Dodaj do ulubionych

Jednoczesne noszenie dwojki w chuscie

25.06.07, 15:56
Bylo to moim cichym marzeniem, by, kiedy Zuzia dorosnie i bedzie noszona w pionie, zarzucic czasem i Macka na plecy, szczegolnie wtedy, kiedy ucieka.
Marzenie sie spelnilo:-)
W zeszly poniedzialek lansowalam sie w osiedlowym sklepie i ludzie patrzyli na mnie jak na wariatke, dzis nosilam dzieci juz z koniecznosci, bo syn chce "TAM!!!" a mama idzie tu:-) i na spojrzenia przechodniow nie reagowalam, bo chcialam jak najszybciej do domu. Starszy dziec( o dziwo!, choc to przeciez taka kolej rzeczy) od razu w chuscie sie uspokoil i zaczal sobie spiewac.
Wiem, ze takie noszenie jest dobre w sytuacjach "podbramkowych", ale mysle, ze spokojnie z km lub dwa bym przeszla (gorzej z wchodzeniem po schodach).
Cora w kieszonce w chuscie wiazanej z przodu a syn w wysluzonym pouchu na plecach. Pan pomogl mi jedynie naciagnac material na Mackowe plecy.
Chustomaniaczki- macie doswiadczenie w noszeniu dwojki? jakie wiazania? w jakich chustach?
pozdr

Obserwuj wątek
    • mamalina w chuscie czy w chustach ;-) 25.06.07, 18:45
      kochana, a ja juz myslalam, ze jedno w jednym krzyżu, a drugie w drugim...
      i na to może przyjdzie czas i zostaniesz naszą Chustomamą miesiąca :D

gratuluję spełniania marzeń!!!
    • nelles Re: Jednoczesne noszenie dwojki w chuscie 25.06.07, 19:08
      Ja też myślę o noszeniu dwójki czasami (Szymon 9 mies, Mati 2,5 roku). Jeszcze
      się nie odważyłam spróbować bo chustową mamą jestem od niedawna. Ale w sobotę
      jedziemy na wakacje więc będziemy z tatusiem próbować na co nas stać:)))
    • andziulindzia Re: Jednoczesne noszenie dwojki w chuscie 25.06.07, 19:21
      Jestem na etapie kupowania materiału na MT. Jak już go sobie uszyję mam myśl
      żeby z przodu w kółkowej ponieść młodszą a z tyłu w MT starszą. Ale to raczej
      na krótkie dystanse bo starsza ma już 3 lata a młodsza prawie półtora. Obie
      ważą połowę tego co ja więc ciężko będzie :)
    • hanti noszę : 25.06.07, 20:31

• hanti nosz :) 25.06.07, 20:34
      najczęściej na ćwiczenia z Karolką, jeździmy na dwie chusty :) Kinga w
      kieszonce na brzuchu, a Karolka w plecaczku :)))
      • agamamaani mi się raz zdażyło 25.06.07, 21:03
        w jednej..
        Franek był w plecaku a Ania wylądowala w krzyżu z przodu.. ale niewygodne toto i
        jakbym miała wybierac, to Franek byłby z przodu.. ale to było w środku miasta i
        jakoś musiałam sobie radzić..
        zdażyło mi się natomiast ostatnio w dwóch chustach - Franek w nairobie z tyłu,
        Ania na biodrze (bardziej z przodu ale z boku - trudno wyjaśnić) w kólkowej.. (a
        wózek, który odebrałam wraz z dziecięciem spod metra od teściowej pchałam przed
        sobą - dopiero za atrakcję robiłam :D
        • hki1 Re: mi się raz zdażyło 26.06.07, 09:02
          > a
          > wózek, który odebrałam wraz z dziecięciem spod metra od teściowej pchałam
          przed
          przeciez wozek, to sprzet wymyslony po to, aby osoba z dzieckiem miala gdzie
          torbe polozyc :)
          • agamamaani Re: mi się raz zdażyło 26.06.07, 09:24
            no to torba tam leżała :)
          • seala1 Re: mi się raz zdażyło 26.06.07, 10:23
            świetny tekst!
    • solidna Re: Jednoczesne noszenie dwojki w chuscie 27.06.07, 15:32
      Ja proponuje by tytul chustomamy miesiaca przyznac Hanti !!!!
      Hanti kochana, to ile kilogramow dzwigasz?
      • hanti Re: Jednoczesne noszenie dwojki w chuscie 27.06.07, 15:54
        koło 25 :) ale jak mam do wyboru siłować się z wózkiem Karolki mając Kinga na
        brzuchu, to wolę sobie ponosić :)))))
        • zuza112 Hanti... 27.06.07, 20:23
          ja też przyznałabym tytuł superchustomamy Tobie - Hanti, a superchustotaty
          twojemu małżowi... te zdjęcia taty z pięknie zamotaną dwójeczką są rewelacyjne.
          Mam nadzieję, że wysłałaś je na konkurs chustomanii...
          • hanti Re: Hanti... 27.06.07, 20:38
            bo nas dużo jest i dlatego takie wrażenia chustowe ze sobą niesiemy ;) dla mnie
            wzorem chustowych cnót ;) jest agamamaani

A zdjęcie męża oczywiście że wysłałam :D
            • agamamaani Re: Hanti... 28.06.07, 09:46
              hanti napisała:

> dla mnie
              > wzorem chustowych cnót ;) jest agamamaani

ee a czemu ja?
              • hanti Re: Hanti... 28.06.07, 15:00
                bo jakoś mi wręcz niesamowicie grasz z chustą :) po prosu nie wyobrażam sobie
                Ciebie z wózkiem, chusta i Wy to jedność
                • agamamaani Re: Hanti... 28.06.07, 15:30
                  jak chcesz to mogę gruchota wyciągnąc i w sobotę na polach się z karetą stawić :)

a wogóle to ja nie lubię niepotrzebnych sprzętów utrudniających życie ( bo mi na
                  pewno nie ułatwiają :)
          • lidkamamakuby Re: Hanti... 27.06.07, 21:07
            Popieram zuze112 !
            Hanti jesteś wielka!
            Podczytuję bloga i czuję przez komputer ciepło bijące od Waszej rodzinki:)
            Pozdrawiam i dużo zdrowia dla Was !

PS Ja tez mam Kubusia, który wie po co kosz na brudną bieliznę, wynosi śmieci i
            prawi komplementy. Dzisiaj się zachustował z misiem Stefanem... Fajne te Kubolki ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka