Dodaj do ulubionych

problem z nogami młodego - podwójny X

08.04.09, 10:59
witam, nie wiem jak zamotać i dociągnąć moją chustę tak, żeby młody miał nieruchomo nogi. Bo one są na tej wysokości na której być powinny, ale nie są tak nieruchomo przytwierdzone do mnie, tylko lekko luźne. Korpus młodego jest prawidłowo do mnie przytwierdzony, nie ma luzu, ale te nóżki mimo, że żabka i wyżej niż dupcia, to jednak nie są tak przytwierdzone jak korpus - nie wiem jaki błąd popełniam, nie umiem tego materiału spod jego kolana tak dociągnąć jak reszty.
Obserwuj wątek
    • zefirekk Re: problem z nogami młodego - podwójny X 08.04.09, 11:00
      dodam, że jak usiłuję to tak dociagać to młody zaczyna się wkurzać, wyrywać i mi się odechciewa, no to ściągam chustę i tak już kolejny dzień zamiast spacerować normalnie to będe się taszczyć wózkiem :(
      • agata-gryfino Re: problem z nogami młodego - podwójny X 08.04.09, 12:36
        po włozeniu w gotowe2x sprawdzasz czy material chusty jest dokladnie
        podkolankiem,rozwiazujesz wiazanie i pasmo po pasmie dociagasz ale
        nie za mocno zeby dziecku krew krazyla.
        • zefirekk Re: problem z nogami młodego - podwójny X 08.04.09, 12:45
          hm, tylko jak to zrobić? Bo jak rozwiązuje wiązanie i chcę dociągać jedną stronę to druga się rozsuwa i wszystko na nic - bym musiała mieć jeszcze trzecią rękę, która będzie trzymać drugą część chusty, żeby mi dziecko nie spadło.
          • edytadk Re: problem z nogami młodego - podwójny X 08.04.09, 13:39
            zefirekk napisała:

> hm, tylko jak to zrobić?

Zablokować niedociąganą aktualnie część między nogami:-).
            • ithilhin Re: problem z nogami młodego - podwójny X 08.04.09, 19:48
              albo jedna reka trzyma napiety pas chusty i rownoczesnie znajduje sie pod pupa
              dziecka i je podtrzymuje a druga dociaga pasmo po pasmie (chuste zbiera sie po
              kawalku w garsc najwygodniej)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka