Dodaj do ulubionych

Pytanie dnia!

07.04.15, 19:00
"Jak się masz po świętach?"

I odpowiedź dnia:

"Tak samo jak przed świętami"... :>

U Was też? :P
Obserwuj wątek
    • carol-jordan Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 19:06
      U nasz nie.
      Bo my w pracy nie byliśmy dziś tralalallalla....... :P
    • witamina_b12 Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 19:27
      Inaczej... bo zdobyłam nowy skill ;)
      jeździłam dziś na hulajnodze, a przed świętami nie jeździłam może być? :> ;)
      • szarlotka_ja Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 19:43
        Rozumiem, że hulajnogę przytargał zajączek? :D
        • witamina_b12 Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 19:48
          taaa zajączek mam na trzecie ;)
          • szarlotka_ja Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 19:51
            Dobrze wiedzieć ;)
            Za rok i ja poproszę o jakiś zajączkowy upominek :D
            • witamina_b12 Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 20:08
              Za rok... ciekawe kto tu będzie za rok? :-)
              • szarlotka_ja Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 20:13
                Ej no weź... daj se pożyć nadzieją :P
              • facet699 Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 20:21
                ja :)
                • carol-jordan Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 20:55
                  Optymistycznie........ :D
                  No proszę, czyżby coś się wydarzyło lepszego niż święta w święta? ;)
                  • facet699 Re: Pytanie dnia! 08.04.15, 20:07
                    a gdzie tu optymizm, przynajmniej forum pozostaje
    • witrood Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 19:30
      Nie. Lepiej. Przed Świętami bolał mnie ząb, który już mnie nie boli.
      • szarlotka_ja Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 19:40
        Szczęściarz.
        Mnie nadal boli :>
        • witrood Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 19:46
          U mnie ósemka. Uspokoiła się, ale i tak zamierzam ją niedługo wyrwać.
          • szarlotka_ja Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 19:50
            U mnie szóstka i nie mam zamiaru jej wyrywać :>
            Jutro kanałówka... bleee...
            • witrood Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 19:54
              eee... nie lubisz tych wkręcanych szpileczek? :P
              • szarlotka_ja Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 19:58
                W zasadzie to jest mi wszystko jedno byle nie bolało :P
                Generalnie to najbardziej obawiam się rachunku :>
                Jakieś trzy tygodnie temu zapłaciłam za plombowanie tego właśnie zęba 200 zł i ja się pytam jak ona to plombowała, że mi tak dało popalić? :>
                • witrood Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 20:03
                  Widać zaplombowała niewyleczony. Teraz chyba powinna to zrobić gratis albo chociaż taniej (kanałówka - 200 zł).
                  • szarlotka_ja Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 20:11
                    Taaaa..... jasne... już się dowiedziałam, że ona się już kanałówką nie zajmuje i do synalka swego mnie odesłała. A synalek już na dzień dobry chciał mnie naciągnąć, ale się na szczęście nie dałam.
                    200 zł od kanału, w tym zębie są dwa kanały + niestety jeszcze raz plomba :(
                    600 stów jak nic, a kosiarkę se miałam kupić buuu ;(
                    • kama265 Re: Pytanie dnia! 08.04.15, 08:08
                      uuuu matko, a on jest jedyny co robi kanałówki? strasznie drogo :-/
                      • szarlotka_ja Re: Pytanie dnia! 08.04.15, 20:03
                        Nie... nie jest jedyny, ale od dziecka chodzę do tego gabinetu i tak z przyzwyczajenia już. Jednakże muszę przyznać, że właśnie dojrzałam do zmiany dentysty. Już nawet zaczęłam szukać i pytać. Tylko na razie muszę odpocząć od bólu ;)
                        • facet699 Re: Pytanie dnia! 08.04.15, 20:11
                          ostatnio się rozeznałem w cenach u okolicznych stomatologów i różnica na plombie wychodziła góra 20 zł.
                          • szarlotka_ja Re: Pytanie dnia! 08.04.15, 20:19
                            No widzisz, a u nas są spore rozbieżności :D
                            Są doctory co kasują 20 zł za plombę w ramach NFZ, a są tacy co kasuję jeszcze więcej niż Ci moi ;)
                            Choć muszę się przyznać, że trochę Was okłamałam. Napisałam, że płacę 200 zł za plombę, ale prawda jest taka, że za samą plombę to ja płacę 120 zł, a ta reszta, co dodałam, to 40 zł za znieczulenie + 40 zł za rtg, które każdorazowo robią po wyleczeniu zęba. Stąd mi wyszła ta kwota 200 zł...
                            • facet699 Re: Pytanie dnia! 08.04.15, 20:35
                              nfz to nawet nie liczę ;)
                              Płacisz dokładnie tyle samo co ja. Tylko za znieczulenie moja bierze 20 zł ale to chyba dlatego, że ma jakieś słabe bo zaczyna dobrze działać jak od niej wychodzę :/.
                              O RTG na koniec leczenia to pierwszy raz słyszę, moja robi tylko przed kanałówką
                              • szarlotka_ja Re: Pytanie dnia! 08.04.15, 20:42
                                A, nie, to mnie znieczulają idealnie :D
                                Jakieś dobrze dobrane dawki mają - zaczyna działać po minucie, a po godzinie to w ogóle nie ma śladu po znieczuleniu :)
                                Kiedyś jak z braku laku byłam u innej dentystki to jak mi zrobiła zastrzyk to jeszcze na drugi dzień miałam zdrętwiałą wargą :>

A z tym rtg to uważam, że przesadzają. Choć z drugiej strony jeden pstryk i 40 zł w kieszeni :P
                                • facet699 Re: Pytanie dnia! 08.04.15, 22:09
                                  przecież możesz podziękować i nie godzić się na zdjęcie. Ewidentne wyłudzanie pieniędzy moim zdaniem
    • silencjariusz Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 19:33
      Po świętach lepiej. Jera dziś widziałem pierwszy raz w życiu.
      • szarlotka_ja Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 19:41
        Jeszcze raz niech Sil napisze co to widział. Bo albo popełnił literówkę i chodzi o jeża albo ja się nie znam co to za dziwactwo :P
        • silencjariusz Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 20:05
          No ptakiem ten jer jest.
          • szarlotka_ja Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 20:11
            I widzi Sil jaka niedouczona jestem?
            • silencjariusz Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 20:14
              Kiedy nic nie widzę:>
              • szarlotka_ja Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 20:18
                Wystarczy, że ja widzę :P
                • silencjariusz Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 20:29
                  Jeśli Szarlottę będzie widziała tylko Szarlotta to raczej trudno będzie Szarlottcie znaleźć jakiegoś górala-abstynenta.
                  • szarlotka_ja Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 20:39
                    No trudno... będę musiała z tym jakoś żyć :P
                    • silencjariusz Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 20:41
                      Ale co to za życie proszę Szarlotty...
                      • szarlotka_ja Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 20:49
                        w sumie gdyby miało być gorzej?
                        • silencjariusz Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 21:25
                          Jeżeli chodzi o sumę to ja widzę to tak: Szarlotta + góral-abstynent = WNM ;)
                          • szarlotka_ja Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 21:31
                            W wiem, M też rozszyfrowałam, ale nie wiem co Sil miał na myśli pisząc N? :>
                            • silencjariusz Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 21:35
                              Nieskończona.;)
                              • szarlotka_ja Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 21:39
                                Zawsze byłam kiepska z rebusów :P
                                • silencjariusz Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 21:42
                                  Dodam tylko, że WNM = MSMS4.
                                  • szarlotka_ja Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 21:56
                                    No teraz to już zupełnie nie wiem co to za skrót.
                                    • silencjariusz Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 22:03
                                      Ale to proste przecież.;) Małe Szarlociąttka minimum sztuk cztery.;)
                                      • szarlotka_ja Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 22:08
                                        Łeee... ja bym chciała żeby chociaż jedno było a co dopiero 4 ;p
                                        • silencjariusz Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 22:19
                                          No ale do tego to jednak góral by się przydał.;)
                                          • szarlotka_ja Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 22:22
                                            Nom by się przydał :P
                                            • silencjariusz Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 22:24
                                              Fotkę Szarlotta w profil wrzuci i od chętnych się nie opędzi.;)
                                              • szarlotka_ja Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 22:25
                                                Obawiam się raczej, że wszyscy uciekną, zostanę sama :D
                                                • silencjariusz Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 22:26
                                                  Szarlotta nie spróbuje to się nie dowie.;)
                                                  • szarlotka_ja Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 22:29
                                                    Wolę nie wiedzieć :P
                                                  • silencjariusz Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 22:30
                                                    No to nie wiem co Szarlottcie doradzić...
                                                  • szarlotka_ja Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 22:33
                                                    Wiem, wiem jestem przypadek beznadziejny :P
                                                    Sil niech nie doradza bo sam lepszy nie jest :D

Kciuki niech jutro Sil trzyma żeby mi u dentysty dobrze poszło :>
                                                  • silencjariusz Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 22:41
                                                    No to trzymam.;)
                                                  • szarlotka_ja Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 22:44
                                                    Jeszcze niekoniecznie teraz, dopiero po południu ;)
                                                    Dobranoc :)
                                                  • silencjariusz Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 22:47
                                                    Dobranoc.:)
          • marisella Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 20:51
            A ja już miałam pytać, czy Sil twardego tego jera widział, czy miękkiego ;)
            • silencjariusz Re: Pytanie dnia! 07.04.15, 21:22
              No co też Marysia... Choć w sumie... To był miękki jer. Parę kostek i piórka.
    • moni_oni Re: Pytanie dnia! 08.04.15, 20:15
      witam
      kilogramow jakby przybylo od slodkosci;)
      • szarlotka_ja Re: Pytanie dnia! 08.04.15, 20:20
        Witam,
        no ja akurat w te święta to się nie objadłam, ale znam ten ból :P ;)
        • moni_oni Re: Pytanie dnia! 08.04.15, 20:35
          wiosna tuz tuz, bedzie mozna wyskoczyc na rower;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka