drzejms-buond 16.06.05, 20:31 a wy pewnie ostatni odcinek OFICERA oglądacie... no i ciekawe, czy jak w reklamie...ZASKOCZYŁO WAS ZAKOŃCZENIE? a ja tu sam w tej robocie....idę sobie... i poszedł... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bialamamba Re: OFICERUM FINITUM 16.06.05, 21:12 ludzie, powiedzcie co było w oficjerze, bo się mocno spóźniłam i nie kapuję... Odpowiedz Link Zgłoś
bialamamba Re: OFICERUM FINITUM 16.06.05, 21:56 ale powiedzcie mi qrka jasna pienińska o co chodziło ?? bo obejrzałam końcówke i nic nie kapisko...:( Tylko się zryczałam jak durna, ale matka to matka, eh... Odpowiedz Link Zgłoś
ewalewi Re: OFICERUM FINITUM 16.06.05, 22:55 ...oj ja też, serce mi pękło na pół....czysty odlot i wyciskacz łez... esz... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: OFICERUM FINITUM 16.06.05, 22:07 no to Dzejms czeka Cie niespodzianka - za tydzien jeszcze jeden odcinek;-))) dzis ale byla jakas inna czolowka, a moze juz i tydzien temu byla?wtedy sie spoznilam na poczatek Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: OFICERUM FINITUM 17.06.05, 00:05 e tam, az tak nie ma co zalowac choc w dzisiejszym odcinku chyba najmniej wpadek;-) moze dlatego, ze nie bylo zadnej policyjnej akcji.. scena z komisja najbardziej mi utkwila w pamieci a Twoj ulubieniec dzis wystapil krotko - straszyl Kruszona podczas widzenia - oj nie byla to sympatyczna rozmowa;-) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: OFICERUM FINITUM 17.06.05, 00:54 całkiem niezły odcinek trup pada gesto, przerzedzają się szeregi bohaterów nie wiem czy w ogóle ktoś z tego wszystkiego wyjdzie cało:) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: OFICERUM FINITUM 17.06.05, 01:24 pewnie zostanie trojkat: Kruszon-Aldona-Agatka Odpowiedz Link Zgłoś
bialamamba Re: OFICERUM FINITUM 17.06.05, 09:21 Słuchajcie, wszystko piknie i cacy, ale niech ktoś mi łopatologicznie wyłuszczy o co chodzi, bo ja nadal nie wiem, pls !!! Tzn, kto po co i dlaczego. Kto to był ten co go grał Polk w tupeciku, czemu Rysia przejechali, co ma do tego kierowca z Klanu i przede wszystkim tato z Pręgów kogo gra bo to chyba on jest wszystkiemu winien ?? Nie jestem niby blądynką ale... Odpowiedz Link Zgłoś
jaginger Re: OFICERUM FINITUM 17.06.05, 09:35 to chyba całego sreialu nie oglądałaś... ----------------- Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: OFICERUM FINITUM 17.06.05, 10:09 i wierz tu telewizji.. sie zdziwiłem troszku... a niby taki osttttaaatni ten odcinek.. taki deebbeeeśściaaarski i zaaaskaaakująąąący... ..sie okazoało- FALSTART.. ale nic to... przeżyję..a może i nie? wszak na polskich ulicach tak okrutnie niebezpiecznie.. Odpowiedz Link Zgłoś
bialamamba Re: OFICERUM FINITUM 17.06.05, 17:02 JAG, oglądałam, ale chyba mnie tematyka przerosła, ja to muszę mieć jak w Modzie na Saks, max 15 minut i łopatologicznie, żebym zdązyła przerobić na istotę szarą. No i za to codziennie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: OFICERUM FINITUM 17.06.05, 10:29 Polk to adwokat mafii. Rysia przejechali bo za dużo wiedział. Tata z Pręgów gra ministra finansów bodajże.To on dał Kruszonowi supertajne kody bankowe i pokazał bank w koziej wólce. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: OFICERUM FINITUM 17.06.05, 11:17 moim skromnym detektywistycznym zdaniem, podejzanym zaczyna byc byly szef Kruszona imc Kondeja. To wypytywanie Kondeji - Rysia co juz wie i czmu mu nie mowi, a pozniej Kondeja sie nagle zmywa i pozniej ten samochod (moze sam go prowadzil :)) Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Re: OFICERUM FINITUM 17.06.05, 11:26 o przestepczych powiązaniach Kondei wspominała juz Romcia dobrych 16 trupów temu :) pamiętacie jak oświetlił policjantów w restauracji u Topora? pamietacie w jakim mieszkaniu mieszkali państwo Rysiowie? Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna307 Re: OFICERUM FINITUM 17.06.05, 10:55 Ja się wciągnęłam a tu za tydzień finito.....buuuuuu Czy ktoś zwrócił uwagę na słowa Granda: Nigdy nie będziesz szedł sam......normalnie kibic Liverpoolu! Dodatkowo ten elektryzujący jak zawsze komentarz naszego Szpaku:) Zauważyłam też, że ping pong w psychiatrykach wyrasta na standard:) Ale nowością były wietnamskie świnie na trawniku wicepremiera:))) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: OFICERUM FINITUM 17.06.05, 14:51 yoanna307 napisała: > Ja się wciągnęłam a tu za tydzień finito.....buuuuuu > Dokładnie.Ja wczoraj pomyślałam,że to dobry odcinek na środek serii. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms Re: OFICERUM FINITUM 17.06.05, 15:22 ja baaardzo chicłem ,żeby mię wciągło, bo film porządnie zrobiony, ale nie wciągło...te same tematy, klimaty..te same teksy... tylko Kruszon nowy.... Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: OFICERUM FINITUM 21.06.05, 11:00 wyjasnijecei zagapionej - czemu Kruszon juz nie jest policjanetem ? Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: OFICERUM FINITUM 21.06.05, 12:16 W ostatnim odcinku zostal wysterowany przez lekarzy w psychiatryku, przed wejsciem na komisje lekarska podpisla kwit iz zrzeka sie odszkodowania od Policji za uskzodzenia ciala, ktore doznal podczas akcji w banku, umowil sie na tzwo "gebe" z lekarka z Komisji Lekarskiej ze jak podpisze ten kwit to wroci do pracy w Policji, wiec Kruchy podpisla. Nastepnie zasiadl przed owa Komisja i ona zrobila z niego przyslowiowego "gupka", ta sama lekarka zadala pytanie Kruchemu czy chce wyjsc z psychiatrka, on opowiedzial ze tak, wiec lekarka stwierdzila ze wyjdzie ale pod warunkiem ze rozwiaze umowe stosunek sluzbowy z Policja na podstawie porozumienia stron. Pozniej Kruchy z obiegowka poszedl do Generala i u niego zakonczyl swoj byt jako policjant i oficer. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: OFICERUM FINITUM 21.06.05, 13:13 czyli innymi słowy, dał sie zrobić jak dziecko ? Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: OFICERUM FINITUM 21.06.05, 14:19 "Prawda nas zaskoczy".... I to pomimo ciężkich aluzji które furt padają w serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
jj_krewetka Re: OFICERUM FINITUM 21.06.05, 14:39 jak mnie rozczaruja z tą prawdą i zamiast maxi-zaskoku wyjdzie jakaś popierdułka, że np. Kondeja jest szefem wszystkich szefów, albo że Topor jest kobieta, albo coś to chyba skopię telewizor, Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: OFICERUM FINITUM 21.06.05, 14:51 to ze kondeja jest capo di tutti capi jest prawie ze jasne.... Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: OFICERUM FINITUM 21.06.05, 18:32 w oststnim odcinku Kruszon ma iśc do pierdla,Grand próbowac go tam ukatrupic,a jakaś tajemnicza siła Kruszona z więżnia wykrasc.No to się będzie działo,że hej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Odcinek 13: Sto rąk 23.06.05, 11:29 "Kruszon odbiera ze szpitala Aldonę. Jednocześnie prowadzi prywatne śledztwo w sprawie tragicznej śmierci Rysia. Zaraz po pogrzebie zostaje zatrzymany i aresztowany. W więzieniu Grand grozi mu śmiercią. Pojawia się adwokat, który przedstawia Kruszonowi pewną ofertę. Zostaje uprowadzony z więzienia. Poddany przesłuchaniu, dowiaduje się, że Ratyński zginął w wypadku samochodowym. Pułkownik Matejewski z Biura Bezpieczeństwa Narodowego wypuszcza Kruszona. Zostaje on przywrócony do pracy w CBŚ. Spotyka się z Aldoną i jej dzieckiem. Czy uda im się razem po tym, co przeżyli i kogo stracili?" Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Odcinek 13: Sto rąk 23.06.05, 11:38 poniewaz prawda mnie zaskoczy to nie sadze.... Odpowiedz Link Zgłoś
dora38 Re: OFICERUM FINITUM 23.06.05, 11:43 Będzie kontynuacja " Oficera". W " Kawie czy herbacie", byli twórcy i aktorzy, scenarzysta postanowił Granda nie uśmiercać teraz,powiedział że nie wyklucza zgonu w częsci 2. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: OFICERUM FINITUM 23.06.05, 12:09 chyba norrrrmalnie dzisiaj wezmę i poczuję się zaskoczony... Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: OFICERUM FINITUM 23.06.05, 12:17 nie tylko Ty liczylas... niektorzy licza na wiecznosc z ciachomalacho..... Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna307 Re: OFICERUM FINITUM 23.06.05, 12:19 scoutek napisała: > nie tylko Ty liczylas... niektorzy licza na wiecznosc z ciachomalacho..... Niektóre:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: OFICERUM FINITUM 23.06.05, 12:20 przypuszczam, ze sadze, ze niektorzy tez:)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: OFICERUM FINITUM 23.06.05, 12:23 yoanna307 napisała: > myślisz? zdarza mi sie, ale rzadko.... :))))))))))) jak kto chce streszczenie dzisiejszego odcinka to moge powiedziec, gdzie jest.... Odpowiedz Link Zgłoś
jj_krewetka Re: OFICERUM FINITUM 23.06.05, 12:12 niech no mnie tylko spróbują dziś nie zaskoczyć ci tfurcy i aktorzy, znielubię wszystkich na zawsze Prawda ma mnie zaskoczyć ! Dziś mają ostatnia szansę ! A jak nie, to łojezu... zrobię to co mój dziadek przed wojną Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: OFICERUM FINITUM 23.06.05, 12:19 > > Prawda ma mnie zaskoczyć ! Dziś mają ostatnia szansę ! A jak nie, to łojezu... > zrobię to co mój dziadek przed wojną nie dał się ogolić??????????????? 8-D Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Re: OFICERUM FINITUM 23.06.05, 12:31 Ja i tak jestem zaskoczona - a priori. W dodatku przez prawdę! Zaskakuje mnie, że to juz koniec. Smutne to zaskoczenie - rozczarowanie wręcz.... Ale serio dzis w KcH mówili, ze będzie sequel? Yuuuupiii!!! <skacze, tańczy, przytupuje i efektownie wykonuje krakowiaka po przekatnej biura> Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: OFICERUM FINITUM 23.06.05, 12:42 a ja widziałem odcinek pierwszy i z obowiazku obglądnę ostatni.... środek siakoś był dla mię zbyt ...trywiaaaalny 8-D)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jj_krewetka Re: OFICERUM FINITUM 23.06.05, 12:49 obowiązek obywatelski ? służba nie drużba Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: OFICERUM FINITUM 23.06.05, 21:51 drzejms-buond napisał: > a wy pewnie ostatni odcinek OFICERA oglądacie... > no i ciekawe, czy jak w reklamie...ZASKOCZYŁO WAS ZAKOŃCZENIE? > No wlasnie zakonczenie bylo ........ takie jakies nijakie, nie bylo zadnego stopniowania emocji, naglych zwrotow akcji, po prostu koniec i juz! Szkoda tylko ze nie dali na koncu napisu :"I zyli dlugo i szczesliwie". No i pan wiceminister moze wcale nie zginal?? Tylko wemigrowal za swoja forsa :) W koncu jak znal Granda to i pewnie Rite tez znal :) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: OFICERUM FINITUM 23.06.05, 22:07 zakończenie było furteczką sprawnie przenoszaca nas do drugiej serii tyle niedomówień, niewyjaśnionych sytuacji znowu za czas jakiś trzeba bedzie zasiadać przed tv i rozgryzać te zawiłości fabuły:) Odpowiedz Link Zgłoś
jj_krewetka Re: OFICERUM FINITUM 23.06.05, 22:11 skopałem telewizor, lae tak lekko, zeby działał jeszcze a wiecej napisze jutro Odpowiedz Link Zgłoś
jaginger Re: OFICERUM FINITUM 23.06.05, 22:51 Ale o co chodzi??? Po cholerę caly serial oglądałam jak Kruszon wszystko opowiedział w ostatnim odcinku;)) A zauważyliście: Pamięci Tomasza Kruszyńskiego plus zdjęcie... ---------------- Odpowiedz Link Zgłoś
bialamamba Re: OFICERUM FINITUM 23.06.05, 23:56 Eeeeeeeeeeeee ! I to miało być to porażające zakończenie ?? No ja tu czekałam na grom z jasnego nieba, a tu qrde no kto to wymyślił ?? Ja przepraszam, ale pierwsze słyszę żeby tak ludzi z więzenia wyciągali tuż przed mordem z rąk bandziorów jakieś tajemne służby bankowe czy jakie inne, chyba że happy end na siłę miał być, ale to i malwa powinna ożyć, nie no... jedyne co mnie zaskoczyło to ten napis na końcu, teraz się zastanawiam kto to był ten Kruszon... Odpowiedz Link Zgłoś
agata_christie Re: OFICERUM FINITUM 24.06.05, 00:07 Zdjęcia cholewka nie widziałam, bo robiłam już sobie pofilmową kawę. Ale wcześniej - zauważyliście, że Kruszona mieli sądzić na podstawie dowodu nr coś tam coś tam ileś ileś łamane na 04? Ha! Czyli który to premier był łaskaw ręczyć za wicepremiera :-)))? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: OFICERUM FINITUM 24.06.05, 08:15 prawda mnie wczoraj zaskoczyla i w takim zdumieniu zastyglam..... i tak se tu stygne nadal..... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: OFICERUM FINITUM 24.06.05, 11:15 czemu jedynie DWORAK jest w telewizji naszej/waszej mnie w stanie zaskoczyć? czemu? pytanie retoryczne było... Odpowiedz Link Zgłoś
mojave Re: OFICERUM FINITUM 24.06.05, 13:40 jaginger napisała: > A zauważyliście: Pamięci Tomasza Kruszyńskiego plus zdjęcie... Tomasza Kruszewskiego. tez jestem ciekawa kto to. Odpowiedz Link Zgłoś
ginny22 Re: OFICERUM FINITUM 24.06.05, 13:42 To zdjęcie na koniec - to mnie naprawdę zaskoczyło, fakt. Czy należy z tego rozumieć, że to wszystko, nad czym wszyscy się wyżywali, że "fikcja", zdarzyło sie naprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: OFICERUM FINITUM 24.06.05, 13:45 Im to chyba chodzilo o ten napis koncowy:" pamieczi Tomasza Kruszynskiego Kruszona". Rzeczywiscie zaskakujace. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: OFICERUM FINITUM 24.06.05, 17:57 i dziwne ze nikt z twórców nie zająknął sie nawet o prawdziwym Kruszonie. Ciekawe czy prawdziwy Kruszon zginął jak Ryś ???? Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: OFICERUM FINITUM 25.06.05, 11:59 identyczna sprawa jak z wicepremierem w 2001 roku chyba...też był zamieszany w jakieś afery i też popełnił samobójstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond CIACHO KAŁACHO 27.06.05, 11:24 O! nabyłem drogą kupna FILM bo był dołączony FILM ( płytki grób) a tu duuupny artykuł z KAŁACHEM-CIACHEM i novum... redaktorem pisma jest...PROKOP..sie zdziwiłem... Odpowiedz Link Zgłoś