majka.szlinka 22.04.09, 12:24 Witam, chcę kupić chustę dla 2-tygodniowej córci, ale nie wiem jaką... chciałam elastyczną, ale nie wiem czy nie będzie w niej za gorąco? proszę o rady i z góry dziękuję :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatazet Re: chusta dla noworodka 22.04.09, 19:01 Jak odpowiednio ubierzecie to powinno być dobrze, chociaż trzeba się z tym liczyć, że dziecko ma na sobie trzy warstwy materiału. Pocić się będziecie z całą pewnością od brzucha. W każdym razie ja nosząc prawie czteromiesięczną córeczkę w elastycznej jestem spocona. Ona na brzuchu też. Z drugiej strony gdy wieje, mam gwarancję, ze przez te trzy warstwy jet jej ciepło (bez bluzy). Odpowiedz Link
beatazet Re: chusta dla noworodka 22.04.09, 19:02 Noszę w elastycznej Polekont, ale właśnie przesiadamy się na tkaną Nati Kalahari. Odpowiedz Link
morepig Re: chusta dla noworodka 22.04.09, 21:00 ja dzis mialam mojeo w samym body spodenkach i skarpetkach w tkanej. w vatanaiu zakardzie cieniutkim tez tak nosze. w elastyku bylo nam za goraco nawet w kopalni soli i nawet w zimie. jesli juz musisz miec elastyka to polecam Ci MAMwrap, jest tak cienki jak mgielka, ale nie wiem czy do dostania w pl. Odpowiedz Link
piopal Re: chusta dla noworodka 24.04.09, 10:34 Ja swojego 10dniowego syna nosiłam w "kieszonce"-bawełna, tkana, przypomina w dotyku flanele miał ciepluko a w upały przewiewnie,zawsze ubierałam go jedna warstwę mniej bo chusta robiła za dodatkowa.Polecam:) www.chusta.pl Odpowiedz Link
jasminee Re: chusta dla noworodka 24.04.09, 11:06 W elastycznej będzie Ci raczej za gorąco. Przynajmniej mnie było koszmarnie :) Jak się nie boisz od razu tkanej to kup np. nati bambus albo którąś vatanai. Są cienkie, delikatne i mięciutkie. Dla maluszka idealne Odpowiedz Link