szybki_bil 27.09.02, 11:44 Jakie wina lubicie? Z niedrogich polecam : MOUNT CADET ROGUE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mina Re: Wina Świata IP: *.165-200-80.adsl.skynet.be 27.09.02, 11:46 chateaunef du pape, odstane kilka lat:))) Odpowiedz Link Zgłoś
szybki_bil Re: Wina Świata 27.09.02, 11:48 Znam to wino, dobry wybór moim zdaniem. Należy do troche droższych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crimen Re: Wina Świata IP: *.smlw.pl 27.09.02, 12:01 Minuś, nie opowiadaj tylko że u Ciebie komunikanty czekają tak długo na obrządek liturgiczny;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mina Re: crimciu IP: *.165-200-80.adsl.skynet.be 27.09.02, 12:14 sa dwa rodzaje komunikantow: na nabozenstwa powszednie i na wielkie obrzedy koncelebrowane. te drugie staly w zabitej gwozdziami skrzynce i czekaly na swoj czas, ale na skutek pozaru ulegly rozpasanemu zuzyciu. jeszcze tam jedno mialam, kurwa nazwy nie pamietam, biale; smakowalo jak gesty nektar!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crimen Re: crimciu IP: *.smlw.pl 27.09.02, 12:28 jako najwierniejszy z wiernych wiem, że uczestniczysz wyłącznie w wielkich koncelebracjach;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mina Re: crimciu IP: *.165-200-80.adsl.skynet.be 27.09.02, 12:50 crimen nie liz mi dupy tak lapczywie, bo orgazmu jakiegos dostane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crimen Re: crimciu IP: *.smlw.pl 27.09.02, 16:32 Wyposzczonym Minuś, a Twój orgazm to najlepsza reklama;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mina Re: Châteaunef-du-pape IP: *.165-200-80.adsl.skynet.be 27.09.02, 12:00 bil a ty co - bal w remizie organizujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
szybki_bil Re: Châteaunef-du-pape 27.09.02, 12:11 Nie mam ochoty na bale. spokoju potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mina Re: Châteaunef-du-pape IP: *.165-200-80.adsl.skynet.be 27.09.02, 12:14 to raczej nie pij nic ciezkiego, bo z kaca nie wyjdziesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
szybki_bil Re: Châteaunef-du-pape 27.09.02, 12:25 Raz sie żyje. Wole słapsze trunki, wtedy mam dłuższe wieczory:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pom Re: Châteaunef-du-pape IP: 2.4.STABLE* 27.09.02, 12:28 Moge prosić o lampke niewielką? Mina, zachowaj coś ja mnie..., hm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pom Re: Châteaunef-du-pape IP: 2.4.STABLE* 27.09.02, 12:37 Wstyd sie przyznać ale nie jestem znawczynią win do tego stopnia, by dany, wysublimowany smak kojarzyć z konkretną nazwą... Co polecasz zatem, by zapamiętać jako pierwsze? Może niekonieczne wytrawne ani słodkie... Odpowiedz Link Zgłoś
szybki_bil Re: Châteaunef-du-pape 27.09.02, 12:40 znawca tez nie jestem, ale lubie dobre winko wypic. proponuje Mount cadet rogue francuskie niedrogie wino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pom Re: Châteaunef-du-pape IP: 2.4.STABLE* 27.09.02, 12:42 Zakonotowałam, dziękuję.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mina Re: Châteaunef-du-pape IP: *.165-200-80.adsl.skynet.be 27.09.02, 12:49 pomcia - skrzyneczka pusta, portfel tez. ale odbije sie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pom Re: Châteaunef-du-pape IP: 2.4.STABLE* 27.09.02, 12:52 Ale jak już sie odbije to tak, że polecimy w kosmos.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mina Re: Châteaunef-du-pape IP: *.165-200-80.adsl.skynet.be 27.09.02, 12:53 kurde to ja sie mam odbic:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam Re: Châteaunef-du-pape IP: 204.174.215.* 27.09.02, 17:30 Moje trzy grosze, zeby podtrzymac ten odswierzajacy temat. Kochani, jezeli macie dostep do chillijskich win, bardzo polecam te dwa. Rewelacyjne!!! Oczywiscie mowimy o bardzo subiektywnej rzeczy jaka jest smak. 1. Errazuriz 1998 Reserve Cabernet Sauvignon (Chile) 2. Casa Lapostolle 1999 Cuvee Alexandre Merlot (Chile) P.S. W Black Sheep tego nie serwuja niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Châteaunef-du-pape IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 17:48 To podrzuc Sam buteleczke a ja opowiem im czy faktycznie takie dobre to wino;)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: San Re: Châteaunef-du-pape IP: 204.174.215.* 27.09.02, 17:55 No to juz! Lap!!! No i co fajtlapo?!? Butter fingers?!!!! Lap jeszcze raz.............................. Ladny, skromny swiecznik, dwie swieczki, orzechy i gorzka czekolada! Teraz mozna pic. Slicznie wygladasz w swietle i sukni! Jak smakuje wino? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam Re: Châteaunef-du-pape IP: 204.174.215.* 27.09.02, 18:00 To wczesniej t mial byc Sam, nie San. O! Nie zapomnij o muzyce. Spyro Gyra "Love Songs" moze byc na poczatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Châteaunef-du-pape IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 18:11 Caaaly Ty!!!najpierw wyzywa od fajtlapy a pozniej prawi komplementy ,ze ladnie wygladam w sukni;) No coz,jak widzisz poswiecilam sie wielce przyodziewajac te niewygodna szatke.czego sie nie robi jednak zeby spodobac sie mezczyznie...;)) Nie wiem ,ale to wino ,ktore rzuciles chyba zaginelo gdzies w cyberprzestrzeni przechwycone przez jakas spragniona moczymorde;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam Re: Châteaunef-du-pape IP: 204.174.215.* 27.09.02, 18:24 Moczymordy nie pija takich trunkow. Za cene butelki takiego "sikacza" mozna moczyc morde przez tydzien, czyms bardziej odpowiednim na taka okazje. Suknia podkresla smak wina, chociaz najbardziej sie liczy to co sie miesci w jej srodku. Pozory, pozory i percepcja zawsze sie licza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Châteaunef-du-pape IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 19:28 Dobrze ,ze zwracasz uwage tylko na suknie i nie zauwazyles ,ze jestem na boso ...Ale ma to jednak swoje plusy .jesli w tancu nadepne Ci na noge to nie bedzie bolalo;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam Re: Châteaunef-du-pape IP: 204.174.215.* 27.09.02, 19:44 Twoje bose stopy nadaja wyszukanej, z lekka perwersyjnej pikanterji wieczoru romantycznej konsumpcji... Doskonaly "twist"! Ty tez nie zauwazylas, ze juz zdazylem zdjac po stolem swoje buty:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Châteaunef-du-pape IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 20:10 Hmmm...skoro pozbyles sie juz butow to moze zrezygnuj rowniez z krawata bo jakos dziwnie wyglada do skarpet;)))) Nooo...od razu lepiej!!!!!:)Czy moge poprosic jeszcze kieliszek tego wybornego wina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam Re: Châteaunef-du-pape IP: 204.174.215.* 27.09.02, 20:40 Oczywiscie!!! Po trzykroc! oczywiscie!!! Nawet na kredyt, masz oczywiscie. .................................. hmmmmmmmmmmm ............................. kto mi zalozyl krawat???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Châteaunef-du-pape IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 20:50 po trzykroc? No to bede wstawiona ,jak amen w pacierzu!;)) No wlasnie...kto Ci zalozyl krawat?ja z pewnoscia nie bo nie potrafie wiazac tego cuda ;) Wiesz Sam...moze tak sila rozpedu chciales sie dopasowac do mojej sukni?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam Re: Châteaunef-du-pape IP: 204.174.215.* 27.09.02, 20:59 Musialem gdzies widac wczesniej niezle rozpedzac z tym krawatem. Z dobrym winkiem jest tak, ze jak pijesz je w odpowiednim towarzystwie w odpowiedni sposob, to wprowadzacie sie w stan..., powiedzmy takiego uniesienia, ktore na drogi dzien daje wam nadzieje, ze rzeczy, ktore zostaly powiedziane poprzedniego wieczoru, mogly byc prawda. Picie wody, pozpawiacie wszelkich zludzen. Moze dlatego nie pije wodki. Jeszcze nie potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Châteaunef-du-pape IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 21:06 Brawo,podoba mi sie ta interpretacja ! Prawda splywa z ust Twoich!:)Pijac jutro wino w blasku ksiezyca(mam nadzieje ze mnie nie zawiedzie i poswieci choc troche)i sluchajac szumu fal , wypije Twoje zdrowie Sam .:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam Re: Châteaunef-du-pape IP: 204.174.215.* 27.09.02, 21:16 I na wzajem, Samanto Czrodziejko! Nie pij tylko tanich win, bo potem bedziesz sie fatalnie czola i przestanie ci sie to podobac. Pij rzadziej a dobre. Nie siegaj po butelke, na ktroej jedno co widac to duzymi literami 'czerwon' albo 'biale'. To dla takich moczymord co sa na odwykowce. Ksiezycz, nie glupi mosyl, tylko zeby potem nie bylo zwalania wszystkiego na jego nieco przegadana moc. Wiesz jak to jest. A juz w ogole nie pij przy ksiezycu z czarodziejami czy jakimi inymi nawiedzonymi. Mala knajpka z widokiem na morze! Wow! Znam kilka takich tutaj. .................. A gdzie moje skarpey sie podzialy????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Châteaunef-du-pape IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 21:30 Wezme pod rozwage Twoje rady Sam, chociaz zdazylam sie juz przekonac wczesniej ,ze w tym "towarzystwie " jestem traktowana jak Ksiezniczka.Mimo wszystko bede czuwac jednak:))Duzy buziak dla Ciem za troske :-* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Châteaunef-du-pape IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 21:31 .....skarpetki to detal w sumie ale ...dlaczego wlasciwie jestes bez koszuli??????????????? ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam Re: Châteaunef-du-pape IP: 204.174.215.* 27.09.02, 21:37 A,.....a..bo,,,,bo bo, no wiesz, bo a ^@ hmmm....??????;)))):))))))) chcialem sie ciebie poradzic..........., gdzie by se tutaj na piersi..... powiesic krzyzyk z matkom boskom!!! O wlasnie, wlasnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Châteaunef-du-pape IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 21:42 Tak wlasnie sobie pomyslalam ,ze to wlasnie o krzyzyk chodzi.Ale ..hmmm...najlepiej bedzie jak podejde do Ciebie i przymierze gdzie bedzie on najlepiej wygladal...Moze tu,a moze...hmmm...moze tu? :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam Re: Châteaunef-du-pape IP: 204.174.215.* 27.09.02, 21:47 ............................................................................... .............................. krzyzykkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.............hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ........................................................................ matkoooooooooooooooooooooooooo............. boskkaakakakakakkkkkkkkkkkkkkaaaaaaaaaa.......... poczekaj! Zobacze czy Tobie bedzie medalik pasowal............ Ale to wino dobre!!! Nie?!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Châteaunef-du-pape IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 21:51 Ciiiiii...spokojnie ,coz Ty taki narowisty? Tylko przymierzam krzyzyk...Eeee....Sam?Dlaczego ten krzyzyk jest odwrocony? ;) Wino jest wysmienite!Im wiecej go pije tym wiecej walorow smakowych odkrywam w nim....;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam Re: Châteaunef-du-pape IP: 204.174.215.* 27.09.02, 21:59 Odkrywanie jest zawsze najbardziej podniecajace i ekscytujace. Walory dobrego wina sa bezdenne, czego niestety nie mozna powiedziec o nie ktorych ludziach z okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Châteaunef-du-pape IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 22:06 Powinienes nauczyc sie wreszcie nie zwracac uwagi na innych ludzi.Ostatecznie sa tylko przygodnymi przechodniami .Wchodza,wychodza...a my ciagle jestesmy?:) Zgadzam sie co do wina....Piekna chwila kidy unosisz kieliszek,zblizasz go do ust,czujesz jego aromat .....Pozniej delkikatny lyk w spragnione usta.......;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam Re: Châteaunef-du-pape IP: 204.174.215.* 27.09.02, 22:20 To sa skutki uboczne siedzenia przy stliku z wyjsciem na promenade... A promenada jak to promenada... Toz to morze baltyckie jakby nie bylo!!! Za Twoje piekne oczy Samanta! Po trzeciej lampce, mozesz jeszcze wierzyc w to co mowie. Moze maly spacerek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Châteaunef-du-pape IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 22:27 No coz ,sami wybralismy to miejsce ,albo raczej przypadek sprawil ,ze tu usiedlismy. Och Sam...czyzbym sie zarumienila slyszac z ust twoich komplement?:) Uwielbiam nocne spacery ale radze Ci w takim razie ubrac koszule...wiesz,ten wiatr od morza,moglbys sie przeziebic;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam Re: Châteaunef-du-pape IP: 204.174.215.* 27.09.02, 22:36 Koszule zostawie tym co jeszcze sie jej nie dorobili. Tutaj gdzie ja "siedze' jest bardzo cieplo i slonecznie. A co byc powiedziala na krotka wizyte w mojej winiarni? Pokaze Ci swoja....kolekcje...win? Autkiem zabierze to jakies dwa tygodnie, ale bedziemy mieli okazje sobie porozmawiac do syta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Châteaunef-du-pape IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 22:56 Coz za kuszaca propozycja...sam na sam Sam z Samanta..;) I sama juz nie wiem co bardziej kuszace,czy ta krajoznawcza 2 tygodniowa wycieczka autkiem czy ta...kolekcja win?;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam Re: Châteaunef-du-pape IP: 204.174.215.* 27.09.02, 23:09 To sie bierze jako calosc. Dwa tygodnie zleca ja z bicza strzelic (och, jak dawno juz tego nie mowilem). Musimy szybko ruszac, zanim sie sztormy zaczna. Wlasciwie juz sie troche zaczely. jeszcze tylko male zakupy na droge i w noge?.....i w droge. To jeszcze strzemiennego! Przegryzaj sobie czekolada i orzechami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Châteaunef-du-pape IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 23:20 Czekolada?To bomba kaloryczna!chcesz zebym byla gruba?:))))) Juz teraz ,z gory ciesze sie na te dwa tygodnie ,hahahahaha!:)))) Ok,Sam...musze juz uciekac spaciu :( Jak wroce z weekendu to sprawdzimy czy na pewno ten krzyzyk jest w dobrym miejscu;))) Dzieki Ci Panie za mile towarzystwo i pyszne wino..:) Buziaczki i dobranoc:-************************* i oczywiscie oxoxoxoxoxoxoxoxoxox Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAM Re: Châteaunef-du-pape IP: 204.174.215.* 27.09.02, 23:28 I wzajemnie Samanto! Milej nocy. oxoxoxoxoxo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam Re: Châteaunef-du-pape IP: 204.174.215.* 27.09.02, 23:33 czekolada musi byc gorzka! Nie ma tyle cukru co normalna. Poza tym jest wyjatkowo zdrowa!!! Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
szybki_bil Re: Châteaunef-du-pape 27.09.02, 22:29 Jakie wino? Gość portalu: samanta napisał(a): > To podrzuc Sam buteleczke a ja opowiem im czy faktycznie takie dobre to > wino;)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
szybki_bil Re: Châteaunef-du-pape 27.09.02, 22:31 szybki_bil napisał: > Katalog > 1. Châteaunef-du-pape nie pijam chilijskich, nie znam 2. Errazuriz 1998 Reserve Cabernet Sauvignon (Chile) 3. Casa Lapostolle 1999 Cuvee Alexandre Merlot (Chile) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam Re: Châteaunef-du-pape IP: 204.174.215.* 27.09.02, 22:37 Musisz sprobowac. Nie pozalujesz. Te uchodza w mojej okolicy za jedne z najlepszych. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
szybki_bil Re: Châteaunef-du-pape 27.09.02, 22:40 Teaz pije Chateau Berjuquey lubisz? Gość portalu: Sam napisał(a): > Musisz sprobowac. Nie pozalujesz. Te uchodza w mojej okolicy za jedne z > najlepszych. > Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam Re: Châteaunef-du-pape IP: 204.174.215.* 27.09.02, 22:46 Czy to dokladnie tak sie pisze jak napisales? Nie przepadam za francuskim winem. Mowia, ze za duzo w nim plynu do chlodnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
szybki_bil Re: Châteaunef-du-pape 27.09.02, 22:47 Tak sie pisze:) Niemcy wola swoje. Kalifornijskie tez sa dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam Re: Châteaunef-du-pape IP: 204.174.215.* 27.09.02, 22:56 Co znaczy Niemcy pia swoje? Kalifornijskie wino jest zupelnie dobre. Nie wszystkie. W Polsce jest troche przereklamowane i drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
szybki_bil Re: Châteaunef-du-pape 27.09.02, 22:57 Swego czsu miałem dużo kontaktów z Niemcani. Oni preferuja niemieckie, całkiem dobre, ale brakuje im do czołóki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Châteaunef-du-pape IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 22:58 a ja ostatnio pilam jakies hiszpanskie ,nawet nazwy nie znam a dlugo bede pamietala jego smak. Bylo rozowe i leciusienkie..:) Odpowiedz Link Zgłoś
szybki_bil Re: Châteaunef-du-pape 27.09.02, 23:01 Rózowe??. Za hiszpanskimi nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Châteaunef-du-pape IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 23:02 ja za tym przepadlam;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
szybki_bil Re: Châteaunef-du-pape 27.09.02, 23:05 spróbuj Châteaunef-du-pape to jest wino. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Châteaunef-du-pape IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 23:22 kto wie ,moze i sprobuje skoro tak zachwalasz a na razie milej nocki zycze:) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek1 polski jabcok............ 27.09.02, 21:50 zapomnieliscie jak piliscie, nadete bufony:( Odpowiedz Link Zgłoś
szybki_bil Re: polski jabcok............ 27.09.02, 22:32 pewnie ze pamietamy ale swiat idzie dalej:) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek1 i wraca z powrotem............ 27.09.02, 22:40 jak sztajmesami zostaniecie, to o polskich jabcokach, dyskutowac bedziecie:) Odpowiedz Link Zgłoś
szybki_bil Re: i wraca z powrotem............ 27.09.02, 22:42 o pilskich browcach chetnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam Re: polski jabcok............ IP: 204.174.215.* 27.09.02, 23:05 kitek1 napisa?: > zapomnieliscie jak piliscie, > nadete bufony:( Kitus, mialem cie zignorowac, ale jako zes moj ziomek, ....no nie mogoge. Powiedz mi swoimi slowami, co chcesz przez to powiedziec? Jeszcze siedzisz w pierwszej klasie szkoly podstawowej w obawie przed tym, ze jakis glupi kolega, a na takich opinni zawsze najbardziej przeciez zalezy, nazwie cie kujonem? Tak? Powiedz gdzie polujesz na padlinke dla siebie i swojej wybranki? Biegasz z maczuga po okolicznych zagajnikach czy do sklepiku zasuwasz? Jak lubisz jabol to chwala ci za tak wysmienity gust. Wiele sie we Wroclawiu zmienilo i juz mozna kupic inne wina.... No chyba, ze sie boisz, ze jakis kolega idiota nazwie cie bufonem? Syrenka to tez fajne auto. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek1 samku wyluzuj.............. 28.09.02, 19:02 przez to popisywanie sie pseudokoneserstwem, poczucie humoru zatraciles:) Odpowiedz Link Zgłoś