Dodaj do ulubionych

jaka chusta dla dziecka niepełnosprawnego?

• mysia125 a cos wiecej? 21.08.07, 13:36
      wiek, schorzenie, do czego ma byc uzywana?

--
      Kasia & Felix & Chustomania
      www.kasiamarcin.com
    • badb2 Re: jaka chusta dla dziecka niepełnosprawnego? 21.08.07, 13:38
      Przepraszam za szybko kliknęłam. Jaką chustę najlepiej kupić dla 1,5 rocznego
      dziecka, które na razie nie chodzi i jeszcze nie wiadomo czy będzie chodzić -
      mamie odpadają już ręce. coś żeby w miarę szybko się zakładało. Proszę o podpowiedź.
      Pozdrawiam
    • hanti Re: jaka chusta dla dziecka niepełnosprawnego? 21.08.07, 13:39
      a jeśli mogę spytać jaki rodzaj niepełnosprawności ???
      Jeśli już chusta to na pewno wiązana, ale czasami lepiej najpierw zapytać o
      zdanie lekarza (specjalisty ds rehabilitacji)
      • badb2 Re: jaka chusta dla dziecka niepełnosprawnego? 21.08.07, 13:45
        dziecko z niedotlenieniem, rehabilitant pozwolił na bebelulu ale doczytałam że
        są do 12 kg.
        • hanti Re: jaka chusta dla dziecka niepełnosprawnego? 21.08.07, 13:50
          no to zdecydowanie będzie Wam w wiązance wygodniej. Tobie będzie się ciężar
          rozkładał na dwa ramiona (wiem coś o tym bo noszę czterolatkę z mpdz), a w
          bebelulu nosisz na jednym. A w wiązance masz większą możliwość doboru pozycji
          odpowiedniej dla malca :) jeśli masz chusto-oświeconego rehabilitanta to na
          pewno razem coś opracujecie

• badb2 Re: jaka chusta dla dziecka niepełnosprawnego? 21.08.07, 13:59
            a czy wiązanka nie jest zbyt skomplikowana, czy to się wiąże w domu i łazi się z
            tą chustą nawet jak się dziecka nie nosi,czy można to założyć w każdej chwili
            jak potrzeba?
            • hanti Re: jaka chusta dla dziecka niepełnosprawnego? 21.08.07, 14:05
              motasz wtedy kiedy potrzebujesz, ja w ten sposób zawożę córkę na rehabilitację,
              bo tak jest mi łatwiej niż zmagać się z wózkiem. Potem zostawiam ją na
              ćwiczeniach i idę na zakupy, z chustą w plecaku. Jak wracam po nią szybko się
              motamy i wracamy do domu.
              Moja córka na bardzo krótkie dystanse z pomocą sobie chodzi, więc zdarza mi się
              motać ją na środku ulicy i dajemy radę :)))
              • badb2 Re: jaka chusta dla dziecka niepełnosprawnego? 21.08.07, 14:11
                dzięki za pomoc, z zewnątrz to wygląda dosyć skomplikowanie ale chyba spróbujemy :)
                • hanti Re: jaka chusta dla dziecka niepełnosprawnego? 21.08.07, 14:15
                  powodzenia :)) dacie radę :)
                  moja córa nie dawno nawet grała w siatkę na plecach taty ;)))
                  • abepe Re: jaka chusta dla dziecka niepełnosprawnego? 21.08.07, 16:36
                    hanti napisała:

> powodzenia :)) dacie radę :)
                    > moja córa nie dawno nawet grała w siatkę na plecach taty ;)))

Ech, Hanti, Hanti, wzruszacie mnie;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka