hanatol 05.08.09, 16:44 Jakie fundusze, które można kupić w ramach IKE nie pobierają opłat dystrybucyjnych? mBank/multi odpada. Czy tylko Arka? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafikini Re: IKE fundusze 05.08.09, 19:27 właśnie odpaliłem IKE w ARKA (transfer z PPE) i ten brak opłat mnie przekonał (oczywiście oprócz wyników FIO Akcji, które są na akceptowalnym przeze mnie poziomie Odpowiedz Link
eri4 Re: IKE fundusze 06.08.09, 03:58 Potwierdzam, mam od X08 IKE ARKA (za radą tutejszych specjalistów-dzięki) i z dopuszczanej kwoty jaką można było wpłacić w 2008 i 2009 (bo już wpłaciłam cały limit)około 13,5 tys zrobiło mi sie ponad 16 (fundusze akcji). Inna sprawa, ze chyba inaczej to póki co zainwestuję, ale o tym w innym wątku.. Odpowiedz Link
hanatol Re: IKE fundusze 06.08.09, 08:29 Zastanawiam się nad Legg Mason. Ktoś ma u nich IKE? Odpowiedz Link
rafikini Re: IKE fundusze 06.08.09, 08:34 rozważałem, ich fio akcji jest ok ale po pierwsze mam tam już i tak oszczędności (dywersyfikacja) a po drugie chyba na dzień dobry 800 zł i jakieś chore opłaty. 800 zł od np 9 tyś to prawie 10% - dziękuje. Odpowiedz Link
hanatol Re: IKE fundusze 06.08.09, 08:53 Właśnie patrzyłem na stonkę LeggMason - napisali że biorą 200pln za założenie IKE, ale nie dotyczy wpłaty transferowej. Zastanawiam się tylko czy nie ma jakichś ukrytych opłat. Bez opłat jest też chyba Millenium (tak napisali na stronie), aczkolwiek napisane jest też: - w tabeli opłat -> patrz regulamin - w regulaminie -> patrz tabela opłat Odpowiedz Link