alex-0_0 01.03.10, 20:16 Mam sprawę ... Potrzebuję od Was minimum 10 przymiotników rodzaju męskiego ... pierwsze co Wam przyjdzie do głowy (sama nie mogę ich szukać bo to zmieni metodę pracy ) Z góry dzięki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tikki Re: przymiotniki rodzaju męskiego 01.03.10, 20:25 Chodzi Ci o takie męskie jak: leniwy, przemądrzały, wredny, złośliwy, wkurzający, marudny, głupi, nieodpowiedzialny, tępy, i nudny? Odpowiedz Link
beatrix13 Re: przymiotniki rodzaju męskiego 01.03.10, 21:33 1.upierdliwy 2.namolny 3.choleryczny 4.chamski 5.brzydki 6.chujowy 7.zimowy 8.letni' 9.gorący 10.gruby Odpowiedz Link
andreas.007 Re: przymiotniki rodzaju męskiego 01.03.10, 21:54 brzydki, szybki, uroczy, magiczny, sliczny, duży, taneczny, pijany, wesoły, silny Odpowiedz Link
tikki Re: przymiotniki rodzaju męskiego 01.03.10, 22:40 No fakt, 'chujowy' to chyba najbardziej męski przymiotnik. Odpowiedz Link
exman Re: przymiotniki rodzaju męskiego 02.03.10, 07:15 boski, wielki, ponadczasowy, potężny, silny, wesoły, dzielny, ciekawy, tajemniczy, pasjonujący. Odpowiedz Link
alex-0_0 Re: przymiotniki rodzaju męskiego 02.03.10, 14:27 dobre, dobre .... mam nadzieję że się wpasują w koncept! Odpowiedz Link
alex-0_0 A co Wam przychodzi do głowy? 02.03.10, 14:29 Jakie rzeczowniki (rodzaju męskiego) kojarzą Wam się ze światłem? Odpowiedz Link
exman Re: A co Wam przychodzi do głowy? 02.03.10, 14:38 Promień, żyrandol, kandelabr, lumen, świecznik, laser, blask, lux. Odpowiedz Link
konspirant.0 Re: A co Wam przychodzi do głowy? 02.03.10, 16:06 ostry, łagodny,jasny, kojący, romantyczny, namiętny, olśniewający, promienny, słoneczny, przytłumiony, Odpowiedz Link
konspirant.0 Re: A co Wam przychodzi do głowy? 02.03.10, 16:09 rzeczowniki: świetlik, świecznik,lampion, piorun, błysk, włącznik, przewód, bezpiecznik, kabel, żyrandol Odpowiedz Link
alex-0_0 Re: A co Wam przychodzi do głowy? 02.03.10, 18:20 hmmmmm .... wszystko związane ze sztucznym oświetleniem .... hmmmmm to stawia na głowie cała ideę .... Odpowiedz Link
alex-0_0 Re: A co Wam przychodzi do głowy? 02.03.10, 18:51 wyjątek potwierdzający regułę Odpowiedz Link
tikki Re: A co Wam przychodzi do głowy? 02.03.10, 20:38 Alex, powiedz po prostu, jaką tezę założyłaś i o co chodzi w tym badaniu, a takie Ci przymiotniki dopasujemy, że mucha nie siądzie. Tak w ogóle to wcale nie wszystkie przymiotniki Konspiranta dotyczą światła sztucznego, miękkie i łagodne może być przecież również światło naturalne. Masz tu parę więcej: złote, przenikliwe, przebijające się, przytłumione, srebrne, tajemnicze, tańczące, łaskoczące, delikatne, wesołe... Odpowiedz Link
tikki Re: A co Wam przychodzi do głowy? 02.03.10, 20:42 Teraz doczytałam, że rzeczowniki też mają być... Szczerze mówiąc, to pierwszym rzeczownikiem rodzaju męskiego, który skojarzył mi się ze światłem jest mnich buddyjski (w stanie oświecenia, rzecz jasna). Może być? Odpowiedz Link
exman Re: A co Wam przychodzi do głowy? 03.03.10, 07:08 Idąc tropem mnicha, ja miałem Jóżefa Światło Odpowiedz Link
alex-0_0 Re: A co Wam przychodzi do głowy? 03.03.10, 11:20 Właśnie że nie zakładałam nic Tiki ! Tylko po przeczytaniu zaskoczyła mnie zgodność co do źródła światła W technice asocjacyjnej nie mogę nic zakładać, muszę się dopasować do tego co od Was dostanę (trochę pokręcona metoda szukania pomysłu na kampanię ale skuteczna) Odpowiedz Link
tikki Re: ponadczasowy blask 03.03.10, 22:13 Brawo Exman, jak z tego wynika. Bo mi to raczej - teges - chujowo wyszło, że tak powiem. Odpowiedz Link
alex-0_0 Re: ponadczasowy blask 04.03.10, 12:16 kuźwa .... muszę się pokajać bo nawet nie looknęłam kto jest autorem poszcególnych słów .... pierdyknęłam na kupki, zalosowałam i wybrałam z kilku propozycji najbardziej trafny .... Sorki Exiu! Wszystkim zaś dziękuję za pomoc i natchnienie pomysłem Odpowiedz Link
whiteentrance Re: przymiotniki rodzaju męskiego 06.03.10, 15:03 alex-0_0 napisała: > Mam sprawę ... > Potrzebuję od Was minimum 10 przymiotników rodzaju męskiego ... > pierwsze co Wam przyjdzie do głowy kurewski, pierdolony, nitrasowski, jebany, platformerski, hujowy, polityczny, nazistowski, kryminalny, szczeciński. Odpowiedz Link