aariel 27.01.04, 11:16 Naszlo mnie (znowu) na slodycze. Teraz bym zjadla: - szarlotke na cieplo z lodami albo - tiramisu albo - jakis pyszny deser lodowy :) albo najlepiej wszytsko razem ;) A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chiara76 The winner is... 27.01.04, 11:19 Baklava:) potem długo nic i może być dobrze zrobione Tiramisu, lody, a owszem, ale ponieważ moje gardło źle znosi, więc za często nie jadam. A będzie pewnie czekolada od Świstaka. Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: The winner is... 27.01.04, 11:34 kasienka80 napisała: > A co to jest? To jest tak slodkie, ze po jednym ugryzieniu mnie zeby bola ;) ale za to dobre :))) Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_baby Re: The winner is... 27.01.04, 11:35 Mnie jako znanemu łasuchowi to tylko w to graj, uwielbiam wszelkie desery (dobrze, że nie muszę się martwić o figurę:))) ) ale najbardziej to kocham czekoladki Godiva Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 grecki i turecki przysmak 27.01.04, 14:08 choć ja wolę grecką wersję, miód, orzechy , migdały, a do tego takie kruche ciasto francuskie, mniam mniam, ja lubię, choć tak wiem, że jest SŁODKIE okrutnie i na pewno wysokokaloryczne...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a mala dygresja... 27.01.04, 11:38 .. ja jakos pierwszy raz w zyciu nie mam ochoty na slodycze... chyba sie starzeje :( Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: mala dygresja... 27.01.04, 11:40 Ja tez nie....jem teraz sucharki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: mala dygresja... 27.01.04, 11:47 Hahhahaha...i pomyslec, ze sucharek to takie byle co :-) a robi apetyt, no i troche slodki jest :-) Odpowiedz Link Zgłoś
m-gosia Re: Ulubione desery 27.01.04, 12:07 A mi od jakiegoś czasu za dobry deser "robi" prosta kawa z lodami i rumem:) Ewentualnie z bitą śmietaną (dla fantazji:)) Ale teraz w pracy to sobie zwykła kawę chyba zrobię... Odpowiedz Link Zgłoś
yossa77 Re: Ulubione desery 27.01.04, 12:34 witam serdecznie! ulubiony deser to wszelkiego rodzaju ciasta, bułeczki z jabłkiem, pączki serowe, że nie wspomnę o torcie...mniam mniam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brzoskwinka22 Re: Ulubione desery 27.01.04, 19:29 a ja zjadlabym pyszny deserek z pianka! koniecznie o smaku waniliowym...szkoda ze sklep tak daleko bo pewnie bym sie skusila:) Odpowiedz Link Zgłoś
segovia Re: Ulubione desery 27.01.04, 21:19 jak zobaczyłam tytuł - od razu pomyślałam o szarlotce z lodami (na ciepło of korz). A nie powinnam :( bo jest mnie coraz więcej. Czytam, piszę, uczę się - dziś egzamin masakra>> tym razem nawet szczęście nie pomoże, boję się, ze limit już wykorzystałam. I co ja chciałam napisać? Aaa - i się obżeram - orzeszki, paluszki, ew. jakieś nasionka. Ale nasionka czy pestki musiałabym sama zakupowywać, a czasu brak. Więc wyżeram schomikowane przez rodzinę zapasy... Do moich urodzin powinno mi się wszystko skończyć - I hope :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia721 Re: Ulubione desery 27.01.04, 21:34 Uwiebiam ciasta z kokosami i orzechami, takie lody i wszystko słodkie na co przyjdzie mi ochota ale najbardziej gibanice!!! Odpowiedz Link Zgłoś
segovia Re: Ulubione desery 29.01.04, 00:22 Kasiu, co to są gibanice czy gibanica :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia721 Re: Ulubione desery do Segovi! 29.01.04, 23:06 segovia napisała: > Kasiu, co to są gibanice czy gibanica :) ? Gibanica jest to ciasto składające się z warstw:serowej, makowej, jabłkowej. To podaje się cieplutkie posypane cukrem pudrem. Mówię Ci miodzio!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 To ja poprosze pol foremki tej gibanicy:o) 30.01.04, 09:35 Mniam...brzmi pysznie:O) Narobiliscie mi smaka. Wczesniej myslalam ze to watek z przepisami wiec sie nie odzywalam bo ja nic nie umie upiec ale w koncu zajzalam a tu takie przysmaki mniam... Ja najbardziej lubie milke, wszystko z bita smietana i roznego rodzaju ciasta tylko nie suche, dobrze jak sa w srodku jablka albo masa orzechowa albo kokosowa albo bita smietana itp.. Z letnich deserow to chyba truskawki:O) Ale mi sie zrobil smak... Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Do Kasi 30.01.04, 09:50 kasia721 napisała: > Gibanica jest to ciasto składające się z warstw:serowej, makowej, jabłkowej. > To podaje się cieplutkie posypane cukrem pudrem. Mówię Ci miodzio!!! A skad pochodzi ten deser? Z jakiego regionu? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia721 Re: Do Kasi Do Aariel 30.01.04, 12:52 aariel napisała: > kasia721 napisała: > > > > Gibanica jest to ciasto składające się z warstw:serowej, makowej, jabłkow > ej. > > To podaje się cieplutkie posypane cukrem pudrem. Mówię Ci miodzio!!! > > A skad pochodzi ten deser? Z jakiego regionu? Jak dobrze pamiętam ze Słowenii! Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Do Kasi Do Aariel 30.01.04, 13:01 kasia721 napisała: > A skad pochodzi ten deser? Z jakiego regionu? > > Jak dobrze pamiętam ze Słowenii! A umiesz je robic? Odpowiedz Link Zgłoś
mrouh Re: Ulubione desery 30.01.04, 12:33 Ja tam zjadłabym teraz konia z kopytami albo nawet parę z karocą. Nie jestem głodna- jestem zła. A wtedy chce mi się jeść, jeść, jeść... Ja już chyba więcej nie pójdę do pracy, bo kogoś zabiję...:-( A tak w ogóle, to najchętniej jem ciastka. Najlepiej z czekoladą. Lubię też wafelki z kakaowym nadzieniem. Nie zdarza mi się prawie nigdy kupować sobie samej czekolady, za to ciacha z czekoladą lub kakaowe- często. Lubię niestety prawie wszystko co słodkie... ale żeby nie za bardzo: nie lubię sezamków, chałwy itp. Nie lubię smaku kawy, ale lubię jej działanie i tylko coś słodkiego pozwala mi ją wypić. Nie chce mi się wyjść z domu, gdyby nie to, kupiłabym tonę jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś