mbhm49 09.07.05, 19:43 Chciałabym poznać tych, którzy namiętnie słuchają muzyki klasycznej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
99b2 Re: Melomani! - zgłoście się!!! 09.07.05, 19:59 Może nie namiętnie, ale bardzo lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Melomani! - zgłoście się!!! 09.07.05, 20:05 Są rzeczy, które o gęsią skórkę przyprawiają. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
olaaprilka Re: Melomani! - zgłoście się!!! 09.07.05, 20:46 Trochę słucham, bardzo kocham. Jeżelu tych, którzy słuchają namiętnie nie będzie aż tak wielu to pamiętaj o mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka201 Re: Melomani! - zgłoście się!!! 09.07.05, 20:53 Tak,slucham,nawet dosc czesto. Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.wawa Re: Melomani! - zgłoście się!!! 09.07.05, 22:07 Nie słucham namiętnie, bo na to trzeba mieć czas+warunki+nastrój jednocześnie, ale bardzo lubię, zwłaszcza operę. Chopina lubię jesienią...choć w telefonie komórkowym mam dzwonek z jego muzyką i "słucham" codziennie jak ktoś telefonuje do mnie. "Cztery pory roku" Vivaldiego mogę słuchać przez cztery pory roku. Jeśli chodzi o operę, to Verdii, w zasadzie wszystko: - ukochany "Marsz niewolników" z "Nabucco", - "Marsz Tryumfalny" z "Aidy" - z "Rigoletto" - aria "La donna e mobile" ( ale któż tego nie lubi?) - chór w "Trubadurze" -No i moja ukochana muzyka baletowa z "Aidy", do której mam osobisty stosunek i wspomnienia. - "Pajace" Leoncavallo ( chwyta za serce) - "Poławiacze pereł" Bizeta, zwłaszcza aria Nadira, też wzruszjące itd...itd... Odpowiedz Link Zgłoś
kabe.wawa Re: Melomani! - zgłoście się!!! 09.07.05, 23:04 A teraz słucham sobie "Tango Flamenco Spanisch quitar"- Gipsy King. Moim zdaniem też klasyka. Odpowiedz Link Zgłoś
agent006 Re: Melomani! - zgłoście się!!! 09.07.05, 23:51 Carl Filip Emanuel Bach, Czajkowski, a na listopadowy wieczór koncert E-mol Chopina Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Melomani! - zgłoście się!!! 10.07.05, 00:00 Raczej nie trawię, ale bardzo lubię jak w rockowych piosenkach w tle gra fortepian. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kawapapieros Re: Melomani! - zgłoście się!!! 10.07.05, 01:04 No to ja nie wiem według mnie to: - Dvorak i Smetana - List i Wagner - ten od Jeziora i chyba tyle... Te wszystkie pany na M i B to ja ich nie lubię, a te wypierdki Berliozy i Szostakowicze to wypierdki nudne i tyle ( największy nudny wypierdek to Prokofiew i jego Romeo i Julita. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek1610 Milosnik Chopina 10.07.05, 09:00 Kocham Chopina, przeczytalem przynajmniej 3 ksiazki o nim po angielsku, jedna po polsku, maluje amatorsko, najlepjej mi wyszedl Chopin wedlug Delacroix, chyba dlatego ze poprostu to czuje. Slucham Chopina bardzo czesto zwlaszcza w samochodzie, na zachodzie mowia ze jesli chcesz poznac dusze polaka musich koniecznie sluchac Chopina!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krolik-ok Re: Milosnik Chopina 10.07.05, 13:51 Na Wschodzie tez tak mowia, tzn. w Rosji , na Ukrainie , w Gruzji, Armenii i w Japonii. Jestem za!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zgrabnenogi Re: Milosnik Chopina 10.07.05, 17:52 A jak już poznasz tych, co namiętnie....itd to co dalej?? Odpowiedz Link Zgłoś
waldek1610 Re: Milosnik Chopina 11.07.05, 08:55 jesli ktos napietnie slucha Chopina to nie bez powodu, jeszeli ktos jest chamem robi chamskie rzeczy. Mysle ze Chopina slucha sie dobrze razem i osobno.. Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Melomani! - zgłoście się!!! 10.07.05, 09:11 Wagner...:) Pozdrawiam Libressa Odpowiedz Link Zgłoś
krolik-ok Re: Melomani! - zgłoście się!!! 10.07.05, 10:38 Jeszcze ja, jestem namietna baletomanka przede wszystkim, slucham tez i uwielbiam Chopina, Mozarta, Wagnera, Webera, wlasciwie bez roznicy i do kompletu Santane, ktorego , tak jak Kabe wspomniane gitary, tak ja jego zaliczam do klasykow. Ale balet nade wszystko, szczegolnie krotkie formy wg klasykow /Saint-Saens, Chopin/. Pozdrawiam. Libresso, czesc, gdzie Ty jestes, kiedy Cie nie ma? Odezwij sie na gg, please!! Odpowiedz Link Zgłoś
maluszek_dw a ja uwielbiam "Sonatę Księżycową" Beethovena... 10.07.05, 18:38 pamiętam, jak kiedyś byłam na imieninach u cioci to jej córka zaprosiła mnie do siebie do pokoju i zagrała mi na fortepianie (oczywiście po moich długich namowach). I wtedy po raz pierwszy usłyszałam ten utwór...szczerze powiem, że popłynęło mi wtedy kilka łez...ta melodia, za każdym razem kiedy jej słucham, coraz głębiej trafia do mojego serca... a poza tym bardzo mi sie podoba ścieżka dźwiękowa do "Pianisty"...również wzruszająca... czy znajdzie się ktoś u kogo muzyka klasyczna wywiera tak wiele emocji jak u mnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
wietka Re: a ja uwielbiam "Sonatę Księżycową" Beethovena 10.07.05, 19:18 O, sonata jest całkiem, całkiem...:) Edwarda Griega też lubię - " Peer Gynt" bardzo sympatyczne :) Odpowiedz Link Zgłoś