Dodaj do ulubionych

DLA BIZONKA PO CIEZKIM DNIU !!!

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.01, 14:18
Raz Bizon co piwa byl fanem
zeberkami sie zywil ,nie marcepanem.
szeroko otworzyl swe oko jedyne,
i ujrzal w flanele odziana dziewczyne
na skrzypkach zagral dla niej nad ranem

Z zyczeniami swiezej dostawy zeberek i dobrze schlodzonego piwa od Samanty.Nic
tak nie wprawia w dobry nastroj rano jak dobra muzyka skrzypcowa czego i Tobie
Bizonku zycze.:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Bizon Re: DLA BIZONKA PO CIEZKIM DNIU !!! IP: *.abo.wanadoo.fr 14.10.01, 15:35
      Witaj cieplutko, Samanto popoludniowa ! Jakze milo czuc znowu Twa obecnosc
      poprzez mrugajaca filuternie diode mojego modemu, moj Ty Postrachu Prawdziwkow
      i Kurek ! A nie zamarynowalabys dla swego Bizona 1-2 sloiczkow ? Nic tak nie
      smakuje z dobra kielbasa jak marynowane grzybki, a te od starej Maciaszkowej ze
      zrozumialych wzgledow nie budza mojego zaufania...
      Dzien, a raczej jego pierwsza polowa byla rzeczywiscie dosc ciezka, bo tam
      gdzie pracuje niedziela jest czyms, przy czym pozar w burdelu wydawac sie moze
      niewinnym zartem. I tym bardziej milo mi na sercu, kiedy wlaczajac komputer
      widze slodkie jak plaster lipowego miodu Slowko od Samanty, kojace moje
      zmeczone ocz... oko. Zaraz zaaplikuje sobie sjestke nieduza, bo starczy
      organizm bizoni domaga sie, tym razem nie piwa, ale odrobiny snu. Zapewniam Cie
      jednak, ze nie stracilem podstawowych, zyciowych odruchow i piszac do Ciebie
      zwilzylem gardlo czym trzeba. Butelczyna wprawdzie mizerna, zaledwie 0.25 l,
      rozmiar francuski, nie to co nasz, srodkowoeuropejski, ktorego kilka
      egzemplarzy spoczywa w lodowce czekajac na odpowiedniejsza godzine...
      Limeryczek garderobiany a potem poczekam pare minut, bo moze jestes tam teraz i
      jakas odpowiedz przyjdzie...
      Pewna Samanta spowita we flanele
      do Bizona pisala w niedziele,
      a on myslal: "te koronki i tiule
      i nylony, to ona w ogole
      ich nie lubi czy tylko niewiele ?"
      Buziaczki powitalne pod "Zielone wzgorza nad Solina" i Wojciecha Gassowskiego w
      radio Kolor z Wrocka.
      P.S. Mail doszedl?
      • Gość: samanta1 Re: DLA BIZONKA PO CIEZKIM DNIU !!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.01, 15:57
        jastem Bizonku ! czytalam bo skad bylby moj limeryczek??? Odpisalam Ci..czyzbys
        nie otrzymal?
        • Gość: Bizon Re: DLA BIZONKA PO CIEZKIM DNIU !!! IP: *.abo.wanadoo.fr 14.10.01, 16:11
          Waouw !!! Doszedl..... Ufffffff... To chyba jest to co bizony lubia
          najbardziej...Taki mail to jest to ! Teraz moge zdrzemnac sie spokojnie, bo
          kolysanke juz mam... Do zobaczenia niedlugo, Ty.... Samanto ! Zwalony z nog-B.
        • samanta1 Re: DLA BIZONKA PO CIEZKIM DNIU !!! 14.10.01, 16:18
          Widze ze poszedles juz utulic podusie.czy to byl ostry dyzur ze tak Cie
          zmeczyl?;) Bizonku mily! Chetnie bym obdarowala Cie marynowanymi grzybkami
          ale..nie mam.:(Grzybiara ze mnie jak z koziej....hmm..ten tego..Chyba za wysoko
          glowe zadzieram zamiast na ziemie sie patrzec i grzybka tropic. Jakos nie
          wyobrazam sobie Samanty odzianej w koronki i tiule ,mysle ze nie pasuja do niej.
          Cos na podwieczorek dla Ciebie ,zamiast grzybka.

Samanta bajke czytala
          jak to zaba w ksiecia sie zmieniala
          By Bizona pocalowac sie schylila
          ...ale sie obudzila
          Efektow przemiany nie poznala.

Ps.Mam nadzieje ze Bizonki krocej spia jak niedzwiedzie ?
          • Gość: Bizon Re: DLA SAMANTY PO CIEZKIM DNIU BIZONA IP: *.abo.wanadoo.fr 14.10.01, 18:29
            Juz sie obudzily. Witaj, Samanto przedwieczorna ! Hej, Ty walisz te limeryki
            jak seriami z Kalacha ! Moje 2 neurony mozgowe zatopione w piwie po prostu nie
            nadazaja w tym tempie. Litosci, kobieto !
            • Gość: samanta1 Re: DLA SAMANTY PO CIEZKIM DNIU BIZONA IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.01, 18:33
              Alez Bizonku!!! Ty mnie tego nauczyles!!!!:)))Nikt nie kaze Ci sie
              rewanzowac!:))Moze mniej piwa zwierzaczku???;)))

Nie dziecielina mu pala
              ale Zywiec i kielbasa wspaniala
              snia mu sie swieze zeberka
              i cala polska wyzerka
              co we wspomnieniach zostala.:))
              • Gość: Bizon Re: DLA SAMANTY PO CIEZKIM DNIU BIZONA IP: *.abo.wanadoo.fr 14.10.01, 19:45
                Brawo, Kochanie ! Jestem z Ciebie niezwykle dumny ! Przepraszam za znikniecie,
                ale zadzwonil do mnie moj przyjaciel, niejaki Philippe i obrobilismy d...
                pewnym paniom, ktore niechlubny slad pozostawily w zyciu kazdego z nas. Tak,
                tak, trzeba sie wspierac nawzajem miedzy przyjaciolmi...
    • Gość: Bizon Re: DLA BIZONKA PO CIEZKIM DNIU !!! IP: *.abo.wanadoo.fr 14.10.01, 19:58
      A oto okrzyk, ktory wydaja francuscy marynarze kiedy wciagaja zagle na
      maszt: "HOOOOOOOOOO, HISSE !" (wym. "o, iss" z tym, ze "o" jest tzw. zamkniete
      czyli na pograniczu "o" i "u" i do wymowienia trzeba zrobic ryjek (
      pamietasz "zrobic ryjek-szesc" ? skad to, Koteczku ?). I ten okrzyk bedzie nam
      wciagal nasz watek na sama gore, moja mola Samantoktorapewniespozywaszkolacje.
      • Gość: samanta1 Re: DLA BIZONKA PO CIEZKIM DNIU !!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.01, 20:06
        bede strzelac...Marek Piegus???:) Rzadko o tej godzinie spozywam
        kolacje .Czesto jak za dlugo posiedze to wcinam tak kolo polnocy.:) No prosze
        jakie z tych chlopow plotkary!!
        Ps.Kiedy zaba przejdzie przemiane???;))
        • grapefruit_dead Bizon! czy Ty wcinasz TEZ żaby?:) 14.10.01, 20:14
          pamparampam ;)
        • Gość: Bizon Re: DLA BIZONKA PO CIEZKIM DNIU !!! IP: *.abo.wanadoo.fr 14.10.01, 20:24
          Sliczna moja, proooooooosze Cie, powiedz mi, ze masz pare powaznych wad i
          felerow ! Nie kaz mi wierzyc, ze kobieta idealna znajduje sie o 1600 km ode
          mnie i jedyne co mnie z nia laczy, to pare wyminionych mysli i mail'ow (hmmm..
          ale jakich !!!) i monitor komputera. TY ROZPOZNALAS NAWET "MARKA PIEGUSA"! Ja
          chyba snie, albo jad kielbasiany zatrul moje nieszczesne 2 neurony !
          A w co mialaby sie zaba przemienic ? Jakie jest Twe zyczenie, Ksiezniczko
          Pomorska ?
          • Gość: samanta1 Re: DLA BIZONKA PO CIEZKIM DNIU !!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.01, 20:29
            mam wade ,ktora w tej chwili trawi moj umysl!Ciekawosc!!!;) prosze grzecznie
            usiasc i na adres priv. zdradzic pare tajemnic o sobie.:))) No,chyba ze bardzo
            sie przed tym bedziesz bronil to nie bede natretna.:)
            • Gość: samanta1 Re: DLA BIZONKA PO CIEZKIM DNIU !!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.01, 20:32
              Sluchajcie obywatelu Bizon!Chyba ze chcecie mi wmowic ze macie rogi i jestescie
              porosnieci kudlami? Jesien....linialbys teraz bardzo.:)
              • Gość: Bizon Re: DLA BIZONKA PO CIEZKIM DNIU !!! IP: *.abo.wanadoo.fr 14.10.01, 20:45
                Ha, tu Cie mam, zlotko ! Ciekawosc, powiadasz ? Ech, kobiety, kobiety ! A
                pamietasz taka grupe brytyjska z lat 80-tych " Curiosity kills the cat" ? Czy
                chcesz byc takim kotkiem, Koteczku ? Proponuje Ci jednak pewien "deal": za 5
                minut w Canal+ rozpoczyna sie mecz Paris Saint-Germain - Olympique Lyonnais,
                a na mnie czeka gora koszul do prasowania i jest to idealny moment dla Bizona
                na tego typu dzialalnosc. W tym czasie Ty zastanowisz sie co chcesz wiedziec
                (tylko prosze nie isc na latwizne i nie mowic "WSZYSTKO !"), a ja po meczu
                pojawie sie tutaj lub w mojej skrzynce na listy i... zobacze co da sie zrobic !
                Tymczasem buziaczki i nie odpowiadaj na glupie prowokacje jakichs
                niedojrzalkow !
                • Gość: samanta1 Re: DLA BIZONKA PO CIEZKIM DNIU !!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.01, 20:52
                  Nooo..wiesz Bizonku...WSZYSTKO!!!!!!:)))
                  • Gość: Bizon Re: DLA BIZONKA PO CIEZKIM DNIU !!! IP: *.abo.wanadoo.fr 14.10.01, 20:55
                    Niestety nie potrafie opisac tego smiechu serdecznego, ktory mna wstrzasnal !
                    Ale byl, zapewniam Cie ! No, lece bo tam juz chlopaki biegaja po murawie Parc
                    des Princes ! Buziaczki
                    • Gość: samanta1 Re: DLA BIZONKA PO CIEZKIM DNIU !!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.01, 21:03
                      Niech tylko rozentuzjazmowany(jezuu!co za slowo??)Bizon nie spali koszul!:)
                      • Gość: Bizon Re: DLA BIZONKA PO CIEZKIM DNIU !!! IP: *.abo.wanadoo.fr 14.10.01, 21:50
                        Wprzerwie meczu, wiec szybciutko, chylkiem-zmylkiem. PS-G na razie przegrywa
                        1:2, ale co za mecz, co za mecz, zlotko ! Tak swietny, ze uprasowalem pol
                        rekawa zaledwie. Cytat moglby pochodzic rowniez z "Marka Piegusa", ale tam
                        bylo: "NIE PRZESZKADZAJ SOBIE, chlopczyku". Czy zaskocze Cie jesli na poczatek
                        ujawnie, ze lubie piwo, polska kielbase i zeberka ? Nooo, ale tego moglas sie
                        domyslic, bo wyczuwam w Tobie bystrosc i inteligencje. A zatem ujawniam rabka
                        tajemnicy n°1: lubie tez whisky, ale dobra, nie zadne "blended" od Johnnie
                        Walker'a do Chivas Regal, lecz porzadna "single malt", a od czasu do czasu moze
                        byc tez dobry burbon. Buziaaaaaaaaaaczkiiiiiiiiiii !
                        • Gość: samanta1 Re: DLA BIZONKA PO CIEZKIM DNIU !!! IP: 213.76.59.* 14.10.01, 22:00
                          To niemozliwe!!!!Lubisz piwo i zeberkaaaaa?????????????????? Ales mnie
                          zaskoczyl!!! Bizon!Zamorduje Cie za chwle!!!:)
                          • Gość: Bizon Re: DLA BIZONKA PO CIEZKIM DNIU !!! IP: *.abo.wanadoo.fr 14.10.01, 22:05
                            Wlasnie znosza jakiegos dupka na noszach, wpadlem wiec... Slowo daje, to
                            wszystko swieta prawda ! Bizony nie klamia ! Co to "mlm"? Lece !
                            • Gość: samanta1 Re: DLA BIZONKA PO CIEZKIM DNIU !!! IP: 213.76.59.* 14.10.01, 22:55
                              Ale za to zartowac uwielbiaaaaja!!:)czekam na priv.!!!!!!!!!!!!!!
                              mIm -moj srodkowy paluszek(sorki,zmusil mnie do tego!) Ciekawe skad on to
                              wiedzial bo to ja wymyslilam!:))
                              • Gość: kitek Re: DLA BIZONKA PO CIEZKIM DNIU !!! IP: *.opole.dialup.inetia.pl 14.10.01, 22:58
                                multi level marketing
                                pacanko
                              • grapefruit_dead Re: DLA BIZONKA PO CIEZKIM DNIU !!! 14.10.01, 22:59
                                Gość portalu: samanta1 napisał(a):

> Ale za to zartowac uwielbiaaaaja!!:)czekam na priv.!!!!!!!!!!!!!!
                                > mIm -moj srodkowy paluszek(sorki,zmusil mnie do tego!) Ciekawe skad on to
                                > wiedzial bo to ja wymyslilam!:))

zdolna bestyjka! ;>
                                • Gość: samanta1 Re: DLA BIZONKA PO CIEZKIM DNIU !!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.01, 23:09
                                  Dziekuje "owocku" .Ten dupek kitek nie wiedzial!!! Szkoda ze zdradzilam
                                  tajemnice ,przynajmniej mial zamkniety dziob!!Patrz jak sie zdenerwowal!!!!:)))
                                  • grapefruit_dead Re: DLA BIZONKA PO CIEZKIM DNIU !!! 14.10.01, 23:12
                                    Gość portalu: samanta1 napisał(a):

> Dziekuje "owocku" .Ten dupek kitek nie wiedzial!!! Szkoda ze zdradzilam
                                    > tajemnice ,przynajmniej mial zamkniety dziob!!Patrz jak sie zdenerwowal!!!!:)))

być może nawet! odwalił kite :)

no ciekawe...
                              • Gość: Bizon Re: DLA BIZONKA PO CIEZKIM DNIU !!! IP: *.abo.wanadoo.fr 14.10.01, 23:16
                                Jestem Zlotko ! Chcesz znac wynik ? 3 koszule ! TYLKO ! Ale mecz byl pierwsza
                                klasa, choc zakonczony remisem. Ach, te dupki z PS-G ! Maja swietnych
                                zawodnikow, pare indywidualnosci pilkarskich pierwszej klasy a nie potrafia
                                wygrac u siebie.A teraz.... uchylam rabka tajemnicy n°
                                2...................................... Uwaga !..............

Wynik meczu 2:2 i czerwona kartka dla "paryskiego" Nigeryjczyka J.J. Okocha.
                                Zdajesz Ty sobie sprawe, Kochanie ?
                                A teraz ide na dol watku uregulowac pewna nie cierpiaca zwloki sprawe...
                                • grapefruit_dead a juz myślałem ze tu coś ciekawego! a tu niiic :) 14.10.01, 23:19
                                  nastepną razą może bedzie lepiej...

:)
                                  • Gość: kitek Re: a juz myślałem ze tu coś ciekawego! a tu niiic :) IP: *.opole.dialup.inetia.pl 14.10.01, 23:24
                                    lepiej juz nic nie pisac, bo mi samancina na noc pale postawi i bedzie mi
                                    przykro
                                • Gość: samanta1 BIZONIE!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.01, 23:27
                                  Jest pozno a ciekawosc moze do rana mnie zezrec!!! Musze raniutko wstac a nie
                                  pojde spac dopoki nie uczynisz tego o co prosilam!Bedziesz mial mnie na
                                  sumieniu!!!!!
                                  • Gość: Bizon Re: SAMANTO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.abo.wanadoo.fr 14.10.01, 23:34
                                    A o ktorej wstajesz ?
                                    P.S. moj dostep do forum "wpada w poslizg". Dlugo musze czekac na otwarcie
                                    strony. A u Ciebie jak ?
                                    • Gość: samanta1 Re: SAMANTO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.01, 23:47
                                      O 6.oo !!!!! U mnie juz od dwoch dni cos szwankuje otwieranie!
                                      Bizon ...Aaaaaa...jestem spiacaaaaaaaa.....Dlugo jeszcze bedziesz tworzyl?
                                      Aaaaaa....(przepraszam ze ziewam) na pewno bedzie mnie jutro glowa bolala z
                                      niewyspania .....ale co Cie to obchodzi prawda? Aaaaaaa...sprawdzilam ,skrzynka
                                      dalej pustaaaaaaaaa.................
                                      • Gość: Bizon Re: SAMANTO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.abo.wanadoo.fr 14.10.01, 23:51
                                        Wstep juz poszedl e-mail'em !
                                        • Gość: samanta1 Re: SAMANTO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.01, 23:55
                                          Czekaaaaaaaaaaaam na rozwiniecie!Aaaaaaaaaaa......:)
                                          • Gość: samanta1 Re: SAMANTO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 00:00
                                            Po takim wstepie mialabym usnac!? teraz to dopiero mnie podgryza! Ja chce sobie
                                            wdepnac!-zakrzyknela po czym tupnela nozka.
                • grapefruit_dead ach te prowokacje! :) 14.10.01, 20:55
                  Gość portalu: Bizon napisał(a):

> nie odpowiadaj na glupie prowokacje jakichs
                  > niedojrzalkow !

poradnictwo bizonowe! :)
                  • Gość: kitek Re: ja nie prowokuje! IP: *.opole.dialup.inetia.pl 14.10.01, 21:03
                    cos Honoriusz de Bizon, przedklada porzadna pile nad zaloty naszej hrabiny
                    Samanciny Alkoholanskiej
                    • Gość: samanta1 Re:Kitek IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.01, 21:11
                      Wiesz co to jest ? : " mIm"
                      • Gość: kitek Re:wiem IP: *.opole.dialup.inetia.pl 14.10.01, 21:13
                        • Gość: Bizon DO SAMANTY IP: *.abo.wanadoo.fr 14.10.01, 21:55
                          Kochanie, moj post do Ciebie troche wyzej- patrz na godzine nadania. Lece !
                          • Gość: Bizon Do faceta z Opola IP: *.abo.wanadoo.fr 14.10.01, 23:26
                            Moj drogi, mysle, ze przebrales miare ta "pacanka" i w zwiazku z tym bardzo Cie
                            prosze abys opuscil ten watek i poszedl probowac szczescia gdzie indziej.
                            Prosze o to na razie b. grzecznie i dodam, ze troche nam tu przeszkadzasz. Na
                            pocieszenie powiem Ci, iz znam takich, ktorzy zaczeli na tym forum tak jak Ty,
                            dosc niefortunnie, wpasowali sie w zly watek z nieodpowiednim nastawieniem i
                            poproszono ich aby zobaczyli czy nie ma ich gdzie indziej. Ci "oni", o ktorych
                            mowie, poszli po rozum do glowy, odczekali troche, zmienili nicka i... gra
                            muzyka. Rozumiesz ? To proste. Powodzenia pozniej- B.
                            • Gość: Bizon Re: Do faceta z Opola IP: *.abo.wanadoo.fr 15.10.01, 18:22
                              Witaj Samanto, WujKazka powiedzial mi, ze tu jestes. Jak minal Twoj dzionek,
                              Mila moja ? Moj byl tak pokopany i wyczerpujacy, ze szoruje pyskiem po ziemi,
                              ale odprezam sie troche tutaj, a poza tym ta LEKTURA ! Kolezanko po fachu !
                              Pozdrawiam Cie tym bardziej serdecznie, ze wczoraj..... to dziwne,ze w
                              niedziele, ale tak stalo w kalendarzu "Ksiazki i Wiedzy". Cholera, Prosper znow
                              wskoczyla mi na kolana i przeszkadza pisac...
                              • Gość: Bizon DO SAMANTY IP: *.abo.wanadoo.fr 15.10.01, 18:31
                                Oczywiscie, moj post byl do Ciebie, Mila, a nie do tego dupka z Opola...
                              • Gość: samanta1 Re: Do faceta z Opola IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 18:42
                                Tylko mi tu nie zdradzaj moich tajemnic Bizonku Stepowy!!!:))) U mnie
                                spokojniuko ..dzisiaj. prosze kotu nie zalowac ,caly dzien sam siedzial w domu
                                jak pan pies!:))A Ty nie bedziesz mial teraz nocnych koszmarow?:))
                                • Gość: samanta1 Re: Do Bizia IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 18:53
                                  W morde jeza! To bylo do Ciebie a nie do tego palanta!!!!
                                • Gość: Bizon A JEDNAK DLA SAMANTY A NIE DLA faceta z Opola IP: *.abo.wanadoo.fr 15.10.01, 18:53
                                  Nie ma obawy, piykno gorolicko ! Ze strachem mysle tylko o czekajacej mnie
                                  pracy, bo wg. zasady "donnant-donnant" moj mail musi dorownac trescia Twojemu...
                                  A teraz ide gotowac fasolke szparagowa, ukladajac sobie w glowie, co tez
                                  takiego napisze. Buziaczki- B.
                                  • Gość: samanta1 Re: A JEDNAK DLA SAMANTY A NIE DLA faceta z Opola IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 18:57
                                    Tylko nie napisz mi jakiejs ody do fasolki!!!!!:))) buziaczki!S
                                  • Gość: Bizon DO SAMANTY IP: *.abo.wanadoo.fr 15.10.01, 18:59
                                    P.S.
                                    Belek na Giewoncie,
                                    belek na Swinicy.
                                    Widziolek cudoka
                                    w kraciastej spodnicy
                                    ( Jakub Obrochta-Byrcyn)
                                    • Gość: samanta1 Re: DO SAMANTY IP: 213.76.59.* 15.10.01, 19:07
                                      jezuuu!!!fasolka kipi!!!!!:))))
                                      • Gość: Bizon Re: DO SAMANTY IP: *.abo.wanadoo.fr 15.10.01, 19:28
                                        Juz ugotowana (na pol-twardo). Teraz musi troche ostygnac i stracic wode z
                                        gotowania, potem posiekam drobno 2-3 zabki czosnku i lekko podrumienie na 2
                                        lyzkach oliwy z oliwek poczym wrzuce na patelnie uprzednio ugotowana fasolke,
                                        troche estragonu, pieprz i na lekkim ogniu bede podsmazal to wszystko przez ok.
                                        15 minut. Mniej wiecej w polowie smazenia, na inna, "karbowana" i bardzo
                                        rozgrzana patelnie rzuce kawal poledwicy wolowej (faux-filet) bez tluszczu (!)
                                        i obsmaze z dwu stron otrzymujac piekny stek jak z grilla. Jeszcze tylko
                                        troszke masla czosnkowo-ziolowego, karafonik "Touraine Gamay" (oczywiscie
                                        czerwone, mlode, o intensywnym "owocowym" bukiecie i ... klekajcie narody ! Nie
                                        samymi zeberkami.... Buziaczki B.
                                        • Gość: samanta1 Re: DO SAMANTY IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 19:32
                                          A jak zjesz to oddechem zabijesz biedna kocice!;))) Wolowina???Odpada!:))
                                          smacznego Biziu!
                                        • Gość: 2001 Re: DO SAMANTY IP: 192.168.80.* / 212.141.191.* 15.10.01, 19:48
                                          Gość portalu: Bizon napisał(a):

> Juz ugotowana (na pol-twardo). Teraz musi troche ostygnac i stracic wode z
                                          > gotowania, potem posiekam drobno 2-3 zabki czosnku i lekko podrumienie na 2
                                          > lyzkach oliwy z oliwek poczym wrzuce na patelnie uprzednio ugotowana fasolke,
                                          > troche estragonu, pieprz i na lekkim ogniu bede podsmazal to wszystko przez ok.
                                          >
                                          > 15 minut. Mniej wiecej w polowie smazenia, na inna, "karbowana" i bardzo
                                          > rozgrzana patelnie rzuce kawal poledwicy wolowej (faux-filet) bez tluszczu (!)
                                          > i obsmaze z dwu stron otrzymujac piekny stek jak z grilla. Jeszcze tylko
                                          > troszke masla czosnkowo-ziolowego, karafonik "Touraine Gamay" (oczywiscie
                                          > czerwone, mlode, o intensywnym "owocowym" bukiecie i ... klekajcie narody ! Nie
                                          >
                                          > samymi zeberkami.... Buziaczki B.

Calkiem niezle, ide sprawdzic, czy takiez samo w rzeczywistosci...i przepraszam,
                                          ze sie wcielam, bo wy podobno tego nie lubicie.
                                          Pozdrawiam
                                          • Gość: samanta1 Re: DO SAMANTY IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 19:51
                                            Milych gosci nigdy nie wypraszamy z reszta to byloby wbrew mojej
                                            dzialalnosci.:)) No,chyba ze jak wczoraj przyturlalo sie chamidlo to owszem, za
                                            morde i na bruk!:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka