Dodaj do ulubionych

Ogłaszam konkurs:)

11.04.06, 13:49
Na fajną, krótką, chwytliwą nazwę do serwisu który powstaje.
Słowa - klucze: kobieta, miasto, interaktywność, Web 2.0, sieć. Jako ze
pierwotnie miał to być serwis regionalny to miałam chwytliwą nazwę domeny
regionalnej, ale to juz niestety nieaktualne.
W nagrodę uścisk dłoni prezesowej;) a na powaznie dozywotni tytuł pierwszej
copywriterki e-biznesowej:)
jest wolna e-polka.pl ale jakos tak nie bardzo mi pasuje

co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • chloe30 Re: Ogłaszam konkurs:) 11.04.06, 13:52
      O bosz, o bosz, a ja taka łasa na tytuły...
      Myślę!!!
      • pixie65 woman in web 11.04.06, 13:55
        z piosenką mi się kojarzy...ale banalneeeeeeeeeee. Też jestem łasa, Chloe :-)))
        • chloe30 Re: woman in web 11.04.06, 13:57
          Ja bym dała nasza_grzenda, ale sama grzenda juz jest nie będziemy kopiowac :((
          • mami2 Re: woman in web 11.04.06, 14:00
            No, ładnie, panie, dawajta dalej:)
            pamiętajcie ze to mają być serwisy miejskie w jednym miejscu- moze cos z tym
            miastem:/
            albo interbaba.pl?:/
            • sonrie Re: woman in web 11.04.06, 14:04
              miasto_kobiet, e-baba, hehe
              • mami2 Re: woman in web 11.04.06, 14:05
                Tez mi sie najbardziej miastokobiet podoba, ale niestety juz ciachnięte, Chloe
                powinna potwierdzic to jakies pismo z Krakowa (nie licząc programu na TVN Style
                rzecz jasna)
                • chloe30 Re: woman in web 11.04.06, 14:08
                  kobieta_w_sieci_miejskiej :PPP
                  • pixie65 Kobieta w sieci.. 11.04.06, 14:12
                    czyli kobieta-pająk, tak? ;-))
        • pixie65 Eeeee... 11.04.06, 13:57
          dalej jestem zakręcona...miało być lady in web...Też banalneeeeeeee
    • sonrie Re: Ogłaszam konkurs:) 11.04.06, 14:13
      strefa_kobiet
      • mami2 Re: Ogłaszam konkurs:) 11.04.06, 14:14
        Juz zarezerwowana. Ale z tą siecią fajne jest. MOze pajęczarki? Tylko po co ten
        polski znak?:/
        • pixie65 Re: Ogłaszam konkurs:) 11.04.06, 14:17
          Od pajęczyny wolałabym osobiście patchwork, też na "p"....a kiedyś była taka
          tradycja, u Amiszów to może jeszcze przetrwała, wspólne szycie kołdry...I
          w "stalowych magnoliach" chyba było...Ale może się mylę...
          • mami2 Re: Ogłaszam konkurs:) 11.04.06, 14:20
            Patchwork jest naprawde fajne. Tyle ze kurka wodna zarejestrowane juz przez
            kogos. Tak to niestety jest z domenami...obawiam sie ze wszystkie pojedyncze są
            juz wzięte...
    • sonrie Re: Ogłaszam konkurs:) 11.04.06, 14:14
      portal_kobiet... eeee, weny nie mam
      • chloe30 Re: Ogłaszam konkurs:) 11.04.06, 14:18
        kobieca_siec
        kobiece_miasto
        kobieta_w_miescie
      • pixie65 Re: Ogłaszam konkurs:) 11.04.06, 14:19
        A jeszcze mi się tak regionalnie i etnograficznie skojarzyło "darcie
        pierza"...Chyba powinnam odpocząć...
        • mami2 Re: Ogłaszam konkurs:) 11.04.06, 14:21
          Nic sie nie łamac, wirtualną burze mózgów tu robimy:)!
          • pixie65 Tak jest! 11.04.06, 14:25
            ale chwilowo spadam, bo Szef mi właśnie "poszedł na rękę" idę się cieszyć,
            jutro opowiem, BUZIAKI, życie jest piekne i w ogóle...PAAAAA
            • chloe30 Re: Tak jest! 11.04.06, 14:29
              miejskie_plotki
    • conejito13 Re: Ogłaszam konkurs:) 11.04.06, 16:34
      jak dla kobiet, to powinno byc: babskieploty.pl:):):)

a ogolnie: e-baba mi sie podoba:)

miesciara.pl lub miesciucha.pl

babski_kram

baba_babie

babolowo (moj ex mnie nazywal babolem:)

kreatywna to ja nie jestem... ale jak do domu zajde, to sie matuli spytam. ona
      ma wiekszy polot ode mnie (czyt. madrzejsza jest:). mozemy liczyc na jej pomoc,
      a to nie lada osoba! he! kiedys wam ja przedstawie:)
      • sonrie Re: Ogłaszam konkurs:) 11.04.06, 16:37
        baba_babie fajne jest :)
        • mami2 Re: Ogłaszam konkurs:) 11.04.06, 17:07
          Dziewczyny, puśćcie wodze fantazji. Tak naprawde to moze być nazwa zupełnie
          nieadekwatna do tego serwisu, moze być z mitologii greckiej, azteków i chuj wie
          jeszcze skąd. Wazne zeby była krótka, jednowyrazowa i najwazniejsze-
          niezarezerwowana:/ Wszystko i tak będzie zalezało od reklamowania tego miejsca.
          Gdzies to dzisiaj wyczytałam- dlaczergo merlin. pl to merlin a nie
          ksiegarnia.pl, dlaczego allegro.pl to allegro a nie aukcje.pl. O to własnie
          chodzi.
          Babolowo jest fajne:)
          Podoba mi się arteria.pl (ze niby taki wielki traffic będzie, hehe) ale
          niestety zajęta jest.
    • sonrie Re: Ogłaszam konkurs:) 11.04.06, 17:13
      babski_comber; plotkarnia, babiarnia (przegięte, ale lubię nazwy, które się kojarzą z zakładami pracy :) Pomyślę jeszcze...
      • chloe30 Re: Ogłaszam konkurs:) 12.04.06, 08:13
        Aha, ja wczoraj w nawiązaniu do patchworku wymyśliłam mozaika.
        Cuś mało kreatywna tez jestem...
    • purple_haze Re: Ogłaszam konkurs:) 13.04.06, 01:19
      appassionata
      arachne
      ave_eva
      babiniec
      babostrada
      bluszcz
      domena_kobiet / kobieca_domena
      domina
      hipernowa
      kominki
      one / ona
      owocowo
      primadonna
      szeptem
      • pixie65 Re: Ogłaszam konkurs:) 13.04.06, 09:43
        buduar względnie alkowa...
        • mami2 Re: Ogłaszam konkurs:) 13.04.06, 10:06
          Pixie. To jest to. Alkowa jak dla mnie poki co wygrywa! Chociaz jestem pod
          wielkim wrażeniem twórczości purple_haze. TYle ze niestety większość tych nazw
          jest juz wzięta. A co myślicie o westalka.pl? Bardzo podoba mi się tez
          hipernova.pl lub hipernowa.pl. (to od purlpe) Moze jakies głosowanie w takim
          razie? Niestety musze liczyc kazdy grosik, a jedna domena to teraz koszt ok. 50
          zł:/
          • sonrie Re: Ogłaszam konkurs:) 13.04.06, 10:10
            Hipernova to nazwa hipermarketu. Westalka - kojarzy się z domowym ogniskiem itp. (jak dla mnie - feministki żyjącej w związku małżeńskim mocno partnerskim - blee):)
            • sonrie Re: Ogłaszam konkurs:) 13.04.06, 10:11
              Tzn ta nazwa to Hypernova, ale się mocno kojarzy i podobnie czyta :)
              • mami2 Re: Ogłaszam konkurs:) 13.04.06, 10:18
                Wiem sonrie, w końcu przez rok w Tychach pracowałam to ją mijałam codziennie;)
                Znaczy tą hypernovą:)Faktycznie ta westalka troche by mogła podkurwić co
                niektórych:). Uparłam się na nazwę jednowyrazową:/ ehhhh
                • sonrie Re: Ogłaszam konkurs:) 13.04.06, 10:24
                  I dobrze - jednowyrazowa, krótka, bez polskich znaków :)
                  • pixie65 Re: Ogłaszam konkurs:) 13.04.06, 11:01
                    Podobała mi się też nazwa babiniec, też o niej wczoraj pomyślałam, i jak się
                    okazało nie tylko ja...No to może ta alkowa...cooooooo??? i w dodatku .eu ?
                    Niby nasza polska, a w Europie..:-)))
                    • edorka1 Re: Ogłaszam konkurs:) 13.04.06, 11:12
                      alkowa.eu - boooskie.
                      jeszcze babkowo.eu może być - heheh i miasto i kobietka i europa.
                      • chloe30 Re: Ogłaszam konkurs:) 13.04.06, 11:13
                        Ale domeny .eu są chyba bardzo drogie, cos słyszałam :((
                    • mami2 Re: Ogłaszam konkurs:) 13.04.06, 11:13
                      Tadam! Alkowa jest zarezerwowana:) Szybko poszło, bo znając trochę tematykę
                      bałam się ze jutro juz jej nie będzie:) Tym sposobem pixie należy się tytuł
                      Wielkiego Copywritera! I uścisk dłoni prezesa- co niniejszym czynie:)
                      No, to teraz nic tylko męczyć strukturę serwisu i do boju!

A i jeszcze o alkowie- to moze być też kobieta Alka, nie:)DDD u nas na Ślonsku
                      sie tak mówi- Chloe potwierdzi:)
                      • mami2 Re: Ogłaszam konkurs:) 13.04.06, 11:15
                        Domeny eu w promocji kosztują 50 zł. Tak więc taniej niż pl. Ale alkowa jest
                        juz moją 10:/ trochę kasy mi już na to poszło. O eu pomyśle.
                      • chloe30 Re: Ogłaszam konkurs:) 13.04.06, 11:17
                        mami2 napisała:
                        > A i jeszcze o alkowie- to moze być też kobieta Alka, nie:)DDD u nas na
                        Ślonsku
                        > sie tak mówi- Chloe potwierdzi:)

Może być, może Alka.

Jestem bardzo rozcarowana, ze tytuł mi przeszedł kole nosa.
                        Prosze o następny konkurs :(((((((((( chlip :((((((((((
                        • mami2 Re: Ogłaszam konkurs:) 13.04.06, 11:18
                          spoko, cos wymysle, ninc sie nie łam:)
                          • pixie65 Yes, yes, yes !!!! 13.04.06, 11:22
                            Chloe! Niech będzie, że alkowa jest NASZA, forumowa. Ja tam się cieszę, że mi
                            jeszcze od czsu do czasu jakieś komórki w mózgu sie stykają....Zwłaszcza
                            dzisiaj, ciśnienie chiba rośnie albo cuś...:-)))
                            • mami2 Re: Yes, yes, yes !!!! 13.04.06, 11:24
                              Słuchajcie. Jasne ze alkowa jest wpólna. To była wspólna burza mózgów:) Teraz
                              dopiero mozecie zaszaleć: moze podac co w tym serwisie chciałybyście widziec, o
                              czym czytać itp:)
                              • chloe30 Re: Yes, yes, yes !!!! 13.04.06, 11:25
                                Ja biore dział polityczny!!!!
                                • mami2 Re: Yes, yes, yes !!!! 13.04.06, 11:27
                                  Kofana! On juz od dawna Tobie przydzielony jest:)
                                  • chloe30 Re: Yes, yes, yes !!!! 13.04.06, 11:28
                                    mami2 napisała:

> Kofana! On juz od dawna Tobie przydzielony jest:)

NO!!!
                                    Aha - to mamy .pl czy .eu??
                                    A kiedy będzie sie pokazywało "Strona w budowie"??
                                    Bo na razie nic, a ja już w opis forum chciałam wrzucic :))))))))))
                                    • mami2 Re: Yes, yes, yes !!!! 13.04.06, 11:31
                                      Spokojnie, Chloe, ja musze im poki co kase zapłacić. Narazie mi przyblokowali
                                      domenę www.alkowa.pl. Jak wpłacę kasę to bedzie moja. Wtedy musze myśleć o
                                      serwerze i innych takich. Na początek trzeba zrobić porządną strukturę.
                                      Hmmmm....ktos napisał ze nie o modzie i urodzie- dużo użytkowniczek odpanie.
                                      Ryzykowne od strony biznesowej.
                                      • chloe30 Re: Yes, yes, yes !!!! 13.04.06, 11:34
                                        Musi byc o modzie i urodzie, nie da rady.
                                        Pixie, nie będzie tam zagladac!
                                        Aha- aale nie trzeba umiec tych stron pisać?? Bo ja nie umiem. Budowac znaczy.

Hehe, ja wiem, że to nie brukowiec, ale ja moge jeszcze celebrities
                                        obsługiwac :))))
                                        • mami2 Re: Yes, yes, yes !!!! 13.04.06, 11:38
                                          Spokojnie. Zrobimy CMS do zarządzania treścią. Podstawą będzie wirtualna
                                          redkacja- tak mi się marzy....
                                • pixie65 A mogłoby 13.04.06, 11:28
                                  NIE BYĆ o modzie, urodzie i takich tam...? Nie, żebym nie lubiła, ale...
                              • edorka1 Re: Yes, yes, yes !!!! 13.04.06, 11:28
                                Alkowa rulez.
                                A teraz kobietki dajcie wodze fantazji co też chciałybyście w tej alkowie robić :))).
                                Bo ja bym chciała...no hihi ależ ja mam myśli dzisiaj. Ale to tak jakoś. Bo mi się sprzątać nie chce :(.
                                • chloe30 Re: Yes, yes, yes !!!! 13.04.06, 11:30
                                  edorka1 napisała:

> > Bo ja bym chciała...no hihi ależ ja mam myśli dzisiaj.
                                  Oj, Edorka, dzieci do babci szybko wysyłaj poleconym :PPPP
                                  • edorka1 Re: Yes, yes, yes !!!! 13.04.06, 11:34
                                    E tam Chloe i co ja sama ma w tej alkowie siedzieć???
                                    No coś ty.
                                    A babcia nowoczesna jest i pracuje...
                                    Hihi,należy uwzględnić w powstającym serwisie sytuacje erotyczno-miłosne i czasem sytuacje typu jak mi smutno bo alkowa pusta...nawet jeśli pusta tylko chwilowo :))).
                                • pixie65 Marzy mi się 13.04.06, 11:32
                                  takie NAPRAWDE babskie miejsce, z Tajemnicą, wspólne, "siostrzane". Żeby tam
                                  się rozmaite Wiedźmy spotykały i dzieliły mądrością...A niech będą i robótki
                                  ręczne i przepisy kulinarne i inne takie tam, ale niech nie będzie "ćwierkania"
                                  plissssssss...
                                  • pixie65 Od strony biznesowej 13.04.06, 11:40
                                    nie pomyślałam, faktycznie..:-((( Żeby nie wyszło, że taka niby yntelygentka
                                    jestem...Ale czasem jak czytam różne takie to mię lekko mdli...Ale tu się
                                    odsłonię (jak to w alkowie) i wyklikam cichutko: Norę Roberts też czytam...
                                    • mami2 Re: Od strony biznesowej 13.04.06, 11:41
                                      Spoko pixie, zrobimy cztery pokoje, tam się będzie można alkowić do woli:)
                                      Fajny pr na tym można będzie zrobic- tak mysle:)
    • mami2 Struktura 13.04.06, 11:37
      Działy:
      1.Co tam Pani w Polityce?
      2.Czego pragną kobiety?
      3. Na kanapie siedzi leń
      4. Szał ciał
      5. Subiektywny przegląd prasy
      6. Lepszy model
      7.Papierosy, kawa,ja- plotkarnia
      8.Tu ryby i dzieci mają głos
      9.Blogowisko
      10.Z dalekich stron
      11. Cztery pokoje

To narazie tylko szkicowy schemat. Mozecie sie wyzyć! Mam nadzieje ze nie
      ciachną mnie co poniektórzy za wykorzystanie ich nazw:)które też oczywiscie są
      do obróbki. No dawajta!
      • chloe30 Re: Struktura 13.04.06, 11:41
        mami2 napisała:

> Działy:
        > 1.Co tam Pani w Polityce?
        Mój mój mój :DDDDD (ale sie podzielę :))

> 2.Czego pragną kobiety?
        > 3. Na kanapie siedzi leń
        > 4. Szał ciał
        > 5. Subiektywny przegląd prasy
        > 6. Lepszy model
        > 7.Papierosy, kawa,ja- plotkarnia
        Tu zaległam i zostaję :)

> 8.Tu ryby i dzieci mają głos
        > 9.Blogowisko
        > 10.Z dalekich stron
        > 11. Cztery pokoje
        >
        >
        > To narazie tylko szkicowy schemat. Mozecie sie wyzyć! Mam nadzieje ze nie
        > ciachną mnie co poniektórzy za wykorzystanie ich nazw:)które też oczywiscie

> do obróbki. No dawajta!
        • chloe30 Re: Struktura 13.04.06, 11:42
          A może jeszcze "Czytelnia" ??
      • pixie65 Punkt 3 ! 13.04.06, 11:41
        czy to znaczy, że będą porady jak zrobić, nie narobić się ale zarobić i nie
        mieć z tego powodu wyrzutów sumienia??? Baaaardzo by mi się podobało...
        • mami2 Re: Punkt 3 ! 13.04.06, 11:42
          Dokładnie taka była moja intencja:)
          • pixie65 Nooooooooo... 13.04.06, 11:45
            to jestem w domu! W niektórych kwestiach mogę prowadzić kącik: "ekspert
            radzi" :-))) Ale tylko w niektórych...:-(( w innych miewam ciągoty detrukcyjne,
            czyt. "pracoholicze"...
          • mami2 Re: Punkt 3 ! 13.04.06, 11:47
            Doradzcie jeszcze proszę, czy nie warto byłoby się skupic na regionach. NIkt
            nie robi jeszcze serwisu regionalnego dla kobiet. Mam tu na mysli podział
            stronki na 20 podstonek regionalnych np. www.alkowa/krakow.pl
            Tam kobiety mogły by sobie gadać o przedszkolach, szkołach, lokalnych
            pracodawcach itp.
            Czy lepiej w to nie wchodzic?
            • chloe30 Re: Punkt 3 ! 13.04.06, 11:49
              mami2 napisała:

>> Czy lepiej w to nie wchodzic?

Zdecydowanie wchodzić!!
              Świetny pomysł.
              • mami2 Re: Punkt 3 ! 13.04.06, 11:51
                No i widzisz Chloe:) Nadajemy w takim razie na tych samych falach. Od początku
                bowiem twierdziłam ze na tym własnie pomysle zbuduje swoje e-biznesowe
                imperium:)DDD
                • mami2 Re: Punkt 3 ! 13.04.06, 11:53
                  Ale znaleźć na początek tyle społecznych moderatorek- kurde, cięzko moze być.
                  Nie mogę sobie pozwolić na ryzyko odejscia z pracy i postawienia wszystkiego na
                  jedną kartę. Ale spróbowac spróbuje- czas pokaze co z tego wszystkiego wyjdzie.
                  Zapewniam ze serwis od strony wizualnej będzie odlotowy! Postaram się o to!
                  • chloe30 Re: Punkt 3 ! 13.04.06, 11:57
                    Ja zaprosiłam jedna osobę do współpracy (nie pogniewasz się?) Jest z Olsztyna,
                    tylko strasznie zajęta nie wiem czy się zgodzi.
                    • katimai Re: Punkt 3 ! 13.04.06, 12:04
                      z tym podziałem na regiony dobra myśl!
                    • pixie65 regiony... 13.04.06, 12:06
                      no to ode mnie kubełek zimnej wody...ja jestem z Polski "Z". Mieszkania nie
                      mogę sprzedać przez internet, chociaż na zachód od Wisły to bardzo popularna
                      forma...Niby są lokalne fora np. w Gazecie, ale z tego co oglądałam, to jakby
                      mało "prężne". Zadupie po prostu, choć wydawać by sie mogło, że całkiem spore
                      miasto...Zgadniecie gdzie to? Ale może to ja taka "offowa" jestem...
                      • mami2 Re: regiony... 13.04.06, 12:56
                        Pixie. Własnie o to chodzi zeby to rozkręcic,zeby to zmienic. Fora lokalne w
                        gazecie to zbieranina róznej masci freaków zazwyczaj. W alkowie kobiety z
                        róznych stron mają sie poczuc u siebie. Będą miały możliwość decydowania jak
                        ten serwis de facto będzie wyglądał. Chce zeby to miejsce było interaktywne.
                        Naprawde jestem otwarta na rózne ciekawe pomysły, propozycje. Od strony
                        biznesowej tez myśle nie najgorzej. Mozna zrobic przeciez cennik banerków na
                        podserwisy regionalne- dostosowany do realiów danego miejsca, obszaru. No, ale
                        to raczej piesn przyszłosci. Marzy mi sie zeby kobiety mogły po prostu na tym
                        zarabiac z czasem- te które zechcą prowadzic te podserwisy. Ja mam świadomość
                        tego ze nie wszędzie jeszcze jest masowy dostep do sieci. Ze sa miejsca gdzie
                        internet słabo hula. Ale szczerze mówiac mam nadzieje ze to sie będzie
                        zmieniac. CHce po prostu wyprzedzic ten czas.
                    • mami2 Re: Punkt 3 ! 13.04.06, 12:57
                      Jestem zachwycona Twoją operatywnością. Takich ludzi mi potrzeba:) Mam nadzieje
                      ze sie zgodzi:)
                      • mami2 Re: Punkt 3 ! 13.04.06, 12:57
                        To było do Chloe:)
                      • chloe30 Re: Punkt 3 ! 13.04.06, 13:01
                        mami2 napisała:

> Jestem zachwycona Twoją operatywnością. Takich ludzi mi potrzeba:) Mam
                        nadzieje
                        >
                        > ze sie zgodzi:)

No, mówi, że wpadnie w wolnej chwili :))
                        • chloe30 Re: Punkt 3 ! 13.04.06, 13:01
                          Wpadnie poczytać o co chodzi znaczy :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka