Dodaj do ulubionych

Jak zabic dobry serial ?

08.03.07, 14:30
Link wyciagniety z wypowiedzi Addison.
Warto aby przeczytali go nie tylko wielbiciele Grey's Anatomy.

film.wp.pl/id,75429,title,Jak-zabic-serial-czyli-strategie-emisyjne-w-wielkim-
miescie,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • galaxian1 link 08.03.07, 14:32
      film.wp.pl/id,75429,title,Jak-zabic-serial-czyli-strategie-emisyjne-w-wielkim-miescie,wiadomosc.html
    • lotta79 Re: Jak zabic dobry serial ? 08.03.07, 14:48
      Cz. 2
      film.wp.pl/id,75645,title,Jak-zabic-serial-Odcinek-drugi,wiadomosc.html
      • galaxian1 Re: Jak zabic dobry serial ? 09.03.07, 17:30
        Nikt sie nie wypowie w temacie ?
        • Gość: Alex Re: Jak zabic dobry serial ? IP: *.nycmny83.covad.net 09.03.07, 18:00
          Co tu komentowac? mysle, ze autor artykulu powiedzial wszystko na ten temat, z
          lekkim przymruzeniem oka.
          Powiem jedno: gdyby producenci przytoczonych w art. seriali dowiedzieli sie o
          tej szalenie unikalnej polityce emisyjnej ich znakomitych (w wiekszosci)
          produkcji, popukaliby sie w czolo... albo nie uwierzyli.
          Stacje telewizyjne, emitujace te seriale w USA, zarabiaja na nich krocie - nie
          tylko z samej emisji (i reklam oczywiscie), ale robia pieniadze na sciezkach
          dzwiekowych (jak np. Grey's Anatomy - rewelacyjna pod kazdym wzgledem, z
          kazdego sezonu), gadzetach, ksiazkach, zdjeciach, dvd... To jest kopalnia
          zlota. I wykorzystuja swoje piec minut, poki serial bije rekordy popularnosci.
          Sama chetnie kupie kubek z "McDreamy", a nawet moze koszulke, chociaz nigdy sie
          nie mialam za telewizyjna fanke. Ale akurat "Grey's" trafil bezblednie w moje
          gusta.
          Dlatego kompletnie nie potrafie zrozumiec decyzji polskich stacji tv. W koncu
          licencja na taki produkt nie jest na pewno tania. Dlaczego wiec nie chciec
          wydoic z tej krowy jak najwiecej mleka???
          • romcia.p Re: Jak zabic dobry serial ? 09.03.07, 18:07
            a było już o Polszmacie?
            jak tak to prosze o link
          • galaxian1 Re: Jak zabic dobry serial ? 09.03.07, 18:08
            Masz racje.

