Dodaj do ulubionych

Ciekawostka - Otis

15.10.06, 21:30
Jak wszyscy pamiętamy w odcinku 2x02 bardzo ważną kwestią było słowo 'otis', później okazało się, że była to winda firmy Otis. Myślałem, że jest to jakaś zmyślona nazwa firmy..jednak nie.. dzisiaj odwiedzając krakowską galerię handlową, jadąc schodami ruchomymi do góry, zauważyłem na nich właśnie napis OTIS !!!!! :)
Obserwuj wątek
    • galaxian1 Re: Ciekawostka - Otis 16.10.06, 08:44
      hahaha, co za odkrycie !
      Ja od lat jezdze roznymi OTISami - i zadna w tych wind nie ma odtwieranego
      dachu. Specjalnie to sprawdzalem :))) No chyba ze w amerykanskich urzedach albo
      bankach sa specjalne modele, aby przez dach przestepcy latwo mogli sie dostac :D
      • mmorawski Re: Ciekawostka - Otis 16.10.06, 09:00
        Ja często jeżdzę windami i ruchomymi schodami firmy OTIS w centrach
        handlowych. ;) Jeszcze pół roku temu człowiek nie zwracał uwagi na takie
        rzeczy.. :DD
        • olusimama Re: Ciekawostka - Otis 16.10.06, 12:32
          mmorawski napisał:

> Ja często jeżdzę windami i ruchomymi schodami firmy OTIS

Zawiadamiam, ze w akademiku Uniwersytetu Medycznego w Łodzi tez jeżdzą między
          pietrami Otisy. Jeździłam wyłącznie Prawym ;-)
          • galaxian1 Re: Ciekawostka - Otis 16.10.06, 12:51
            Skoro juz tak wszyscy OTIS'ami jezdzimy - to czy ktos widzial wersje z
            mozliwoscia otwierania, podnoszenia sufitu ? :)
            Te sufity sa naprawde bardzo solidne i masywne i nie ma tam czegos takiego, jak
            jakies "otwierane okienko" :)

Prison to nie pierwszy film, w ktorym ktos wchodzi, wychodzi z windy przez
            sufit :)
            • jackie_brown Re: Ciekawostka - Otis 16.10.06, 15:59
              NOOwięc w gwiezdnych wojnach widziałam opcje, ze Obi wan wychodził, przez
              sufit, ale to poza klasyfikacją. A co do Otisa - to jest to najpopularniejszy
              producent wind. Nawet w Asterixie i Kleopatrze jeden z "inżynierów" pracujących
              przy budowie zamku - ten co zajmował się windami nazywał się OTIS.
              • galaxian1 Re: Ciekawostka - Otis 16.10.06, 16:33
                Windy OTIS "wystepowaly" tez w komedii "Kate i Leopold" z Meg Ryan.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka