trzpiot_1 22.05.05, 16:04 Zrób se, kup se i pomaluj. Voila'! :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agent006 Re: Szukasz życiowego partnera?? 22.05.05, 18:58 Zaczarowany ołówek potrzebny od zaraz. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 22.05.05, 19:26 No tak, ale jak nim nadziubać w środku? Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Szukasz życiowego partnera?? 22.05.05, 19:30 W środku? Hm? Wyruszć trzeba w świat wyobraźni i trochę poprosić o pomoc Dobrą Wróżkę. Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 22.05.05, 19:33 A jak ktoś nie chce zmyślonego przez siebie albo wróżkę partnera, tylko zwyczajnego? Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Szukasz życiowego partnera?? 22.05.05, 19:41 No to inaczej nie da rady ;) Zrobić se nie zrobisz. Trza poszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 22.05.05, 19:46 To nie jest łatwa sprawa, bo zobacz, ile osób szuka i nie znajduje. Wygląda na to, że się wszyscy zwyczajni zwyczajnie pochowali. Jesteś agent, więc powinieneś coś o tym wiedzieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Szukasz życiowego partnera?? 22.05.05, 19:58 Też się musisz schować, nastawić uszu, wyczulić zmysły i wypatrzyć potencjalną ofiarę (określenie raczej niefortunne). Gdy ją wypatrzysz to zarzucasz sieć - rzucanie sieci to jednak osobny rozdział ;) Powinno zadzialać. Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 22.05.05, 20:11 Robiłeś już tak kiedyś? No i co w przypadku, kiedy złapie się nie to, co trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Szukasz życiowego partnera?? 22.05.05, 20:24 Musisz sobie zdobycz uformować. Gdy nie jest nieformowalna, sie dostosować. Gdy ten wariant odpada, musisz ruszyć na nowe łowy. Potencjalnych ofiar w bród ;). Zarzuć przynętę. Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 22.05.05, 20:28 Plask! Nie wiem tylko, czy mam nią poruszać, czy lepiej niech udaje nieżywą ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 22.05.05, 20:34 Raczej ruszaj,natrupa nic nie poleci. Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Szukasz życiowego partnera?? 22.05.05, 20:44 Ciiicho, bo spłoszysz potencjalnego kandydata. Przecież ma tylko udawać. Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 22.05.05, 20:53 Udawać i kontrolnie łypać jednym okiem na otoczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Szukasz życiowego partnera?? 22.05.05, 20:58 Łypać należy koniecznie (pełna kontrola). Na utratę kontroli mozna sobie pozwolić, jednak absolutnie nie na tym etapie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 22.05.05, 21:02 Nie no, dopóki zdobycz nie znajdzie się całkowicie w rękach łowcy, otumaniona czy obłaskawiona, lepiej być ostrożnym, bo zawsze jeszcze może się wyrwać, jak ryba z wędki. Widziałam to w programie dla wędkarzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Szukasz życiowego partnera?? 22.05.05, 21:17 Rozważamy kwestię ew. partnera. Hm? A jakie oczekiwania ma łowca?? Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 19:30 Łowca przemilczy oczekiwania, bo nie ma co, żeby np. taki sam w sobie sympatyczny zając pchał się na siłę w skórę niedźwiedzia albo lwa czy na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 20:22 Widzę, że nie pierwszy raz na łowach. Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 21:23 Tu chyba nie o to chodzi, czy pierwszy raz, czy nie. Myślę, że o oczekiwaniach nie ma co trajlować do znudzenia, bo i tak wszystko wychodzi dopiero w praniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mrrruczus Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 21:25 Przepraszam,że sie wcinam, ale chyba nie zawsze wszystko wpraniu wychodzi. Część mozna po prostu ukryć. Odpowiedz Link Zgłoś
mrrruczus Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 21:28 Nie wiem na jak dlugo, wazne chybe, zeby skutecznie, no i żeby nie krzywdziło drugiej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 21:33 Skuteczne ukrywanie siebie nie jest możliwe na długą metę, przynajmniej taka jest moja opinia. Szydło zawsze w końcu wyjdzie z worka, i chyba lepiej, żeby to się stało jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
mrrruczus Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 21:38 Pewnie masz rację, tyle, ze po co ukrywać to, o czym się myśli? Uwazam,że trzeba zawsze byc szczerym nie tylko wobec innych, ale tez wobec siebie Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 21:48 To nie jest takie proste. Często staramy się oszukać samych siebie udając, że nie widzimy tego, co widzimy, albo właśnie naginając się do czyichś oczekiwań.W pierwszym przypadku zakłamujemy obraz drugiej osoby, w drugim swój własny. Odpowiedz Link Zgłoś
mrrruczus Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 21:50 Myślisz,że nie ma wypośrodkowania?, że sami nie stawiamy sie przed krzywym lustrem? Ja sam nie wiem czego oczekiwac po sobie. Nie wiem tez czego oczekiwać moge po innych. Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Szukasz życiowego partnera?? 24.05.05, 05:25 To smutna prawda. Takie postępowanie nie doprowadzi do niczego dobrego. Takie popieprzone błędne koło. To prawda, że chłopcy dojrzewają później niż dziewczęta a ile z tego bólu czasami. Oj, bardzo później. (mówili o tym na szkoleniu dla agentów :)))). Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 21:49 Ukrywanie się na początku to norma, rzecz zupełnie naturalna. Każdy agent to wie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
debi_bebi Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 21:51 Tak, ale właśnie z tego potem wychodzą najczęściej same kłopoty i nieporozumienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
mrrruczus Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 21:51 Tyle, że maska jak u upiora w operze ma to do siebie, że spada. Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 21:54 No własnie, wtedy nagle okazuje się, że mamy do czynienia z czymś całkiem nowym, z czym nie wiadomo, jak sobie poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
mrrruczus Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 21:56 Novum jest zawsze czyms zaskakującym, a może nawet szokującym. Ale, czy nie od nowego nie trzeba by sie uczyć? Czy nowe nie daje nam pola do popisu? Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 22:01 Czasem tak, czasem nie. Wszystko zależy od tego, co wyjdzie spod podszewki. Odpowiedz Link Zgłoś
mrrruczus Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 22:04 Zawsze oczekujesz tego, co podszewka skrywa? Zreszta istnieje możliwość akceptacji, warunkowego przyjęcia zasad okreslonych w czyms co zowie sie kodeksem pary Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 22:11 Czytam książkę "Męskość" Steve Biddulph spłodził. Bardzo ciekawie potraktowany temat. Wiele na temat ukrywania się, samotnosci, niezrozumienia. Ale, ale. Przychodzi czas i maska opada. Łapiemy nową ofiarę i co? Kolejna maska. Odpowiedz Link Zgłoś
mrrruczus Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 22:12 Nie wiem, czy wszystkim ytaka maska godzi. Może i jest to jakis sposób na zycie. Pytanie tylko, czy takie życie może byc szcześliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
mrrruczus Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 22:15 Nie mam wniosków. Po prostu sadzę, że sami chyba od czasu do czasu nie wiemy o co nam chodzi. Ja musze przyznać, że do tej pory nie wiedziałem. Czy teraz wiem? niestety - nie potrafie odpowiedzieć> Hedonizm jest mi zbyt odległy jako ideologia. Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 22:17 Ciekawa była, czy autor ksiązki, o której wspomniał agent, wysnuł jakieś wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
mrrruczus Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 22:19 Nie czytałem tej książki, wiec nie wiem. Natomiast samo życie daje nam niezliczone przyklady tego, że możemy sie sami mylić co do oceny samych siebie. Nawet jeśli jest to ocena autonegatywna. Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 22:23 Zgadzam się z Tobą. To jeszcze bardziej komplikuje sprawy, bo myląc się co do siebie, jak ocenić właściwie innych? Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 22:40 myślę, że przychodzi czas gdy zaczynamy patrzeć na siebie z innej pespektywy. Obiektywna samoocena nie jest łatwa, nawet nie wienm czy możliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 22:18 Na łowy miłe panie i panowie, na łowy. Darz bór :) Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 22:24 To są właśnie wnioski? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mrrruczus Trzpiocie 23.05.05, 22:26 tak sobie mysle, ze najtrudniej jest odgadnać samego siebie. Odkryc i uskutecznic własne pragnienia. I co w tym najtrudniejsze- potrafić je zgrać w jedna melodie. Trudna to sprawa, ale chyba gra warta jest nagrody. Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Trzpiocie 23.05.05, 22:32 Nie jestem pewna, czy właściwie Cię zrozumiałam, ale jeśli stawiasz w pierwszym rzędzie pracę nad sobą, to mogę tylko przyklasnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
mrrruczus Re: Trzpiocie 23.05.05, 22:34 Nie wiem jak mnie zrozumiałaś, ale czy praca nad soba w wieku 42 lat ma jeszcze jakiś sens? Owszem, można dązyć do ideału, ale to przypomina mi tangensoidę. Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Trzpiocie 23.05.05, 22:38 Może i masz rację, ale upieram się, że wymagać od innych można dopiero po tym, kiedy wymaga się od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
mrrruczus Re: Trzpiocie 23.05.05, 22:42 Masz najzupełniej rację. Przecież nikt z nas nie chce, by to, co daje innym pozostawało w "niedocenieniu". Wymagajac od siebie, transponuje sie oczekiwania na kogoś innego. Wiec chyba tylko zgranie oczekieań i "dawań" kreśląc wypadkoą pwyznacza drogę. Ale czy potrafimy rzeczywiście z tej drogi korzystrać? Ja nie wiem! Wiem tylko tyle, że łatwo jest z niej zboczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Trzpiocie 23.05.05, 23:04 Gdybyż wykreślanie wypadkowej było zadaniem czysto matematycznym czy fizycznym! Jednak świat ludzi nie zamyka się we wzorze matematycznym ani nie da się uporządkować za pomocą zasad fizyki. Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Trzpiocie 23.05.05, 23:18 Samego siebie najtrudniej jest poznać. Odkryć pragnienia, bardzo łatwo. Sztuka cała by urzeczywistniając je, nikogo nie skrzywdzić (również siebie). Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 23:30 trzpiot_1 napisała: > No własnie, wtedy nagle okazuje się, że mamy do czynienia z czymś całkiem > nowym, z czym nie wiadomo, jak sobie poradzić. I jesteśmy bezradni. Co wtedy? Porównujemy obraz rzeczywisty z oczekiwanym. Rzeczywisty najczęściej przegrywa. Nie zawsze tak jest. Nie zawsze tak musi być. Wszystko zależy od nas samych (mam na myśli obie strony). Istnieje 99% pewność, że następny/a kandydat/ka na partnera przywdzieje maskę. Tak już jest, sam fakt, że kobiety się malują o tym świadczy. Pokazujemy się z jaknalepszej strony. Bywają naturalnie sytuacje ekstremalne. Coś je spowodowało. Nie znaczy to jednak, że musimy się z nimi godzić. Jest też w tym trochę loterii. A wnioski? Do tanga trzeba dwojga hawq Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 24.05.05, 06:29 Może rzeczywisty obraz przegrałby mniej, albo nie przegrał, jeśli nie wtłaczalibyśmy go na siłę we własne oczekiwania? Nie chodzi mi tu tylko o partnera, ale w ogóle o ludzi, których spotykamy, i co do których tworzymy sobie niekiedy całkiem mylne pojęcie. Potem taka osoba robi coś, co nie przystaje do tego, co o niej myśleliśmy i rozczarowanie gotowe. Bo wyszła za ramki naszego obrazka. Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Szukasz życiowego partnera?? 24.05.05, 06:34 Stawiam na "nie przegrał" ale do tego potrzeba dojrzałosci. Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 24.05.05, 06:42 Dodałabym jeszcze życzliwość spojrzenia i zasadę "żyj, i pozwól żyć innym takimi, jakikmi są". W końcu przecież wybór i tak należy do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mrrruczus Re: Szukasz życiowego partnera?? 24.05.05, 06:39 Dzień dobry. Wystarczy przecież akceptować i lubić ludzi takimi jacy są, ze wszystkimi ułomnościami i cechami pozytywnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Szukasz życiowego partnera?? 24.05.05, 06:47 Zgadza się, jednak ludzie ze swoimi zaletami i wadami tworzą sobie nasz obraz. Może on się nie zgadzać ze stanem faktycznym i wtedy zaczynają się kłopoty. Jest też druga strona tego medalu. Tworzą nasz obraz na podstawie sygnałów jakie otrzymują. Sygnały różnie można interpretować. Możesz przecież zaakceptować mnie takim jakim jestem, jednak gdy stworzę sobie Twój portret, który funkcjonuje tylko w mojej wyobraźni, jest niezgodny z rzeczywistym Twoja akceptacja może zmienic się w zmęczenie mną. Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 23:31 Cholera, nie dość, że pierwszy wstaję, to jeszcze ostatni się kładę. Pięknie;) Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Szukasz życiowego partnera?? 22.05.05, 20:40 Zdecydownie poruszać ;). To najlepszy wabik. Nie rezygnowałbym jednak ze stosowania innych technik. Udawanie nieżywej ma pewne zalety, choć bywa ryzykowne :)) Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 22.05.05, 20:51 Fakt, "na trupa" częściej można doczekać karetki pogotowia, niż ratownika - ochotnika. Będę poruszać przynętą falująco. Te inne techniki to jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Szukasz życiowego partnera?? 22.05.05, 20:55 Ja tak nie mogę. Rozumiesz. Agent to agent. Ale kierunek obrałaś właściwy. Falowanie, kołysanie. Trochę większy nacisk położyłbym na inne zmysły. Nie pytaj jakie. Wszyscy się nauczą i stana łowcami :) Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 22.05.05, 20:58 Pewnie...przynęta powinna się miło uśmiechać, o tak :))) Albo może lepiej mrugać oczami? Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Szukasz życiowego partnera?? 22.05.05, 21:01 To zależy jaka ma być ofiara. Na szczupaka nie zarzuca się czereśni. Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 22.05.05, 21:05 Szcupak jest drapieżny i bierze najlepiej na żywca, tylko że potem...z żywca mało co zostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Szukasz życiowego partnera?? 22.05.05, 21:20 Karp za tłusty, płoć płochliwa, lin siedzi przy dnie (taka depresywna natura). Trza gdzie indziej na łowy. Chyba, żeby jakiegoś czułego szczupaka. (?) Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 06:20 W tym układzie musiałabym być chyba szczupaczycą? Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 06:29 Hm? Ostrych ząbków Ci nie brak. Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 06:35 Natura mnie w nie wyposażyła, więc nie bardzo mi teraz idzie udawanie śledzia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 06:39 Czyli czuły szczupak :). Może być? Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 06:41 Noo... nie byłoby to wcale takie niedorzeczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 06:43 ok. Mamy cel. Teraz łowisko. Forum?? Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 08:04 Sądzisz, że to zbyt mętna woda nawet dla szczupaka? Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 20:21 Zależy na ile szczupak ma wyostrzone zmysły. Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 21:29 Temu, o którym myślę, trzeba nieomal stanąć przed oczyma, zamachać rękami i zakrzyczeć "uuu, widzisz mnie?". Odpowiedz Link Zgłoś
albercik7 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 21:37 witam ja tylko na chwilke milo Cie widziec pozdrawiam :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 21:49 Widzę, że wrzuciłeś 4 bieg. Dokąd tak pędzisz? Również pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
albercik7 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 21:54 nie chce przeszkadzac w tak milym klikaniu a teraz luz a czwarty bieg to tak gdzie kolo 15 tej byl ps jestem w czwartek w wawie moze kawka ? albo lody:-))) to zalezy od pogody Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 22:20 Dziękuję za zaproszenie, ale nie będzie mnie w tym czasie w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
albercik7 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 22:24 no coz szkoda czyzby sabacik? Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 21:50 Strzel w pysk raz drugi aż się obudzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 21:52 Przecież siebie nie będę biła ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 22:12 Ni siebie tylko jego. :) Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 22:14 O nie - na innym Twoim wątku pisałam, że jestem przeciw przemocy. Odpowiedz Link Zgłoś
emilka222 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 21:58 I jak łowy? Mętna woda, przynęta pół żywa, a partnera życiowego, jak nie było, tak nie ma. Podsuńcie może inny kryminalny pomysł. Tak miło się Was czytało:) Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 22:15 Trup się kładzie gęsto i bez kryminału :) Odpowiedz Link Zgłoś
emilka222 Re: Szukasz życiowego partnera?? 23.05.05, 22:18 Podstępem go? Sposobem? Tak też można:))) W tej gonitwie wszystkie chwyty dozwolone:) czyli: po trupach do celu:) Odpowiedz Link Zgłoś