trzy_misie 29.08.07, 14:41 Wlasnie siedze i pisze a młody wcina cyca w chuscie!!!!!!!!!! Ale fajnie, nie jestem przygwozdzona do fotela/lozka na pol godziny!! maly je a ja sobie przygotowałam obiadek i zrobilam herbatkę :)))))))))) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agamamaani Re: chwale się!! 29.08.07, 15:07 prawda jak fajnie :D ja najbardziej lubię to, że mogę spacerować po parku (robić zakupy lub cokolwiek innego) a młody się obżera i nikt nie wie co on dokładnie robi tam schowany :D Odpowiedz Link
abepe Re: chwale się!! 29.08.07, 15:22 W jakim wieku wasze dzieci nauczyły się jeść w chuście? Ja ostatnio miałam awaryjną sytuację. Poszliśmy w Łebie na rybkę, deszcz nas złapał pod ogrodowym parasolem. Staliśmy bo siedzenia były mokre. Mały sie na to obudził i w ryk. Gdybym umiała karmić w chuście to bym go po prostu przystawiła na stojąco (o ile by się do schowanego pod kilkoma warstwami mojego ubrania dostał). A tak w panice zaczęło się wycieranie krzesła, rozplątywanie chusty (która przy okazji wpadła w kałużę), pożyczanie parasola. Kacper cały czas ryczał. Antyreklama na całego:((((((( Odpowiedz Link
agamamaani Re: chwale się!! 29.08.07, 15:27 w chuście na jedno ramie lub w kołysce jadł od początku - po prostu opuszczałam połę i dostawał co chciał , w wiązanej było mi trudniej się nauczyć - przymusiła nas do tego sytuacja chrzest siostrzeńca.. wg wskazówek Mysi opuściłam Franka na wysokośc cycka w podwójnym xie i.. załapał.. a był już faktycznie głodny :D podem podciągnęłam, dociągnełam i luzik :D Odpowiedz Link
anifloda Re: chwale się!! 29.08.07, 15:30 A jak wiążesz? Mi najprościej w 2X - rozluźniasz węzeł i opuszczasz dziecko tak, żeby głowa była na wysokości Twojej piersi i już. Jak Kostek był malutki to karmiłam w kołysce z krzyżem. Teraz już mi się tak nie mieści... Odpowiedz Link
abepe Re: chwale się!! 29.08.07, 16:09 Ostatnio w 2X. Chyba wrócę też do kieszonki, bo wiatry u nas spore i 2X wydaje mi się za bardzo przewiewny. Muszę domu poćwiczyć. Jak będzie głodny wsadzę go w chustę. Ciekawe co powie, hehe, co ta matka ja chcę jeść a ona na spacer??:))Nigdy w pionie nie karmiłam. Kacper w ogóle preferuje jedzenie na leżąco. Odpowiedz Link
trzy_misie Re: chwale się!! 29.08.07, 22:33 Borys się "nauczyl" w wieku 3 tygodni i 1 dnia:) "Nauczył" bo poprostu zweszyl cyca obok i zaczal wcinać. A udało się bo akurat był w chuście jak zgłodniał, a ze mysia poradziła wiązac przesuwny, to zastosowalam jej rady 'poluzowac i na bok' i się udalo. Mam teraz pytanie, co robicie jak się dzieć zakrztusi w chuscie przy jedzeniu? Odpowiedz Link
ithilhin Re: chwale się!! 29.08.07, 17:57 respekt i poklony! wielkie gratulacje, mi sie ta sztuka duzo pozniej udala (nie liczac minuty jeszcze w szpitalu, ktora sie nie chwale bo to porazka byla). Odpowiedz Link
abepe Re: chwale się!! 29.08.07, 18:25 ithilhin napisała: > respekt i poklony! > wielkie gratulacje, mi sie ta sztuka duzo pozniej udala Czyli kiedy? Właśnie przepuściłam okazję na spróbowanie -Kacper obudził sie głodny i rozzłoszczony. Nie miałam ochoty przedłużać krzyku i nie zamotałam się. Może spróbuję gdy trochę zgłodnieje a jeszcze nie będzie wkurzony.Teraz wcina swoje obie łapki do łokci:)) Odpowiedz Link
ithilhin Re: chwale się!! 29.08.07, 19:47 hmmm w pozycji kolyskowej w 2X to kiedys na spacerze jak mlody mial 2-3 miesiace, a tak zupelnie to nauczylam sie na Wozkowej Masie krytycznej :-) 26 maja (mlody z 27 lutego jest) - mowie o karmieniu w pozycji pionowej w 2X. Odpowiedz Link
annamamaalexa Re: chwale się!! 29.08.07, 18:40 ale w kieszonce nie da sie karmić, prawda? na razie udało mi się tylko w koali, bo kołyski mały nie znosi:((.szkoda, że nie ma patentu na karmienie w plecaczku:))) Odpowiedz Link
abepe pierwsza próba-udana:) 29.08.07, 19:31 Trochę mi czasu zajęło opuszczanie małego do odpowiedniej wysokości ale udało się. Teraz już wiem, po co chusta taka długa:)Teraz chusty oprócz obślinienia zaznają obmleczenia (Kacper lubi zrbić przerwę i wtedy pryska:) Zasnął, mogłabym go pewnie odłożyć ale chyba spróbuję podciągnąć. Odpowiedz Link
abepe Re: pierwsza próba-udana:) 29.08.07, 19:54 Podciągnąć po karmieniu też się udało:) Odpowiedz Link