aariel 22.03.04, 09:44 wlasnie mi kolezanka przyniosla pyszne ciasto, no i je pochlonelam :( A probuje zaczac jesc nieslodycze i jakos nie moge! ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beauty_baby Re: No i dzien zaczelam od ciasta... 22.03.04, 09:46 Smacznego:) I witaj w klubie, ja też do śniadania zjadłam potężny kawałek drożdżowego ze śliwkami:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 bedzie dieta !! 22.03.04, 09:48 A ja sie biore za odchudzanie i ostre cwiczenie !! Przestaje jesc "po francusku" w poludnie i wieczorem, dwa obiady! Koniec. bedzie tak jak zawsze bylo: obiadek wczesnym wieczorkiem a w dzien kanapka albo jogurt ewentualnie jakis batonik (ale jak sie malo je, to nawet bajeczny nie tuczy hihi) Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: bedzie dieta !! 22.03.04, 09:49 a ja slyszalam, ze francuzki jedza tylko sniadania i lunche, nic wiecej :) to jak one to robia, ze sa szczuple? Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: bedzie dieta !! 22.03.04, 09:51 To jakas nieprawdiwa plotka !! po pierwsze jedza obiad w poludnie, a drugi wieczorem- czesto dosc pozno. A poza tym jest coraz wiecej grubych Francuzek Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: bedzie dieta !! 22.03.04, 09:53 o, to juz nie bede wierzyla w cudowne diety francuzek :)) Kasienka, Ty jestes w szkole? a ladnie to tak nie sluchac wykladowcy ? hie hie Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: bedzie dieta !! 22.03.04, 09:56 Tak, jestem w szkole, ale nic nie robie !! Mialam dzis zaczac moj staz czyli badania do magisterki, ale moi promotorzy maja jakies zajecia caluuuuuuuuuuuutki dzien grrr zaczne wiec jutro. Niedlugo ide do biblioteki poszperac i potlumaczyc sobie artukuly Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: bedzie dieta !! 22.03.04, 09:59 Ja sie tu zapieram, ze bedzie dietka, a wlasnie zjadlam pyszniutkiego Bajecznego... no tak, ale potem do wieczora mam zamiar na dwoch kanapkach wytrzymac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: bedzie dieta !! 22.03.04, 10:02 a bajeczny jeszcze z polskich zapasow hihi a w ogole przywozisz sobie i Sebkowi jakies jedzenie? co mu najbardziej smakuje z pl kuchni? Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Sebek a polskie jedzenie 22.03.04, 10:07 Wiec tak, teraz przywiozlam: - torciki wedlowskie (jem tylko ja, bo Sebkowi nie smakuje) - Bajeczne (uwielbiamy oboje, wiec zaluje, ze nie wzielam wiecej) - kisle- te male blyskawiczne (znowu tylko dla mnie) - galaretki (jak wyzej)nie ma tego we Francji !!!! - syrop malinowy herbapolu (Sebek wylewa go litrami na wszystko: herbata, lody, czasem do jogurtu) - paszteciki z kaczki (oboje bardzo lubimy) - kielbase sucha mysliwska (pycha, i oboje jemy) Jak widzicie wiec, sebek jest wybredny i niezbyt lubi eksperymentowac, wiec czasami trzeba go zmusic do sprobowania a i tak na 99% powie: nie bardzo dobre :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Sebek a polskie jedzenie 22.03.04, 10:12 kasienka80 napisała: > Jak widzicie wiec, sebek jest wybredny i niezbyt lubi eksperymentowac, wiec > czasami trzeba go zmusic do sprobowania a i tak na 99% powie: nie bardzo > dobre :-)) A probowal jesc sledzie? I co z ogorkami kiszonymi i bigosem? Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Sebek a polskie jedzenie 22.03.04, 10:15 Sledzie? Zartujesz? on biedak z ryb to tylko lososia wedzonego i filety z dorsza w kostce jak go zmusze !! Na Wigilie nie jadl zadnych ryb :-))) Bigos mu smakowal, uwielbia pierogi, zupe pomidorowa. Ogorkow kiszonych i kapusty nie tknie, bo mu nie smakuja "maja dziwny smak" hihi Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Sebek a polskie jedzenie 22.03.04, 10:38 No pierogi to jego ulubione jedzenie, a Babcia mistrzyni pierogow robi ich cala fure jak "Sebastianek" ma przyjechac :-))) sa wtedy z miesem, kapusta i grzybami, ruskie, z owocami mniam mniam, az mi sie zamarzylo :-)) Pyzy? nie jemy ich, bo ja nie przepadam, tutaj nie istnieja, a robic nie zamierzam. Aha, smakowaly mu kopytka !! Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: Sebek a polskie jedzenie 22.03.04, 10:42 fajnie :) to kiedys musisz Sebkowi i jego rodzicom wyprawic polska uczte :) niech i oni cos maja :DD Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Sebek a polskie jedzenie 22.03.04, 10:44 Jak na razie to woze im w Boze narodzenie makowca !! roboty mojej drugiej babci :-)) Nie umialabym zrobic takiej prawdziwej polskiej uczty chyba...stresowalabym sie, ze nie bedzie im smakowac :-( widzac jak wybredny jest ich synek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
didi1984 Re: bedzie dieta !! 24.03.04, 15:37 wiesz... niekoniecznie... ja mam dietę ustaloną przez instruktora fitness, który tak sie składa, że jest też dietetykiem. I powinno się jeść często, ale mało, wtedy lepiej i szybciej się trawi. Oto mój dzinny jadłospis: 7:00 3 białka jaj jabłko 10:00 30g wędliny (schab, polędwica) 100g pieczywa razowego warzywa 13:00 30g piersi kurczaka 25g ryżu warzywa 16:00 50g ryby (łosoś – 30g; halibut, mintaj) lub 30g piersi z kurczaka 25g ryżu lub makaronu warzywa 19:00 30g piersi z kurczaka warzywa 22:00 30g piersi z kurczaka lub wędliny warzywa oprócz tego codziennie godzinny trening na siłowni <nie jest lekko, uczę się i pracuję>: 40 minut rower <tłuszcz zaczyna się spalać dopiero po 20 minutach, przedtem się ćwiczy "na sucho">, potem 4 serie brzuszków i innych ćwiczeń i 10 minut taśmy. Oprócz tego codzinnie piję 5 litrów wody niegazowanej albo trochę mnie herbaty zielonej. No i po treningach trzeba łykać magnez a rano na czczo tabletkę chromu. Pozdrawiam i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: No i dzien zaczelam od ciasta... 22.03.04, 09:49 beauty_baby napisała: > Smacznego:) I witaj w klubie, ja też do śniadania zjadłam potężny kawałek > drożdżowego ze śliwkami:) A ja ciasto biszkoptowe z jablkami :) (szkoda, ze juz nie ma ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: No i dzien zaczelam od ciasta... 22.03.04, 09:47 ja tez chce!! siedze glodna i na pana kanapke czekam... cholercia, a on dopiero za godzinke przyjdzie... i cista nie bedzie mial napewno Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: No i dzien zaczelam od ciasta... 22.03.04, 09:49 malen_a napisała: > ja tez chce!! Ja wezme przepis na ciasto i przyniese je na nastepne spotkanie forumowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: No i dzien zaczelam od ciasta... 22.03.04, 09:52 fajnie :) to trzeba szybko sie spotkac:) Odpowiedz Link Zgłoś
m-gosia Re: No i dzien zaczelam od ciasta... 22.03.04, 09:56 Moje postanowienie rzucenia słodkości sprowadziło się do ograniczenia włachniania czekolady..:)Ale w sobotę coś mnie tak wzięło, że upiekłam sobie niesamowicie słodką tartę jabłkową, hmmmm...jeszcze czuję ten słodki karmel na pieczonych jabłkach. PS. Dziś jabłka "dietetyczne" - czyli po kawałku do jogurtu na spółke:) Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Tarta jablkowa... 22.03.04, 10:01 ....brzmi pysznie :) Trudno taka zrobic? (powiedz, ze bardzo trudno ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Tarta jablkowa... 22.03.04, 10:03 Eeeee...to to mozna jesc, bo mozna zrobic pyszne a nietuczace! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
m-gosia Re: Tarta jablkowa... 22.03.04, 10:20 aariel napisała: > ....brzmi pysznie :) > Trudno taka zrobic? > (powiedz, ze bardzo trudno ;) ) Ja jestem zupełnym "laikiem" jeśli chodzi o pieczenie ciast, wiec mi było baaardzo trudno, hahahaha:) PS. Podrzuce wieczorkiem Ci przepis na maila:) Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: ja tez poproszę... 22.03.04, 10:24 To moze tu stworzymy watek z przepisami ciastowymi? Ja wpisze tego biszkopta tez :) Odpowiedz Link Zgłoś
m-gosia Re: ja tez poproszę... 22.03.04, 10:32 aariel napisała: > To moze tu stworzymy watek z przepisami ciastowymi? > Ja wpisze tego biszkopta tez :) Jestem za:) Wieczorem siądę i go tu umieszcze, bo sam przepis mam w głowie i przelanie go na "recepturę" bedzie nie lada wyzwaniem, hihi:) Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: ja tez poproszę... 22.03.04, 10:37 ja tez za :) osobny watek przepisowy poprosze !! Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 tylko lopatologicznie prosze :o) 22.03.04, 13:51 Bo ja tez chce sprobowac ale jeszcze w zyciu nigdy nic nie pieklam wiec musi byc opis jak dla dziecka:o) Prosze omijac sformulowania typu " dodac szczypte do smaku" bo ja nie wiem ile to jest do smaku i jaki ten smak ma byc :o)))) Pozdrowienia Kurczak Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: tylko lopatologicznie prosze :o) 22.03.04, 13:56 to ja Ci tylko moge powiedziec, ze kruche ciasto (spod tarty) robi sie najlatwiej na swiecie (to jedyne "ciasto" jakie umiem zrobic, wie musi byc proste hehe) Odpowiedz Link Zgłoś
m-gosia Re: tylko lopatologicznie prosze :o) 22.03.04, 13:58 kurczak1976 napisała: > Bo ja tez chce sprobowac ale jeszcze w zyciu nigdy nic nie pieklam wiec musi > byc opis jak dla dziecka:o) Kurczaku....ja w ogole nie pieke, a mam Wam dac tu przepis wiec bedzie baaardzo łopatologicznie tak jak ja to robie:) Nie gwarantuje sukcesu ale mi to jakims cudem wielkim wychodzi, wiec bede czekac troche ze strachem czy komus tez to posmakuje, hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 To czekam z niecierpliwoscia:o) 22.03.04, 14:14 Troche mnie pocieszylyscie ze nie tylko ja nie potrafie nic upiec albo prawie nic:o) Jak sobie pomysle teraz o wyczynach naszych babc albo mam to az trudno uwierzyc, ze one potrafia zrobic takie pietrowe ciasta z roznymi masami, orzechami itp.. Chociaz szczerze powiedziawszy ja najbardziej lubie te najprostsze ciasta jak z jablkami cz sliwkami:o) Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: To czekam z niecierpliwoscia:o) 22.03.04, 14:21 Ja raz w zyciu robilam ciasto, jeszcze jak bylam w szkole podstawowej- MURZYNKA :) Ale robilam go z bardziej rozgarnieta ode mnie kolezanka, wiec sie udal. :) Wiec mozna powiedziec, ze debiut mam jeszcze przed soba! Odpowiedz Link Zgłoś
pireneje Re: To czekam z niecierpliwoscia:o) 22.03.04, 14:56 A ja uwielbiam piec ciasta... :-))) tylko czy one muszą być takie kaloryczne? :( Odpowiedz Link Zgłoś