0106kons
09.09.12, 12:23
Podzielcie się tym co widzi słyszy i czuje umierający.
Człowiek zdaje sobie sprawę, że jego czs dobiega końca, szczególnie gdy jego wiek wskazuje na to, że przekroczył średnią rodziców, dożył tyle że przestaje mówić o swoim wieku.
Szczególnie i dużo zastanawia się nad ostatnimi chwilami, czemu już, a może jeszcze kilka tygodni, będą imieniny itp., nie poddaje się prawie do ostatniej chwili.
Ile trwa umieranie w łóżku, zależy od choroby, czy coś dolega, wtedy zaczyna się odczuwać tę niedołężność, a ile trwa umieranie statystycznie wiedzą lekarze i księża.
Ksiądz śpieszy się oczywiście z ostatnim namaszczeniem, ale wcześniej zadaje pytania i już wie ile jeszcze ma czasu.
A sam umierający zaczyna zauważać ten pokój w którym jest jego łóżko jako coraz piękniejszy, tak ładnie pomalowany: tyle zieleni i jakie piękne to bordo.
Co w następnej kolejności widzi liczby 144000ooo...; 85; 8600.
Zadaje pytania które są odzwierciedleniem psychiki umierającego i tego jakim był przez swoje życie.
Niektórym wydaje się, że te rozmowy są niezrozumiałe, bo jak można pomyśleć gdy umierający pyta czy jakaś tam ..... jeszcze poczeka?
A potem to wszystko staje sie tak bolesne, że umierający już nie chce, nie chce aby mu zwilżać usta, co miałoby niby mu pomóc, najdziwniejsze jest to, że umierający ostatnie dni praktycznie nie śpi, a ten ostatni czas umierania trwał dwa do trzech dni.
To o czym piszę osobiście doświadczyłem, odpowiedzi na liczby 144000ooo... i 85 znalazłem, ale nie mogę odnaleźć odpowiedzi na 8600?
Z pewnością niedużo osób słyszało to co mówili umierający w ostatnich chwilach ale jeśli tacy są to podzielcie się, człowiek który jest pomiędzy "dwoma światami" mówi i widzi ciekawie, ma bardzo cenne myśli i spostrzeżenia.
Umierający nawet powiedział bliskim, że: ale Ty jestes żółty, a Ty nie, nie trochę żółty jesteś, ale nie tak bardzo. I co z tego może wynikać na przyszłość? czy jest to przepowiednia ich życia i tego jak umrą? w jakim wieku?
Dziękuję za ciekawe wpisy i informacje z ostatnich chwil Twoich bliskich, są to bardzo doniosłe chwile, w których Ci co pozostają przeżywają chwile niesamowite (piękne i odrażające), poznając siebie na nowo.