nekroskop88 20.01.06, 10:01 i zapowiadam kolejny konflikt z Łomżą:P PiS chce połączyć ARiMR (oddział podlaski - Łomża) i Agencję Rynku Rolnego (oddział podlaski - Białystok). Jak myślicie, gdzie będzie połączony urząd i kto będzie się burzył? :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zewsi Re: Wyprzedzam fakty 20.01.06, 10:12 Biedne Łomżynianie. Znowu wzrośnie u nich poziom nienawiści do białostoczan. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Wyprzedzam fakty 20.01.06, 10:13 A jak jeszcze OKE do nas przeniosą, to przyjadą do nas i nam miasto zdemolują. "Zgody w województwie nie będzie. Chyba, że się z nami dogadacie" hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Wyprzedzam fakty 20.01.06, 10:26 Albo poproszą prezydenta o lobbing w sprawie przeniesienia stolicy województwa do Łomży, albo do Wysokiego Mazowieckiego przynajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Wyprzedzam fakty 20.01.06, 10:32 Wysokie Mazowieckie, Zambrów też Łomży nie lubią. Sami to kiedyś mówili na forum;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Wyprzedzam fakty 20.01.06, 11:14 No tak. Ale Wysokiego nie lubią, a Białegostoku nienawidzą. Poza tym ród Kaczyńskich wywodzi się spod Wysokiego. To by przemawiało na ich korzyść. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Wyprzedzam fakty 20.01.06, 10:26 Tylko tak się składa, że te połączenie będzie w całym kraju i specjalnie nie bedzie skierowane przeciw Łomży. Ale oni i tak lepiej wiedzą i wszystko będzie na ten wredny Białystok. Odwołano 16 dyrektorów, ale oni powiedzą, że to Białystok odwołał ich dyrektora, nikt więcej:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Wyprzedzam fakty 20.01.06, 10:29 No jak to. A kto robi reformę? Minister rolnictwa. A skąd on jest? :-) I jak tu mówić, że to nie jest przeciwko Łomży... Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Wyprzedzam fakty 20.01.06, 11:00 No tak, ale, że w innych 15 województwach będzie to zamo, to już nie ważne:) Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: Wyprzedzam fakty 20.01.06, 20:08 Oki. Już jestem z szabelką dziadka;) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ale na poważnie. Bez żartów. Mam kilka pytań -- 1/ Kim są ci mistyczni 'oni'..? /Nazwiska proszę.. Bo nie wiem, co to za groźne lobby w moim mieście żyje/ 2/ Dlaczego uprzedzasz fakty i reakcje ludzi? A ze spraw w miarę oczywistych Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Wyprzedzam fakty 20.01.06, 20:13 Mistyczni "oni" to użytkownicy forum 4Łomża. Chorzy ludzie, którzy w każdej wypowiedzi krytykują Białystok i oskarżają go o zło całego świata. Coś na zasadzie - powódź w Azji spowodował Białystok. Nasze wypowiedzi nie są skierowane do ogółu mieszkańców Łomży, tylko właśnie do tych z forum 4Łomża:-) Pozdrawiam z Białegostoku p.s. nie bierz tych wypowiedzi do siebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Wyprzedzam fakty 20.01.06, 10:30 Tak przy okazji Łomży, jezeli mi znowu jakiś londyńczyk ( Londyńczyk od "L" na tablicach, nie od podziemia) wyskoczy, ze oni szlachta i miasto o wieków, to przytocze im ciekawy opis szlachty łomzyńskiej, obrazowo przedtawiony przez króla Stasia Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Oki 20.01.06, 17:27 Poniatowski objeżdżał dwory swoich wyborców [1752], szlachty łomżyńskiej, i tak o tym z nieukrywanym wstrętem wspomina: "Trzeba było przed sejmikiem kilka dni z rzędu rezonować od rana do wieczora z tą ciżbą, podziwiać ich brednie, zachwycać się ich płaskimi konceptami, a nade wszystko ściskać ich brudne, kapcańskie osoby." Wnikać nalezało w jakieś tam miejscowe nieważne intrygi, dać tu i ówdzie nieco pieniędzy, no i także, co było najgorsze, bo napawało obrzydzeniem, "wypadało jeść z nimi śniadania, obiady, podwieczorki, wieczerze za stołami równie brudnymi, jak licho obsługiwanymi." A. Zahorski, Spór o Stanisława Augusta, Warszawa 1988, s. 123. Odpowiedz Link Zgłoś
ela0508 Re: Oki 20.01.06, 17:29 No i nie wytrzymałam i parskam ze śmiechu ;) Raz po Raz ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Oki 20.01.06, 17:38 Mam też krytyczną nalize J.K. Branickiego tegoż samego autorstwa, ale to może innym razem Odpowiedz Link Zgłoś
ela0508 Re: Oki 20.01.06, 17:42 masz rację może innym razem bo maleństwo (Nekruś) jeszcze się popłaka ;D Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Oki 20.01.06, 17:47 co popłaka, co popłaka, ja wiem, że Poniatowski nie lubił Janka:P Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Oki 20.01.06, 18:21 Bo o jeden stołek się ubiegali? I Jasiu niemiał takich znajomości jak Stasiu? Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Oki 20.01.06, 18:22 Też, ale podobno Stasio był przeciwny małżeństwu siostry z rozpustnym i starym Branickim ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Oki 20.01.06, 19:41 No Stasiu znał Kasię i to z tej lepszej strony, a Janek miał poparcie pruskie Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Oki 20.01.06, 17:30 Ha! A Poniatowski rezydencją Branickiego się zachwycił! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Oki 20.01.06, 19:43 No, przyznał, że urządzona była ze smakiem, zresztą F. Szulc tez z uznaniem o niej prawił, jednak zaniedbana już wówczas była Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Oki 20.01.06, 19:50 Powiedzmy to sobie wprost, każdemu się podobał pałac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie buhahahaha 20.01.06, 20:14 Nie, no przestań.. Z czym do ludzi;)) Bo zacznę Białystok podejrzewać o kompleksy i fiksacje na tle średniowiecznych korzeni mego prze-prze-przepięknego GRODU!! Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: buhahahaha 20.01.06, 20:20 Nie martw się u mnie bez fiksacji. Ja bym sie nawet ucieszył, gdyby Łomża byla grodem założonym jeszcze przez ludność kultury łuzyckiej, a może nawet pucharów lejkowatych:) Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: buhahahaha 20.01.06, 20:22 To goci, albo jacyś inni celtowie założyli. To Ty nie wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: buhahahaha 20.01.06, 22:05 kamilar napisał: > Nie martw się u mnie bez fiksacji. Ja bym sie nawet ucieszył, gdyby Łomża była grodem założonym jeszcze przez ludność kultury łuzyckiej, a może nawet pucharów lejkowatych:) A tak zostaje tylko powymachiwać forumowym kijaszkiem;) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Wyprzedzam fakty 28.01.06, 10:50 Mówiłem! Mówiłem! Jestem genialny;-) 4lomza.pl/forum/read.php?f=1&i=17660&t=17660 Odpowiedz Link Zgłoś