Zobaczcie ile jest gadzetow z Prison Break na amerykanskim ebayu !
            search.ebay.com/prison-break_W0QQfkrZ1QQfromZR8QQsubmitsearchZSearch
            A tutaj Grey's Anatomy :
            search.ebay.com/search/search.dll?cgiurl=http%3A%2F%2Fcgi.ebay.com%2Fws%2F&fkr=1&from=R8&satitle=grey%27s+anatomy&category0=&submitSearch=Search
            • Gość: Alex Re: Jak zabic dobry serial ? IP: *.nycmny83.covad.net 09.03.07, 19:12
              albo tutaj:
              abc.go.com/primetime/greysanatomy/page?pn=store
              sa jeszcze blogi i podcasty, ktore moze pieniedzy nie przynosza bezposrednio,
              ale na pewno zwiekszaja zainteresowanie serialem, bohaterami i posrednio
              przyciagaja "klientow".
              ja wiem, ze telewizja w USA jest znacznie bardziej zaawansowana i rozwinieta od
              polskiej, ale czyz wlasnie nie powinno sie brac przykladu z tych bardziej
              doswiadczonych? Po co wymyslac kolo, skoro juz je kiedys ktos wymyslil?
              • galaxian1 Re: Jak zabic dobry serial ? 09.03.07, 19:28
                Widac niektorzy nadal wolą łupać kamienie :)
                • marzeka1 Re: Jak zabic dobry serial ? 09.03.07, 19:57
                  Nie znoszę w Polszmacie właśnie tego, że fajne seriale jak "Chirurdzy" spycha na nocną porę, a w to miejsce daje jakiś swój badziew.
                  • galaxian1 Re: Jak zabic dobry serial ? 09.03.07, 19:58
                    A moze tVN to lepszy ?
                    Odnosze wrazenie ze przeginaja jeszcze bardziej !
                    • Gość: Alex Re: Jak zabic dobry serial ? IP: *.nycmny83.covad.net 09.03.07, 21:02
                      co za ulga, ze nie mam juz do czynienia z polska tv :)
                      ale amerykanska tez nie jest idealna: lubia powtarzac odcinki. np. po szesciu
                      premierowych emisjach, przez kolejne pare tygodni powtarzaja odcinki z poczatku
                      tego samego sezonu :((
                      • Gość: jackie_brown Re: Jak zabic dobry serial ? IP: *.aster.pl 09.03.07, 21:19
                        Wolę to niż akcje które są u nas. A chirurdzy to przegięcie. Czekam aż Prison
                        Break spadnie na 23.40 w środę (na przykład).
                        • galaxian1 Re: Jak zabic dobry serial ? 09.03.07, 21:42
                          Swietny serial TAKEN, tVN pokazal w czwartki o 23:30 !
                          Ciekawe jaka mial ogladalnos, bo ja nie znam nikogo, kto by go ogladal na
                          te-fał-enie.

Teraz Veronica Mars o 14:00.

A jeszcze niedawno The O.C. (boski tytul - zycie na fali), chyba okolo 15:00.

Zdaje sie ze tez jakas stacja pokazywala Weeds (Trawka), ale kiedy, to nikt tego
                          nie wie, taka byla boska pora (cos tez okolo 14:00 - 15:00).
                          • lotta79 Re: Jak zabic dobry serial ? 09.03.07, 22:30
                            Ja się w zeszły wtorek pierwszy raz natknełam na serial "Bez skazy", na TVN
                            leciał po północy, świetny nawiasem mówiąc, ta godzina emisji to jakiś idiotyzm!
                            • emsi7 Re: Jak zabic dobry serial ? 19.03.07, 23:06
                              witam!
                              "Bez skazy"to nie wiem czy nie najlepszy serial który naprawde może nieżle
                              zaskoczyć!!!Ja osobiście wyczaiłem go dość wcześnie bo chyba 2 lub 3 odcinek
                              pierwszej edycji.Po obejrzeniu jednego odcinka rozleklamowałem go wszędzie
                              gdzie mogłem a tym co np.zamknęło się oko nagrywałem na VHS-ie:-0 Tak więc
                              piewsza edycja o ile pamiętam też była póżno(około 23)ale z tą "troche
                              przesadzili!No i jak przystało na polską telewizje nie reklamowali iż puszczają
                              dalszy ciąg przygód chirurgów bo może tematy nie pasują do polskiej
                              rzeczywistości-hehehe.No i oczywiście pierwszy odcinek przegapiłem wraz z całą
                              ekipą znajomych:-( A dla zainteresowanych musze zaznaczyć,że narazie te odcinki
                              z drugiej edycji są lajtowe!!!
                              pozdro.eMSi

ps:w 2005 Złoty Glob dla najlepszego serialu dramatycznego
    • Gość: an77 Re: Jak zabic dobry serial ? IP: *.aster.pl 10.03.07, 13:33
      Ludzie zamiast tu piszcie na forum polsatu!
      Poświęćcie chwilę dla dobrego serialu ale stukajcie we właściwe drzwi!
    • galaxian1 Jak zabic dobry serial ? - 3 czesc ! 10.03.07, 14:49
      O Polsacie.

film.wp.pl/id,75863,title,Jak-zabic-serial-Epizod-trzeci,wiadomosc.html?rfbawp=1173534555.314
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka