Dodaj do ulubionych

Jaki prezent na Gwiazdkę ?

09.11.04, 13:00
Czy już macie wymyslony prezent dla swojego dziecka na Gwiazdkę ? Może
podzielicie się pomysłami. Myślę o jakiejś zabawce edukacyjnej- ale tego jest
tak dużo na rynku, że nie wiem co na dłużej zaciekawi moją Emilkę.A może
napiszcie- proszę - jakimi zabawkami interesują Wasze dzieci, czym lubią się
bawić. Moja Emilka najbardziej lubi nie-zabawki, ale czasem bawimy sie piłką,
telefonem, piramidkami, klockami.
Pozdrawiamy,

Ela i Emi (13.08.03)
Obserwuj wątek
    • monika_lwo Re: Jaki prezent na Gwiazdkę ? 09.11.04, 13:28
      Ja zamierzam kupić piłeczkową fontannę playskool. Teraz są promocje i cena
      spadła do 89zł w Auchan:-) Moja Natalka uwielbia piłeczki, więc się pewnie
      ucieszy.
    • a.chudziak Re: Jaki prezent na Gwiazdkę ? 09.11.04, 13:43
      Najpierw Mikolajki droga mamo, nie zapomnij!
      Chyba na Mikołajki kupię Kubusiowi bębenek i nową książeczkę, bo bardzo je
      lubi...a co do Gwiazdki...to chyba św. Mikolaja trzeba zapytać, hihi
      A tak poważniej to chyba coś co wydaje jakieś dźwięki, bo Kubuś ostatnio
      wszystko włącza i wyłącza. Są takie plansze z wystającymi zwierzątkami , które
      gdy je dotkniesz wydają dźwięki i migają światełka. To mogłoby się mu
      spodobac..mam nadzieję
      Pozdrawiam
    • yezyk Re: Jaki prezent na Gwiazdkę ? 09.11.04, 14:40
      Edytka uwielbia książki ...
      a co kupimy to nie wiem, nie wiem. tak sobie patrzę, że jeżeli chodzi o
      zabawki, to mam opory chwilowe przed czymś nowym... wspaniałym, drogim ...
      kupiliśmy Edytce taki stolik. no bawi się tym ale jakoś nei aż tak abrdzo jak
      ja na to liczyłam ...
      • renik.w Re: Jaki prezent na Gwiazdkę ? 09.11.04, 15:02
        No właśnie ja mam podobne odczucia jak yeżyk co do drogich zabawek . Mamy kilka
        np fishera ,chicco , ale jakoś Igorek nie specjalnie się nimi bawi. Dlatego nie
        mam pojęcia co kupić na gwiazdke - na pewno coś będzie :) np oststnio furorę
        zrobiła żaba na patyku do pchania aż za 12 zł :)
        a na gwiazdke to by się chciało kupić coś specjalnego ... a w sklepach aż się
        półki uginają :) na szczęscie jeszcze zostało troszkę czasu .
        Aktualnie myślę o np zestawie małego majsterkowicza , albo jakiejś zabawce
        interaktywnej z którą Igoruś będzie mogł sobie pogadać . No i nie wiem co
        jeszcze ..:)
        miłych poszukiwań
        • yezyk Re: Jaki prezent na Gwiazdkę ? 09.11.04, 15:41
          Edyśka książeczki i to w ilościach hurt.
          i cały czas sobie myślę, czy te półki sklepowe to nie jest sztuczne kreowanie
          potrzeb dzieci??? i też się zastanawiam czy Edyśka potrzebuje rzeczywiście
          jakiś super prezent pod choinkę. może właśnie jakiś miły, mały zwykły prezent.
          może już od takiego małego uczyć, ze nie o to chodzi z tymi świętami,a by był
          super prezent???
          ja rozważam coś w rodzaju konia na biegunach, ale takiego zwykłego drewnianego.
    • olab1 Re: Jaki prezent na Gwiazdkę ? 09.11.04, 16:19
      Półki są pełne a nie wiadomo co wybrać. Właśnie wczoraj byłam i sama widziałam.
      Ogromne ilości lalek, zabawek, gier, maskotek i innych czarów. Też nie wiem, co
      kupie mojej córeczce, pewnie książeczke, bo, podobnie jak u Edytki Yezyka, Gosia
      szaleje za książkami. Dodatkowo uwielbia gazety, które "czyta" kikadziesiąt razy.
      A tak prawdę mówiąc - przecież nasze dzieci mają Dziadków, od czego są
      Dziadkowie, jeśli nie od wymyslnych prezentów?
    • monika_lwo Re: Jaki prezent na Gwiazdkę ? 09.11.04, 17:45
      Ja oczywiście myślałam o prezencie pod choinkę z ta fontanna piłeczek. Na
      gwiazdkę nie wiem jeszcze, ale jakis drobiazg:-)
      • renik.w Re: Jaki prezent na Gwiazdkę ? 09.11.04, 17:59
        monika_lwo napisała:

> Ja oczywiście myślałam o prezencie pod choinkę z ta fontanna piłeczek. Na
        > gwiazdkę nie wiem jeszcze, ale jakis drobiazg:-)

A czy gwiazdka i prezent pod choinkę to nie to samo ?? :)
        • aolka Re: Jaki prezent na Gwiazdkę ? 09.11.04, 20:46
          paszczur dostanie od nas konia na biegunach(ale nie normalnego;) tylko z
          sierscia, tez takiego mialam), od jednych dziadkow sanki z dzwoneczkami i
          oparciem a od tesciow zazyczylam sobie domek fisherprice, jest taki nowy, gdzie
          mozna otwierac drzwi i mowi dzein dobry, do widzenia, mozna dzwonic, i w
          ogole... jak to fisher price.drogi ale!! ale ich nie lubie wiec....
          pozdrowienia
        • monika_lwo Re: Jaki prezent na Gwiazdkę ? 10.11.04, 09:09
          renik.w napisała:

> monika_lwo napisała:
          >
          > > Ja oczywiście myślałam o prezencie pod choinkę z ta fontanna piłeczek. Na
          >
          > > gwiazdkę nie wiem jeszcze, ale jakis drobiazg:-)

>
          > A czy gwiazdka i prezent pod choinkę to nie to samo ?? :)
          >
          > Aj, już mi się pokićkało wszystko;-))) Jasne, ze gwiazdka i choinka to to
          samo. Chodziło mi o to, że nie wiem, co kupię na mikołajki oczywiscie:-)
          • renik.w Re: Jaki prezent na Gwiazdkę ? 10.11.04, 09:12
            :))
            • yezyk Re: Jaki prezent na Gwiazdkę ? 10.11.04, 12:25
              na mikołajki to chyba nic. może coś symbolicznego.
              na a pod choinkę to tak jak wyżej może koń na biegunach ale na pewno drewniany.
              hmmm z sierścią by się nie sprawdził u naszej Edyśki....
              • cz.wrona Re: Jaki prezent na Gwiazdkę ? 10.11.04, 17:42
                Dziś kupiłam żółwika fiszera- podobał mi się już od dawna- jest w 100%
                ładniejszy niż ten na zdjęciu, kosztował 48 zł w cerfurze. Słąwuś bawił się nim
                w wózku w sklepie i nie chciał oddać do kasy ;-))))

www.miki.com.pl/show.php?parent=29&id=1071
                Żółwik pomaga w rozwoju motorycznym i poprawia koordynację wzrokowo-ruchową. Po
                wbiciu wszystkich klockow do wnętrza skorupy, główka wysuwa się. Po wciśnieciu
                jej z powrotem, wszyskie klocki wracają do poprzedniej pozycji. W zestawie
                znajduje się młoteczek.
    • milena_w garaż 10.11.04, 19:36
      4 poziomy i 3 m drogi znaki drogowe itp. taki od WADERA w Auchan promocja 52 zł
      chyba a normalnie około 80.
      ale czy będzie się bawił??????? ;O)
    • monika_lwo Re: Jaki prezent na Gwiazdkę ? 13.11.04, 19:01
      Wiecie, mam fajny prezent dla dzieci w wieku naszych:-) Tani i fajny- ZNIKOPIS.
      Koszt 10zł a ile frajdy:-)
      • serducho_m Re: Jaki prezent na Gwiazdkę ? 14.11.04, 04:24
        my juz mamy pokupowane- z serii Fisher price "peek-a-block" - zyrafke (nie
        wiem czy to w Polsce jest? takie szescianiki z roznymi w srodku zabwakami, nie
        wyjmuje sie ich tylko sobie tam sa) - wrzuca sie w nia te klocki i jak uderza o
        dno to gra melodyjke. z tej samej serii - arke Noego, u gory ma lusterko, mysle
        ze to swietny wybor. dodatkowo ejszcze taka ksiazka-nie-ksiazka - plastikowe
        toto i dzwieki wydaje. o zwierzatkach farmowych:) to w sumie na Mikolaja i
        Gwiazdke , jeszcze nie wiem co na co, ale sie zdecydujemy:)
    • mamaszyma Re: Jaki prezent na Gwiazdkę ? 18.11.04, 12:22
      Co do konia na biegunach.... zymek dostal na roczek. Za nic nie da sie na niego
      wsadzić, ale ciągnie go za ogon albo za uzde po całym mieszkaniu i sie do niego
      przytula... A pod choinke myslałam o fontannie playschool ale nie wiem czy ina
      nie jest dla mniejszych dzieci. Szymek tez uwielbia piłeczki, więc może... a od
      Mikołaj Szymek dostanie drewniane klocki z Ikei na takim malym wózeczku (około
      34zł) i oczywiście bajkę Bob Budowniczy, bo uwielbia oglądac traktorki i inne
      takie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka