Dodaj do ulubionych

WOLNE ZWIAZKI!!!!

13.04.05, 18:00
Witam wszystkich. Bede brala udzial w debacie na temat: wolny zwiazek czy
malzenstwo. Moja grupa wylosowala, ze bedzie bronila wolnych zwiazkow. Mam
wilka prosbe o pomoc w znalezieniu argumentow pro wolnozwiazkowych i jakis
pomyslow na temat obalania podstawowych argumentow za malzenstwami. Czemu
ludzie wola wolne zwiazki? Bardzo prosze o pomoc. Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • majeczka84 Re: WOLNE ZWIAZKI!!!! 13.04.05, 18:06
      heh ja nie wyjdę za mąz bo jako samotna matka mam pieniążki + zasilek rodzinny:)
      • olikra Re: WOLNE ZWIAZKI!!!! 13.04.05, 18:09
        to sa jedyne powody? Przepraszam, ze pytam, ale masz jakiegos faceta? Chodzi mi
        o to, ze wiekszosc ludzi potrzebuje bliskosci innych, czulosci itp. Jak masz to
        czemu za niego nie wyjdziesz? Wtedy nie miala bys pracy?
        • wredna.suka Re: WOLNE ZWIAZKI!!!! 13.04.05, 18:27
          po co malzensto? a jak sie nie uda? koszty, problemy, a tak zawijam sie i znikam. Bez papierkow, bez tlumaczen.
          • olikra Re: WOLNE ZWIAZKI!!!! 13.04.05, 18:32
            No dobra, ale w tym momencie jakby to np Ciebie facet zostawil to zostajesz
            sama, bez niczego i zalozmy ze miszkasz u niego, to on Cie najzwyczajniej na
            swiecie wyrzuci z domu. Co wtedy zrobisz? A tak to w malzenstwie przynajmniej
            jakies odszkodowanie dostaniesz, albo alimenty. A koszty fakt faktem. Racja.
            • wredna.suka Re: WOLNE ZWIAZKI!!!! 13.04.05, 18:44
              no tak zwyczajnie mnie wyrzucić z dzieckiem nie może.
              • olikra Re: WOLNE ZWIAZKI!!!! 13.04.05, 18:46
                dlaczego? Przeciez nie ma zadnych zobowiazan w tym wypadku. I wszystkiego moze
                sie wyprzec.
                • wredna.suka Re: WOLNE ZWIAZKI!!!! 13.04.05, 18:52
                  no dziecka sie nie wyprze. Jako rodzić musi zapewnić dom dziecko. Czyż nie? a poza tym nie zamieszkalabym z facetem bez zameldowania mnie i dziecka :))))
                  • olikra Re: WOLNE ZWIAZKI!!!! 13.04.05, 18:55
                    Good point of view. :-) Moze sie wyprzec dziecka. Bo wtedy tylko testy DNA
                    udowodnia jego ojcostwo,a ciezko jest je zrobic to po pierwsze, a po drugie sa
                    robione na drodze sadowej co rowniez wiaze sie z kosztami. A jesli nawet je
                    uzna to moze powiedziec, ze jemu bylo wszystko jedno, ze to Ty nalegalas na
                    dziecko. Ze zawarliscie "ustna umowe". Mozna sie wykrecic, bo nikt nie udowodni
                    ze bylo inaczej, jesli nie ma dowodow, a wtedy mozna wszystko wmowic.
                    • wredna.suka Re: WOLNE ZWIAZKI!!!! 13.04.05, 18:59
                      no w ten sposób można brnąć i brnąc w ten temat.
                      Facet uznaje dzieciaka, daje nazwisko i bierze odpowiedzialność.
                      Małżeństwa nie ma, ale jesli koleś jest nie wypłacałny to dostaje z byłego funduszu alimentacyjnego (nie wiem co to teraz jest) kase. 170zl + 50 zasiłku rodzinnego.
                      • olikra Re: WOLNE ZWIAZKI!!!! 13.04.05, 19:01
                        no mozna brnac w temat. Ale w tej debacie wlasnie o to chodzi zeby kogos
                        zagadac, bo inaczej samemuzostanie sie zagadanym. :-( Egh... paranoja. :/
      • robert8888 Re: WOLNE ZWIAZKI!!!! 13.04.05, 18:09
        ale czy ewnetualny mąz nie powinien zabezpieczyć tak rodziny aby tego zasiłku
        nie trzeba było brać?
        • majeczka84 Re: WOLNE ZWIAZKI!!!! 13.04.05, 18:28
          no powinien- NIBY- tak, ale przy dzisiejszych facetach wole liczyc na siebie, bo wy macie tendencje to zabrania manatkow i puscia w cholere.
          • olikra Re: WOLNE ZWIAZKI!!!! 13.04.05, 20:59
            Mam pytanie. Skad u Ciebie takie zrazenie sie do malzenstwa? Bylas mezatka?
            • wredna.suka Re: WOLNE ZWIAZKI!!!! 14.04.05, 10:44
              Ja mężatka? Może w poprzednim wcieleniu:) Mam 22lata:) nie zdarzylam na całe szczeście.
              • wredny.prowokator Re: WOLNE ZWIAZKI!!!! 14.04.05, 11:34
                no to za 4 lata bedzie po ptokach
    • wredny.prowokator Re: WOLNE ZWIAZKI!!!! 14.04.05, 10:49
      bo z natury sa nienasyceni
      • krecona.ona Re: WOLNE ZWIAZKI!!!! 14.04.05, 10:55
        ... i w genach mamy poligamie:))))
        • wredny.prowokator Re: WOLNE ZWIAZKI!!!! 14.04.05, 11:01
          ja nie mam a lubie na boku... albo na plecach...
          • krecona.ona Re: WOLNE ZWIAZKI!!!! 14.04.05, 11:16
            ....tyly tez do wziecia??:))))
            • wredny.prowokator Re: WOLNE ZWIAZKI!!!! 14.04.05, 11:22
              mozesz mnie brac.... byle szybko bo mom kwadrans i PKS mi ucieknie!
    • red_one olikra, smieciaro! 14.04.05, 10:59
      olikra.. masz ten sam temat na kobieta i feminizm i pewnie jeszcze na kilku.
      rozumiem, potrzebujesz pomocy, ale nie przesadzaj.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=22704709
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=212&w=22704843
      • red_one Re: olikra, smieciaro! 14.04.05, 11:06
        i na psychologii, i na mezczyznie..

i wszyscy sie pieknie udzialaja. i ja tez. niestety sie nabralam.
        • wredny.prowokator Re: olikra, smieciaro! 14.04.05, 11:09
          nie ufaj: ilu samcow tylu klamcow
          • krecona.ona Re: olikra, smieciaro! 14.04.05, 11:18
            :)dobre ale w druga strone - samic - tez byma tak powiedziala:)
            • wredny.prowokator Re: olikra, smieciaro! 14.04.05, 11:23
              wiem, ale nie powiem bo tu same baby!
        • olikra Re: olikra, smieciaro! 14.04.05, 19:41
          nabrałas na co??? Na ktoryms z tych działow Ci odpowiedzialam. Chyba na
          feminizmie. Poza tym. Temat przycichnie, ludzie przestana sie wypowiadac i po
          jakims czasie zejdzie na daleki daleki plan, gdzie nikt nie zaglada. Czemu
          uwazasz to za zasmiecanie? po to jest forum. Tak samo jak sie czyta: on mnie
          bije, wykorzystuje zdradza a potem mowi ze mnie kocha, co mam robic. Ile takich
          jest? Po to jest forum, zeby sie wypowiedziec i zasiegnac opinii innych.
          Przynajmniej tak mi sie wydaje. Ale i takwielkie dzieki za argumenty. Przydaly
          sie. Pozdrawiam.
          • red_one Re: olikra, smieciaro! 15.04.05, 08:23
            olikra,
            nie czytalam wszystkich wypowiedzi na wszystkich forach gdzie umiescilas swoj
            watek.
            ale to co zrobilas, to spam.poczytaj regulamin. moze wtedy sie dowiesz dlaczego
            tez kilka twoich watkow skasowano.

Kasujemy jedynie wątki łamiące prawo (na przykład zawierające groźby karalne
            lub ujawniające cudze dane osobowe) lub tzw. spam (np. wątki powtarzające się,
            reklamowe). W przypadku rażących naruszeń Netykiety, administracja forum może
            usunąć wszystkie posty sprawcy z okresu, w którym naruszanie wystąpiło
    • malinka48 Re: WOLNE ZWIAZKI!!!! 14.04.05, 11:17
      czemu wolą wolne związki?,ponieważ zero odpowiedzialności,jak materialnej tak i
      w sferze uczuciowej.Jak coś szwankuje to sruuuuuuu walizka i w drzwi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka