Dodaj do ulubionych

Mikołajowa lista

24.11.05, 15:19
Macie już pomysł? A rodzina?

My na Mikołajki przeważnie dajemy po jakimś drobym prezencie, w tym roku
pewnie będzie to jakaś układanka drewniana.
Na Gwiazdkę duży kalendarz, który został wybrany przez Sławusia- zawsze jak
przechodzimy koło księgarnii obowiązkowe są komentarze i pytania o Boba
Budowniczego ;)
Do tego chyba zdecydujemy się na kolejkę z drewnianymi torami. Jeszcze się
zastanawiam...
Od Babci traktor z przyczepką, wszystko jeździ, mruga światłami, jest
klakson, zwierzątka wyjmowane, wydające dźwięi i farmer-kierowca śpiewający
piosnkę. Dalej nie wiem ;)
Obserwuj wątek
    • daaisy1 Re: Mikołajowa lista 25.11.05, 08:54
      przede wszystkim kolejka:)
      w carrefour jest taka super drewniana, z szynami układanymi jak puzzle..80
      elementów kosztuje ok 100,00 zwykle ten zestaw kosztuje ok 150,00:) Jutro po
      nią jadę:)
      A co poza tym jeszcze nie wiem..:)
      • monia102 Re: Mikołajowa lista 25.11.05, 10:47
        Marysia juz od dawna pytana co chce od Mikołaja twierdzi ze lale. Na mini mini
        non stop reklamuja jakies lalki, które sikają, piją, ziewaja, płaczą i Bóg wie
        co jeszcze. I niestety ona twierdzi ze właśnie o takiej lali marzy. Ale nie
        wiem, czy zdecyduje sie na kolejną sikającą i płaczącą jednostkę w domu !
        Marysia mi w zupełnosci wystarczy :)
        Ach te reklamy ! ROwniez jest reklama jakiegos pociagu Fischer Price -
        zaczynająca sie od słów "pociąg rusza". I niezależnie od tego, co Mysia w danym
        momencie robi, zawsze jak to usłyszy to leci do TV i krzyczy "Pociag rusza!
        Mamusiu ja chce Pociag rusza!" :)
        Poza tym, Mysia jest na tyle niekłopotliwym dzieckiem (chyba jak wszystkie w tym
        wieku), ze zachwyca sie absolutnie wszystkim od lal, przez samoloty, po puzzle.

Pozdrawiam
        Monika
    • sledziowa Re: Mikołajowa lista 25.11.05, 13:57
      Na Mikołaja moja córeczka zapragnęła gitary. Już od dawna mówi, że Mikołaj jej
      niedługo przyniesie właśnie gitarę w jej słownictwie brzmi "witarę"...
      A nad prezentem gwiazdkowym cały czas się zastanawiam - mam kilka pomysłów ale
      który zrezalizuję to jeszcze nie wiem... A propozycje są takie: pociąg z Fisher
      Price, kuchnia z akcesoriami...
      • cz.wrona Re: Mikołajowa lista 26.11.05, 16:32
        daaisy to mnie zaciekawiłaś, muszę jechać do cafrura obejrzeć tę kolejkę ;)))
        Nad pociągiem fiszera myślałam ale mi zależy głownie, zeby Kaczor sam układał
        tory bo widziałam jak Mu to genialnie wychodzi ;)))
        • daaisy1 Re: Mikołajowa lista 27.11.05, 11:43
          wronko, właśnie wczoraj ją zakupiłam:) na razie leży u babci na szafie, bo u
          nas w mieszkaniu Olo wszystko wynajdzie hahah..ale widziałam tą kolejkę u
          koleżanki i Olo się nią wspaniale bawił..a ta którą kupiłm ma jeszcze więcej
          elementów..wiadukty, drzewka, domki..ludziki, zwierzeta, które można wozić
          pociągiem..itp a wszystko to drewniane..
          przy tej kolejce też - przynajmniej na razie - niezbędna będzie moja pomoc..ale
          myślę, że już niedługo..
          naprawdę polecam:)i pozdrawiam gorąco
          Edyta
    • mamaszyma Re: Mikołajowa lista 27.11.05, 16:14
      My mamy jedną listę na Mikołaja i Gwiazdkę, sa na niej: kolejka, tablica z
      Ikei, koparka, Bob Budowniczy, puzzle, ksiazka z bajkami, piesek Pluto (z
      reklamy na MiniMini), ręcznik ze spaidermanem, pidzamka z Bobem, Teletubisie
      na dvd, i jeszcze mnóstwo innych rzeczy, których teraz nie pamietam:-)
      • renik.w Re: Mikołajowa lista 28.11.05, 17:25
        Na mikołajki zestaw duplo śmieciara albo jakieś puzzle drewniane i książeczki o
        kamyczku ,a na gwiazdkę zestaw duplo ratunkowy - helikopter i karetka :)
        • cz.wrona Re: Mikołajowa lista 29.11.05, 08:22
          daasiy a jak zaczepia się tory? tak jak puzzle- na środku wypukłe we wklęsłe?
          taki kształt łezek ?
          • daaisy1 Re: Mikołajowa lista 29.11.05, 12:57
            tak..
            uważam, że ta zabawka nie podda się mocy rozbiórczej i niszczycielskiej mojego
            syna, bo ostatniąjego pasją są zabawki z jajek niespodzianek..- uwielbia je
            rozkładać..haha ja potem ja mam co robić..
            z tymi puzzlami nie pójdize mu tak łatwo..:)
    • buanitka Re: Mikołajowa lista 29.11.05, 15:48
      A ja proponuję na prezent dla najbliższych kalendarz ze zdjęciem dziecka więcej
      info na gg.4805675 lub buanitka@gazeta.pl
      Pozdrawiam
      Ania - mama Agatki (wrześniówka 2003)
    • mamaszyma Re: Mikołajowa lista 01.12.05, 18:46
      No i zapomniałam jeszcze o zestawie małego majsterkowicza. Na razie Szymek bawi
      się prawdziwymi śrubokrętami co średnio mi sie podoba, ale piękny zestaw
      narzedzi już leży w szafie u babci.... Acha, a czy do Waszych dzieciaczków
      przyjdzie prawdziwy Mikołaj? Bo do nas to nawet dwa razy, raz w Mikołaja
      sąsiad przebierze się za Mikołaja a nastepnego dnia Mikołaj przyjdzie na
      zajęcia malych nutek...
      • new5 Re: Mikołajowa lista 03.12.05, 20:31
        Moja też zachwyca się wszytskim w reklamowych gazetkach i w programie Mini
        Mini.Chyba kupię jej lale Karoline bo o tej najczesciej wspomina,jeszcze by
        chciała pieska Pluto i interaktywna różową świnię.
        • aolka Re: Mikołajowa lista 06.12.05, 21:28
          co do kolejki drewnianej, to wierzcie mi, ze dadza rade maluchy... paszczur
          mial opanowane po 2 razach.
          a co do prezentow to z playmobila: statek piracki(taki wielki 65 cm) i dzwig z
          konsola do sterowania(tez ogromny 1,2m) bo maly ma swira na punkcie robot
          budowlanych. troche za wczesnie na ten dzwig, ale ojciec bedzie mial tyle samo
          radosci co paszczurek a mysle ze za pol roku da juz rade sam
          ola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka