galaxian1 08.03.07, 14:30 Link wyciagniety z wypowiedzi Addison. Warto aby przeczytali go nie tylko wielbiciele Grey's Anatomy. film.wp.pl/id,75429,title,Jak-zabic-serial-czyli-strategie-emisyjne-w-wielkim- miescie,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galaxian1 link 08.03.07, 14:32 film.wp.pl/id,75429,title,Jak-zabic-serial-czyli-strategie-emisyjne-w-wielkim-miescie,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
lotta79 Re: Jak zabic dobry serial ? 08.03.07, 14:48 Cz. 2 film.wp.pl/id,75645,title,Jak-zabic-serial-Odcinek-drugi,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Re: Jak zabic dobry serial ? 09.03.07, 17:30 Nikt sie nie wypowie w temacie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Jak zabic dobry serial ? IP: *.nycmny83.covad.net 09.03.07, 18:00 Co tu komentowac? mysle, ze autor artykulu powiedzial wszystko na ten temat, z lekkim przymruzeniem oka. Powiem jedno: gdyby producenci przytoczonych w art. seriali dowiedzieli sie o tej szalenie unikalnej polityce emisyjnej ich znakomitych (w wiekszosci) produkcji, popukaliby sie w czolo... albo nie uwierzyli. Stacje telewizyjne, emitujace te seriale w USA, zarabiaja na nich krocie - nie tylko z samej emisji (i reklam oczywiscie), ale robia pieniadze na sciezkach dzwiekowych (jak np. Grey's Anatomy - rewelacyjna pod kazdym wzgledem, z kazdego sezonu), gadzetach, ksiazkach, zdjeciach, dvd... To jest kopalnia zlota. I wykorzystuja swoje piec minut, poki serial bije rekordy popularnosci. Sama chetnie kupie kubek z "McDreamy", a nawet moze koszulke, chociaz nigdy sie nie mialam za telewizyjna fanke. Ale akurat "Grey's" trafil bezblednie w moje gusta. Dlatego kompletnie nie potrafie zrozumiec decyzji polskich stacji tv. W koncu licencja na taki produkt nie jest na pewno tania. Dlaczego wiec nie chciec wydoic z tej krowy jak najwiecej mleka??? Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: Jak zabic dobry serial ? 09.03.07, 18:07 a było już o Polszmacie? jak tak to prosze o link Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Re: Jak zabic dobry serial ? 09.03.07, 18:08 Masz racje. Zobaczcie ile jest gadzetow z Prison Break na amerykanskim ebayu ! search.ebay.com/prison-break_W0QQfkrZ1QQfromZR8QQsubmitsearchZSearch A tutaj Grey's Anatomy : search.ebay.com/search/search.dll?cgiurl=http%3A%2F%2Fcgi.ebay.com%2Fws%2F&fkr=1&from=R8&satitle=grey%27s+anatomy&category0=&submitSearch=Search Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Jak zabic dobry serial ? IP: *.nycmny83.covad.net 09.03.07, 19:12 albo tutaj: abc.go.com/primetime/greysanatomy/page?pn=store sa jeszcze blogi i podcasty, ktore moze pieniedzy nie przynosza bezposrednio, ale na pewno zwiekszaja zainteresowanie serialem, bohaterami i posrednio przyciagaja "klientow". ja wiem, ze telewizja w USA jest znacznie bardziej zaawansowana i rozwinieta od polskiej, ale czyz wlasnie nie powinno sie brac przykladu z tych bardziej doswiadczonych? Po co wymyslac kolo, skoro juz je kiedys ktos wymyslil? Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Re: Jak zabic dobry serial ? 09.03.07, 19:28 Widac niektorzy nadal wolą łupać kamienie :) Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Jak zabic dobry serial ? 09.03.07, 19:57 Nie znoszę w Polszmacie właśnie tego, że fajne seriale jak "Chirurdzy" spycha na nocną porę, a w to miejsce daje jakiś swój badziew. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Re: Jak zabic dobry serial ? 09.03.07, 19:58 A moze tVN to lepszy ? Odnosze wrazenie ze przeginaja jeszcze bardziej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Jak zabic dobry serial ? IP: *.nycmny83.covad.net 09.03.07, 21:02 co za ulga, ze nie mam juz do czynienia z polska tv :) ale amerykanska tez nie jest idealna: lubia powtarzac odcinki. np. po szesciu premierowych emisjach, przez kolejne pare tygodni powtarzaja odcinki z poczatku tego samego sezonu :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackie_brown Re: Jak zabic dobry serial ? IP: *.aster.pl 09.03.07, 21:19 Wolę to niż akcje które są u nas. A chirurdzy to przegięcie. Czekam aż Prison Break spadnie na 23.40 w środę (na przykład). Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Re: Jak zabic dobry serial ? 09.03.07, 21:42 Swietny serial TAKEN, tVN pokazal w czwartki o 23:30 ! Ciekawe jaka mial ogladalnos, bo ja nie znam nikogo, kto by go ogladal na te-fał-enie. Teraz Veronica Mars o 14:00. A jeszcze niedawno The O.C. (boski tytul - zycie na fali), chyba okolo 15:00. Zdaje sie ze tez jakas stacja pokazywala Weeds (Trawka), ale kiedy, to nikt tego nie wie, taka byla boska pora (cos tez okolo 14:00 - 15:00). Odpowiedz Link Zgłoś
lotta79 Re: Jak zabic dobry serial ? 09.03.07, 22:30 Ja się w zeszły wtorek pierwszy raz natknełam na serial "Bez skazy", na TVN leciał po północy, świetny nawiasem mówiąc, ta godzina emisji to jakiś idiotyzm! Odpowiedz Link Zgłoś
emsi7 Re: Jak zabic dobry serial ? 19.03.07, 23:06 witam! "Bez skazy"to nie wiem czy nie najlepszy serial który naprawde może nieżle zaskoczyć!!!Ja osobiście wyczaiłem go dość wcześnie bo chyba 2 lub 3 odcinek pierwszej edycji.Po obejrzeniu jednego odcinka rozleklamowałem go wszędzie gdzie mogłem a tym co np.zamknęło się oko nagrywałem na VHS-ie:-0 Tak więc piewsza edycja o ile pamiętam też była póżno(około 23)ale z tą "troche przesadzili!No i jak przystało na polską telewizje nie reklamowali iż puszczają dalszy ciąg przygód chirurgów bo może tematy nie pasują do polskiej rzeczywistości-hehehe.No i oczywiście pierwszy odcinek przegapiłem wraz z całą ekipą znajomych:-( A dla zainteresowanych musze zaznaczyć,że narazie te odcinki z drugiej edycji są lajtowe!!! pozdro.eMSi ps:w 2005 Złoty Glob dla najlepszego serialu dramatycznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an77 Re: Jak zabic dobry serial ? IP: *.aster.pl 10.03.07, 13:33 Ludzie zamiast tu piszcie na forum polsatu! Poświęćcie chwilę dla dobrego serialu ale stukajcie we właściwe drzwi! Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Jak zabic dobry serial ? - 3 czesc ! 10.03.07, 14:49 O Polsacie. film.wp.pl/id,75863,title,Jak-zabic-serial-Epizod-trzeci,wiadomosc.html?rfbawp=1173534555.314 Odpowiedz Link Zgłoś