Dodaj do ulubionych

Zamowilam Mei Tai firmy Kozy, tak sie ciesze!

07.07.07, 23:12
Hej, w poniedzialek zostanie wyslany z UK moj nowy Mei Tai, firmy Kozy. Tak
sie ciesze, choc nigdy nie mialam Mei Tai. Teraz mam pytanie: czy
nosiliscie swoje malenstwa w MT z przodu czy na plecach? Moj synek wlasnie
skonczyl 3 miesiace, uwielbia byc noszony w chuscie wiazanej (2X), ale nie
nosilam go jeszcze na plechac. Czy myslicie, ze MT lepiej sie nosi, gdy
dziecko jest na placach u mamy, czy przy takim maluszku (no wazy juz 6 kg),
noszenie z przodu tez bedzie wygodne?
Pewnie sama niedlugo bede mogla odpowiedziec na te pytania, ale teraz tak
pytam, bo jestem bardzo podekscytowana.
ps- czy ktoras z was ma MT firmy Kozy. Moj nazywa sie Victoria Print i jest
sliczny :) (pewnie w realu bedzie fajniejszy niz na zdjeciach). Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lola_22 Re: Zamowilam Mei Tai firmy Kozy, tak sie ciesze! 07.07.07, 23:18
      pochwal sie - jaki model ?!!
      • lola_22 Re: Zamowilam Mei Tai firmy Kozy, tak sie ciesze! 07.07.07, 23:20
        za szybko enter ;-(
        pochwal sie linkiem do modelu bo nie umiem go znaleźć ... a potem zdjecia
        baaaardzo oczekiwane ;-)
        • michalkowa1 Re: Zamowilam Mei Tai firmy Kozy, tak sie ciesze! 07.07.07, 23:30
          Ja też się podpisuję pod prośba o linka.
    • mysia125 dzis dobry dzien na chusty... 07.07.07, 23:44
      ..widze ;)
      ja mam nowego poucha, hehe!

pan gugiel mowi, ze:
      www.alongfortheride.biz/Kozy-Victoria-Natural-p/kc-vicn.htm
      ;)

--
      Kasia & Felix (23/01/2005)
      www.kasiamarcin.com
      • lizzy9 Re: dzis dobry dzien na chusty... 07.07.07, 23:47
        Tak Mysiu, to ten Mei Tai, prawda, ze ladny :) A zdjecia beda jak juz dojdzie
        do nas.
        • mysia125 Re: dzis dobry dzien na chusty... 08.07.07, 00:02

A wiesz, ze ze wszystkich kóz ta akurat najbardziej mi sie podoba? wzielas paski
          jasne czy czarne?

ja zdjec poucha nie wstawiam, bo a) jestem po totalnym padnieciu kompa i nie ma
          jeszcze nic graficznego zainstalowanego b) dziecie spi, c) na zdjeciach o tej
          porze nie wyglada to na gleboka zielen,jaka jest ;)

piekne sa te kozy, meee..tylko ja dostaje gesiej skorki, gdy ogladam ich
          instrukcje :( wiesz, dlaczego ;)

--
          www.kasiamarcin.com
    • mamuk1 Re: Zamowilam Mei Tai firmy Kozy, tak sie ciesze! 08.07.07, 00:22
      Też mi sie marzy mei tai. Te ceny w internecie na stronie podanej przez Mysię
      nawet nie są tak porażajace, ale pewnie koszty wysyłki już tak:( Do tego nie
      wiem, czy Marta jeszcze szyje mei taie, nie potrafię się z nią skontaktować.
      Będę jeszcze próbować, bo jak zamawiałam chustę, to kontakt z nią miałam bardzo
      dobry. Może skrzynki fiksują. W najgorszym wypadku zatrudnię teściową do szycia,
      ale ona będzie miała czas dopiero za półtora miesiąca:(
      Na pocieszenie mam moje piękne chusty:)))
      • lizzy9 Re: Zamowilam Mei Tai firmy Kozy, tak sie ciesze! 08.07.07, 01:00
        Mysiu, ja zamowilam MT z jasnymi paskami, bedzie tak bardziej wiosennie :)
        Marta szyje piekne MT, widzialam te wszystkie probki materialow w necie, jest w
        czym wybierac.
        A chusty nowe tez mi sie snia po nocach, w drodze jest moj didy Elisa...
      • kajkasz1 Re: Zamowilam Mei Tai firmy Kozy, tak sie ciesze! 08.07.07, 12:33
        Mamuk, z tego co wiem Marta do poniedziałku na wakacjach. MT-je szyje, bo sama
        mam zamówionego nowego. Ale i tak mi się marzą takie Kozy i Baby Hawki. Czemu
        mnie nikt nie ostrzegł, że jak się wchodzi na to forum to człowiek się
        uzależnia?
        O właśnie, Guru, może by tak ostrzeżenie w nagłówku - wchodzisz na własną
        odpowiedzialność, chuściarstwo wciąga. I jeszcze link do psychologów od
        uzależnień (hi, hi ciekawe, kto by do niego chodził?!)
        • mamuk1 do Kajkasz1 08.07.07, 21:42
          Dzięki za informacje. Nie wiesz kiedy Marta wraca? Tak bym już chciała mieć MT.
          Pzdr
          Asia.
          • lidkamamakuby Re: mamuk1 :) 08.07.07, 21:53
            Widzę, ze złapałyśmy tego samego wirusa;)))
            Jeż marzę o MT !
            Pozdrawiam
          • kajkasz1 Re: do Kajkasz1 08.07.07, 21:56
            Mamuk, Marta już jest dostepna, właśnie przekopuje się przez skrzynkę mailową,
            więc pewnie i do Ciebie się odezwie.
            • guruburu My mamy Kozy 08.07.07, 22:01
              Materiał Gwyn bodajże, teraz chyba akurat go nie ma, zdjecia są gdzieś w naszej
              forumowej galerii. Nosiliśmy i z przodu i z tyłu, mój mąz jeszcze przez całą
              zimę nosił z przodu, teraz głównie z tyłu. Ogólnie to jesteśmy bardzo
              zadowoleni, tylko teraz dla większej Emmy to by się przydał taki MT z kapturem
              zamiast załówka, bo jak śpi to już za bardzo wystaje i trzeba ją chustką omotać
              wokół głowy, żeby jej nie latała (choć to tez zależy jak sobie głowę ułoży, bo
              czasem nie lata, jak się jakoś zakopie i oprze o górny pasek).
              • lizzy9 Re: My mamy Kozy 08.07.07, 23:02
                Guru, dzieki, przeszukam galerie forum, moze znajde to zdjecie. A ile miesiecy
                ma Twoja Emma, bo nie pamietam? Moj Orlando wlasnie skonczyl 3 miesiace, wiec
                jeszcze sporo noszenia nam zostalo :)
                • guruburu Re: My mamy Kozy 10.07.07, 01:06
                  Emma ma w tej chwili 21 miesiecy, MT używamy gdzieś od 8 czy 9 miesiąca, bo
                  wtedy kupiliśmy. Tzn. to głównie sprzet mężowy, choć i ja nie pogardzę ;).
            • mamuk1 do Kajkasz1 i Lidkamamakuby 08.07.07, 23:11
              Kajka - dzięki za dobre wiadomości:)
              Lidko - dzieki za pozdrowienia. Ja o MT marzę od dawna, tylko czekałam, aż mi
              Basia podrośnie. Może na następnym spotkaniu będziemy obie miały MT:) A poza
              tym, czego to ja bym nie chciała mieć!
              • k_izydorczyk Re: do Kajkasz1 i Lidkamamakuby 09.07.07, 02:32
                Super:) Piękny wzór wybrałaś:) Cieszę się razem z Tobą, bo też już mam Majtka,
                tyle że EllaRoo;) To jednak świetny wynalazek:DD
                • monjan Re: do Kajkasz1 i Lidkamamakuby 09.07.07, 09:05
                  rety jakie piekne kolory!!!
                  kozyfabrics.homestead.com/
                  napisz, ile cie to kosztuje z wysylka??
                  • lizzy9 Monjan 09.07.07, 09:15
                    Mi bardzo podoba sie tez wzor Appomatox :) Wysylka Kozy nic mnie nie kosztuje,
                    bo Kozy byl kupiony w UK i tam tez wysylany. Moja przyjaciolka wysyla MT do
                    mnie do Polski na moje urodziny, wiec nie place jej za wysylke. Nie wiem
                    nawet ile kosztowalaby wysylka z UK do Polski, MT jest lekki, wiec pewnie z 7
                    funtow, albo cos podobnego. Ja trzy chusty zamowilam z UK, dwie jedna bedzie
                    wyslana do Polski, a dwie odbiore osobiscie.
                    • lizzy9 K_Izydorczyk 09.07.07, 09:17
                      Twoj MT jest super, dzidzia tez sliczna i tak ladnie sobie w tym MT spi, widac,
                      ze jej wygodnie :) Od jakiego wieku nosisz swojego bobaska w MT z przodu? Jak
                      porownujesz komfort noszenia w MT do noszenia w chuscie wiazanej?
    • monikaa13 Re: Zamowilam Mei Tai firmy Kozy, tak sie ciesze! 10.07.07, 15:45
      tez mam mt placilam 150zl, i zastanawia mnie od dluzszego czasu dlaczego
      wydajeci etyle kasy na sprowadzanie mt, ni eszkoda wam
      • lizzy9 Re: Zamowilam Mei Tai firmy Kozy, tak sie ciesze! 10.07.07, 17:27
        Moj Kozy byl akurat tanszy niz 150 zl, bo w przeliczeniu na zlotowki
        zaplacilismy 135 zl! Jest to malo uzywany MT, a razem z przesylka do Polski to
        byla dobra okazja!
        • lizzy9 Re: Zamowilam Mei Tai firmy Kozy, tak sie ciesze! 10.07.07, 18:49
          Moze nie na temat... ale wczoraj przyszla z UK moja Elisa, didy rozmiar 6.
          Zamieszczam zdjecie, pozniej postaram sie dodac do galerii.
          fotoforum.gazeta.pl/3,0,739384,2,1.html
        • monikaa13 Re: Zamowilam Mei Tai firmy Kozy, tak sie ciesze! 10.07.07, 19:39
          no to rozumiem
          • lizzy9 Zdjecia mojego Kozy :) 20.07.07, 22:10
            Wczoraj przyszedl w koncu nasz Kozy :) Pierwsze wrazenia... nie widzialam
            zbytu duzo MT, bo moje dzieci chustowe jest, ale ten jest naprawde fajny,
            porzadnie uszyty i wygodny. Moj 8 letni syn, Oscar, zrobil nam fotke. Do
            fotki, Orlinek w MT, wyglada, ze jest mu wygodnie, bo od razu usnal :)
            Poniewaz Orlinek ma dopiero 3 i pol miesiaca, poczekam jednak z noszeniem, az
            bedzie mial tak okolo 5 miesiecy. Takze prosze na mnie nie wsiadac, ze taki
            maluch w MT, ale do zdjecia musial ktos byc zamotany :) Na TBW duzo dziewczyn
            pisalo, ze nosi dzieciaki w wieku mojego Orliego wlasnie w Kozy, ale....

No nic sami popatrzcie, mi ten wzor bardzo sie podoba, jest to Victoria print.
            fotoforum.gazeta.pl/3,0,756613,2,1.html
            • hanti Re: Zdjecia mojego Kozy :) 20.07.07, 22:13
              bardzo ładny :)))
            • mysia125 Re: Zdjecia mojego Kozy :) 20.07.07, 22:27
              Piekna koza :) kiedys Ci mowilam, ze victoria moja ulubiona.
              Po wakacjach umowimy sie na Polach, to sobie wzajemnie pomacamy.

--
              www.kasiamarcin.com
              • lizzy9 Re: Zdjecia mojego Kozy :) 20.07.07, 22:31
                Dzieki! Jutro jedziemy na Kaszuby (miedzynarodowe warsztaty skrzypcowe dla
                dzieci, starsza corka gra, a my bedziemy sluchac, patrzec i wypoczywac).
                wszystkie chusty juz spakowane, a maz marudzi, ze po co nam tyle chust...
                Szkoda, ze jeszcze nie wszystko biedak rozumie...
                Po wakacjach, to postaram sie przyjechac na Pola Mokotowskie, pozdrawiam was
                dziewczyny!
                • abepe Re: Zdjecia mojego Kozy :) 21.07.07, 23:53
                  Ojej,naprawdę piękny ten MT:))
                  Mam nadzieję, że Was nie przewieje na naszyhc Kaszubach.A ja chciałam chłopaków
                  na koncert warsztatowy zabrać:)) Moze Cię wypatrzę:))
                  • lizzy9 Re: Zdjecia mojego Kozy :) 22.07.07, 17:57
                    koncert bedzie w czwartek, w kosciele sw Jana, moge dac znac o ktorej godzinie.
                    bede zachustowana!
                    • abepe Re: Zdjecia mojego Kozy :) 22.07.07, 19:30
                      lizzy9 napisała:

> koncert bedzie w czwartek, w kosciele sw Jana, moge dac znac o ktorej godzinie.
                      >
                      > bede zachustowana!

O 16.00. Spróbuję dojechać ale wszystko zależy od męża (choć on ma duże
                      ciśnienie na dziecięce granie:))
                      • lizzy9 koncert skrzypcowy 22.07.07, 22:13
                        przyjedz, zapowiada sie fajny koncert! Ponad setka dzieci grajacych na
                        skrzypcach robi duze wraznie. ja propaguje chustonoszenie nie tylko wsrod
                        kwietniowek 2007, ale na Kaszubach, w osroku w Szarlocie! Codziennie inna
                        chusta, sporo pytan, ale i milych usmiechow :) Sa tu dzieci z Islandii, Danii,
                        jedna mama z Danii tez nosila w chuscie (tez w didym) swoja coreczke, gdy ta
                        byla mala, wiec jest fajnie! Jezeli przyjedziesz, bedziesz z dzidzia w
                        chuscie? To moze jakos sie odnajdziemy?
                        • abepe Re: koncert skrzypcowy 22.07.07, 22:49
                          Postaram się przyjechać. Pewnie będę z kwietniowym (dziś 3m-ce:) Kacprem w
                          granatowej Nati. Może się odnajdziemy, choć Jan jest duży. Wiem jak wyglądasz:))
                          Mam nadzieję,że Grześ wytrzyma setkę małych skrzypków, ma dość wrażliwe
                          uszka(juz kiedyś mąż uciekał z mszy kreolskiej w Janie:))
                          Ja też propaguję chustonoszenia na Kaszubach, ale tych północnych, gdzie
                          mieszkamy.Tyle, że na przykład dziś w piaśnickim lesie nie spotkaliśmy prawie
                          nikogo:(

Miłego odpoczynku
                          Aneta
                          • lizzy9 Re: koncert skrzypcowy 22.07.07, 23:00
                            wyslalam do ciebie PW
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka