aga.79
02.09.09, 19:06
Potrzebuję porady
Opiszę moją sytuację
Mam 4 letniego synka który chodzi do przedszkola i 3 miesięczną córeczkę. Potrzebuję czegoś do noszenia w co szybko małą włożę i wyjmę, co jest łatwe do założenia, schowania do torby itp.
Mieszkam na 4 piętrze. Muszę codziennie rano wozić go do przedszkola samochodem bo mamy daleko. Cioągam małą ze sobą. Biorę ją w foteliku, znoszę, zapinam, pod przedszkolem wypinam, potem z powrotem... W trakcie dnia wychodzę na spacer (wózek muszę wytargać z piwnicy). Następnie po południu znowu jadę do przedszkola
Ręce mi opadają, kręgosłup boli, do tego mam siaty z zakupami. Czuję że nie wydolę tak dłużej. Córkę w foteliku przewieszam sobie na przedramieniu. Ona waży ok. 7kg + fotelik
Mamy chustę długą wiązaną Nati ale tak sobie myślę że to chyba nie to czego potrzebuję
1. Mała po 5-10 minutach zaczyna krzyczeć i odpychać się ode mnie rączkami. Muszę ją wyciągać. Wydaje mi się że dobrze wiążę. No może bym ją przyzwyczaiła powoli
2. Nie wyobrażam sobie takiego co chwila wkładania i wyciągania dziecka, poza tym jak wychodze na spacer to nie chcę pustej chusty na sobie mieć. Schować ją nie bardzo jest gdzie bo duża jest i ciężka w sumie
3. Jesień się zacznie i jak tu na błocie zawiązywać chustę?
No nieważne nie chcę marudzić. Ogólnie mi wygodnie się małą nosi ale jak sobie na spokojnie zawiążę w domu przed lustrem
Potrzebuję jakiegoś sposobu aby córcię szybko i sprawnie przekładać nosidło-fotelik, nosidło-wózek, szybkie wyjście do sklepu. Żeby łatwo się wkładało, żebym to gdzieś schować mogła
Myślałam o kieszonce ale to chyba mała siedzieć musi
Nosidła Ergonomiczne podobają mi się ale nie stac mnie zwyczajnie na taki wydatek :( Może powinnam sprzedać chustę i kupić coś za tą kasę ale poradźcie co to może być żeby mi było wygodnie i dla dziecka zdrowo
Przepraszam że tak chaotycznie ale malutka marudzi a mi ciężko dokładnie opisać swoje wątpliwości
Bardzo lubię podczytrywać to forum i dzięki niemu zakupiłm chustę