kasikk_29 14.07.08, 22:37 czy na polu mokotowskim nadal się odbywają? bo ja jakaś niekumata jestem w kwestii motania, znowu na nóżkach wybroczyny miała moja mała jak tak dalej pójdzie, zrezygnuję z chusty :( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agamamaani Re: spotkania warszawskie 15.07.08, 00:28 odbywają się :) zapraszam serdecznie szczegóły na www.klubkangura.com.pl w sekcji warszawskiej i na forum Klubowym Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: spotkania warszawskie 15.07.08, 00:32 napisane, że co 2 tygodnie a w tym tygodniu? Odpowiedz Link
mamalina na PZ od 10 albo – w deszcz – Lolek od 11 15.07.08, 09:59 hej, my z Melą będziemy – jak w temacie zapraszamy! być może nawet Matka Nasza Guruburu nas zaszczyci :) Odpowiedz Link
annamamaalexa Re: na PZ od 10 albo – w deszcz – Lol 15.07.08, 21:32 spotkania odbywają się też w każdy czwartek. miejsce ustalane jest spontanicznie i ogłaszane tutaj: www.chusty.info/forum/viewforum.php?f=5 od września również w każdy czwartek, ale już znowu pod dachem:) Odpowiedz Link
zaisa Wybroczyny 17.07.08, 23:10 Nie na temat wątku, ale tak mi przyszło do głowy, że może warto by w związku z tymi wybroczynami zrobić jakieś badania na krzepliwość czy spotkać się z hematologiem? Bo że się odgniecie materiał to ok, ale wybroczyny to już dużo mam wrażenie. Bo jakiś czas temu już o tym pisałaś, prawda? Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Wybroczyny 17.07.08, 23:12 wit K bierze - ja myśle, że źle wiążę i po prostu ściska jej nóżki Odpowiedz Link
dioneja Re: Wybroczyny 17.07.08, 23:33 kasikk_29, a gdzie mieszkasz? może w dzień powszedni ktoś mógłby się z Tobą spotkać i obgadać/pokazać wiązania... ja zapraszam na Pragę płn. popołudniami włóczę się tam z moją dzieciarnią ;). Odpowiedz Link
vega_k_w Re: Wybroczyny 18.07.08, 09:48 Dokładnie - trzeba jak najszybciej sprawdzić czy dobrze wiążesz. Zadzwoń do mnie - 503 70 70 62 - dzisiaj się włóczę po Warszawie to mogę wpaść na chwilę i zobaczyć co jest nie tak. Wizytę u hematologa chyba już odbyłaś, skoro dzidzia bierze wit.K - pytałaś go o noszenie w chuście (ew. o jakieś stałe naciski na ciałko w jednym miejscu?. Wszystko będzie dobrze - może po prostu zmienisz sposób wiązania i tyle. Odpowiedz Link
mamalina OT wit. K teraz obowiązkowa 18.07.08, 13:13 dla wszystkich dzieci 0-3 miesiące takie najnowsze wskazania WHO, śmieszniemi nieco, że starszaki moje się nie załapały, a Trzecinka tak kiedyś "wystarczała" dawka jednorazowa po porodzie teraz doszli do wniosku, że to czasem za mało i wszystkie niemowlęta biorą tak się doktryna zmienia Kasikk, będziesz jutro na Polach?zapraszamy! Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: OT wit. K teraz obowiązkowa 19.07.08, 09:17 będę dziś na polach, właśnie się szykujemy :) dzieki dziewczyny za odzew Odpowiedz Link
agamamaani dziękuję za spotkanie 19.07.08, 14:53 było mi jak zwyyykle baaaardzo miło :) Fajnie było spotkać Was wszystkie.. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: dziękuję za spotkanie 19.07.08, 17:45 ja również dziękuję, bo rozjaśniło mi się nieco :) pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link
zuza112 Re: dziękuję za spotkanie 19.07.08, 19:33 ja też dziękuję za spotkanie - miło było poznać nowe chustowe mamy oraz spotkać znajome twarze... Wreszcie mogłam wypróbować nosidełka ergonomiczne i teraz mam o czym myśleć :))) I wielkie ukłony dla chustowego taty, który tak dzielnie radził sobie z wiązaniem córeczki w kieszonce - powodzenia na nowej (chustowej) drodze:) Odpowiedz Link
mamalina następne spotkanie za dwa tygodnie – dopiero… 20.07.08, 14:36 bardzo było miło, pogoda i ludzie dopisali było dużo chust i nosideł, fajne dzieci i mili dorośli zaawansowani i początkujący duch w narodzie nie gaśnie, nosimy i przytulamy mam nadzieję, że wakacyjne opowieści będą udane, chustowo i pod każdym innym względem! Odpowiedz Link
mysia125 Re: następne spotkanie za dwa tygodnie – do 20.07.08, 15:26 O, to moze uda mi sie doslac wam troche gadzetow ;) bo zalatwilam dla Kangura nowego partnera, ktory dorzuci co nieco do zbioru cwiczeniowego :) wszystko zalezy od tego, jak sie bedziemy mogli ruszyc na poczatku sierpnia - najwyzej..paczka przyleci z nami w polowie sierpnia. -- Kasia z Chustomanii Odpowiedz Link
marysia-1 Re: następne spotkanie za dwa tygodnie – do 22.07.08, 23:07 My też chcemy do Was dołaczyc! A ciagle pod górke nam jakos:( Wybralysmy sie w czwartek na Pola Mokotowskie (autobusem mza! koszmarna byla ta podroz - tymbardziej, ze z konca Wawy jechalysmy- ale czego sie nie robi...)z Tosia i zdążyłysmy wysiąść z autobusu przy metrze Pola M. i tak nas zlało, ze musialysmy do domu wracać:( No i szkoda mi dziecka było i obiecałam sobie, że już nigdy tak daleko nie pojadę z nią komunikacja miejska (no niestety prawka nie mam). I teraz czekam do 14VIII (bo bliziutko do parku Obwodu Praga AK mamy) zeby móc się z Wami spotkac i wykorzystac Wasze doświadczenie:D I ja w związku z tym chcialam zapytac czy nie dałoby się tego spotkania z 14VIII (Park Obwodu Praga AK) na 7VIII przelozyc??? Bo ja już doczekać sie nie moge a tak czekalabym tydzien krócej:D Pozdrawiam! Marysia Odpowiedz Link
wij-drewniak Re: następne spotkanie za dwa tygodnie – do 23.07.08, 17:05 Witajcie Ja jestem coraz częstszym podglądaczem Waszego forum. Mam 1,5 rocznego synka a w lutym spodziewam się drugiego dziecka. Chyba z dwójką chusta buyłaby poręczna. Dlatego chętnie pojawiłabym się na takim spotkaniu, żeby porozmawiać z noszącymi i sprawdzić jak się chusty sprawują (myślę chyba głównie o wiązanej, jako uniwersalnej) i czy starsze dziecko jeszcze się będzie do tego nadawać. Czyli 2 sierpnia Pole Mokotowskie jest aktualny? Będzie ktoś doświadczony? Ktoś kto będzie umiał przekonać sceptycznego męża (dla niego to fanaberia i moda)? Odpowiedz Link
agamamaani Re: następne spotkanie za dwa tygodnie – do 23.07.08, 19:35 ktoś na pewno będzie kto i męża spróbuje przekonać :) pozdr. A Odpowiedz Link
marysia-1 Re: następne spotkanie za dwa tygodnie – do 23.07.08, 20:49 Gdzie wyczytałaś, ze 2VIII jest spotkanie na Polach Mokotowskich? Czyli poniższy plan już nieaktualny bo się pogubiłam:( www.chusty.info/forum/viewtopic.php?t=5389&sid=68b0f5e961e5f347658783b16f922b54 Odpowiedz Link
mamalina w Warszawie spotykają się dwie grupy 23.07.08, 20:55 druga – w czwartkiw różnych plenerach bądź w Sto Pociech jedna – w soboty na Polach lub w OKO przepływ między grupami jak najbardziej dopuszczalny :) Odpowiedz Link
marysia-1 Re: w Warszawie spotykają się dwie grupy 24.07.08, 14:27 Dzieki! Troche mi sie rozjasnilo:) Odpowiedz Link
niespodziewanka Re: w Warszawie spotykają się dwie grupy 24.07.08, 16:24 Bardzo dziękuję za miłe spotkanie, było nas całkiem sporo i dlatego nie udało porozmawiać ze wszystkimi ale było bardzo miło , a te co były pierwszy raz (tak jak ja) nieczuły się obco :) Odpowiedz Link