monish 03.12.06, 23:28 Zakupiłam na prędce chustę premaxu i nie chętnie jej używam. Kompletnie nie sprawdza się. Nie mam rozeznania, ktoś mógłby podzielić się doświadczeniem? Z góry dziękuję Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ithilhin Re: Premaxx? 03.12.06, 23:50 a co sie nie sprawdza? napisz dokladnie moze cos poradzimy - bo rozumiem, ze na razie nie szukasz innej chusty? Premaxx to generalnie typ chusty krotkiej z bajerami, wiec generalnie zasady uzywania sa podobne. opisz problem a moze cos wykombinujemy razem? Odpowiedz Link
monish Re: Premaxx? 04.12.06, 00:18 W sklepie powiedziano mi że to jedyne chusty z certyfikatem. Nie wiedziałam że tak wiele jest ich na rynku. Muszę podtrzymywać jedną ręką bo jest dosyć płytka i boję się że mi małe wyskoczy. A może coś nie tak robię? Odpowiedz Link
ithilhin Re: Premaxx? 04.12.06, 13:02 zalezy jakim certyfikatem :-) byc moze akurat z takim, o ktorym mowili to jedyna. ale to akurat nieostotne teraz bo juz kupilas i chcesz uzywac. a ile ma dziecko? czy juz samo siedzi? bo w takich "pasach do noszenia" jka pisze Mysia najlepiej sprawdza sie pozycja na biodrze. wtedy trzeba zadbac, zeby material byl odpowiednio wysoko na plecach dziecka i na pupie - najlepiej az do miejsca pod kolankami. i zeby zbyt mozno nie odchylao sie do tylu - wtedy bedzie bezpieczne i nie wypadnie. mlodsze dzieci, ktore jeszcze nie siedza zdaje sie lepiej w takixh nosidlach ukladac lekko po skosie aby nozki wystawlay z chusty a glowka byla oczywiscie dobrze podparta. Odpowiedz Link
mysia125 Re: Premaxx? 04.12.06, 08:24 bo premaxx to nie chusta ;))) to pas do noszenia ;))) w czym problem? ile ma twoje dziecie (wiek, waga)? jak probowalas nosic? -------------------------------------- Kasia & Felix 23/01/2005 Felix for beginners Odpowiedz Link
agamamaani Re: Premaxx? 05.12.06, 19:26 ja mam premaxxa i taką własnoręcznie robioną i uwielbiam obie.. synek ma 3 miesiace i od 2 tygodnia zycia w chuscie jest noszony.. kupiłabym pewnie wiazana ale jestem grubaskiem i pewnie dziwnie bym wygladała z przewiazana chusta na brzuchu.. :) Odpowiedz Link
olioliwa Re: Premaxx? 08.12.06, 23:57 Mamy premaxx, ale niestety pękła klamra( z tyłu, muszę zareklamować), więc będzie przerwa w noszeniu a Nawojka chętnie w niej "chodzi" od kiedy ma 2 miesiące, teraz już ponad 6, fajnie się sprawdza na krótkie, godzinne wyskoki z domu po starszego brata do szkoły, ale na dłużej to mi kręgosłup nie wytrzymuje, mimo,że córa ma dopiero 7 kilo, a poza tym fakt zero mozliwości zrobienia zakupów, wózek i bagażnik jest w tym względzie nieoceniony, no i mała przesypia w nim nawet 3 godziny na spacerze, co w chuście się jej nigdy nie zdarzyło mam pytanie, czy któraś z Was miała sytuację taką jak ja z tą pękniętą klamrą?? nie chodzi mi o tą dużą na końcu pasa, ale tą która dodatkowo zabezpiecza końcówkę ściągniętego pasa, ta po środku. Dzięki za odpowiedź Ola Nawojka Odpowiedz Link