jerzy_nka 11.08.08, 13:56 przy wiązaniu kieszonki zwisa mi z każdego końca po około metrze materiału. plącze mi się ten ogon do połowy łydek. Ile obciąć chustę? mam 4,70. czy na któreś wiązanie będę potrzebowac więcej chusty niż na k8ieszonkę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joa-woj Re: ile obciąć z chusty 11.08.08, 14:12 Na żadne wiązanie nie będzie Ci potrzeba więcej materiału niż do kieszonki, ale moze zamiast obcinać kup krótsza chustę, a tą sprzedaj? A w ogóle jakiej firmy chustę masz, bo niektóre są dłuższe niż wynika z metki? Odpowiedz Link
joa-woj Re: nati n/t 11.08.08, 17:51 No właśnie ja też miałam Nati Standard i ona była sporo dłuższa:-). Nati tak mają. Może z innej firmy rozmiar 4,6m nie byłby za długi. Szkoda jej ciąć moim zdaniem. Kup sobie po prostu inną w rozmiarze jakim potrzebujesz, ale pierw zmierz dokładnie swoją Nati, żebyś wiedziała jakiej długości potrzebujesz. Odpowiedz Link
michalkowa1 Re: ile obciąć z chusty 11.08.08, 15:24 Zanim cokolwiek utniesz, najpierw koniecznie wypierz chustę. Chusty wielokrotnie są szyte z pewnym naddatkiem, po praniu mają inną długość. Ale ja by nie cięła, szkoda chusty. Lepiej zamówić sobie chustę na miarę, a swoją sprzedać. Odpowiedz Link
myrra1 Re: ile obciąć z chusty 11.08.08, 22:23 Jakbys jednak zdecydowała sie ciąć swoją chustę, to ja bym byla chetna na przygarniecie tego co zostanie - jeśli byłaby to ilość wystarczajaca np. na panel do MT lub poda. Jakby co - pisz na wojnar.joanna@gmail.com Odpowiedz Link