margott70 05.02.15, 20:39 Jakie macie skuteczne, sprawdzone sposoby na stres, długotrwałe napięcie? Czasy są jakie są, żyje się szybko, trudno się zatrzymać. Jak sobie radzić,żeby uniknąć zawału? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to_ja_pisze Re: Sposoby na stres 05.02.15, 20:54 Mimo brakujące ciągle czasu, dobrze spróbować czasami odwrócić myśli od czynnika przynoszącego stres. Dlatego warto sobie znaleźć coś takiego co pozwala odtajać. Może być joga, może być wyprawa w góry, spacery z psem. Odpowiedz Link Zgłoś
margott70 Re: Sposoby na stres 05.02.15, 21:08 Najbardziej to mnie te góry przekonują tylko realizacja napotyka na obiektywne trudności;) Odpowiedz Link Zgłoś
robert.83 Re: Sposoby na stres 06.02.15, 11:31 Spacer. Jeśli tylko możesz - wycieczka za miasto lub do większego parku. Tak, żebyś mogła pomyśleć w spokoju. Trochę słońca. Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: Sposoby na stres 06.02.15, 11:40 nie nie nie, niech właśnie wyłączy myślenie! czasem trzeba odpocząć i PRZESTAĆ MYŚLEĆ :) Odpowiedz Link Zgłoś
robert.83 Re: Sposoby na stres 06.02.15, 11:46 Ja tam mam tak, że żeby przestać myśleć idę pomyśleć do oporu. W przeciwnym razie te myśli gdzieś czekają w kolejce. A jak już tak połażę, pogłówkuję i pobiadolę w głowie... to szybko następuje znudzenie międleniem tego samego i albo kończy się to konkretną decyzją (rzadko) albo staje się zużytym, przemyślanym na wszystkie strony tematem (częściej) albo okazuje się, że było w tym sporo niekonstruktywnego bicia piany i realia nie są takie dramatyczne (najczęściej). Dochodzi do kalibracji oceny sytuacji :). Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: Sposoby na stres 06.02.15, 11:51 boszesz, jak fajnie jest być facetem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
robert.83 Re: Sposoby na stres 06.02.15, 11:54 A żebyś wiedziała. Wydaje mi się, że trzymam wszystko na tak prostym poziomie, jak tylko się da:). Im bliżej logiki tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
carol-jordan Re: Sposoby na stres 06.02.15, 11:54 Ale ja też tak mam. Jestem facetem? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
carol-jordan Re: Sposoby na stres 06.02.15, 14:59 Pierwiastek męśki? Pierwiastek klęski! :D Odpowiedz Link Zgłoś
robert.83 Re: Sposoby na stres 06.02.15, 13:13 Heh... teraz to ja potrzebuję jakiegoś sposobu na szybko. W trakcie mojego posiłku (kuchnia - święte miejsce) wpada osoba z biznesu i dopomina się wykonania pewnych prac. Prac, które robimy dla niej mimo braków formalnych (tzn. żadnych formalności nie dopełniła, a mimo to rzucamy się na robotę i zaniedbujemy całą kolejkę innych spraw). Krótka dyskusja, w której wygarniam wszystkie braki i chaos... Kończę obiad zły jak diabeł. Uciekam szybko z kuchni, żeby dać innym zjeść w miłej atmosferze... I co się okazuje? DOSTAŁA wynik 2 dni temu, tylko przeoczyła w poczcie. Arcyważna sprawa. Damn you, women!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
robert.83 Re: Sposoby na stres 06.02.15, 13:58 Worka treningowego mi brakuje. Nie mamy miejsca niestety :(. Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: Sposoby na stres 06.02.15, 14:44 mi pomaga podskakiwanie lewą nogą pod stołem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
margott70 Re: Sposoby na stres 06.02.15, 20:09 To chwilowy stres, dasz radę:) Ja pytam o taki stały stres( czyli długotrwałe sytuacje bez dobrych rozwiązań ). I dziękuję za odpowiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
pan-colnago Re: Sposoby na stres 06.02.15, 20:41 na przewlekły stres to tylko: NieBoNie - Papierosy, wóda, sex (official audio) Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.onyks Re: Sposoby na stres 06.02.15, 20:47 małe przyjemności.... ....spotkania z kimś, kogo lubisz, kto dobrze na Ciebie działa, rozładowuje napięcia:D.... ćwiczenia fizyczne..... ...i uzupełnienie magnezu....nie nadużywanie używek.....bo to niesie konsekwencje.... ...sen... i dużo śmiechu;) Odpowiedz Link Zgłoś