mysia125 Wieści z Londynu 13.02.08, 19:00 Konsultacja się odbyła :) Jutro lecą do domu. -- Kasia z Chustomanii Odpowiedz Link
olioliwa Re: Wieści z Londynu 13.02.08, 20:55 Dzięki, ciężar spadł mi z serca! Ola www.7kolorówtęczy.pl www.girasol-poland.eu Odpowiedz Link
mayetschka Re: Wieści z Londynu 13.02.08, 21:15 Cały dzień dziś myślałam by się udało konsultacje przeprowadzić I też mi lżej na sercu. Teraz za pozytywne wieści z konsultacji trzymam kciuki Odpowiedz Link
klarasz Re: Wieści z Londynu 13.02.08, 21:46 O rany, też się cieszę i czekamy na dobre wieści, oby takie były. Odpowiedz Link
olioliwa Jak pomóc? 13.02.08, 22:36 Pomóc można mając znajomości - np.w liniach lotniczych każdy gest w formie paczki z prezentem dla Joachima też mile widziany Joaś spędza od 3 miesięcy prawie nonstop w szpitalu, wiec kazde nowe zabawki to okazja do sprawienia mu radości, oderwania od monotonii i oczywiście dyskomfortu , o czym chyba nie trzeba pisać zabawki dźwiękowe , w mocnych kontrastujących kolorach, z różną fakturą na prawe oczko widzi, ale te różne dodatkowe walory, które wymieniam są istotne jeśli ktoś zna firmę, która mogłaby podarować Natalii laptop cały czas jestem zdania, ze powinna go mieć, to często jedyny kontakt ze światem, i pseudo-skarbnica wiedzy, której wciąż Natalia szuka, na temat pomocy, samej choroby itd Mając internet choćby w hotelu byłaby w stanie więcej zdziałać w tej chwili może jedynie liczyć ze ktoś dla niej coś poszuka tyle wymyśliłam w tej chwili ale rozglądajcie się też za ludźmi medialnymi, którzy mają wejścia do prasy, radia, telewizji na leczenie zagraniczne są potrzebne ogromne środki są potrzebni sponsorzy nie umniejszam tej Naszej wspaniałej akcji - udało nam się opłacić tą jedną konsultację w Londynie, to naprawdę bardzo dużo, powtarzam DZIĘKI WAM! skupmy się jeśli możemy na szukaniu możliwości dalej może znacie artystów, którzy wystąpiliby na koncercie charytatywnym klub który na taki koncert mógłby udostępnić lokal - mówię lokal, bo obecnie nie ma co myśleć o plenerze ale za 2-3 miesiące i o plenerze trzeba pomyśleć, a w zasadzie już teraz, żeby moc zorganizować jakąś akcję porządnie pierwszy sygnał już dostałam, najprawdopodobniej odbędzie się niedługo występ kabaretu ,z którego bilety - cegiełki zasilą konto Joachima Myślcie, co więcej głów to nie jedna:) Pozdrawiam Ola www.7kolorówtęczy.pl www.girasol-poland.eu Odpowiedz Link
mysia125 Re: Jak pomóc? 14.02.08, 07:59 Czekamy na kosztorys leczenia za granica - bez tego nie mozemy ruszyc dalej. -- Kasia z Chustomanii Odpowiedz Link
klarasz Laptop - może coś się uda 14.02.08, 12:46 Wysłałam emaile do kilku firm w tym do HP gdzie pracuje mój znajomy. Może coś się uda załatwić. Czy firma która w jakiś sposób pomoże może liczyć na umieszczenie swojego logo na stronie: Fundacji? Gazety - Forum? Inne pomysły na "podziękowanie" firmie? Odpowiedz Link
ewelinab-r Re: Jak pomóc? 14.02.08, 21:27 moje wstępnie rozpoznane znajomości - możliwości: siostra pracuje w biurze podróży, firma jest ogólnie chętna do pomocy i wszelkich akcji charytatywnych, jednak otrzymują masę maili z prośbą o różnoraką pomoc od osób prywatnych, które z różnych względów lądują w koszu. czy orientujecie się, czy jest możliwość aby to fundacja zgłosiła się bezpośrednio do nich w oficjalnym mailu o pomoc dla Joachima? tylko w taki sposób prośba będzie poważnie potraktowana przez prezesa (nie mamy na tyle możliwości, zeby przebić się do niego osobiście)... a z tego co wiem mogą sporo i robią sporo. i druga możliwość (oczywiście niewykluczająca się) - jutro będę wiedziała coś więcej, ale jestem super podekscytowana, więc się z Wami tym podzielę:) moja druga siostra pracuje w dość znanym w Łodzi salonie fryzjerskim, szef - znany w Łodzi fryzjer (a może i nie tylko w Łodzi), angażujący się we wszelkiego rodzaju pomoc charytatywną... jutro przedstawimy mu sytuacje z propozycją wystawienia na aukcji "stylizacji włosów" zwycięzcy. salon jest spory, fryzjer znany i bardzo dobry, więc myślę, że popyt na taką usługę mógłby być niezły i cenny. mam nadzieję, że się uda... (trzymajcie kciuki) Odpowiedz Link
mysia125 Marcin zrobił banner 14.02.08, 07:50 Jeśli ktoś chce go sobie wkleić w stopkę forową albo na bloga - wisi na czołówce na Chustomanii. -- Kasia z Chustomanii Odpowiedz Link
marynamaj Re: pomoc dla Joachima 14.02.08, 14:47 Nie jestem jeszcze mamą chustową - w końcu marca urodzę córeczkę i wtedy zacznę swoją przygodę z chustą, ale wchodząc na waszą stronę poruszyła mnie dogłębnie historia Joachimka. Oczywiście 1% powędrował na jego nazwisko do fundacji. Mam też zamiar poagitować trochę wśród znajomych i może w ten sposób choć trochę pomogę. W zeszłym roku wspomogłam 2 letnią Maję, która urodziła się z wrodzonym rakiem mózgu. Po kilku operacjach i 21 chemioterapiach i obecnie wychodzi na prostą. Pozciesza mnie to ogromnie bo jak widać nie ma sytuacji beznadzienych, a każda pomoc się liczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
marysiowamama WKLEJAJCIE AUKCJE TEż TUTAJ 14.02.08, 16:56 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=48205&w=75707273 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=49966&w=73350641 Odpowiedz Link
klarasz Jak się czuje Joachim? 16.02.08, 07:54 Czy są jakieś nowe wiadomości? I co dała konsultacja w Londynie?. Strasznie się martwię, że brak wiadomości tym razem nie oznacza nic dobrego :-( Odpowiedz Link
ekomama Re: Jak się czuje Joachim? 16.02.08, 09:23 Rozmawiałam z Natalią po jej powrocie. Joachim zniósł bardzo dobrze loty i pobyt. Spał podczas lotu, jadł bez problemu. I wrócił zdrowy, a to najbardziej niepokoiło Natalię. Konsultacja chyba już nakierowała Natalię i Bartka na wybór, gdzie i jak leczyć Joachima. Czeka jednak ich jeszcze konsultacja w Essen, która zapewne przesądzi resztę. Odpowiedz Link
acsis Re: Jak się czuje Joachim? 16.02.08, 14:17 Z tego co ja się orientuję, to leczenie prawdopodobnie będzie w Niemczech, ze względu na niższe niż w UK koszty. Po powrocie Joaś miał robione badania krwi i wyniki były niezłe, więc jest teraz w domu i tylko dojeżdża do szpitala:) Odpowiedz Link
mysia125 Re: Jak się czuje Joachim? 16.02.08, 20:28 Wszystko jest w porzadku. Konsultacja sie udala, teraz zbieraja sily na nastepny lot - do Essen. Natalia i Bartek maja za soba dwa ciezkie dni - teraz po prostu trzeba sie na cos zdecydowac i wybrac miejsce i sposob leczenia. Sa trzy mozliwosci, dwie z nich naszym zdaniem laika godniejsze zaufania od trzeciej. A z tych dwoch - patrzac na dostepnosc (finasowa, zapleczowa, jezykowa etc) jedna jest lepsza od drugiej. Nie zazdroszcze im tych dwoch ostatnich nocy. Ciesze sie, ze nie zostali z tym wszystkim sami. Zobaczymy, co powiedza lekarze w Essen. -- Kasia z Chustomanii Odpowiedz Link
mama40_2007 Re: Jak się czuje Joachim? 17.02.08, 12:35 Ja tak a propos konta charytatywnego na allegro, nie znam się na tym ale tak sobie pomyślałam, że przecież pomoc dla Joachimka będzie jeszcze długo potrzebna, to może któraś z Was, które jesteście "bliżej" Jego rodziców podjęłaby się prowadzenia takiego konta a my wysyłalibyśmy rzeczy do licytacji do niej... po ustaleniu szczegółów mailem, oj chyba logistycznie będzie to skomplikowane..... co wy na to ? ale chciałam dobrze Trzymam kciuki za zdrowie Joasia, mój wkład finansowy wkrótce Odpowiedz Link
mama40_2007 Do Oli- w sprawie ulotki 17.02.08, 12:46 Możesz mi przesłać wzór takiej ulotki- wydrukuje i rozdam, próbowałam napisać do Ciebie na priv ale nie udało się, mój e-mail ad.renata@poczta.onet.pl Odpowiedz Link
olioliwa konto charytatywne 17.02.08, 14:47 mama40,dobry pomysl! napisze do Allegro w sprawie zalozenia konta charytatywnego i jak sie uda podejme sie wystawiania przedmiotow na to jedno konto z wysylka to chyba nie jest dobry pomysl, lepiej zeby wysylal wlasciciel rzeczy wystawianej, ja moge przelewac pieniadze na przesylke do tej osoby ulotke wyslac moge dopiero ok srody, poniewaz teraz nie mam dostepu do swojego komputera, a w nim mam ten dokument, ewentualnie Agamamaani moze Ci podesle, przesylalam Jej ten plik chcialam odpowiedziec na pytania 2 osob klarasz napisala: Czy firma która w jakiś sposób pomoże może liczyć na umieszczenie swojego logo na stronie: Fundacji? ewelinab-r napisala: czy orientujecie się, czy jest możliwość aby to fundacja zgłosiła się bezpośrednio do nich w oficjalnym mailu o pomoc dla Joachima? tylko w taki sposób prośba będzie poważnie potraktowana przez prezesa (nie mamy na tyle możliwości, zeby przebić się do niego osobiście)... a z tego co wiem mogą sporo i robią sporo. Fundacja Marka Kaminskiego udostepnia swoje konto na zbieranie srodkow na leczenie Joachima nie pobiera zadnych oplat z tego tytulu (wiele fundacji pobiera ok. 10% na cala "biurokracje" zwiazana z utrzymywaniem konta) Fundacja gwarantuje przekazywanie zbieranych funduszy jedynie na leczenie Joachima, na podstawie rachunkow za konsultacje i leczenie. Fundacja Marka Kaminskiego nie organizuje akcji pozyskiwania srodkow dls swoich "podopiecznych" w inny sposob. Nie umieszcza informacji o darczyncach na swojej stronie, nie pisze tez listow polecajacych do sponsorow. Bardzo wiele mozemy zdzialac przesylajac informacje do znajomych, jest szansa, ze oni tez przesla je dalej i ta droga bedzie zataczac wieksze kregi sa juz konkretne efekty takich akcji znajomy znajomemu wyslal informacje, ten spytal swojego szefa czy moze przeslac info do wszystkich pracownikow, szef sie zgodzil, a efektem tego byla wspolna decyzja calej firmy o przekazaniu sporego wsparcia dla Joachimka warto bazowac na znajomosciach, to ma duze znaczenie, informacje latwiej staja sie wiarygodne, gdy otrzymujemy je od zaufanej osoby pozdrowienia od Natalii Ola www.7kolorówtęczy.pl www.girasol-poland.eu Odpowiedz Link
agamamaani Re: konto charytatywne 18.02.08, 10:44 o koncie charytatywnym już myślała Kasia z chustomanii.. to niestety nie takie proste aby je złożyć :( forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44603&w=74901143&a=74992564 wygląda na to, że fundacja musiałaby nam w tym baaardzo pomóc a oni chyba niespecjalnie pomagają w tego typu rzeczach Odpowiedz Link
acsis Re: konto charytatywne 18.02.08, 17:14 Przekazywałam Bartkowi odpowiedź allegro w spr konta charytatywnego i mówił że pogada w fundacji ale ponieważ zaczęliśmy wystawiać na prywatnych kontach, to nie przypominałam. Prowadziłam wstępne rozmowy z kabaretem Limo,www.limo.art.pl/ , prawdopodobnie będą chętni, żeby dać występ za darmo, na pewno też dostanę coś na licytację z autografami:). W razie czego lokal mam, na jakieś hmm 80 osób powinno wejść...na razie nie zapeszam jeszcze. Odpowiedz Link
mamuk1 Re: konto charytatywne 21.02.08, 14:30 olioliwa napisała: > mama40,dobry pomysl! > napisze do Allegro w sprawie zalozenia konta charytatywnego i jak > sie uda podejme sie wystawiania przedmiotow na to jedno konto > z wysylka to chyba nie jest dobry pomysl, lepiej zeby wysylal > wlasciciel rzeczy wystawianej, ja moge przelewac pieniadze na > przesylke do tej osoby Czy coś wiadomo z tym kontem, jestem ciekawa, bo miałabym parę rzeczy do wystawienia. Odpowiedz Link
ewelinab-r Wiosenna metamorfoza - dla łodzianek! 17.02.08, 21:45 Ola - dzięki za info. Kontaktowałam się w tej sprawie z fundacją i uzyskałam właśnie takie informacje... szkoda trochę, ale wysłałam do firmy informację o Joachimie, może się uda coś zdziałać. A tutaj efekt rozmów z innym szefem... mam nadzieję że się spodoba i cena pójdzie w górę - polecam zdecydowanie - salon jest baaaardzo ekskluzywny i znany w Łodzi. www.allegro.pl/item315082902_wiosenna_metamorfoza_charytatywna_dla_joachimka_.html I jeszcze jedna sprawa - gdyby ktoś miał pomysł na jakąś imprezę w Łodzi na rzecz Joachimka oczywiście - proszę o info. Mam pewien pomysł, który sam nie będzie funkcjonował, ale przy okazji jakiejś imprezy wszystko jedno czy w plenerze czy klubowej może być dodatkową atrakcją. Odpowiedz Link
agamamaani ulotka 18.02.08, 15:50 a prosze bardzo . to podrasowana ulotka Oliwy zrobiona na potrzeby klubu kangura : do pobrania klubkangura.warszawa.prv.pl/ulotka.htm wazne aby drukowac na A4 - wtedy dla leniwych będzie na jednej stronie juz gotowe oświadczenie dla fundacji do dołączenia do pitu. Odpowiedz Link
mama40_2007 Dzięki za ulotkę 18.02.08, 22:55 I niezły pomysł z tym oświadczeniem, najlepiej ludziom dać gotowca Odpowiedz Link
mysia125 wieści z Essen 19.02.08, 12:56 Drugi dzien badan w Essen - dzis wieczorem Natalia musi podjac decyzje, gdzie chca leczyc Joachima. Maly jest w bardzo dobrym humorze, rozrabia z Felixem. Bledziutki i chudziutki, ale nie ma sie czemu dziwic. Od 3 w nocy na czczo przed narkoza, a nie robil wiekszych afer z tego powodu. Natalia bardzo zmeczona, ale w dobrych rekach. Wszyscy zdrowi. Pojechali rano do Essen z Marcinem, ktory uczestniczy we wszystkich rozmowach z lekarzami (powazna sprawa, nawet podpisywal papiery, ze bierze odpowiedzialnosc za tlumaczenia). Joachima przesuneli w dzisiejszej kolejce ze wzgledu na to, ze przylecial z Polski. Od recepcji kliniki az do samej gory wszyscy wiedzieli, ze przyjada, znali szczegoly i czekali. W zaleznosci od tego, co zadecyduje Natalia bedziemy dalej organizowac ich pobyt. -- Kasia z Chustomanii Odpowiedz Link
malflu Kasia... 19.02.08, 14:47 Nie wiem czy to odpowiednie miejsce ale powiedz Natalii, że tylu ludzi myśli o niej i o Joachimie...nawet w tak odległej małej wiosce na podbeskidziu. Poza tym dobrze że miała szczęście spotkać ludzi o tak wielkim sercu...tu o dziewczynach z forum :-) Odpowiedz Link
dona46 Re: Kasia... 19.02.08, 16:24 Ach! Dawno - z braku czasu - nie zaglądałam - i masz ci los, rozliczyłam PIT. Jest mi smutno :((( ale lada dzień rozliczę rodziców :) wskażę na Joachimka. Tylko proszę o info, wpiszę te dane, ale PIT mam faksować-mailować??? Niektórzy nie bardzo chcą z uwagi na wiele info zawartych. Jak to załatwić, bo bardzo też chcę dorzucić cegiełkę :) Odpowiedz Link
acsis ludzie o wielkim sercu 19.02.08, 19:01 święte słowa, jak sie dowiedziałam o chorobie małego to pomyślałam sobie, że jak się babki na chustach dowiedzą to zrobią zrzutę i wogóle ...ale to co robicie przeszło moje oczekiwania!Brawo:) Odpowiedz Link
mysia125 Re: ludzie o wielkim sercu 19.02.08, 21:58 Wasze usciski i kciuki przekazane:) Natalia pozdrawia - dzis jest juz odprezona, bo podjeli z Bartkiem decyzje. Jutro Joachim ma rezonans magnetyczny, a do konca tygodnia bedzie operacja. W zaleznosci od tego, co wykaza badania histopatologiczne - albo sama radioterapia albo w gorszym wypadku jeszcze chemia. Felix po dniu zabawy z Joachimem mowi: "wiesz mamusiu, Joachim mowi po angielsku chyba. Bo on nie mowi po polsku.." A Joachim jak to poltoraroczniak mowi po swojemu ;) tyle ze..Felix nie ma racji - dzisiaj slownik poszerzyl mu sie o "KO-TEK". Kototerapia dziala :) -- Kasia z Chustomanii Odpowiedz Link
kajkasz1 Re: ludzie o wielkim sercu 20.02.08, 02:00 Trzymamy kciuki za Małego! I dużo sił i zdrówka dla Natalii, bo jej potrzebne teraz najbardziej. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze. Odpowiedz Link
mayetschka ludzie o wielkim sercu!!!!!! 20.02.08, 08:54 Aż się mocno uśmiechnęłam czytając wieści, że leczenie posuwa się do przodu i że humor dopisuje małemu Joachimkowi :) MOcno trzymam kciuki i modlę się o dalsze dobre wieści. Uściski dla całej dzielnej rodzinki! p.s. A Felix... no cóż On chyba potrzebuje kogoś kim będzie się mógł opiekować... Kasiu :) Odpowiedz Link
olioliwa WAŻNA INFORMACJA!! 20.02.08, 19:13 Dzwoniła do mnie przed chwilą Natalia, prosiła, żebym przekazała wszystkim osobom, które się zaangażowały w szerzenie informacji o 1% odpisie podatku na Joachimka ważnej informacji: Kserokopia PITu nie jest konieczna, wystarczy oświadczenie dla Fundacji, podpisane przez osobą, która 1 % przekazała na Joachima pojawiły się głosy od osób, które ze względu na ochronę danych osobowych zrezygnowały z tego odpisu. i na szczęście okazało się, że bez tej kserokopii 1 % zostanie przekazany bez problemu proszę więc, jeśli macie możliwość sprostowania wcześniej podanej informacji to zróbcie to jak najszybciej, bo faktycznie cześć osób może porezygnowac z tego odpisu ze wzgledu na to ksero a wieści o dalszym leczeniu Joasia mam nadzieję, że jeszcze dziś się pojawią póki co wiem tylko, że jutro Joachim miał mieć operowane oczko ale...okazało się, że klinika podejmie się leczenia dopiero po wpłacie całej kwoty za operację i radioterapię na tą chwilę brakuje sporo pieniędzy...:( jak będe mogła coś wiecej napisać to oczywiście napiszę Ola www.7kolorówtęczy.pl www.girasol-poland.eu Odpowiedz Link
agamamaani Re: WAŻNA INFORMACJA!! 20.02.08, 21:48 aa słuchajcie.. tu ochrona danych jest zachowana.. w tym roku z tego co kojarzę, na to odliczenie od 1% jest specjalna strona, więc tylko swoje imie i nazwisko się kseruje w zasadzie :D no ale jak nie trzeba to nie trzeba :D Odpowiedz Link
mysia125 Jutro operacja 20.02.08, 23:40 Rano maja sie stawic w klinice, wiec Marcin zawiozl Natalie do hotelu dla rodzicow przy szpitalu (Mamo Misi, specjalnie dla Ciebie obejrzelismy wszystko). Zalatwilam Natalii na jutro opieke dziewczyny z niemieckiego forum, ktora mieszka w Essen i przyjdzie do kliniki tlumaczyc. Jutro przylatuje tez Bartek i zostanie kilka dni z Natalia i Joachimem. W klinice na tym oddziale pracuje tez polska pielegniarka, wiec nie jest zle. Natalia ma stacjonarny i komorkowy telefon i dostep do komputera z internetem. Operacja ma sie odbyc jutro kolo 11.00, dzis byl robiony rezonans magnetyczny. Z oplatami jest wszystko w porzadku, Marcin dzis spedzil tam caly dzien wsrod papierkow. -- Kasia z Chustomanii Odpowiedz Link
kajkasz1 Re: Jutro operacja 21.02.08, 07:49 Mocno trzymamy dziś kciuki za Joachimka, niech się uda operacja! Odpowiedz Link
agamamaani Re: Jutro operacja 21.02.08, 09:23 ufff.. no to kamień z serca, ze z tą kasą się udało .. trzymamy kciuki Odpowiedz Link
ithilhin Re: Jutro operacja 21.02.08, 11:55 Ostanie wiesci: operacja przelozona, jakies problemy administracyjne sa. Ale odbedzie sie na pewno. Joachimek i jego rodzina maja bardzo dobra opieke. Ola ma pewnie wiecej wiesci i pozniej napisze. Odpowiedz Link
olioliwa Dziś operacja! 22.02.08, 08:07 Operacja ma się dziś odbyć! To jest wiadomość od Natalii z wczoraj wieczorem, Ekomama z Nią rozmawiała i przekazała mi też jak wygląda finansowo sytuacja w Essen. Potrzebne jest szybkie działanie aby pozyskać dalsze fundusze na operację i radioterapię. Na tą chwilę połowę potrzebnej kwoty "założyła" Fundacja Marka Kamińskiego. W szybkim czasie te pieniążki powinny zasilić konto, więc każdy grosz się liczy! postaram się pisać na bieżąco, choć może być trudno, bo wczoraj Nawojka złamała rękę:( więc jestem siłą rzeczy wyłączona z obiegu.. Ola www.7kolorówtęczy.pl www.girasol-poland.eu Odpowiedz Link
klarasz Re: Jutro operacja 21.02.08, 07:51 Z całej siły trzymam kciuki. I czekam na wiadomości po. Odpowiedz Link
pollys trzymam kciuki jak tylko mogę najmocniej! 21.02.08, 10:40 i wysyłam mnóstwo pozytywnych myśli dla całej rodziny! pracuję w castoramie (jest ich naprawdę sporo w całej Polsce:-) i uzyskałam zgodę dyrektora by do wszystkich sklepów wysłać informacje o Joachimku :D (by faktycznie wiadomość dotarła do każdego pracownika, informacje zostaną wysłane do wszystkich działów w danym sklepie!) już wiem, ze kilka osób z mojego sklepu przekaże 1% na malutkiego :D będzie dobrze, zobaczycie :))) Odpowiedz Link
dioneja Re: pomoc dla Joachima 21.02.08, 14:50 allegro.pl/item316861730_komplet_z_turkusem_aukcja_dla_joachimka_.html Odpowiedz Link
kajkasz1 Re: pomoc dla Joachima 21.02.08, 18:12 Torba Hammock Bag, ciemnobrązowa, rozmiar large. www.allegro.pl/show_item.php?item=317229732 Odpowiedz Link
vega_k_w Re: pomoc dla Joachima 21.02.08, 21:35 kolejne aukcje dla Joachimka: www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3988681 Odpowiedz Link
ziemka75 Re: pomoc dla Joachima 21.02.08, 23:18 Joasiu jestesmy z Toba. Musi byc dobrze! Odpowiedz Link
agamamaani dziś kolejne podejście do operacji 22.02.08, 08:03 miejmy nadzieję, że papierkowe sprawy wszystkie zostaną wyjaśnione i fax dotrze tam gdzie ma dotrzeć .. trzymamy kciuki za JOaśka Odpowiedz Link
mayetschka Re: dziś kolejne podejście do operacji 22.02.08, 09:15 mocno ściskam i myślę Odpowiedz Link
angela10086 JAK SIE CZUJE JOACHIM? 23.02.08, 10:59 ROZSYłAMY I TRZYAMY KCIUKI!!! JAK SIE CZUJE JOACHIM? Odpowiedz Link
mysia125 Re: JAK SIE CZUJE JOACHIM? 24.02.08, 21:56 Bylismy dzis w klinice. Wszystko w jak najlepszym porzadku. Maly sie bawi, oko ma opuchniete, ale to normalne po zabiegu. Natalia odpoczela, ma tam bardzo dobre warunki, do tego dyzury ma polska pielegniarka. Z pieniedzmi wszystko ok - wszyscy czekamy z napieciem na wynik histopatologii. Jesli trzeba bedzie robic chemie, to trzeba bedzie szukac kasy. Ale o to sie bedziemy martwic pozniej :) na razie - od jutra radioterapia. Codziennie przez 5 tygodni bez weekendow, pod narkoza. -- Kasia z Chustomanii Odpowiedz Link
pollys a kiedy będą wyniki? 24.02.08, 22:07 cały czas myślę o Joachimku i oczywiście trzymam bardzo mocno kciuki! Kasiu, daj znać jak tylko będzie coś wiadomo oby obeszło się bez chemii... Odpowiedz Link
mayetschka Re: JAK SIE CZUJE JOACHIM? 24.02.08, 22:18 Joachim to naprawdę dzielny i silny chłopczyk. Wierzę że pomaga mu też pozytywne myślenie wszystkich przejętych Jego losem Odpowiedz Link
mama40_2007 Re: JAK SIE CZUJE JOACHIM? 24.02.08, 22:25 Bardzo bardzo mocno tulimy Joasia i Jego Rodziców... życzymy siły i wytrwałości... MUSI BYĆ DOBRZE ... I BĘDZIE !!!!!! Odpowiedz Link
agamamaani nowe tło do aukcji 25.02.08, 14:36 img340.imageshack.us/img340/3186/beznazwykk1.jpg tak na szybko zrobione , bo dziś czasu na nic nie mam :( Odpowiedz Link
acsis Re: nowe tło do aukcji 25.02.08, 18:30 wystawiłam coś nowego-zapraszam:) www.allegro.pl/item318239516_laleczki_plodnosci_ashanti_charyt_dla_joachimka.html www.allegro.pl/item318715767_masajka_z_dzieckiem_figurka_charyt_dla_joachimka.html Lokaah Odpowiedz Link
polaquinha Re: JAK SIE CZUJE JOACHIM? 25.02.08, 15:03 Kasiu, a jak taka codzienna narkoza wplynie na organizm Joachimka?? Odpowiedz Link
tulipowna Re: JAK SIE CZUJE JOACHIM? 25.02.08, 20:07 nowa aukcja www.allegro.pl/show_item.php?item=319432939 Odpowiedz Link
vega_k_w nowa aukcja 25.02.08, 22:39 testuję nowy szablon Agi www.allegro.pl/show_item.php?item=319552742 Odpowiedz Link
mama40_2007 aukcja trwa 26.02.08, 09:29 jeszcze ze starym szablonem www.allegro.pl/show_item.php?item=318890956 wrzuciłam ją wcześniej na ogólnym forum, a dla porządku podaję i tutaj Odpowiedz Link
mama40_2007 Re: aukcja trwa- link 26.02.08, 09:31 www.allegro.pl/show_item.php?item=318890956 mam nadzieję ze zadziała Odpowiedz Link
tulipowna nowa aukcja 26.02.08, 11:56 dla milosniczek leo rouge a takze hoppa paris i indio rubinrot :)) www.allegro.pl/show_item.php?item=319692038 Odpowiedz Link
ktosia77 Re: nowa aukcja 26.02.08, 23:52 Moze i tu znajdzie ktos cos nausznego dla siebie :) www.allegro.pl/item320139373.html www.allegro.pl/item320148399.html www.allegro.pl/item320151060.html www.allegro.pl/item320153353.html Odpowiedz Link
mysia125 Re: JAK SIE CZUJE JOACHIM? 26.02.08, 19:47 To normalna procedura leczenia, wiec nawet narkoza jest pod kontrola. Nie ma wyjscia, musza tak robic - inaczej sie nie dostana precyzyjnie tam, gdzie maja. Opuchlizna z operowanego oka schodzi, Marcin wlasnie wraca z Essen i mowi, ze Joachim w dobrym nastroju. -- Kasia z Chustomanii Odpowiedz Link
polaquinha Re: JAK SIE CZUJE JOACHIM? 27.02.08, 12:40 Dzięki Kasiu za odpowiedź. To dobrze,że malemu humor dopisuje-dzielny chłopiec! Odpowiedz Link
mariken dziewczyny - aukcje charytatywne 26.02.08, 21:21 przez przypadek znalazłam dzisiaj taką aukcję: www.allegro.pl/item316426277_britax_verve_wozek_w_dwoch_kolorach_nr_w_usa_.html mam wrażenie, że to co jest na czerwono w opisie ("dzięki uprzejmości allegro...") to jest to, o co nam chodzi, tak? czyli da się chyba? ciekawe co zrobili, żeby dało się tak zrobić aukcje? a. Odpowiedz Link
mysia125 mariken - to nie takie proste 27.02.08, 10:25 Wiesz, jak to jest z regulaminami na allegro... A ich wykladnia dot aukcji charytatywnych jest nastepujaca: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44603&w=74901143&a=74992564-- Kasia z Chustomanii Odpowiedz Link
sugarxxx aukcja allegro 27.02.08, 16:53 www.allegro.pl/item320403110_dla_joachimka_the_vaccine_book_szczepienia.html Odpowiedz Link
rassia Blog o Joachimku. 28.02.08, 10:21 Witam. Jestem ojcem Joachimka i korzystając z chwili czasu założyłem nowego bloga o Joachimku: joachim.ownlog.com na którym umieszczać będę aktualne informacje o stanie Joachima. Strona powstała dla tych wszystkich którym los Joachima nie jest obojętny, a do których z informacjami nie jesteśmy w stanie dotrzeć. Strona na razie kuleje wyglądem, bo się jeszcze muszę podciągnąć z HTML ;), ale zapraszam serdecznie. Jeżeli możecie dalej przekazać ten adres, to będziemy wdzięczni. Jesteśmy zaskoczeni (of kors pozytywnie) zasięgiem jaki objęła akcja internetowa, i jednocześnie chcielibyśmy uniknąć nieporozumień, jaki powoduje czasem przekazywanie informacji przez osoby trzecie (czwarte, piąte, RE:, RE: ). Pozdrawiam Bartek Odpowiedz Link
abepe Re: Blog o Joachimku. 28.02.08, 11:59 Hej, Bartku:) Bardzo ucieszył mnie dzisiejszy mail z informacją o nowym blogu a jeszcze bardziej informacja o pozytywnym wyniku histopatologii!!!!!! Taka dobra wiadomość od rana:)))))))))) Odpowiedz Link
mayetschka Re: Blog o Joachimku. 28.02.08, 12:14 tak się cieszę na wieść o pozytywnych wynikach :D Pozdrawiam i wiem że wieeeeele osób jest z Wami :D Odpowiedz Link
klarasz Re: Blog o Joachimku. 28.02.08, 14:31 Kamień z serca! świetna wiadomość!. Baaaaaaaaaaaaaaaardzo się cieszę, że wyniki są dobre. Kilka razy dziennie tu wchodziłam z nadzieją na taką właśnie wiadomość. Bogu dzięki. Trzymajcie się mocno. Odpowiedz Link
olioliwa wolny weekend 01.03.08, 12:20 Pierwszy tydzień naświetlań już zakończony - jeden z pięciu, w pierwszym cyklu. Joachimek ma radioterpię przez 5 dni w tygodniu, weekendy mają wolne naświetlania są ustawione rano i już od 9ej mają czas dla siebie, mogą go spędzać poza kliniką od wtorku jest w Essen mama Natalii, która czuwa w nocy przy Joasiu w ciągu dnia korzystają z pogody i spacerują w pobliskim parku atmosfera jest optymistyczna, Natalia odżyła bardzo pomocną osobą w różnych szpitanych jak i pozaszpitalnych sytuacjach jest polska studentka, która mieszka w Essen dzięki niej Natalia coraz lepiej porusza się w okolicy, co jest niezbędne aby zapewnić sobie podstawowe potrzeby choćby zakupowe Na weekend Joaś dostaje przepustkę ze szpitala i w tej chwili są w trójkę w hotelu. Bartek chciałby umieścić na nowym blogu linki do stron, na których jest informacja o pomocy dla Joachimka proszę więc osoby, które na swoich blogach lub stronach umieściły info o Joasiu, żeby wkleiły tu ten link, lub przesłały mi na priva dużo sama znalazłam, ale o wielu może nie wiem pozdrawiam Ola www.7kolorówtęczy.pl www.girasol-poland.eu Odpowiedz Link
agamamaani klub kangura 01.03.08, 20:12 na stronie każdego miasta ma link do info o Joaśku \ tu warszawski - klubkangura.warszawa.prv.pl Odpowiedz Link
lidkamamakuby Re: pomoc dla Joachima - nowe aukcje 07.03.08, 21:51 Może uda się troszkę jeszcze zebrać :) Geterki ręcznie robione - zapraszam :) www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5415647 Odpowiedz Link
abepe Re: pomoc dla Joachima - nowe aukcje 08.03.08, 00:10 O, super na wiosenne spacery:)) Czy są jakieś nowe wieści? Odpowiedz Link
mama40_2007 Mam pomysł 08.03.08, 21:27 może głupi, ale się podzielę. Oglądałam dzisiaj Familiadę, i tak mi przyszło do głowy, że może zrobić drużynę chustowych mam i zagrać dla Joachimka... nie wiem gdzie nagrywają familiadę i jak się to odbywa,czy zgodziliby się na coś takiego, ale oni robią programy na cele charytatywne... ja raczej do Warszawy nie dam rady, ale jest Was w stoicy spora ekipa... przy okazji chusty można pokazać całej Polsce, pogawędzić z panem Karolem- ale super wyglądałaby drużyna chustowa z bobasami ... co Wy na to??? Odpowiedz Link
abepe Re: abepe, wieści są na blogu - link:) 09.03.08, 22:14 Dzięki, gapa ze mnie. Dostałam przecież maila z adresem bloga i mam go w ulubionych:) Odpowiedz Link
kaskago Re: pomoc dla Joachima - aukcja fundacji 08.03.08, 22:29 www.allegro.pl/item323044971_aukcja_charytywna_fundacja_marek_kaminski_kalenda.html Odpowiedz Link
wroba Piękny wiosenny obraz - nowa aukcja dla Joasia 11.03.08, 12:14 Jedna z naszych chustowych koleżanek poprosiła mnie o wystawienie w jej imieniu tego przepięknego obrazu jej autorstwa na rzecz Joachimka. www.allegro.pl/item327581770_pejzaz_wiosenny_charytatywna_dla_joachimka.html Dodam, że koszt takiego dzieła w galerii to ok. 150 zł, więc dziewczyny kolejny raz pokażcie jakie macie wielkie serducha ;) Zapraszam do licytacji :) Odpowiedz Link
marysiowamama wklejajcie prosze aukcje dla Joachimka tez tu !!!! 11.03.08, 21:47 Jest sporo osób które znają sprawe Joachimka a nie są z chustowych kręgów. Wklajacie aukcje w specjalnym watku który jest tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=48205&w=75707273 Odpowiedz Link
dota_sd baner o Joachimie w portalu wczesnaedukacja.com 12.03.08, 16:54 Baner o pomocy dla Joachima jest juz u mnie na portalu (logo chustowego forum tez). wczesnaedukacja.com/index.php? option=com_content&task=view&id=71&Itemid=83 pozdrawiam dota Odpowiedz Link
lidkamamakuby nowa aukcja - książka 14.03.08, 21:38 www.allegro.pl/item329662118_trzy_polowki_jablka_aukcja_dla_joachimka.html Odpowiedz Link
winnie-73 nowa aukcja 31.03.08, 16:40 ma ktoś ochotę na kółkową Inkę? ;) www.allegro.pl/item338082632_chusta_storchenwiege_inka_kolkowa_dla_joachimka_.html Odpowiedz Link
acsis Re: nowa aukcja 04.04.08, 10:50 www.allegro.pl/item339674171_chabrowy_sen_murano_charyt_dla_joachimka.html zapomniałam wpisać wczesniej.Licytujcie:) Odpowiedz Link
rassia Re: pomoc dla Joachima 03.04.08, 15:49 Witajcie! Jesteśmy już od soboty w domu! Niestety Joaś miał wysoką temp. i musiał dostać antybiotyk.Dodatkowo dopadła go infekcja w protezowym oczku i tam tez dostaje antybiotyk miejscowo.Dochodzi jednak do siebie a ja oswajam się z obsługą protezy,(naszym zdaniem ta proteza wygląda świetnie choć trzeba było za nią sporo zapłacić).Teraz czekają nas częste kontrole,zmiany protez i reorganizacja naszego życia(ponieważ Jo jest po radio i chemioterapii trzeba zmienić dietę itp.).Mam wielka potrzebę podzielenia się ze wszystkimi tym bagarzem doświadczeń jaki udało mi się zdobyć w tym trudnym czasie,jednak Jo wymaga dużej uwagi.Trochę potrwa nim nauczy się radzić sobie z jednym oczkiem a i Ania jest potwornie wytęskniona.Przede wszystkim nie umiem znaleźć słów,żeby Wam Wszystkim podziękować za ogromną pomoc i wsparcie!.Nie ukrywam,że świadomość tego że nie jesteśmy osamotnieni w naszej walce dodawała mi czasem wprost nadludzkich sił i dzięki tej świadomości nie pogrążyliśmy się ostatecznie w "beznadziei złej".Teraz mogę powiedzieć,że nadzieja w nas jest a Joaś naprawde wraca do sił.Pozostaje nam czekać na wyniki badań genetycznych i modlić się o to by kolejne kontrole były dla Joachimka korzystne.Przed nami wciąż wyzwania finansowe, dlatego apeluję o 1% i każdą inną pomoc. Serdecznie pozdrawiamy Odpowiedz Link
vega_k_w Re: pomoc dla Joachima 06.04.08, 22:13 Sercem i myślami jesteśmy z Wami i ciągle namawiam nowych ludzi do rozliczenia podatku dla Joasia. Trzymajcie się i buziaczki dla dzielnego Malca. Odpowiedz Link
wroba Re: pomoc dla Joachima 11.04.08, 16:21 Natalia cały czas trzymam za Was mocno kciuki, wiele wycierpieliście, ale teraz już na pewno będzie lepiej. Ważne że już jesteście w domu i wszyscy razem. Ściskam Was mocno, a w szczególności dzielnego Joachimka :) buziaki Odpowiedz Link
acsis Re:wyzwania finansowe 21.05.08, 12:11 odpowiadając na wpis o dalszych wyzwaniach finansowych(ładnie ujęte,Natalio) wystawiłam znów bransoletkę. Poprzednio zwyciężczyni ofiarowała ją do dalszej licytacji:) Odpowiedz Link
olioliwa Re:wyzwania finansowe 21.05.08, 13:47 Osoby zainteresowane kupnem chusty Girasol namawiam do złożenia zamówienia przez stronę www.girasol.pl , w przeciwieństwie do zakupu chusty przez serwis Allegro od każdej zakupionej chusty na stronie przekazywana jest dla Joachimka kwota 7,77 zł Dziękuję wszystkim, którzy przebrnęli przez formularz zamówieniowy galerii, dla Joasia uzbierała się już spora sumka pozdrawiam wszystkich wspierających, wspaniałe jest to, że pojawia się wiele pomysłowych osób, które w bardzo nietypowy czasem sposób ofiarowują swą pomoc, chwała im za to! Ola www.7kolorówtęczy.pl www.girasol-poland.eu Odpowiedz Link
akve Re:wyzwania finansowe 29.05.08, 14:19 Olu, napiszę do Ciebie na priva. Chciałabym wystawić chustę na aukcję charytatywną,ale jakoś nie mogę się ani zebrać,ani przebrną co i jak z pieniędzmi po aukcji. Odpowiedz Link