre i na złe.
            Przypomniało mi się, że w Leśniej Górze była bezpośrednia aluzja do House'a.
            Zybert do Moniki rzucił.
          • magnes Re: Serialowe smaczki 16.10.11, 22:45
            > Mniej popularne, ale przypomniały mi się. Znów w temacie BrzydUli: kurier z Feb
            > o&Dobrzański grał kuriera w Sagowski Development w Prosto w serce.

Co więcej, w jednym z odcinków PwS kurier doręcza przesyłkę do Konstancji (Socha), a ta pyta go "czy myśmy się już kiedyś nie spotkali?". Kurier odpowiada jednak tylko "do widzenia" ;)
            • aga_ata Re: Serialowe smaczki 16.10.11, 23:02
              A odcinek "Dr Wezół"? Z Ranczo? :)
              Dla mnie bomba!
          • projagi Re: Serialowe smaczki 20.10.11, 23:37
            Brzydula raz jeszcze. Scena po pokazie FD Sportivo. Zrozpaczony Pszemko pomstuje na Jasia: ten Brat, to Bracisko, ten Brutus, ten BRACIAK :-)
            • dorcia1234 Re: Serialowe smaczki 23.10.11, 11:41
              w NDiNZ była teraz scena jak podczas kwarantanny lekarze oglądają polskie seriale. W tv leciało M jak miłość a któryś z lekarzy ( chyba Latoszek ) rzucił - mogliby o nas coś nakręcić.
      • imasumak Apropos Jędruli z "Rodziny zastępczej" 28.02.13, 16:34
        W którymś z odcinków podrzucił wścibskim dziennikarzom z gazety Majki fałszywe materiały dotyczące "Gazowatego" i "Kluczyka" :D
        • scoutek muszę bo inaczej.... 29.10.13, 21:16
          smaczek wart zauważenia: otóż w następnym odcinku "Lekarzy" występuje małżeństwo, które zagrali Krzysztof Pieczyński i Ewa Skibińska
          oboje grali już małżeństwo Walickich w "Na dobre i na złe" przez pierwsze sezony serialu
    • ja27-09 Re: Serialowe smaczki 18.10.11, 13:06
      W jednym z pierwszych odcinków "Przyjaciół" Monika i Rachel spotkały dwóch młodych i przystojnych lekarzy. Okazali się nimi dr Ross i dr Carter, grani przez tych samych aktorów, co w ER :)
      -------------
      • Gość: dan-be Re: Serialowe smaczki IP: 149.254.180.* 18.10.11, 23:26
        W serialu komediowym "Daleko od noszy" ordynator nazywa się Łubicz - oczywiste nawiązanie do doktora Lubicza z "Klanu", zresztą sam tytuł serialu to nawiązanie do "Daleko od szosy". Warto wspomieć że też tytuł "Szpital na perypetiach" - to rzecz jasna nawiązanie do czeskiego "Szpitala na peryferiach".
        Inne - w amerykańskim sitcomie "Przyjaciele" gdzieś w pierwszych sezonach jest nawiązanie do serialu "Szaleję za Tobą (Mad About You)" - do serialowej kawiarni Central Perk wchodzą dwie bohaterki tego drugiego serialu (m.in. Jamie, grana przez Helen Hunt), gdzie spotykają Phoebe i biorą ją za jej siostrę bliźniaczkę Ursulę (która to w serialu Szaleję za Tobą była kelnerką w "serialowym" barze). Zresztą działało to w drugą stronę - postać Ursuli pojawiała się także w "Przyjaciołach" - pamiętam nawet że Phoebe raz spotkała się ze swoją siostrą właśnie w barze Riff's z serialu "Szaleję za Tobą".
    • Gość: mdabro Re: Serialowe smaczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.11, 13:22
      W serialu "Pierwsza miłość" Marta (grana przez B. Kawkę) podrywając Błażeja pyta "I co, smakowała ci kawka?"
      • Gość: matt_banco Re: Serialowe smaczki IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.11, 13:26
        ;-)))))
    • mhadau1 Re: Serialowe smaczki 19.10.11, 15:21
      Często np. aktorzy z różnych CSI (Miami, Las Vegas, NY) - odwiedzają prowadząc różne sprawy inne miasta -

z kolei z produkcji TVN - bohaterowie z W11, występują w Detektywach - i odwrotnie, a także był specjalny wątek/dzień w którym ta sama sprawa pojawiała się zarówno w Detektywach, W11, a później jeszcze w sprawa sądowa w "Sędzia Anna Maria Wesołowska".

W jednym z odcinków ER - Susan odwiedziła Nowy York w poszukiwaniu swojej siostry która wróciła do narkotyków, i jej córeczki, gdzie w poszukiwaniach pomagali jej detektywi z innego serialu... ale teraz tytuł mi zupełnie wyleciał z głowy.
      • lestat25 Re: Serialowe smaczki 29.10.11, 23:57
        mhadau1 napisał:

> Często np. aktorzy z różnych CSI (Miami, Las Vegas, NY) - odwiedzają prowadząc
        > różne sprawy inne miasta -
        >
        > z kolei z produkcji TVN - bohaterowie z W11, występują w Detektywach - i odwrot
        > nie, a także był specjalny wątek/dzień w którym ta sama sprawa pojawiała się za
        > równo w Detektywach, W11, a później jeszcze w sprawa sądowa w "Sędzia Anna Mari
        > a Wesołowska".
        >
        >
        > W jednym z odcinków ER - Susan odwiedziła Nowy York w poszukiwaniu swojej siost
        > ry która wróciła do narkotyków, i jej córeczki, gdzie w poszukiwaniach pomagali
        > jej detektywi z innego serialu... ale teraz tytuł mi zupełnie wyleciał z głowy
        > .
        Ter serial to "Brygada ratunkowa"
    • Gość: firanka Re: Serialowe smaczki IP: *.biznes.mm.pl 20.10.11, 21:07
      Właśnie było w Ludzich Chudego przed sekundą
      Zamiast jakiegoś ważnego filmu leci bajka szef pyta co to ma być?
      Jakiś facet mówi ''Bolek i Lolek''
      A Cezary Żak odpowiada : Jak Krawczyk i Norek :)
      • the_accidental Re: Serialowe smaczki 20.10.11, 21:20
        To fajne :-D
    • the_accidental Re: Serialowe smaczki 20.10.11, 21:20
      Dość dawno temu w Plebanii - jak jeszcze Irka była z Jurkiem - po coś tam potrzebny był detektyw, do jakiegoś śledztwa. W epizodycznej roli wystąpił Tomasz Dedek. Wojciech Błach (Jurek) w pewnym momencie mówi o nim do Osy: "Ten, no, ten, dedek... dedektyw..."
    • Gość: matt_banco Re: Serialowe smaczki IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.10.11, 22:14
      Dzisiaj jak widac dzien smaczkowy. W "Ojcu Mateuszu" pare zagrali Magdalena Lamparska i Alan Andersz ... para z "39 i pół" ... i tam i tu Lamparska w ciąży. Nawiazanie bardzo dalekie, ale jakies jest ;-)
      • Gość: du_ka Re: Serialowe smaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 22:12
        Jeśli dobrze mi moja skołatana pamięć podpowiada, to w drugiej serii Magdy M, przy rozważaniach do którego mieszkania - Magdy czy Piotra - udać się na noc z kąpielą, pada zdanie dotyczące mieszkania Brodzik - "Ty masz tylko brodzik". Bądź sama Brodzik to rzekła, nie pomnę.
        • Gość: the_accidental Re: Serialowe smaczki IP: *.toya.net.pl 24.10.11, 09:31
          :-DDD
          • Gość: XXX Re: Serialowe smaczki IP: *.amplus.net.pl 25.10.11, 19:00
            W Zaginionej w ostatnim odcinku policjanci prowadzący akcję szukania tego mafiosa, co to pannę uwiódł nazywają sie Kondeja i Ryś.
            • Gość: matt_banco Re: Serialowe smaczki IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.11, 22:18
              No to jest prawdziwy smaczek ... Tomczyk, scenarzysta "Zaginionej" i "Oficera" jak widac mrugnał do widza w ciekawy sposob, na dodatek Rysia w obu zagral Chyra. Fajne ... niestety "Zaginionej" nie ogladalem.
    • kosheen4 Re: Serialowe smaczki 30.10.11, 10:05
      klasyk z Czterech Pancernych - Gustlik zwraca się do Wichury: Pyrkosz, pyrkosz, i nie jedziesz! :)
      • albertuss3765 Re: Serialowe smaczki 08.09.17, 15:15
        kosheen4 napisała:

> klasyk z Czterech Pancernych - Gustlik zwraca się do Wichury: Pyrkosz, pyrkosz,
        > i nie jedziesz! :)
        >

to jest serial do którego Polacy będą jeszcze wracać latami…
    • Gość: 40stka Re: Serialowe smaczki IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.11, 16:56
      No i cała "Licencja na wychowanie" to jeden wielki smaczek
      • aga_ata Re: Serialowe smaczki 31.10.11, 14:54
        Właśnie obejrzałam odcinek Lokatorów.
        W restauracji u Jacka pojawia się znany ktoś nazwiskiem Bluszcz, któremu trzeba się przypodobać. W tej roli Przemysław Bluszcz.
    • Gość: matt_banco Re: Serialowe smaczki IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.11.11, 20:39
      Przy poznej kolacji zerkalem na "Barwy szczescia" ... a tam matke i syna gra matka i syn czyli Teresa Marczewska i Maciej Marczewski. "Szwendactwo serialowe" jak widac ma swoje zalety ;-)
      • aga_ata Re: Serialowe smaczki 02.11.11, 21:44
        Dzisiaj rano oglądałam do śniadania Leśną Górę.
        Nazwisk aktorów nie pamiętam, niestety. Oboje grali w Plebanii małżeństwo albo parę, a może rodzeństwo? Dawno to było...

Jeden z nich to Jurek Tosiek, znany też jako Artur ze Szpilek na Giewoncie, a ta druga to dziewczyna grająca w Plebanii Hankę (?).

Wieki temu to było, ale jak ich dzisiaj zobaczyłam w jednym wątku, to pomyślałam, że wpiszę, bo smaczek jest!
        • mhadau1 Re: Serialowe smaczki 29.11.11, 12:16
          Hanka to córka Tośka - w Plebani. Chyba nie widziałem tego odcinka "Na dobre i złe". Zresztą tam to cała plejada aktorów się przeplata w rolach pacjentów.

Pamietam że siostra Zosi - grana przez Maję Ostaszewską, była w tym serialu związana z takim czarnym typem granym przez Piotra Adamczyka. czyli dzisiaj duet z Przepis na Życie.
          • Gość: Kas_stan Re: Serialowe smaczki IP: *.home.aster.pl 03.12.11, 09:14
            Adamczyk i Ostaszewska jeszcze zagrali małżeństwo w kinowym "Uwikłaniu".
    • vernot Re: Serialowe smaczki 02.11.11, 23:00
      "Układ Warszawski" - Ferency do przesłuchiwanego zwrócił się Kondziu:)
      • faszyna Re: Serialowe smaczki 03.11.11, 22:46
        Jeden z lepszych wistów serialowych: PwS, Artur o kochanku swojej żony:
        "Aktualnie robi fakultet z mojej zony i niedługo będzie skarbnicą w tym temacie".
        Fakultet z cudzej zony, dobre.... !
        • aga_ata Re: Serialowe smaczki 19.11.11, 12:27
          Dopisuję do naszej smaczkowej encyklopedii:

W odcinku z wieczorów panieńsko/kawalerskich "Usta Usta": Adam, Krzystof i Piotrek wchodzą do pubu o nazwie "Cold feet".
    • jane795 Re: Serialowe smaczki 22.11.11, 16:02
      Świetna w "smaczkach" była "Brzydula". Pamietam moment, w którym okazało się, że asystent Pshemko to w rzeczywistości bliźniacy. Pshemko woła "Mroczki widzę, mroczki!!""
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Wersja mobilna