Dodaj do ulubionych

Bylem kiedys zdrowy

23.07.06, 03:42
Dobrze platna,prywatna ubezpieczalnia bedzie przez jakis czas pokrywac
koszta.Wiemy o tym.
Niech trafi sie przypadek "Super Man" i od razu mamy wiecej siwych wlosow na
glowie.
Po jakims czasie,insurance odmowil mu platnosci.Aktorzy cos robili,nawet film
nakrecili z nim.
Placa do pewnej sumy a potem szlaban.
Czy jest sie czyms martwic w USA ?
Obserwuj wątek
    • alladyn15 Re: Bylem kiedys zdrowy 23.07.06, 03:52
      W Europie na ten przyklad,opieka zdrowotna jest bezplatna. Duzy komfort dla
      czlowieka.Coz ja tutaj,to tylko Europa.
      • jot-23 Re: Bylem kiedys zdrowy 23.07.06, 04:03
        wydaje mi sie ze powinienes jak najszybciej udac sie do twojego bezplatnego
        doktora...brak jakiegokolwiek sensu w tym co napisales, lamana i chaotyczna
        skladnia moga wskazywac na niebezbieczne zmiany degeneratywne w tkance
        mozgowej...i jakkolwiek z twojego punktu widzenia moze ci sie wydawac ze
        wszystko jest w pozadku, to w rzeczywistosci moze ci grozic wielkie
        niebezpieczenstwo , tak ze jeszcze raz, zalecam jak najszybsza konsultacje u
        doswiadczonego neurologa!
        • prawdziwawadera2 Re: Bylem kiedys zdrowy 23.07.06, 04:24
          Alladyn , gdyby Ciebie spotakalo to co spotkalo Super Mena, twoje leczenie
          kosztowaloby $20tys > na to sklada pobyt w szpitalu 3 dni, oplata lekarzy
          przeswietlenie MRI i wozek inwalidzki do konca zycia.
          To jest teza, analize pozostawiam dla Ciebie.
          Takie koszty nawet najgorsze amerykanskie ubespieczenie pokrywa!

Pozdrawiam
          Wadera
          • alladyn15 Re: Bylem kiedys zdrowy 23.07.06, 05:42
            Problem byl w tym,ze po ilus tam latach, ubezpieczenie powiedzialo: Koniec.
            Nie sadze aby ten gostek oplacal cos taniego.Tez bylem tym zdumiony.
            W krajach do dupy czyli Europa, cos takiego nie mialoby prawa sie stac.

Z innej, jednak podobnej beczki.Cos bardzo szokujce,jak dla mnie.
            Noworodek w inkubatorze USA.
            Jest pokrycie z ubezpieczenia? Nie.
            Dziecko umiera.Bardzo brutalna, finansowa rzeczywistosc Ameryki.
            • prawdziwawadera2 Re: Bylem kiedys zdrowy 23.07.06, 07:07
              alladyn- dziecko w inkubatorze jest ubespieczone !
              Co za roznica czy dziecko w inkubatorze czy dziecko ktore ma 10 lat?
              W USA kazdy pracujacy "rodzic" ma ubespieczenie dla calej rodziny! Dzieci sa
              ubespieczone do lat 23 , tylko w przypadku jak studiuja i sa studentami "na
              pelnym etacie".Co roku musza dostarczyc zaswiadczenie z uczelni. Mimo, ze
              studia tutaj trwaja 4 lata ubespieczenia daja 1 rok na tzw "poslizg"/.
              Dzieci nie studiujace ubespieczone sa przez "rodzicow"tylko do lat 18-
              tu/pelnoletnosc/.
              Wiecej pytan?
              Pozdrawiam
              • alladyn15 Re: Bylem kiedys zdrowy 23.07.06, 07:48
                "Co za roznica czy dziecko w inkubatorze czy dziecko ktore ma 10 lat?
                W USA kazdy pracujacy "rodzic" ma ubespieczenie dla calej rodziny!"

Wlasnie,co z nie pracujacymi?Jakies podziemie to jest? Jakies AK?
                O tym inkubatorze,to widzialem program w TV(USA).

Teraz juz super serio.Czy beda operowac na mojej prostacie,tak po prostu?
                W glinianej Europie tak wlasnie beda robic.
    • starypierdola Tak, sytuacja jest tragiczna! 23.07.06, 08:07
      Wystarczy przejsc ulica. Na poboczach walaja sie ciala zmarlych z powodu
      nieleczenia / braku ubezpieczenia; podobnie jest na wsi: rowy pelne zmarlych,
      nieleczonych Amerykanow.

I do tego falszuja statystyki bo podaja ze srednia dlugosc zycia taka sama jak w
      Europe. To przeciez niemozliwe?? No chyba ze zmarli staja sie z czasem "born
      again Christians" (tak jak Prez. Bush?) i zmartwychwstaja.

Zafrasowany SP
      • bob256 Re: Tak, sytuacja jest tragiczna! 23.07.06, 08:14
        SP tobie juz naprawde starosc na mozg padla. A ktora to u ciebie godzina
        staruszku? Co ty nocami buszujesz a za dnia spisz?
        • starypierdola Jaka noc?? 23.07.06, 08:17
          Przecie widze slonce. No i nie moge pisac po nocach bo w tym wieku to juz wzrok
          nie dopisuje i po ciemku sie nie da smile)

Niedowidzacy SP
    • bob256 Re: Bylem kiedys zdrowy 23.07.06, 08:12
      dlatego nie przeciagaj linki. Radze poddac sie jak najszybciej operacji. Im
      szybciej tym lepiej. Ponad 80% mezczyzn ma powiekszona prostate w pewnym wieku,
      to zadna nowosc. Nie ma na co czekac stary, strach to nie najlepszy doradca.
      • alladyn15 Re: Bylem kiedys zdrowy 23.07.06, 08:17
        Bede mial to za darmo w USA?
    • mickymouse Re: Bylem kiedys zdrowy 23.07.06, 08:16
      Nie martw sie stary, tylko nie zaniedbuj. Ludziesie boja doope pokazywac
      lekarzom i umieraja. Nie badz glupi.
      • starypierdola E tam, nie zaniedbuj? 23.07.06, 08:19
        A to czemu? Przeciez roowy duze i jeszcze jedno cialo si ezmiesci bez niczego smile)

Troskliwy SP
      • alladyn15 Re: Bylem kiedys zdrowy 23.07.06, 08:22
        To jest fakt.Prostactwo we mnie sie budzi, kiedy lekarz chce paluszkiem w mojej
        pupci pogmyrac.
        Ludzie z prostata-laczcie sie. Nie sikajcie!
        • starypierdola A czemu maja nie sikac? 23.07.06, 08:26
          JEszcze im pecherz peknie i znowu problem.

Przecie moga sobie wsadzic rurke; na to nie trzeba ubezpieczenia. W kazdym
          Hardware Store mozna kupic taka rurke, kosztuje kolo $0.39 za stope plus podatek.

Doradca SP
          • alladyn15 Re: A czemu maja nie sikac? 23.07.06, 08:32
            Zgadzam sie z toba. Potem trzeba miec tylko zaprzyjaznionego SS-Stumbanfuhrer
            aby to to zaaplikowal.Chyba bede wolal najdrozsze,platne szpitale.
            • starypierdola Nie przesadzaj! 23.07.06, 08:34
              Alkohole tanie, wiec latwo zrobic znieczulenie smile)

Doradczy SP
              • alladyn15 Re: Nie przesadzaj! 23.07.06, 08:41
                Jestes mlody.Prostata chwyta ludzi od 25 lat wzwyz.Nie badz taki bez.
            • bob256 Re: A czemu maja nie sikac? 23.07.06, 08:37
              Nie martw sie chlopie tylko nie zaniedbuj. Moj ojciec mial podobny zabieg kilka
              lat temu i sladu po chorobie nie ma. Na starosc rozne rzeczy sie zdarzaja ale
              naprawde nie ma czym sie martwic.
              • alladyn15 Re: A czemu maja nie sikac? 23.07.06, 08:47
                Duzo mnie pocieszyles i juz sie nie matrtwie jakos.Masz jakas chorobe o ktora
                to ja,moglbym sie martwic? Bol zeba na przyklad albo strzykanie w lokciu?
                • bob256 Re: A czemu maja nie sikac? 23.07.06, 09:00
                  Nie chlopie nie mam,( na razie ale kto wie!). Zajmuje sie leczeniem ludzi od
                  ponad 20 lat i moge ci powiedziec, ze im szybciej zlatwisz te sprawy z prostata
                  tym lepiej. To przewaznie dobrze sie konczy wiec nie przejmuj sie zbytnio.
                  Oczywiscie sam pobyt w szpitalu i swiadomosc, ze bedzie operacja nie najlepiej
                  nas zwykle nastawia psychicznie. Popatrz na to z innej strony, ze bedziesz to
                  mial z glowy.
                  • alladyn15 Re: A czemu maja nie sikac? 23.07.06, 09:21
                    Nie jestem taki glupi jak sie pisze,zrobie wiec jak radzisz.
                    • bob256 Re: A czemu maja nie sikac? 23.07.06, 09:32
                      Ide spac, ledwo na oczy widze, powodzenia zycze i glowa do gory. Na razie
                      dobranoc.
                      • alladyn15 Re: A czemu maja nie sikac? 23.07.06, 09:39
                        Danke
    • edytkus Re: Bylem kiedys zdrowy 24.07.06, 02:57
      alladyn15 napisał:

>> Czy jest sie czyms martwic w USA ?

alez skad
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11918&w=45206632&v=2&s=0
      • taki2 Re: Bylem kiedys zdrowy 24.07.06, 03:44
        Ja tam nie mam tego organu, ale naprwde, jak bym mial raka gdziekolwiek, to
        napewno nie szukalbym pomocy w szpitalach gdziekolwiek na swiecie. Napewno
        spytasz dla czego. To moze ja rowniez zapytam. Czy zna jakisc przypadek
        wyleczenia raka w tychze szpitalach? Wyleczenia nie wyciecia, bo z tym sa
        sukcesy, ale inni nawet nie wycinaja i wylecza.
        • edytkus Re: Bylem kiedys zdrowy 24.07.06, 04:24
          taki2 napisał:

> Ja tam nie mam tego organu, ale naprwde, jak bym mial raka gdziekolwiek, to
          > napewno nie szukalbym pomocy w szpitalach gdziekolwiek na swiecie.

ale przeczytaj caly watek z linku (gdzies po dwudziestu postach robi sie ciekawie wink)
    • taki2 Re: Bylem kiedys zdrowy 24.07.06, 03:38
      Miliony ludzi na calym siecie to cosko wytyka Ameryce. A prawda jest, ze stany
      maja opieke spoleczna, ale trzeba o niej wiedziec. Otuz mozna tutaj pujsc do
      jakiegokolwiek szpitala i poprosic o opieke medyczna nawet jak sie niema
      pieniedzy. Nastepnie po otrzymaniu rachunku wystarczy poproscic o kredyt, w tym
      ze szpitalu. Jest on gwarantowany dla kazdego i nie jest oprocetowany. Godzimy
      sie na miesieczna sume zaplaty, ktora jest nam wygodna i po klopocie.
      Oczywiscie kazde spuznienie w jej zaplaceniu moze byc poczytane jako chec
      odmowy platnosci i sprawa moze byc oddana do soadu.

Ta mozliwosc uzyskania kredytu w szpitalu, wlasnie jest powodem braku poparcia
      dla opieki spolecznej typu europejskiego. Tutaj wie sie jak medycy naciagaja
      ceny za swoje uslugi i mozliwosc obpodatkowania prze rzad spoleczestwa na ta
      opieke z pewnoscia bedzie naduzywana przez ta spolecznosc. Poprostu wiemy ile
      podatkow placi Europa lub inne kraje. Czy ktos zna jakis program panstwowy,
      ktory wyszedl jakiemus spoleczestwu na dobre i nie byl zpieprzony przez rzad?
      Bo np. u nas zaczeto walczyc z bieda w latach 60-ch i ciagle jest ona tutaj.
      Puzniej zaczeto walczyc z narkotykami, nielegalnymi itd. Juz mysle, ze wiecie
      jak sie te wszystkie walki skaczyly. Oczywiscie ciagle istnieja, ale personalna
      wolnos za to jest coraz trudniej znalesc. Mysle, ze wiece co mam na mysli.
      • alladyn15 Re: Bylem kiedys zdrowy 25.07.06, 00:37
        Pamietam taki oto fakt z angielskiej TV.Znany tutaj aktor(Michael Flately)
        pojechal do USA aby grac role w "Phantom of the Opera" na Broadway.To wlasnie
        on mial glowna role(wokalnie byl super).

W hotelu doznal jakiegos tam ataku i bedac w stanie polprzytomnym,slyszal
        rozmowe medykow.Szukali portfela u niego i znalezli.Karty kredytowe powiedza im
        do jakiego szpitala go zawiesc.Opowiadal to anegdotycznie,ale watpie aby
        calkowicie zmyslal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka