Dodaj do ulubionych

Radomianki pomóżcie

16.07.07, 20:24
Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa. Od jakiegoś czasu podczytuję sobie forum i
opanowałam już trochę teorii nt chust. Teraz pora na praktykę. Aż mi się nie
chce wierzyć, ze można się tak zamotać samodzielnie i jeszcze nie upuścić
dziecka :-)
Moja ola ma dopiero niecałe 8 tygodni i chwiejny łebek. Poza tym ma dysplazję
lewego bioderka i musi być pieluchowana a noszenie w chuście (z tego co się
naczytałam w necie) mogłoby pomóc. Wiem że chcę chustę, prawdopodobnie Hoppa
(bo na oppamamę mała jest jeszcze chyba za mała), ale zanim wydam niemałą dla
mnie kasę chciałabym ją chociaż przymierzyć. Wiem, że obok mnie na Rapackiego
mieszka posiadaczka chust - może się odezwie?
Przeczytałam sobie, że kilka posiadaczek chust zaczęło sezon urlopowy. To
może jak wrócicie?
Obserwuj wątek
    • kaszka13 Re: Radomianki pomóżcie 16.07.07, 21:45
      Czesc, ja jestem, ale chusty ze soba nie mam, tylko Mei Tai. 8 tygodni to troche
      malo, zeby zapakowac malucha do MT, przynajmniej ja nigdy nie probowalam. Ale
      gdybys miala ochote sie spotkac, albo miala jakas chuste nawet sklecona z
      przescieradla to moge pokazac Ci jak sie wiaze, albo wesprzec dobrym slowem.
      Odezwij sie na priv!
    • solidna Re: Radomianki pomóżcie 16.07.07, 22:20
      Mamakio, witaj wsrod chustomam!!!
      Obok Ciebie mieszka piekna Seala1 z jeszcze piekniejsza Lenka:-) Aktualnie sa na wakacjach.
      Ja mam wiazanke, ale nie wiem dokladnie, kiedy zawitam w rodzinne strony. Jesli wyslesz mi nr komy na priv, to odezwe sie, jak bede cos wiedziala.
      pozdr
      • mamakio Re: Radomianki pomóżcie 17.07.07, 12:26
        dzieki za szybka reakcje. sorry za pisownie, ale mam tylko jedna reke bo druga
        podtrzymuje wiszaca mi u cycka ole, ktora przez te upaly ciagle chce pic. a
        postanowilam, ze podobnie jak starsza bedzie na piersi przez 6 miesiecy. wysle
        wam numer komorki na privy i chetnie sie spotkam z chustomamami. ja jeszcze na
        to miano nie zasluguje - zakup chusty dopiero przede mna. jak tylko przerobie
        (a wlasciciwe podrzuce babci do zszycia) jakies przescieradlo to musicie mnie
        przeszkolic. nie wiecie czy przypadkiem nie szykuja sie jakies promocje albo
        wyprzedaze na hoppy.
        • mamakio Re: Radomianki pomóżcie 17.07.07, 13:00
          Odzyskałam drugą rękę, co widać;-) Wysłałam wam numer komórki na privy, ale
          jakoś dziwnie poszło, więc nie wiem czy doszło...
    • kaszka13 Re: Radomianki pomóżcie 17.07.07, 14:17
      nic nie doszlo, ale wieczorem napisze Ci maila i sie mozemy umowic :)
      • solidna Re: Radomianki pomóżcie 17.07.07, 14:24
        do mnie doszlo:-)
        niewykluczone, ze jutro lub pojutrze sie do R zbierzemy, bo w W taki gorac, ze wytrzymac sie nie da, a delikatny wietrzyk na tesciow dzialce jest wzkazany:-)
        Na pewno bedziemy w likend, dlatego juz teraz moge zaproponowac spotkanie na sobote, co wy na to?
        • mamakio Re: Radomianki pomóżcie 17.07.07, 14:55
          Od jutra do poniedziałku nie mam pojazdu, więc mogę mieć problem z dotarciem.
          Ale jak najbardziej piszę się na sobotnie spotkanie.
      • mamakio Re: Radomianki pomóżcie 17.07.07, 14:52
        wysłałam jeszcze raz. U mnie pokazuje, ze wyszło.
    • solidna Re: Radomianki pomóżcie 18.07.07, 19:59
      jestem juz w R-miu i nie mam dostepu do netu (teraz goscinnie), czekam na Wasze
      propozycje co do miejsca, bo nie bede mogla Was zaprosic do siebie, pasuje mi w
      sobote,
      mamakio, wysylam Ci moj nr komy, jesli cos z Kaszka ustalicie, dajcie znac
      • kaszka13 Re: Radomianki pomóżcie 18.07.07, 20:13
        To ja moge w sobote do poludnia :)
        • mamakio Re: Radomianki pomóżcie 19.07.07, 14:11
          Coś mi komputer ostatnio strajkuje i nie chce banglać :-(((. Mam problem m.in.
          z pocztą - już kilka razy wchodziłam , żeby odpowiedzieć na wasze maile, ale
          mnie wylogowywał :-( Dlatego piszę tutaj. Ja w sobotę nie mam samochodu, ale
          nie mam też części rodziny, więc będę tylko z małą. To może u mnie? Czy to
          bezczelność na pierwszej "randce" zapraszać do domu?
          Aha, rodzina będzie teraz pod czeską granicą. nie wiecie czy Vatanaje można
          kupić tam "od ręki" ? I ile kosztują?
          • kaszka13 Re: Radomianki pomóżcie 19.07.07, 15:57
            Dziewczyny, ja w sobote bardzo chetnie, ale maksymalnie do 12 bo potem
            przyjezdza maz,a nie widzimy sie dwa tygodnie i mi teskno :) Takze bardzo
            chetnie. Mamakio, podeslij mi adres, to chetnie wpadne na godzinke. aha, daj
            znac o ktorej Ci najwygodniej :) o ile sobotnie przedpoludnie wchodzi w gre.
            Vatanai - hmhmmm, nie mam pojecia, moze zaloz osobny watek, bo tutaj pewnie nikt
            nie zajrzy.
            • mamakio Re: Radomianki pomóżcie 19.07.07, 16:28
              Wysłałam ci adres na priv. Mi też pasuje sobota ok. 10.00.
              • kaszka13 Re: Radomianki pomóżcie 19.07.07, 20:45
                fajnie :) poczekam, az dojdzie, bo poczta bardzo slabo dziala. 10 jest ok!
                • mamakio Re: Radomianki pomóżcie 20.07.07, 09:56
                  To wysyłam sms do Kingi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka