Gość: d&g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 20:35 No i jak Wam się podobała?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal_82 Re: NIANIA 10.09.05, 20:59 Oglądałem tylko początek, ponieważ potem przełączyłem na Kopciuszka. Wcale tego nie zamierzałem robić, ale niestety sitcom oceniony został przeze mnie negatywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re Re: NIANIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 20:20 I to cos bedzie hitem TVN na jesien? Dajcie spokuj-zenada!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Mnie bardzo się podobał,a naprawdę nie oglądam tv IP: *.chello.pl 11.09.05, 10:52 zbyt wiele, a już zwłaszcza seriali: tylko Złotopolscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona 321 Re: NIANIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 11:07 Pierwszy odcinek bardzo dretwy...;((( Oby pozniej bylo lepiej...;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
harriet24 Re: NIANIA 11.09.05, 14:00 Śmiechy nie były zsynchronizowane z tekstami. Wiem, że serial nie jest nagrywany przy "live audience" ale jakiś montażysta mógł to lepiej zrobić. Chwilami bowiem naprawdę śmieszne teksty nie były opatrzone śmiechem, natomiast pojawiał się on w sytuacjach, które do śmiesznych nie należały. Ogólnie nie podobało mi się. Aktorzy sztuczni, może za wyjątkiem tej małej, która była jedyną jak dla mnie oryginalną postacią. Agnieszka Dygant mówiła dziś rano w TVN, że reżyser zabronił jej oglądać oryginalną wersję, ale mnie się wydaje, że było na odwrót. Bo jej Frania mogłaby być naprawdę fajna, gdyby pozbyła się rechotu aktorki z oyginału - Fran Drescher. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alinka Re: NIANIA IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.09.05, 16:25 a mnie sie podobalo, wreszcie cos smiesznego w naszej telewizji ( w sensie wreszcie smieszny POLSKI serial) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: NIANIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 16:47 Od dawna TV leci śmieszny (o wiele bardziej od Niani) serial Sąsiedzi i Lokatorzy na 1-ce. Niania sztuczna, a aktorka prostaczka w każdej postaci w którą się wciela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alinka Re: NIANIA IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.09.05, 17:11 lokatorzy i sąsiedzi sa smieszni, buhahaha. To czemu juz ich nie pokazuja, czyzby za malo widzow ogladalo te przezabawne seriale. Skomentuje to tylko jednym buhahahahahahahahhahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: NIANIA 11.09.05, 20:36 Niani nie widziałam niestety, ale Lokatorzy, to nagorsze DNO jakie widziałam! Lesień i Spółka muszą być okropnie sfrustrowani grając w takiej szmirze. I to wszystko za pieniądze z abonamentu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: NIANIA IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.09.05, 09:33 Za to Niania jest tak śmieszna, że aż zęby bolą. PS. Lokatorzy i Sąsiedzi lecą w sobotę i niedzielę, więc nie gadaj, że ich nie pokazują. Lokatorzy są głuupawi, ale Sąsiedzi sto razy lepsi od Niani (pominąwszy amanta Milowicza o urodzie prosiaka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekdo Re: NIANIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 22:39 Czemu prawie wszyscy narzekacie!!! Czy na tym forum są sami pesymiści!!! TVN to najlepsza telewizja i robi najlepsze rzeczy, nieważne czy są na licencji zachodniej czy sama wymyśli! Uważam że oprócz niani fajny będzie też Madga M,. No ale WY PESYMIŚCI oglądajcie wieśniacki POLSAT i kretyńske NOSZE!!!! Pozdrawiam NIANIA jest SUPER!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdoska1 Re: NIANIA 12.09.05, 07:49 "Czemu prawie wszyscy narzekacie!!! Czy na tym forum są sami pesymiści!!!" Po prostu oglądaliśmy oryginał. I oryginalna "Pomoc domowa" jest świetnym serialem ale 100% podróbka po polsku jest niepotrzebna.Niektóre całkowicie ściągnięte gagi z orginału nie pasują do polskiej rzeczywistości.Np. Kanapy w folii pamiętam doskonale w orginale bo rodzice Fran byli żydami i z oszczędności nie odfoliowali kanap.A w Polsce to chyba raczej gag pasowałby gdyby "Maxwlowi" dali papcie do ubrania przy wejściu,albo kazali zdjąć buty. Wolałabym obejrzeć "Pomoc domową"!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jarekdo Re: NIANIA 12.09.05, 11:42 Witam. Wyobraź sobie, że ja też oglądałem nianie, więcej, ja się wychowałem na serialu nianiai uwież mi równie dobrze ogląda mi się polską wersją niż amerykańską. Chyba w tym wszystkim chodzi aby się trochę wyluzować oglądając takie seriale. Ale nie, wy polacy urodzenie pesymiści musicie ponarzekać i ciągle to niezadowolenie... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
uunnii Re: NIANIA 12.09.05, 21:18 Mnie drazni to, ze za bardzo staraja sie trzymac oryginalnej wersji. Mogliby ten serial nieco nagiac do polskich realiow, na przyklad pozbawic dzieci mundurkow Odpowiedz Link Zgłoś
w_madzik Re: NIANIA 14.09.05, 23:55 dokladnie, tez to sobie pomyslalam. te dzieciaki zreszta jakies nie ten... poza tym my chyba za bardzo się do oryginalnej wersji przyzwyczailiśmy i z tą nam będzie trudno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: NIANIA IP: 194.146.128.* 15.09.05, 00:49 łe, teraz jest trjdy posyłać dzieci do szkoły, gdzie mundurki trzeba mieć. Mundurki nie rażą. Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw TVNowskie rozczarowanie roku 17.09.05, 10:59 Jedna wielka kalka. Dialogi i realia wprost zerżnięte z amerykańskiej wersji. Użyty w pierwszym odcinku przez Franię typowy tekst amerykańskich rodziców: "Przecież jesteśmy rodziną?". Dzieci, które recytują a nie grają,zachowują się jakby codziennie na śniadanie wpieprzały MacŚmieci,gadają jak młodzi Jankesi.Kompletnie niepasujące do polskich realiów życie bohaterów. Brak uwodzicielskiego głosu Fran Drescher. Kalka,kopia,falsyfikat,dosłowne przetłumaczenie scenariusza amerykańskiego,nawet montaż typowo amerykański(przerywniki pokazujące miejsce kolejnej sceny,np. sklep). Totalne potknięcie Bogayewicza. Chała i tyle. Polacy to pesymiści i sobie muszą ponarzekać,tak? Narzekamy,bo widzimy totalną kalkę,przy której nikt nie zadał sobie trudu, by ją przełożyć na polskie warunki. To bardzo smutne,że Polacy zapomnieli, jak się robi dobre seriale i za wszelką cenę próbują kopiować zagraniczne,a zwłaszcza amerykańskie produkcje. Wszyscy chcą robić kopie tego,co już wcześniej wymyślono na Zachodzie. Powstają taśmowo tanie szmiry typu "Lokatorzy" czy "Sąsiedzi", a nie robi się niczego wartościowego, co możnaby porównać choćby z "Alternatywami 4" czy "Daleko od szosy". Gdzie się podział polski potencjał intelektualny? "Miodowe lata",chociaż też na licencji USAńskiej jako tako były dopasowane do warunków polskich (chociaż nie słyszałem,żeby w Polsce istniały kluby w rodzaju Klubu Sierżanta),podobnie jak "Kasia i Tomek". Nawet wyklęty przez "inteligencję" "Świat wg Kiepskich" nie jest dosłowną kopią "Świata wg Bundych, ale jest idealnym przełożeniem na polskie warunki, zaś niektóre odcinki nawet zawierają obok rechotu także sporo wytrawniejszej satyry a nawet nutkę refleksji. Pod tym względem "Kiepscy" biją "Lokatorów" i inne syfy na głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Super! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 11:11 Świetny serial, Agnieszka Dygant jak najbardziej nadaje się do tej roli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DanaDana Pesymisci????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 12:56 wypuscili jakis telewizyjny oszolom i my mamy wpasc w zachwyt?? Jak sie kreci dziadostwo to tak jest. Jakos Killera czy Przyjaciol nikt nie krytykuje. Wrecz sie uzywa ich tekstow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasze-opowie.. Re: Pesymisci????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 21:32 Odpowiedz Link Zgłoś
harriet24 narzekam bo... 26.09.05, 13:16 ...polscy twórcy ewidentnie nie potrafią nas śmieszyć. Od czasu "13 posterunku" powstało już wiele seriali komediowych, w większości na licencjach zachodnich. Dla mnie najlepszym jak do tej pory serialem komediowym na licencji był "Camera Cafe". Naprawdę kawałek dobrej satyry na biurowe życie. Reszta to, jak dla mnie, gnioty. Niania Frania niestety też się do nich zalicza. Pomijam już fakt, że dialogi są niedbale przetłumaczone (np. "panna" Karolina raz mówi do Frani "nianiu Franiu" a innym razem na pani i po nazwisku). Najgorsze jest to, że aktorzy kopiują swoje pierwowzory!!!!! Nie grają po swojemu, tylko podglądają oryginał!!! Wychodzi to niestety strasznie sztucznie. Odpowiedz Link Zgłoś
elutka_111 Re: NIANIA 20.09.05, 13:06 A mnie się podoba, nie przeszkadza ni, że jest alka amerykańskiego serialu, podoba mi się i tyle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: NIANIA IP: *.elk.mm.pl 20.09.05, 23:04 Amerykańską wersję uwielbiałam,polskiej oglądać już nie będę- drewniane dzieci,nie śmieszy, Dygant nawet w porządku,ale ...nie chce mi się tego oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan_demonium TVN strzela sobie samobója IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 13:00 Fatalna pomyłka programowa. Nie rozumiem czemu niby wszyscy tak kochają tę Nianię, nic w scenariuszach tego nie usprawiedliwia. Polska Niania jest dość antypatyczna. Jak za pomocą różdżki czarodziejskiej wychodzi cało z każdej opresji. Życia i prawdy w tym zero, po prostu zero. Dalczego? Ano z powodu kopiowania na żywca. No i z powodu poprawności politycznej - nikt chyba jeszcze o tym nie powiedział - scenarzyści odwalili całą masę dowcipów wynikajacych z tego, że oryginalna Niania jest żydowką. Nasza nie jest żydowką, jest z Pragi... Nic, tylko pęc ze śmiechuuuuuu... Odpowiedz Link Zgłoś