Dodaj do ulubionych

Syria postawiła tamę

03.04.12, 13:10
amerykańskiemu kształtowaniu świata, czyli wprowadzaniu chaosu i bałaganu. Naiwnością byłoby sądzić, że Syria sama oparłaby się przewrotowi, którego główną siłą napędową jest wsparcie z zewnątrz. Dekompozycja Bliskiego Wschodu rozdrażniła Rosję i Chiny, niebagatelne też jest wsparcie Iranu, stąd nie da się dokonać tam zamachu stanu i powtórki z Iraku, bez uwzględnienia możliwości militarnego zaangażowania się tych państw po stronie władzy. Teraz problemem Amerykanów jest wyjście "z twarzą" z tej awantury. Podburzony arabski motłoch bez ich pomocy, zostanie szybko zgnieciony. I dobrze! Niech się nie dają podpuszczać, bo nawet sytuacja Irakijczyków, tej syryjskiej hordy durni i ciemniaków niczego nie nauczyła! Oni najpierw powinni przepędzić tych, którzy ich podpuszczają, obiecują "gruszki na wierzbie" i szczują przeciw Baszarowi Assadowi.
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: Syria postawiła tamę 03.04.12, 15:15
      Nieciekawie się to wszystko rozwija.
      www.tvn24.pl/-1,1740318,0,1,okret-i-piechota-morska-w-syrii-rosja-wspiera-sojusznikow,wiadomosc.html
      • tadeusz_ski.51 Re: Syria postawiła tamę 03.04.12, 15:24
        no proszę, o tym nie wiedziałem. Zapomniałem też wzmiankować o Izraelu. Tym też zależy na sianiu zamętu wśród Arabów.
        • darima_ka Re: Syria postawiła tamę 04.04.12, 20:02
          Przy akceptacji USA !
          • tadeusz_ski.51 Re: Syria postawiła tamę 11.04.12, 18:01
            darima_ka napisała:
            > Przy akceptacji USA !
            ---------------------
            Bliski Wschód to rejon ważny ze względów strategicznych, kto ma tam większe wpływy, ma możliwości decydowania o dystrybucji i cenach ropy w skali globalnej. Ponadto kanał sueski to niezwykle ważny szlak komunikacyjny, skracający drogę morską z Europy do krajów Dalekiego Wschodu o połowę (w przybliżeniu).
        • rena-ta49 Re: Syria postawiła tamę 10.04.12, 15:44
          tadeusz_ski.51 napisał:

> no proszę, o tym nie wiedziałem. Zapomniałem też wzmiankować o Izraelu. Tym też
          > zależy na sianiu zamętu wśród Arabów.

Izrael ma silne poparcie USA, i na tym bazuje!
          • tadeusz_ski.51 Re: Syria postawiła tamę 11.04.12, 17:56
            rena-ta49 napisała:
            > Izrael ma silne poparcie USA, i na tym bazuje!
            -----------------
    • seremine Re: Syria postawiła tamę 18.06.12, 16:14
      ..a Rosja sle pomoc dla Rosjan tam przebywajacych. Sytucja patowa.
    • mala200333 Re: Syria postawiła tamę 20.06.12, 15:15
      Teraz media zajmuja sie sprawa
      Juliana Assange'a wiec sprawa Syrii ich nie interesuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka