Dodaj do ulubionych

ziiimnooo ...

23.02.11, 06:58
... na Śląsku tak przypieprzyło minusem, że chwilowo nawet nie myślę o motocyklu :/ ... zamarzły mi nawet rury w domu i wody niet. dziś rano myłam zęby używając wody mineralnej o smaku jabłkowym ... a jak u Was? . byle do wiosny - pozdr.
Obserwuj wątek
    • yacey Re: ziiimnooo ... 23.02.11, 08:34
      U mnie ocieplenie, dzis rano bylo -17, a wczoraj -19, damy rade :)
      Ja nie chce przypominac, kto mieszka na wschodzie i to zimno do nas podsyla :)
      • draka00 Re: ziiimnooo ... 24.02.11, 07:58
        Mi tam na wschodzie też zimno i wcale nigdzie zimna tego nie podsyłam, wbrew krążącym plotkom. Choć prawdę mówiąc wczoraj było odrobinkę lepiej. Dzisiaj jeszcze nie wychodziłam i mam nadzieję, że zaskoczę się pozytywnie
      • cien1100 Re: ziiimnooo ... 24.02.11, 17:45
        U nas na wschodzie zaledwie -18. Chodzimy w koszulkach z krótkim rękawem, właśnie kończymy sezon grzewczy. Nie wiem o co Wam chodzi.
        • gosiasv Re: ziiimnooo ... 24.02.11, 19:59
          draka i cien musimy trzymać sie razem bo zimnicę na południu zwalaja na nas .
          A u nas spoko , z racji chwilowego braku moto postanowiłam w żółtku złozyć dach ( wtajemniczeni wiedza o co chodzi) u nas słońce , krótki rękaw , ciemne okulary ....

• yacey Re: ziiimnooo ... 24.02.11, 20:19
            Nic to Wam nie da i tak przy najblizszej okazji bedziecie sie mocno tlumaczyc za te mrozy. Na wszelki wypadek proponuje juz wstawic zacier, to moze, moze jakos sie uda dojsc do porozumienia :) :)
            • goha66 Re: ziiimnooo ... 25.02.11, 06:59
              yacey napisał:

> Na wszelki wypadek proponuje juz wstawic zacier,

... i zaprosić do koalicji Augustów ;)
    • siostrakama Re: ziiimnooo ... 23.02.11, 09:18
      oj zimno jest strasznie... ;(
      dzis jeszcze śnieg padał rano jak do roboty jechałam...
      autobusy w godzinach popołudniowych mają tak zamarznięte szyby, ze nic nie widać przez nie!!!
      • porzeczka00 Re: ziiimnooo ... 23.02.11, 10:02
        W takich temperaturach rozum może zamarzać :P ale serca nadal gorące więc damy radę :P a do wiosny coraz bliżej, podobno to tak przymroziło już na pożegnanie :D.
        • izetta Re: ziiimnooo ... 23.02.11, 17:58
          dzisiaj rano było -19. jak wczoraj zobaczyłam rachunek za prąd (dwa pomieszczenia, w tym motorownie z naszymi "złomkami" dogrzewamy kaloryferami na prąd bo są poza domem) to stwierdziłam, że koniecznie trzeba się wyprowadzić w cieplejsze klimaty. inaczej pójdziemy z torbami.
          • efjot1200 Re: ziiimnooo ... 23.02.11, 18:21
            izetta napisała:

koniecznie trzeba się wyprowadzić w cieplejsze
            > klimaty.
            Też nie cierpię zimy bo bardzo marznę w pracy i w domu więc mam tego dosyć,myślałem aby wyprowadzić się na południe,potem na inny kontynent,ale teraz doszedłem do wniosku,że najlepiej na inną planetę!!!!!!!!!!!:)
    • ishka Re: ziiimnooo ... 23.02.11, 18:48
      hahaha pobiegajcie sobie na budowie od 7 do 17 w takiej temperaturze!
      a poza tym to ja zarządzam mrozik taki -4 do -5 do końca kwietnia - bardzo mi się przyda na budowie, więc wiosny nie będzie, aż do długiego weekendu majowego.
      zażalenia nie do mnie
      lincz też nie do mnie :P
      • 1_leo Re: ziiimnooo ... 23.02.11, 20:19
        ishka napisała:
        > zażalenia nie do mnie
        > lincz też nie do mnie :P

Jesteśmy tak zdesperowani, że zaryzykujemy. Jedno i drugie :):>
        • goha66 Re: ziiimnooo ... 24.02.11, 18:41
          victoria! - znaczy odzyskałam w domu wodę :D ... co prawda chwilowo było jej w nadmiarze (taki mały basen zrobił się w łazience i przedpokoju), ale opanowaliśmy sytuację. wiosno przybywaj!
          P.S.
          Ishka, z tym kwietniem ... to Ty nie bluźnij ;)
    • paulina80s Re: ziiimnooo ... 25.02.11, 08:09
      nadal zimno i nic się nie zmienia wrrrrrrr mam jednak nadzieje, ze w marcu zawitają cieplejsze dni ;)
      • avocado67 Re: ziiimnooo ... 25.02.11, 09:01
        Dobra wieść jest taka, że każdy dzień tej zimnicy przybliża nas do chwili, kiedy zrobi się ciepło :D
    • pszczola35 Re: ziiimnooo ... 25.02.11, 10:15
      Do chrzanu, tj, tfu... Do zimna :P Jeździć w "lodówce" wcale jest niefajnie, biorąc pod uwagę czas nagrzewania mojego "enduro" :) Przerzucam się na komunikację miejską, całkiem sympatycznie, można poznać nowych ludków, pogapić się bezstresowo za okno, poczytać jadąc metrem, zaoszczędzić na paliwie :P itd. Innymi słowy w dechę! Teraz mogę wypatrywać wiosny... I kompletować spokojnie "mundurek" dla Maczka :D

Sciskam Was cieplutko... Jakby co w Ulu, jak w puchu - grzeją, ile wlezie :) Ishka, masz przekichane ;)
      • goha66 Re: ziiimnooo ... 25.02.11, 19:22
        pszczola35 napisała:

> I kompletować spokojnie "mundurek" dla Maczka :D

... rozwiń proszę. co Ty tak kombinujesz? :) . pozdr.
        P.S.
        > Ishka, masz przekichane ;)

... kichasz Ola? :D ... to na ...wiosnę ;)
        • pszczola35 Re: ziiimnooo ... 28.02.11, 09:07
          goha66 napisała:

> pszczola35 napisała:
          >
          > > I kompletować spokojnie "mundurek" dla Maczka :D
          >
          > ... rozwiń proszę. co Ty tak kombinujesz? :) . pozdr.

No więc... Już zamówiłam czarne przewody z czerwonymi końcówkami (formalnie będzie gustownie :D) i przymierzam sie do zakupu nowego "aparatu nazębnego" dla Maczka :D
          I juz zaczynam się śpieszyć, bo jeszcze jakis serwis na przegląd i montaż tego wszystkiego...
    • olo2222 Re: ziiimnooo ... 25.02.11, 16:38
      Eeeee nie może być zimno bo moje wozidełko czterokołowe na gazie cały czas odpala :)
      Fakt nie mieszkam na mazurach tylko w centrum.
      --
      do widzenia,do jutra...
      • termit16 Re: ziiimnooo ... 28.02.11, 19:35
        Ja już nie wiem, jaką pogodę wolę: teraz nie mogę wyjechać bo zimno, potem będę mieć przed domem basen. Co lepsze?
        • 7czarna Re: ziiimnooo ... 01.03.11, 15:45
          Termitku, doskonale rozumiem Twoje rozterki..mimo wszystko preferuję +20 C niż -20..:)
          Za 3 tygodnie juz wiosna..!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka