Dodaj do ulubionych

Norymberga

03.04.12, 18:58
Masz czas?chcesz pogadać ?czujesz sie samotnie?jestem tutaj i też moge pogadac?mozemy sie wymienic róznymi informacjami dotyczacymi miasta?hm,nieraz warto kogos posłuchac i dowiedziec sie ciekawych rzeczy....
Obserwuj wątek
    • leziox Re: Norymberga 04.04.12, 10:21
      Ale w jakim sensie?Dysponujesz informacjami na temat Norymbergii czy chcesz jakowes info uzyskac?
      • maly.jasio Prawdopodobnie chodzi o ten slynny Proces Kafki 05.04.12, 14:14
        leziox napisał:

> Ale w jakim sensie?Dysponujesz informacjami na temat Norymbergii czy chcesz jak
        > owes info uzyskac?

Prawdopodobnie chodzi jej o ten slynny Proces Kafki, bo on zdaje sie tam sie odbywal ?
        • 8ella Re: Prawdopodobnie chodzi o ten slynny Proces Kaf 06.04.12, 10:13
          nie chodzi mi o proces Kafki bo to temat na dłuzej, ale chetnie posłucham interpretacji innych,kazdy widzi sprawy po swojemu wiec jak macie coś ciekawego do powiedzenia to posłucham chetnie....
        • gocha033 Re: Prawdopodobnie chodzi o ten slynny Proces Kaf 06.04.12, 16:27
          maly.jasio napisał:
          prawdopodobnie chodzi jej o ten slynny Proces Kafki, bo on zdaje sie tam sie odbywal ?

A Kafka duzo dostal za ten Proces ?
          • leziox Re: Prawdopodobnie chodzi o ten slynny Proces Kaf 06.04.12, 16:45
            Kafka za proces dostal z pewnoscia pare groszy...
            • 8ella Re: Prawdopodobnie chodzi o ten slynny Proces Kaf 06.04.12, 18:29
              dlaczegon ktoś łączy proces Kafki z Norymbergą ?moge wiedzieć?bo cos mi tutaj nie pasuje...o którym Kafce tu mowa???a moze o jakim?
              • karielcia No kafka mial Proces 08.04.12, 16:49
                a Proces - to Norymberga

czyli po nitce do klebka.
                paniatno ?
                • 8ella Re: No kafka mial Proces 08.04.12, 19:05
                  No Kafka miał proces...tak miał pod tytułem proces ,Kafka napisał ksiazkę ,ale żaden Kafka nie mial procesu w Norymbergi
                  Zgadzam sie proces i Norymberga ale proces po wojnie który odbył sie dla wszystkich nazistów,żaden inny proces nie ma nic wspolnego z Kafką.\
                  To moze prosze o jakikolwiek link odnoscnie procesu jakiegos Kafki w Nprymbergi
                  plis,plis plis bo mnie doprowadzicie do szału jakiegos
                  • karielcia A co ma wspolnego Pawel z Gawlem ? 09.04.12, 14:12
                    8ella napisała:
                    ,żaden inny proces nie ma nic wspolnego z Kafką

A co ma wspolnego Pawel z Gawlem ?

Pawel i Gawel w jednym domu zyli...

I podobnie z Kafka i procesem.
                    moga sie wzajemnie nienawidziec
                    ale na jednej wspolnej stronie siedza :)

www.bazarek.pl/produkt/1686705/proces-kafka-franz.html
          • 8ella Re: Prawdopodobnie chodzi o ten slynny Proces Kaf 06.04.12, 19:23
            LUDZIE!!!o jakim procesie Wy mówicie/moze mnie ktoś oświecić??
        • 8ella Re: Prawdopodobnie chodzi o ten slynny Proces Kaf 06.04.12, 19:20
          maly.jasio o jakim procesie i jakiego Kafki Ty mówiesz,bo ja znam tylko proces "jako dzieło Kafki Franza zyda mieszkajacego w Pradze ale innego Kafki nie znam i o żadnym procesie Kafki w Norymberdze mi nic nie wiadomo?proces nazistów owszem znam i czytałam o nim ale o zadnym innym Kafce mi nic nie wiadomo ????i o jego jakims procesie?moze słyszales gdzies cos o procesie ?ale to tytuł ksiazki a nie proces w dosłownym słowa znaczeniu???
          • leziox Re: Prawdopodobnie chodzi o ten slynny Proces Kaf 07.04.12, 22:43
            Tak sie cos z tymi procesami tutaj jakby namieszalo,hehehe!
            A procesy myslowe to tez u was sie odbywaja?Odbywaja!
            To gratuluje.
            Mnie sie podobaja procesy chemiczne,zwlaszcza zamiana wody w wino.No,niech tam,wybredny nie jestem,moze byc i bimber.
            • 8ella Re: Prawdopodobnie chodzi o ten slynny Proces Kaf 08.04.12, 09:30
              hehehe no własnie chyba troszke sie pomieszało ,a ja zachodze w głowe jaka to ja dum" jestem ze siedze tutaj a nic nie wiem o jakims procesie,ale niech tam sobie .....
              Wino?hm pije ,bimber tez heheh pije wszystko....
              WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ w ten piekny słoneczny norymberski poranek
              • aroden a ze zwiazkow 08.04.12, 16:52
                to ja najbardziej kochalem Zwiazek Radziecki - bo wtedy wolno bylo pic w parku gorzale,
                a w tej obecnej pro-zachodniej wolnosci - to zabraniaja tego.
                • leziox Re: a ze zwiazkow 08.04.12, 19:14
                  Zaraz zaraz,o ile sobie przypominam to w Polsce tez mozna bylo pic w parku a zreszta teraz tez mozna pic w parku,jezeli straz miejska nie widzi a wieczorem to spoko mozna w parku pic bo straz miejska nie chce dostac po ryju i po ciemku tam juz nie wlazi :)
    • 8ella Re: Norymberga 04.04.12, 23:46
      Hej.. a tak sobie napisałam co mi slina na język przyniosła...siedze sama i sie nudze wiec moge popisac a że jest pózno i wypiłam lampke wina to nie bede głupot pisała,,,
      ps ale fajny ten Twój profilek ...pośmiałam sie troszke ,super z Ciebie gosciu ...papapap
      • leziox Re: Norymberga 05.04.12, 15:11
        Nie wiem czy proces Kafki,ale z pewnoscia proces kolezków führera.
        W kazdym razie miasto momentami calkiem calkiem ale ma sporo miejsc ponurych,nie powiem ze na bank mnie sie podoba.
        Ósemeczko,winko dobre dla ludzi,a czemu sie nie podzielilas,he?
        • 8ella Re: Norymberga 05.04.12, 19:38
          ..nie podzielilam sie winkiem?ale nie było chętnych żeby sie ze mna napic..łe...nie lubie Was
          a teraz cos z innej beczki na ten pochmurny dzionek..../.ps jajka juz pomalowane hehehe/
          [...] życie to taki dziwny prezent. Na początku się je przecenia: sądzi się, że dostało się życie wieczne. Potem się go nie docenia, uważa się, że jest do chrzanu, za krótkie, chciałoby się niemal je odrzucić. W końcu kojarzy się, że to nie był prezent, ale jedynie pożyczka. I próbuje się na nie zasłużyć.....chyba moze byc nie?taki mały aforyżmik o zyciu ,przecież mamy Wielkanoc....miłosci i dobroci na wszystkie dni dla Was ....
          • leziox Re: Norymberga 08.04.12, 19:16
            I mnie sie ten watek bardzo podoba poniewaz jest taki slicznie chaotyczny.
            Historyczno-procesowo-chemiczno-alkoholiczny.
            Sliczny!
            • 8ella Re: Norymberga 08.04.12, 20:24
              dzis chyba sie posikam z tego Twojego WONTKU hehehe
              a propos moja znajoma Pani w sile wieku 88 latek nic nie słyszała ani nie czytała nigdy/a oczytana i inteligentna/na jakiekolwiek zwiazek Kafki z Norymbergą, także ta dyskusja zaczyna mnie bardzo ciekawić,szczególnie powiązanie Norymbergi-Kafki -procesu i wódy to ostatnie jest najlepsze.Człowiek jakby chciał przestać chlać to tak mu nie dadzą heheheh/chlanie w słowniku miejskiej mowy potocznej jest bardzo ciekawie nazwane-polecam/
              ps a ja chlam 12 letnie winko po obfitym indyku hehehe
              • maly.jasio Goering - gdyby zyl - toby pil. 08.04.12, 20:43
                a nie wieszal sie glupio w Norymberdze.

Slowem: wodka zbliza narody
                • leziox Re: Goering - gdyby zyl - toby pil. 10.04.12, 21:48
                  W kazdym razie przed procesem juz nie pil,chociaz lubil.
                  Tak sobie mysle,zeby moze zrobic w Norymberdze pierwszy konkres wielbicieli procesów alkoholowych,na kazdym kroku mozna sie tam nawalic i nawet jesli sie spi na przystanku to specjalnie nikt nie ma nic przeciwko.Inaczej jesli czlek nawalony spi w aucie,do tego prowadzac od 16 godzin.
                  • 8ella Re: Goering - gdyby zyl - toby pil. 10.04.12, 22:56
                    jestem za takim kongresem hihihihi,wyrazy szacunku dla abstynentów
                    • maly.jasio pelna zgoda 11.04.12, 16:12
                      8ella napisała:

jestem za takim kongresem hihihihi, wyrazy szacunku dla abstynentów

zgadzam sie zarownio z tym pierwszym, jak i z tym drugim
                      bo jakis trzezwy musi ten pijany i bedacy pod napieciem trolejbus prowadzic.
                      • 8ella Re: pelna zgoda 11.04.12, 16:43
                        W takie piekne deszczowe popołudnie mozna by cos pomyslec hihi,pod napięciem/.jakim?hehe
                        • maly.jasio Re: pelna zgoda 11.04.12, 17:17
                          8ella napisała:

> W takie piekne deszczowe popołudnie mozna by cos pomyslec pod napięciem/.j

Tiu nie ma co myslec - w deszczowy dzien, to najlepiej pod napieciem cos miec :)

• 8ella Re: pelna zgoda 11.04.12, 17:36
                            hehe ale nie wiem co mi sie chce łeeeeee
                            • 8ella Re: pelna zgoda 11.04.12, 17:38
                              wiem ide se cos zjem
                              • leziox Re: pelna zgoda 11.04.12, 22:38
                                I potem bedziesz narzekac,jak delikwentki na sasiednich forach,ze zrobily ci sie faldki na brzuszku wielkosci opony od tira,hihihi!
                                Ale ja ci nie zaluje,jak masz co w lodowce to jedz na zdrowie :)
                                • 8ella Re: pelna zgoda 12.04.12, 21:50
                                  ja mam to gdzies i jem sobie szparagi z sosikiem a jutro zrobie gołąbki heheh
                                  • leziox Re: pelna zgoda 13.04.12, 07:18
                                    Zaprosilbym sie do ciebie w niedziele bo bede akurat w okolicy na jakas dobra wyzerke :)
                                    Ale przynajmniej ci pomacham...
                                    • 8ella Re: pelna zgoda 13.04.12, 21:16
                                      Ale pech w Niedziele mnie nie bedzie ...chyba zrobie sobie pare sznyt....takie super gołąbeczki wyszły z ryżem basmati zresztą...ale moze wpadniesz jeszcze kiedys na wyżerkę heheh kto to wie?daj meila cos Ci podesle.....
                                      • leziox Re: pelna zgoda 13.04.12, 21:39
                                        Toz masz emalie w moim nicku jak nacisniesz.
                                        W Norymberdze bywam co jakis czas wiec miasto mnie nieobce.
                                        Trudno mi przebolec te golabki ale postaram sie nie pociác szarym mydlem z tego powodu :D
                                        Na wyzerke wpadne kiedys chetnie,ja to jak tyranozaurus,wchlaniam wszystko oprocz wátróbki.
                                        • 8ella Re: pelna zgoda 13.04.12, 21:47
                                          potniesz się potniesz ...jestem pewna zaraz zobaczymy hehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka