ni3zapominajka 07.06.06, 14:07 mam propozycje, może pobawimy się w naszym gronie i dołączymy do Gazety i założymy własną Lige Prywatna na gry.gazeta.pl/mundialmania/0,0.html ja jestem za a Wy co na to? WCHoDZMY W TO;)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ni3zapominajka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 07.06.06, 14:28 to trzeba wymyslec fajna nazwe zwiazana z naszym forum, wybrac osobe ktora zalozy lige i ZACZYNAMY:) to moze niech wpisuja sie chetni juz jest nas 2:) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 07.06.06, 17:25 a jak potem tego laptopa i telewizora między siebie podzelimy ? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 07.06.06, 17:40 gram indywidualnie obstawiłam Niemców,ale za cholere nie wiem jak obstawic nas i Ekwador :( Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 07.06.06, 17:49 To jakby co to sie zapisujcie zalozylem lige prywatna TbO gry.gazeta.pl/mundialmania/0,73440.html i podaj kod dostępu do ligi: 3240191149695294633. Odpowiedz Link Zgłoś
ni3zapominajka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 07.06.06, 19:28 ja jestem troche laik zapisalam sie do ligii, ale i nawet TBO mi sie wyswietlilo, ale dlaczego nie widac innych uczestnikow gry, i czy jak typuje na ogolnym to te same typy przechodza na prywatna czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 07.06.06, 23:13 Prawdopodobnie tak, a inni typowicze pewnie pokarza sie jak juz beda jakies wyniki, ja jako admin mam podglad i widze ze na razie cos cienko z frekwencja razem ze mna tylko 3 osoby :(( Zapraszamy nastepnych nei bujcie sie to nic nie kosztuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
ni3zapominajka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 08.06.06, 08:12 dzieki za odp.:) masz racje, że typuje się raz na każdy mecz i wyniki przechodzą, identycznie jest z wynikami, wierze, że dziś dołączą do nas pozostali forumowicze:) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 08.06.06, 14:48 chyba sie zapisałam najpierw mi odrzucało kod,że taka liga nie istnieje,a potem jak już weszłam to nie widziałam tam żadnego napisu TBO Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 08.06.06, 18:24 Witamy nowych typowaczy, moze komus sie znas uda wygrac jakas nagrode, jest juz 5 osob czekamy na kolejnych chetnych, cos malo facetow jak na razie! Maro, Dzejms gdzie wasza meska chec rywalizacji!! Dolaczac sie w trymiga! Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna307 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 08.06.06, 19:20 Fajny pomysł z tym typowaniem:) I z uwagi na wiekopomną chwile proponuje go przyszpilić! Odpowiedz Link Zgłoś
ni3zapominajka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 07:52 zgadzam się z Tobą - przyszpilić GO:)) to już dziś;)) trzymam kciuki za naszą drużynę, i mam nadzieje, że to tylko taka zasłona taktyczna że Szymek jest w gorszej formie, bo bez niego cienko to widze.... Odpowiedz Link Zgłoś
irmelin Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 10:16 Się dołączyłam:-))))) się będzie grało:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
adka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 12.06.06, 10:18 Dołączyłam się również - wielka (cicha) fanka forum TbO. Odpowiedz Link Zgłoś
aari Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 18:55 No dobra dzisiejszy mecz obstawiony !! :) Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_kidler Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 14:57 Się już wpisałem, ale nikogo tam nie widzę... Poczekam, może jak jakieś wyniki będą :) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 18:32 Ej,chłopaki,uspokójcie sie!Jeszcze sie 1 połowa nie skończyła a wyście już wyrobili 100% mojego typowania. Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 18:32 Ej,chłopaki,uspokójcie sie!Jeszcze sie 1 połowa nie skończyła a wyście już wyrobili 100% mojego typowania. Odpowiedz Link Zgłoś
ni3zapominajka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 18:45 a ja se typowalam 2:0 i juz po obiedzie:)) ale sie rozstrzelali chlopaki:)) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 18:49 tak sie właśnie zastanawiam czy to przez tę piłkę niby strasznie bramkostrzelną bo jak tak to trzeba będzie wyżej obstawiac kolejne mecze Odpowiedz Link Zgłoś
ni3zapominajka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 18:57 tez sie nad tym zastanawiam, taka okragła ta piłka jest:D Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 19:58 ja byłem blisko, obstawiłem 5:1, a 4:2 dla Polski:) druga opcja jeszcze jak najbardziej możliwa:) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 19:59 mameluch napisał: > ja byłem blisko, obstawiłem 5:1, a 4:2 dla Polski:) druga opcja jeszcze jak > najbardziej możliwa:) a ja 4:2 dla Niemiec:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 20:07 gratulacje:D a dla Polski jak??? Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 20:57 mameluch napisał: > gratulacje:D > a dla Polski jak??? niech spróbują nie wygrać!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 21:00 maro76 napisał: > mameluch napisał: > > > gratulacje:D > > a dla Polski jak??? > > niech spróbują nie wygrać!!:) > to ich ci kibole zjedzą ale atmosfera! jak oni wszyscy bilety kupili??;)) Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 21:22 Polak potrafi!;) dziś jestem dumny z naszych kibiców:) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 21:52 mameluch napisał: > Polak potrafi!;) > dziś jestem dumny z naszych kibiców:) zeby pilkarze jeszcze sie dostosowali:) na razie rzezbią w kiepskim stylu ja bym Jelenia wpuscil, potrzebny jest taki gosc z fantazją co by podryblowal i stworzyl przewage kiepskie jest poza tym to ze Szpaku zaczyna zrzedzic tak jak potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 22:34 ciemnosc widze ciemnosc :((( nie jest to drużyna,która stwarza wielkie nadzieje na awans z grupy i pomyślec,że pół godziny przed meczem zmieniłam moje racjonalne typowanie na takie hurra-patriotyczno-optymistyczne Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 22:39 romana_polka napisała: > ciemnosc widze ciemnosc :((( > nie jest to drużyna,która stwarza wielkie nadzieje na awans z grupy > i pomyślec,że pół godziny przed meczem zmieniłam moje racjonalne typowanie na t > akie hurra-patriotyczno-optymistyczne > > ale to głupio tak postawic przeciw naszym i sie potem cieszyc ze dostają i nam typ wychodzi ale faktycznie, typ bylby racjonalny Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 22:42 mnie sie na usta ciśnie inne słowo... Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 22:42 romana_polka napisała: > mnie sie na usta ciśnie inne słowo... > wykorzystaj licencje:) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 22:44 kwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 22:49 widziałam jak grają Niemcy złoją nam dupę :((( Kostaryka też ma szanse Odpowiedz Link Zgłoś
aari Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 23:36 Ja już pozbyłam się niepoprawnych nadzieji po dzisiejszym meczu. Sory chłopaki - ale nie wierzę już w Was ! :( Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 23:03 Dopisujcie sie do nasze ligi jest jzu 11 osob, a z tego co tu piszecie typuje duzo wiecej wiec co wam szkodzi sie dopisac! Zdaje sie ze mozna byc nawet w kilku ligach! Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 23:31 noe rozumiem tej klasyfikacji nie powinien byc 1 punkt za zwycięstwo Niemców? Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 23:39 romana_polka napisała: > noe rozumiem tej klasyfikacji > nie powinien byc 1 punkt za zwycięstwo Niemców? > ja mysle ze jeszcze nie jest to przeliczone ja tez mam 0 a powinienem miec 7 poza tym mam dziwną date rozpoczecia gry, wczesniejsza niz Grzegorz ktory zalozyl ta lige prywatna:) mam nadzieje ze to jest dopracowane i zadziala Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 23:42 ja też mam wcześniejszy czas,ale może to dlatego,że wcześniej zarejestrowałam sie indywidualnie Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 23:44 romana_polka napisała: > ja też mam wcześniejszy czas,ale może to dlatego,że wcześniej zarejestrowałam s > ie indywidualnie > jest tam forum tej ligi i ludzie pisza ze im punktow nie zalicza czyli musi system jeszcze to przeliczac Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 23:51 ciekawe czy Janas wróci do Polski bo po tym jak dziś te nasze żółwie grały ma lekko przerąbane Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 23:53 romana_polka napisała: > ciekawe czy Janas wróci do Polski > bo po tym jak dziś te nasze żółwie grały ma lekko przerąbane > zatrudnią go w Milanie, nie bedzie musial wracac:) sa wyniki ligi Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 09.06.06, 23:57 Milan to wciąż za blisko Japonia,Australia,Biegun Pn to zdecydowanie lepsze klimaty Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 10.06.06, 15:00 cholera, zapomniałem Anglię obstawić:( dopiero przy hymnach mi się przypomniało, ale już było za późno:( to chociaż tu mówię że stawiam na 3:1 dla Anglii. Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 10.06.06, 15:08 mameluch napisał: > cholera, zapomniałem Anglię obstawić:( dopiero przy hymnach mi się przypomniało > , > ale już było za późno:( to chociaż tu mówię że stawiam na 3:1 dla Anglii. a ja remis obstawiłem na razie nie jest to dobry typ ale licze ze Par zawalczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 10.06.06, 17:20 no to oboje z mamelo przeceniliśmy Angoli (obstawiałam tak samo) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna307 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 10.06.06, 17:23 romana_polka napisała: > no to oboje z mamelo przeceniliśmy Angoli (obstawiałam tak samo) > To samo u mnie! Grrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 10.06.06, 17:33 kilka wypowiedzi naszych żółwi (z interii): Oddaję na chwilę głos antybohaterom: Żurawski:"Zawiodłem", Krzynówek: "Tak się gra jak przeciwnik pozwala", Bąk: "Piłka nie chciała wpaść do bramki", Żewłakow: " Nie jest nam łatwo, ale sami sobie to zgotowaliśmy" Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 10.06.06, 20:24 cholerni Szwedzi,grrrrrrrrrrr żeby tak marnowac okazje! Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 10.06.06, 20:25 i zapomniałam dopisac: szkoda,że nasi nie mają tyle ambicji co Trynidad i Tobago Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 10.06.06, 20:29 romana_polka napisała: > i zapomniałam dopisac: szkoda,że nasi nie mają tyle ambicji co Trynidad i Tobag > o > ambicje to mieli, szczególnie porównując z naszymi:) ale trzeba przyznac ze Trynidad świetnie sie zorganizował i należal im sie remis za walke - prawy obronca - rewelacja troche mi typer cierpi na tym ale olać - dziś nic jeszcze nie trafiłem nawet jednego punkta, moze Argentyna wygra, na co postawiłem Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 10.06.06, 20:31 ja z Argentyną zaszalałam :))) zobaczymy,może wreszcie worek z bramkami się otworzy skoro Szawby mogli... Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 10.06.06, 20:33 romana_polka napisała: > ja z Argentyną zaszalałam :))) > zobaczymy,może wreszcie worek z bramkami się otworzy > skoro Szawby mogli... > ja licze na dosc wyrownany mecz Wybrzeze to fizole, niektorzy bardzo dobrzy jak nie pogubią się taktycznie to się powinni postawic Argentynie Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 10.06.06, 20:31 tak sie jeszcze zastanwaiałem,ze spora grupa osób trafiła wynik meczu Polska - Ekwador, to musi być schizofreniczne podejscie, np przy 1 zero dla Ekwadoru czekac aż nam walną drugą i trząść sie zeby nasi nie strzelili:) chyba ze ludzie z Ekwadoru biorą tez udział w tym typerze albo inni z zagranicy Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 10.06.06, 20:37 ja najpierw obstawiłam 1:1,ale pół godziny przed meczem wymiękłam i dałam 2:1 dla naszych :) swoją drogą rzeczywiście lekko wqrwiające jest oglądanie meczu z kołaczącym się pod deklem typem z Mundialmanii żeby trochę zmniejszyc te męki obstawiam zwycięstwo drużyn,które lubię,nawet jak racjonalne przesłanki mówią co innego Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 10.06.06, 21:39 2:0, czyli pełnej puli nie zgarnę, a i 1 punkt też mocno się oddalił:( miejcie choć w pamięci 1 punkt za zwycięstwo Anglii...:) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 12.06.06, 13:52 czytałem na forum typera ze ludzie po kilkanascie kont zakładają i typują:) nie fair, w morde:) Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 12.06.06, 15:15 właśnie:/ ja nawet tak uczciwy jestem, że i w naszym typerze i w podobnej zabawie na innym forumie te same typy daję. Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 12.06.06, 16:44 maro,za który mecz zgarnąłeś wczoraj 7 punktów? tak mnie ciekawosc zżera :) Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 12.06.06, 17:01 cholera, w 93min. strzeliła Australia na 3:1:( a ja na 2:1 postawiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 12.06.06, 17:06 mameluch napisał: > cholera, w 93min. strzeliła Australia na 3:1:( a ja na 2:1 postawiłem. a ja remis obstawiłem i to 2:2:)) co do wczoraj to trafiłem Meksyk - Iran 3:1 Mexico Mexico ra ra ra!!:) a jak stawiacie Polska -Niemcy? ja na 99 procent stawiam 1:1 choć wolałbym zeby nasi wygrali:) nie moglbym postawic na Niemcy i oglądać i czekać aż beda naszym strzelać:) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 12.06.06, 17:08 i mam prosbe jak bedziecie trafiac dokładny wynik meczu to wpisujcie tu w miare mozliwosci to jest zawsze ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 12.06.06, 18:12 no:) ja nie trafiłem na razie, więc nie wpiszę;) chyba postawię na 2:1 dla Polski...:) nie zależy mi na zwycięstwie w typerze, a przynajmniej patriotyczna żyłka głęboko w środku gdzieś będzie trochę zaspokojona;) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna307 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 12.06.06, 18:54 Dlaczego NIKT mi nie powiedzial, że kangury tak dobrze grają w piłke? Jesli chodzi o pływanie to u mnie zawsze są namber łan, ale żeby w noge? Znowy jestem do tyłu! Co do środy to cały czas sie zastanawiam i na te chwile stawiam 3:1 dla gospodarzy;) Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 12.06.06, 19:37 buuuuuuuuu;P trza być za swoimi, a nie za wynikiem gonić;) ale serio, to z dnia na dzień nachodzi mnie coraz bardziej myśl, że jak do tej pory w zasadzie tylko Polacy kompletnie nic nie pokazali... jasne że zawiedli też Szwedzi, ale gdyby zamiast cholernie ambitnego TiT mieliby na drodze Polskę, pewnie przejechaliby się po nas ze 3:0:/ jeśli jakaś reprezentacja kompletnie nie pasuje do mundialowego obrazka, jest nią niestety na razie wyłącznie nasza:( Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna307 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 12.06.06, 19:45 mameluch napisał: > buuuuuuuuu;P trza być za swoimi, a nie za wynikiem gonić;) > Jestem za naszymi! Przecież nawet uda im się wbić jedną bramę:) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 12.06.06, 20:10 mameluch napisał: > buuuuuuuuu;P trza być za swoimi, a nie za wynikiem gonić;) > > ale serio, to z dnia na dzień nachodzi mnie coraz bardziej myśl, że jak do tej > pory w zasadzie tylko Polacy kompletnie nic nie pokazali... jasne że zawiedli > też Szwedzi, ale gdyby zamiast cholernie ambitnego TiT mieliby na drodze Polskę > , > pewnie przejechaliby się po nas ze 3:0:/ jeśli jakaś reprezentacja kompletnie > nie pasuje do mundialowego obrazka, jest nią niestety na razie wyłącznie nasza: > ( dokładnie i co gorsza, ja prorokuje ze tylko Arabia saudyjska pokaze zblizony futbol do naszego... co do typow to stawialem remis Czechy-USA przesadzilem:) jakos nie moge wyczuc zadnej niespodzianki, juz i na Paragwaj z Anglia stawialem i na Serbow z Holandia i kicha mysle ze dopiero Polacy staną na wysokosci zadania:) aha, brawa dla naszych sąsiadów za kawał futbolu na tak, bez kunktatorstwa i oby tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 12.06.06, 23:04 w końcu! do czech razy sztuka;) Kangury obstawiałem na 2:1, Pepików na 2:0, w obu przypadkach o jedną bramkę mijałem się z celem;) ale Makaroniarze mnie nie zawiedli, choć ich nie lubię. mają u mnie plusa;) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 12.06.06, 23:14 stawiałam 3:1 dla Czechów,więc przez Amerykanów jestem do tyłu,ale to i tak jeden jedyny punkt jaki dzisiaj mi wpadł a wczoraj trafiłam z Holandią 1:0 Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 12.06.06, 23:22 ha! o jakieś 5000 miejsc dziś awansowałem:D ciekawe ile byłoby gdyby Austalijczycy i Czesi tak bardzo się nie starali...;) ale jutro wróci wszystko do normy i zdobędę góra 1pkt:) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 12.06.06, 23:18 maro76 napisał: > jakos nie moge wyczuc zadnej niespodzianki, juz i na Paragwaj z Anglia stawiale > m > i na Serbow z Holandia i kicha > mysle ze dopiero Polacy staną na wysokosci zadania:) > ja też zapragnęłam niespodzianki i postawiłam na Ghanę,tysz kicha :))) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 12.06.06, 23:30 a z tym stawianiem przeciwko naszym to ostrożnie! o tym Ekwadorczyku co postawił przeciwko swoim i popełnił samobójstwo po meczu nie czytali? Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 12.06.06, 23:34 czytali:) ja na szczęście nigdy przeciw swoim nie stawiam, nawet na forum;) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 12.06.06, 23:10 maro76 napisał: > a jak stawiacie Polska -Niemcy? > ja na 99 procent stawiam 1:1 > choć wolałbym zeby nasi wygrali:) > nie moglbym postawic na Niemcy i oglądać i czekać aż beda naszym strzelać:) ja mam wciąż cholerny dylemat i przeżywam cierpienia nie-bardzo-młodego Wertera obstawię w ostatniej chwili ale jak? ni wim :( Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_kidler Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 12.06.06, 23:33 Ja dzis patrze, że 9 punktow sie udalo zdobyc... A tylko 3 mecze dotąd obstawilem, bo pozniej juz zapomnialem :) He he Holandie przewidzialem w 100%, 7 punktow polecialo :) Moze obstawie nastepne? Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 13.06.06, 00:01 brawo dla trafiających! Mamelo mogłeś dziś 21 punktów trafić!:) ja natomiast trafiłem okrągłe 0:) Włochy Ghana remis stawiałem, ale 8 facetów z Ghany grało w drugiej połowie na poziomie naszej kadry więc nie było szans wczoraj byłem na 260 ktoryms miesjcu ogolem, dzis spadlem na 1100 ktores a po pierwszym dniu bylem nawet 60 na 15 tysiecy typujacych co bylo mile ale jednorazowe;) jutro pewnie na forumowym typerze ktos mnie zluzuje w liderowaniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 13.06.06, 01:36 i oczko by było;) ja muszę w ogóle sprawdzić zasady gry, bo się nie orientuję zbytnio w punktacji:) jutro, jak już mówiłem, wszystko wróci do normy pewnie;) obstawiłem tak: KPłd.-Togo 1:1 Fr-Szw 2:0 Br-Ch 4:1 z pierwszym małe szanse, ale rydzyk fizyk, a w pozostałych po najmniejszej linii oporu poszedłem licząc na choć po 1 punkciku:) Odpowiedz Link Zgłoś
ni3zapominajka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 13.06.06, 08:35 kurde kurde, ostatnio nie mam czasu bywac na forum, ja w pierwszym dniu z miejsca 354 spadlam na 5619:(( ale mi zaden wynik jeszcze nie wpad, nigdy nie bylam dobra w te klocki:)) a czemu nikt nie wierzy w Chorwatow - ja wierze ze Brazylie pchna 2:1 i tak obstawilam, mam tez nadzieje ze Francuzi przegraja bo ich nie lubie a jutro obstawiam 2:1 dla POLSKI ja juzem taka sentymentalna - zawsze kibicuje tym ktorych lubie, a nie jakos Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 13.06.06, 23:46 brawo Irmelin! chyba ze dwa trafienia w punkt musiały być:) ja 3 punkty only i spadek ogolnie o 500 pozycji i w typerze forumowym na trzecią jutro remis typuje Polska Niemcy, wiec chyba punktów nie nałapie bo nasi powinni spokojnie wygrac;) Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 13.06.06, 23:50 nie łam się, ja 1 punkt i jakieś 2000 w dół:) ale jutro dzięki Polsce 7 inkasuję;))) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 13.06.06, 23:56 ja mam żal do Francuzów niby wiedziałam,że nic wielkiego nie pokażą,ale jednak 1:0 postawiłam,to było takie minimum przyzwoitości a Irmelin chyba trafiła 10 o ile mnie pamięc nie myli i rzeczywiście kongratulejszyns za odebranie koszulki lidera :))) Kobiety górą! Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 00:00 romana_polka napisała: > ja mam żal do Francuzów > niby wiedziałam,że nic wielkiego nie pokażą,ale jednak 1:0 postawiłam,to było t > akie minimum przyzwoitości > a Irmelin chyba trafiła 10 o ile mnie pamięc nie myli i rzeczywiście kongratule > jszyns za odebranie koszulki lidera :))) Kobiety górą! > trudno zeby bylo inaczej na tak sfeminizowanym forum:)) ale jeszcze powalczymy, choc szanse sa male bo intuicje trzeba posiadac rozwinięta:)) co do Francji to postawiłem skromne 3 do koła, troche mnie zawiedli;))) i jeszcze stawiałem na Togo z Koreą, wlasciwie to bylem pewien ze pojada Koreanów i do czasu nawet sie to sprawdzalo...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 00:04 maro76 napisał: > ale jeszcze powalczymy, choc szanse sa male bo intuicje trzeba posiadac > rozwinięta:)) > chyba raczej jasnowidztwo Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 00:06 romana_polka napisała: > maro76 napisał: > > > > ale jeszcze powalczymy, choc szanse sa male bo intuicje trzeba posiadac > > rozwinięta:)) > > > > chyba raczej jasnowidztwo > no niech bedzie , choc obstawał bym przy kobiecej intuicji jako czynniku waznym i jak ktos jutro obstawia Niemcow to niech sie przyznaje lepiej do tego;))) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 00:07 maro76 napisał: > romana_polka napisała: > > > maro76 napisał: > > > > > > > ale jeszcze powalczymy, choc szanse sa male bo intuicje trzeba posi > adac > > > rozwinięta:)) > > > > > > > chyba raczej jasnowidztwo > > > > no niech bedzie , choc obstawał bym przy kobiecej intuicji jako czynniku waznym > > i jak ktos jutro obstawia Niemcow to niech sie przyznaje lepiej do tego;))) > niech sie lepiej NIE przyznaje, mialo byc Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 00:09 ja sie przyznaję - przed chwilą obstawiłam Niemców,ale nie wiem czy do jutra nie wymięknę :) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 00:11 romana_polka napisała: > ja sie przyznaję - przed chwilą obstawiłam Niemców,ale nie wiem czy do jutra ni > e wymięknę :) > idz ty sprzedasz swoje patriotyczne nadzieje za mglistą wizję laptoka czy innego kawałka kineskopu??;))) postaw remis, cos czuje ze powinno tak byc, lamie mnie troche w kosciach:)) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 00:16 maro76 napisał: > idz ty > sprzedasz swoje patriotyczne nadzieje za mglistą wizję laptoka czy innego > kawałka kineskopu??;))) > postaw remis, cos czuje ze powinno tak byc, lamie mnie troche w kosciach:)) > na la ptoka nie mam szans,za miejsce między 2 a 5 tysiakiem chyba nie dają,a ja wciąż podróżuję w tych rejonach więc wychodzi,że świnia jestem :( Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 00:17 niech przykład ekwadorskiego kibica będzie dla Ciebie ostrzeżeniem, że przeciw swoim stawiać nie wolno:P Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 00:18 romana_polka napisała: > maro76 napisał: > > > > idz ty > > sprzedasz swoje patriotyczne nadzieje za mglistą wizję laptoka czy innego > > > kawałka kineskopu??;))) > > postaw remis, cos czuje ze powinno tak byc, lamie mnie troche w kosciach: > )) > > > > na la ptoka nie mam szans,za miejsce między 2 a 5 tysiakiem chyba nie dają,a ja > wciąż podróżuję w tych rejonach > więc wychodzi,że świnia jestem :( > to nie tak, typer sie dopiero zaczal mozesz trafic np jednego dnia 3 mecze i juz jestes wysoko potem jest runda pucharowa, i jeszcze wiecej pts do zdobycia zastanów sie nad remisem, podobno Rasiak szlifuje forme na Teutonów;))) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 00:23 maro76 napisał: > to nie tak, typer sie dopiero zaczal > mozesz trafic np jednego dnia 3 mecze i juz jestes wysoko > potem jest runda pucharowa, i jeszcze wiecej pts do zdobycia > zastanów sie nad remisem, podobno Rasiak szlifuje forme na Teutonów;))) > w drugiej rundzie bodajże za coś tam będą odejmowane punkty,więc laptoki mi jeszcze bardziej uciekną a na Niemców postawiłam specjalnie,z bardzo patriotycznych pobudek - po prostu co typuję,wychodzi odwrotnie,więc nasi na pewno jutro wygrają :) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 00:25 romana_polka napisała: > maro76 napisał: > > > > to nie tak, typer sie dopiero zaczal > > mozesz trafic np jednego dnia 3 mecze i juz jestes wysoko > > potem jest runda pucharowa, i jeszcze wiecej pts do zdobycia > > zastanów sie nad remisem, podobno Rasiak szlifuje forme na Teutonów;))) > > > > w drugiej rundzie bodajże za coś tam będą odejmowane punkty,więc laptoki mi jes > zcze bardziej uciekną > a na Niemców postawiłam specjalnie,z bardzo patriotycznych pobudek - po prostu > co typuję,wychodzi odwrotnie,więc nasi na pewno jutro wygrają :) > OK, choc remis tez nie bylby zly:) juz chcialem cie Romaną Niemką nazwac za ten nie fair typ;))) (zart, zeby nie bylo:)) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 00:30 maro76 napisał: > OK, choc remis tez nie bylby zly:) > juz chcialem cie Romaną Niemką nazwac za ten nie fair typ;))) > (zart, zeby nie bylo:)) > > jak sie sprawdzi mój typ ide na most skoczyc do Odry,jako ta Romana co obstawiła Niemca Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 00:33 romana_polka napisała: > maro76 napisał: > > > > OK, choc remis tez nie bylby zly:) > > juz chcialem cie Romaną Niemką nazwac za ten nie fair typ;))) > > (zart, zeby nie bylo:)) > > > > > jak sie sprawdzi mój typ ide na most skoczyc do Odry,jako ta Romana co obstawił > a Niemca nie sprawdzi sie, spoko:)) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 00:34 maro76 napisał: > romana_polka napisała: > > > maro76 napisał: > > > > > > > OK, choc remis tez nie bylby zly:) > > > juz chcialem cie Romaną Niemką nazwac za ten nie fair typ;))) > > > (zart, zeby nie bylo:)) > > > > > > > > jak sie sprawdzi mój typ ide na most skoczyc do Odry,jako ta Romana co > obstawił > > a Niemca > > nie sprawdzi sie, spoko:)) > mówisz? bo już sie zastanawiałam nad wyborem mostu... Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 00:37 romana_polka napisała: > maro76 napisał: > > > romana_polka napisała: > > > > > maro76 napisał: > > > > > > > > > > OK, choc remis tez nie bylby zly:) > > > > juz chcialem cie Romaną Niemką nazwac za ten nie fair typ;))) > > > > (zart, zeby nie bylo:)) > > > > > > > > > > > jak sie sprawdzi mój typ ide na most skoczyc do Odry,jako ta Romana > co > > obstawił > > > a Niemca > > > > nie sprawdzi sie, spoko:)) > > > > > mówisz? bo już sie zastanawiałam nad wyborem mostu... > ba, Janas powiedział ze musimy zapunktowac na Niemcach to zapunktujemy;))) do skakania to jest dobry most na Tybrze lud tam skacze co jakis czas i to z wlasnej nieprzymuszonej woli :) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 13.06.06, 23:56 mameluch napisał: > nie łam się, ja 1 punkt i jakieś 2000 w dół:) > ale jutro dzięki Polsce 7 inkasuję;))) ale to jest fajna gra , trzeba przyznac trafiasz 2 meczyki jednego dnia i fruuuuuu do góry:) nie mówiąc o trzech jakbym był w czołówie to bym mial maly stres co do typów no ale nie jestem:) na razie flage wywiesiłem, wiec powinni wygrać:)) flaga jest biało-czerwona zeby nie bylo ze tylko biala;)) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 13.06.06, 23:59 ci co uzbierali ponad 40 pkt mają niezłego farta Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 00:03 romana_polka napisała: > ci co uzbierali ponad 40 pkt mają niezłego farta > mają, ale tez stresa, bo peleton jest liczny a tu trzeba dobrze typowac zeby sie nie obsunąć:) a trudno miec farta dzien w dzien w tego rodzaju grze Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 00:07 podoba mi sie ta gra,szczególnie pomysł z ligami prywatnymi,to jest takie fajnie kameralne ja czasem też mam mały stresik,gdy już mi się wydaje że 7 punktów w kieszeni a tu nagle ziobro jak w przypadku Australii i Japonii :) Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 00:15 tak samo miałem, też 2:1 obstawiłem:) stresa zero, bo nigdy dobrze mi nie idzie w takich grach:) no, dwa lata temu bodaj wygrałem smycz Carlsberga za jakieś tam miejsce w ich typerze, ale wysokie miejsce to to nie było;) flagę wywieszę jutro. najpierw białą na egzaminie, potem Polski (Tyskiego;) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 00:18 mi też nigdy nie idzie w takich grach w Carlsberga też grałam,ale nawet smyczy nie dostałam Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 00:21 romana_polka napisała: > mi też nigdy nie idzie w takich grach > w Carlsberga też grałam,ale nawet smyczy nie dostałam > ja tez jestem raczej cienki choc grywalem malo, wiec moze nie wiem wszystkiego o sobie ale na razie jest mocno przecietnie Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 00:27 maro76 napisał: > > ja tez jestem raczej cienki > choc grywalem malo, wiec moze nie wiem wszystkiego o sobie to je dobre:)))ja w sumie też mało gram i też niewiele wiem o sobie gdybym sie na serio wzięła do gry na pewno trafiłabym 6 w totka na razie mój największy sukces to extra zdrapka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 00:32 romana_polka napisała: > maro76 napisał: > > > > > > ja tez jestem raczej cienki > > choc grywalem malo, wiec moze nie wiem wszystkiego o sobie > > > to je dobre:)))ja w sumie też mało gram i też niewiele wiem o sobie > gdybym sie na serio wzięła do gry na pewno trafiłabym 6 w totka to jest akurat dosc proste, trzeba wypelnic i wyslac kilkanascie milionów kuponów - i szóstka gotowa:) > na razie mój największy sukces to extra zdrapka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 00:21 raczej nic nie straciłaś;) to jak na jutro typowaliście? ja siakoś tak: Ukr-Hisz 2:3 Tun-Arab 1:1 Szwab-Polska 1:2 :) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 00:23 mameluch napisał: > raczej nic nie straciłaś;) > to jak na jutro typowaliście? > ja siakoś tak: > Ukr-Hisz 2:3 na Ukraine,ale jescze nie wiem ile > Tun-Arab 1:1 na Tunezje, gdzie tak 2-3 bramki roznicy > Szwab-Polska 1:2 :) remis 1:1 bramka Irka Jelenia:)) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 00:25 mameluch napisał: > u mnie dwie bramki Irka;D to razem 3;))) Irek na króla strzelców!!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 00:33 ile postawiłam na Niemców nie powiem bo sie wstydzę Arabii wszyscy wsadzają gole na maksa,więc postawiłam wysoko na Tunezję na Hiszpanie stawiam bo lubie,ale jeszcze nie wiem ile Odpowiedz Link Zgłoś
ni3zapominajka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 07:44 a moje typy na dziś to: licze ze Ukraina pchnie Hiszpanie 2:1 tunezja wsadzi Arabi 4 a Arabia 1 tak dla zartu juz a Polacy wygrają w pięknym stylu z niemcami 2:1 (smolarek, jeleń) kurde może dziś zainkasuje jakąś większą ilość pkt, za wczoraj mam tylko 3 Odpowiedz Link Zgłoś
irmelin Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 08:57 A ja wiernie, patriotycznie :Polska-Niemcy 1:1, Hiszpania niech się pomęczy z Ukrainą ale będzie 2:1, a Tunezja wsadzi Arabii 3:0 Odpowiedz Link Zgłoś
irmelin Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 09:34 czy ktoś mi powie na którym miejscu jestem??bo za Boga nie mogę wejść na naszą ligę buuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
ni3zapominajka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 09:44 irmelin napisała: > czy ktoś mi powie na którym miejscu jestem??bo za Boga nie mogę wejść na naszą > ligę buuuuuuuuuuuuu Nie zadne buuu, gratulacje przyodzialas koszulke LIDERKI !!!!! masz 29 pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna307 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 09:56 A ja cały czas sie zastanawiam..... ..... na razie wyglada to tak: Hiszpania-Ukraina 1:2, Arabia-Tunezja 0:2, Niemcy-Polska 2:1 Odpowiedz Link Zgłoś
ni3zapominajka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 10:00 yoanna307 napisała: > A ja cały czas sie zastanawiam..... > ..... na razie wyglada to tak: Hiszpania-Ukraina 1:2, Arabia-Tunezja 0:2, > Niemcy-Polska 2:1 no jak to tak??? nie wierzysz w NASZYCH, no zesz Ty orzeszku:)) Odpowiedz Link Zgłoś
irmelin Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 10:08 aaaaa widzę na innym kompie zobaczyłam...no to ja sobie żółtego tiszerta zapodam...ale srednio w żółciach wyglądam... Dzięki zapominajko:-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna307 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 10:12 ni3zapominajka napisała: > > no jak to tak??? nie wierzysz w NASZYCH, no zesz Ty orzeszku:)) Wierze, ale mój typer ostatnio zawodzi, więc może i tym razem! Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 16:48 Hiszpanie właśnie masakrują Ukraińców ciekawe czy ktoś obstawił taki wynik,dla mnie to duża niespodzianka jednak Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna307 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 18:01 Dla mnie też! Kwwwwwwwwwwwwwaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 18:07 samo zwyciestwo nie jest moze niespodzianka rozmiary bardziej, ale Hiszpanom wyjątkowo dobrze sie mecz ulozyl plus sedzia dorzucil im cos od siebie ale grali dobrze, of course ja oczywiscie nie trafilem, 0 pts za ten mecz Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 18:39 u mnie chyba jeden (przy typie 3:2), tak? Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 19:51 szkoda Saudyjczyków, ale zapowiada się że ja ratuję punkcik:) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 19:55 mameluch napisał: > szkoda Saudyjczyków, ale zapowiada się że ja ratuję punkcik:) jak remis obstawiles to masz 3 pkt nie widzialem tego meczu za bardzo,wiec sie dziwie wynikiem, myslalem ze Tun na luzaku powinna to wygrac ale wyglada na to ze nawet Arabia gra lepiej od nas:) Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 20:34 o, to fajnie:) ja też większości nie widziałem, ale końcówka była niezła. tragiczne błędy w obronie. skoro trafiłem wygraną Hiszpanii, remis Tun-Arab, więc teraz mam nadzieję dobrą passę podtrzymam...:) Odpowiedz Link Zgłoś
anieczkapoleczka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 14.06.06, 19:38 Udało mi się chyba zapisać. Dopiero dzisiaj niestety. Ale już obstawiłam kilka meczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 15.06.06, 23:44 :) widze ze Grzeskowi wyniki podeszly chyba ze dwa, sadzac z przyrostu punktów u mnie bryndza zasadniczo od paru dni:) spadlem juz ogolnie na 4300 ktores Odpowiedz Link Zgłoś
irmelin Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 16.06.06, 12:14 To się nacieszyłam pierwszym miejscem:-(((ale pikuś...gratulacje dla lidera:- ))))))))))))))))))))))) ... Odpowiedz Link Zgłoś
irmelin Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 16.06.06, 12:16 Zapomniałam:oficjalnie sie przyznaję że "mamiorek" (miejsce 10) to też ja, tzn irmelinowata:-))) Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 16.06.06, 23:15 don`t cry for me Argentina - obstawiłam 3:0 a chłopaki sie chyba szaleju najedli przed meczem z sentymentu postawiłam na naszych z WKS i kicha :( no a Meksy to się zupełnie nie popisali a ja stawiałam na nich od kilku dni solidarnie z tow.Marem obsuwamy się w dół tabeli :) w związku z tym mam nadzieję,że jak druh coś wreszcie trafi to ja tysz :) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Jaja jak berety czyli Listkiewicz mówi 16.06.06, 23:26 Michał Listkiewicz na konferencji prasowej / INTERIA.PL Listkiewicz: Dobrze oceniam pracę Janasa 16.06.2006 17:05 Prezes PZPN Michał Listkiewicz stwierdził w piątek w Barsinghausen, że bardzo wysoko ocenia pracę selekcjonera reprezentacji Polski Pawła Janasa. - Był to jeden z lepszych selekcjonerów w historii polskiego piłkarstwa - powiedział. - Jak Pan ocenia pracę trenera Pawła Janasa? - Oceniam ją bardzo dobrze. W 50 meczach - bo mecz Niemcami był jego małym jubileuszem - wygraliśmy pod wodzą Pawła Janasa 34 spotkania i awansowaliśmy do finałów piłkarskich mistrzostw świata. Byli przecież o włos od awansu do finałów mistrzostw Europy, kiedy to Janas zastał drużynę w bardzo złej dyspozycji sportowej. Generalnie Paweł Janas przez te trzy lata zrobił dużo dobrego dla polskiej piłki, miał dobre wyniki. Problem jest tylko tutaj, na mundialu, gdzie dwa pierwsze mecze nie przyniosły nam żadnego punktu. - Paweł Janas nie chciał wczoraj wymienić swoich błędów. Może Pan spróbuje? - Na pewno kilka błędów zostało popełnionych, ale nie tylko przez selekcjonera, ale też przeze mnie no i zawodników. Kiedy nie ma wyników, to muszą być jakieś tego przyczyny. Jednak ja pracę Janasa oceniam bardzo wysoko. Był to jeden z lepszych selekcjonerów w historii polskiego piłkarstwa. Świadczą o tym wyniki. Decyzja co do jego przyszłości nie zapadnie wcześniej niż 14 lipca, ponieważ trener otrzyma po mistrzostwach dwa tygodnie na napisanie szczególnego raportu. Będzie musiał dokonać analizy całego zespołu. Później jego raportem zajmą się fachowcy z Wydziału Szkolenia, którzy dodadzą swoje opinie. 14 lipca zarząd PZPN spotka się z trenerem i będzie zadawał mu wiele pytań. Na koniec ja, po wysłuchaniu opinii kolegów z zarządu podejmę decyzję. Myślę, że będzie ona między 15 a 20 lipca. - Kto powinien zagrać w meczu z Kostaryką? - Ci, którzy w danym momencie będą w najlepszej dyspozycji. Codziennie zawodnicy przechodzą badania krwi, na podstawie których określany jest ich stan zmęczenia, wytrenowania oraz wytrzymałości. To będzie moim zdaniem decydujące, bo mecz z Kostaryką trzeba będzie wybiegać. Rywal może nie jest wymagający, ale bez przebiegnięcia w meczu około 12-14 km, nawet z Kostaryką się nie wygra. - Czego spodziewa się Pan po meczu z Kostaryką? - Z Niemcami drużyna zagrała bardzo dobrze, z ogromną walką i determinacją. Nieważne kto będzie grał z Kostaryką, ale ważne żeby ci, którzy pojawią się na boisku, grali z takim zaangażowaniem i poświeceniem jak z Niemcami. Trzeba dodać jeszcze trochę przebojowości w ataku i skuteczności. Spodziewam się, że przeciwko Kostaryce łatwiej będzie strzelać niż przeciwko gospodarzom mundialu. - Czy Pana zdaniem trener powinien postawić we wtorek na zawodników, którzy jeszcze nie rozegrali żadnego meczu na MŚ? Ten ostatni mecz nie może być szansą dla tych, którzy jeszcze nie zagrali nawet minuty na mundialu. Nie po to się tu przyjeżdża. Niektórzy zawodnicy muszą oswoić się z myślą, że nie zagrają ani minuty. Nie sądzę, żeby trener zdecydował się wpuścić kogoś, żeby mu zrobić przyjemność. - Jaki wynik w meczu z Kostaryką Pana zadowoli? - Spodziewam się, że wygramy przynajmniej 2:0. Prześmiewcy mówią, że powinniśmy zamurować i grać na 0:0, żeby zająć trzecie miejsce w grupie. My jednak powinniśmy strzelić wreszcie jakąś bramkę. - Czy nie jest Panu wstyd, że odpadamy już w pierwszej rundzie? - Wstydzić można się wtedy, gdyby drużyna zachowała się niegodnie. Gdyby na przykład, zdjęła spodenki, czy upiła się, czy obrażała przeciwników. Drużyna zagrała jeden słaby i jeden bardzo dobry mecz. W sporcie nie należy się wstydzić tego, że jest się słabszym. Tyle lat już działam w sporcie i wiem za co można się wstydzić i na pewni nie za to, że jest się słabszym. - Co Pana zdaniem zdecydowało o słabym występie w Niemczech? - Część zawodników, którzy w eliminacjach spisywali się dobrze, strzelali bramki i decydowali o obliczu drużyny jest tutaj w słabszej formie. Nie chcę wymieniać nazwisk, ale wszyscy wiemy o kogo chodzi. Nie powinno się tak zdarzyć, żeby zawodnicy przyjeżdżali na kadrę w dyspozycji nie takiej, jak wymaga się na mundial. Druga sprawa to możliwości polskiej drużyny. Zespół piłkarski to jest suma umiejętności i aktualnej formy jedenastu zawodników. Jeśli nasi zawodnicy mało grają w swoich klubach, a polska liga ma taką pozycję, że nie możemy się przebić do Ligi Mistrzów już od wielu lat, trudno, żeby nagle reprezentacja zdziała cuda. - Podobno kilku piłkarzy Ekwadoru zostało przyłapanych na dopingu. Czy jest to dla nas jakaś szansa? - Nie budowałbym sobie nadziei na nieszczęściu innych. Jeżeli nawet jest to prawdą, to ukarani zostaną poszczególni zawodnicy - tak mówią przepisy FIFA. Wynik meczu pozostaje jednak taki, jaki był na boisku. - Jak ważny będzie mecz z Kostaryką dla Pawła Janasa, w perspektywie jego przyszłości? - Będzie bardzo ważny dla samego trenera Janasa, bo każdy chce z honorem wyjść z jakiejś rywalizacji. Na awans już nie mamy szans, to na koniec trzeba pokazać, że jest się dobrym trenerem. Andrzej Łukaszewicz, Barsinghausen Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 17.06.06, 00:50 romana_polka napisała: > don`t cry for me Argentina - obstawiłam 3:0 a chłopaki sie chyba szaleju najedl > i przed meczem > z sentymentu postawiłam na naszych z WKS i kicha :( > no a Meksy to się zupełnie nie popisali a ja stawiałam na nich > od kilku dni solidarnie z tow.Marem obsuwamy się w dół tabeli :) > w związku z tym mam nadzieję,że jak druh coś wreszcie trafi to ja tysz :) > no łej, nic nie trafiam od dawna i spadłem na miejsce około 5000:)) dzis czyli wczoraj stawialem na Meksyk, remis Arg z Serbia :)) i zwyc Holandii z Wks ale 3 do 1 nie podchodza wyniki i juz, dobrze ze u buka nie gram na kase;) Odpowiedz Link Zgłoś
irmelin Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 17.06.06, 10:20 a ja gram "na kasę" i tak mi wychodzi lepiej niz gorzej:-))))) Nie rób niczego na siłę. -Kleobulos- Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 17.06.06, 16:58 witam po krotkim urlopie! Mialem to szczescie ze mi szwagierek obstawil pare wynikow jakie mu smsem podeslalem, i jak widac nawet mi niezle podeszly. Troche za bardzo patriotycznie podeszlem do naszych z Niemcami liczylem na remis 1:1 no i prawie sie remis udal, gdzyby nei te ostatnie minuty :(( Meksyk z Angolom mnie podlalmal bo mialo byc spokojne zwyciestwo, a tu kicha. I tak na razie nei jest zle wiec trzymajcie kciuki moze wygram jakas nagrode :) Nie wiem czy gra ktos w Wygraj Mundial, jesli tak to moj najlepszy sklad ma n arazie 91 pkt. po pierwszej kolejce, ale licze ze w nastepnej bedzie jeszcze lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 17.06.06, 17:22 a na którym miejscu jesteś w klasyfikacji generalnej mundialmanii? Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 17.06.06, 20:06 Czesi oberwali od Ghany, a ja przestaję kibicować komukolwiek, bo przynoszę pecha moim faworytom. Albo nie, od dziś kibicuję Niemcom.... Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 17.06.06, 20:36 Czesi mogą powoli zaczac sie pakowac ja też kibicuję Niemcom - żeby odpadli w pierwszym meczu po wyjściu z grupy Odpowiedz Link Zgłoś
irenka82 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 17.06.06, 21:36 nie na temat,ale wazne,uprzedzam pretensje-juz smiecilam na forum muzyka:) co to za melodia co leci w czolowce studia mundialowego, taka w rytmie samby? ma ona autora i kto to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
sabeena Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 17.06.06, 21:42 > ja też kibicuję Niemcom - żeby odpadli w pierwszym meczu po wyjściu z grupy > Moze ja tez zaczne... Typowalam, ze Ghanczycy strzela dwie bramki, ale typowalam tez, ze Czesi strzela trzy... Bede od teraz wysoko obstawiac Niemcow, nawet jesli ma mi to punktow nie przyniesc, heh. Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 17.06.06, 23:17 Refleksje po meczu ITA:USA: 1. Czy Włochy są w stanie wojny z USA? 2. Fajny ten sędzia,niech nam więcej sędziuje,najlepiej w finale ;) 3. Stawiałam na Włochów 2:0 i miałabym 7 punktów,gdyby Włochom nie było wszystko jedno czy strzelają do bramki przeciwnika,czy do własnej :) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 17.06.06, 23:23 romana_polka napisała: > Refleksje po meczu ITA:USA: > > 1. Czy Włochy są w stanie wojny z USA? > 2. Fajny ten sędzia,niech nam więcej sędziuje,najlepiej w finale ;) kartki wreczał raczej zasłuzenie 3. Stawiałam na Włochów 2:0 i miałabym 7 punktów,gdyby Włochom nie było wszystk > o jedno czy strzelają do bramki przeciwnika,czy do własnej :) ja tez stawiałem 2:0 ale potem to juz ew 3:1 było mozliwe, ale jak zobaczylem jak USa sie ładnie broni to prawie na kolanach im kibicowalem zeby nic nie wpadło super mecz! Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 17.06.06, 23:32 trzeba obstawic na jutro,tylko jak?hmm.... Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 17.06.06, 23:38 Brazylia vs Australia, pojęcia nie mam na kogo postawic (raczej jednak na Bra ale ile do ilu,oto jest pytanie...) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 17.06.06, 23:41 romana_polka napisała: > Brazylia vs Australia, pojęcia nie mam na kogo postawic (raczej jednak na Bra a > le ile do ilu,oto jest pytanie...) > ja bym dal 3:0 no moze 3:1 jeszcze zalezy czy Ronaldo zagra, jak tak to Brazylia znowu w 10 bedzie grala:) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 17.06.06, 23:40 romana_polka napisała: > trzeba obstawic na jutro,tylko jak?hmm.... > Brazylia lekkie spoko (trzema bramkami) Francja raczej tez, mimo indolencji w pierwszym meczu (2-3 bramki roznicy) i Chorwacja tez powinna wygrac, w ogole Chorwaci bardzo mi sie z Brazylia podobali i mysle ze to moze byc czarny kon turnieju, naprawde swietnie grali ale zobaczymy co pokazą jutro (obstawiam 3 bramki roznicy) poniewaz od ładnych paru dni typuje beznadziejnie to mozna moje typy potraktowac jako antytypowanie i spokojnie odhaczyc te mozliwosci jako te ktore nie padną:))) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 17.06.06, 23:44 maro76 napisał: > Brazylia lekkie spoko (trzema bramkami) pod warunkiem,że schudnięty Pączek nie zagra :) ale to mało prawdopodobne on wychodzi za zasługi i dla umożliwienia mu bicia jakichśtam rekordów Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 17.06.06, 23:48 jest klasyfikacja greg,irmelin i adka idą jak burza jak wy qrna to robicie?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 18.06.06, 00:15 widze ze sporo osób trafilo POrt-Iran:))) bo chyba nie dwa pozostale mecze?:) brawo, sprawdzilem pozycje Grzeska, 380 ktoras czyli wysoko ja jestem na zaszczytnym 5800 ktoryms i srednio sie zanosi na poprawe;) Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 19.06.06, 00:04 No teraz niestety spadlem :( Cholerne francuzy a tak na nich liczylem i nawet bylo 1-0 ale jak oni to zrobili ze tego meczu nei wygrali :( Brazyli na szczescie wygrala chociaz miala strzelic nie 2 ale 3 bramki :( A dzapanisy z chorwatami tez mialy zremisowac ale 1-1. dzieki temu za dzisiejsze mecze only 4 points :( Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 19.06.06, 00:08 gregorz napisał: > No teraz niestety spadlem :( Cholerne francuzy a tak na nich liczylem i nawet > bylo 1-0 ale jak oni to zrobili ze tego meczu nei wygrali :( Brazyli na > szczescie wygrala chociaz miala strzelic nie 2 ale 3 bramki :( A dzapanisy z > chorwatami tez mialy zremisowac ale 1-1. dzieki temu za dzisiejsze mecze only 4 > points :( spokojnie Grzesiu, ja 4 pointsów to nie miałem od tygodnia:))) trzymam kciuki zebys nadgonił w ogólnej klasyfikacji i zamieszał troche!:) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 19.06.06, 00:06 jutro będzie wielki dzień, przekrocze 30 w typerze, być może:) co do dzisiaj oglądałem początek Chorwacji i jak zobaczyłem sposób wykonania karnego to juz mi remisem zapachniało , a stawiałem skromne 4:1 dla Chor Brazyli widzialem z kolei koncowke, stawialem 3:1 , ale te 2:0 ponoc niezasluzone no i Les bleus Quelle paresse! czyli remisik na własne życzenie i dobrze im tak stawiałem 3:0 i jak by taki wynik był potrzebny Francuzom to pewnie by go zrobili mimo całego dziadostwa jakie w ofensywie prezentują, ale woleli dowiezć tanim kosztem to los ich pokarał jeden ze słabszych meczów, Korea cieniuteńka na tle Francuzów, ciut tylko lepsza od naszych grajków, najlepszy z tego wszytkiego był komentator na RTl-U, niejaki Florian Koenig, mówie wam są na świecie komentatorzy którzy są nieziemsko dobrzy w swoim fachu:) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 19.06.06, 14:52 Chorwację typowałam 1:1 Brazylie 2:1 i postawiłam na Koree 2:1 :))) bo nie lubie za bardzo Francuzów a propos komentatorów wczoraj ekipa z Czuba dała linka do relacji w Guardianie i tamtejszy komentator nazwał Francuzów "geriatricos" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
adka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 19.06.06, 09:54 Pojęcia nie mam :-) Na ogół piłka mnie drażni, na czym cierpi mój zapalony kibic domowy - teraz mniej, bo skoro już obstawiam wyniki to nawet można powiedzieć, że z zaciekawieniem oglądam mecze na dziś typuję: Togo-Szw. 1:1 Ar.S-Ukr 0:1 Hiszp.-Tun. 3:1 Do tej pory miałam wrażenie, że faworyt zawsze był po lewej stronie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 19.06.06, 14:55 pierwszy mecz też typuję remis ale 0:0 i sama jestem ciekawa czy mi sie sprawdzi do tej pory zawsze stawiałam na co najmniej 1 gola Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 19.06.06, 23:28 irmelin gratulacje, widze ze idziesz jak burza, ja niestety sie mylilem ciagle o 1 bramke, szwajcarzy strzelili o jedna za malo, Ukraincy o 1 za duzo, i Tunezja o 1 za duzo, gdyby nei to to mialbym zamiast ledwo 3 punktow z 10 albo i wiecej! Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 19.06.06, 23:40 ja 11 punktów dzisiaj - rekord indywidualny:) 7 za Togo SZwajcaria 3 za Hiszpanie (stawialem 2:0) 1 za Ukraine Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_kidler Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 20.06.06, 00:11 Ja dzisiaj skromnie - 3 punkciki... A moj rekord to 8 :) Jutro stawiam na Polske 2:0 i na Ekwador 2:1 ze Szwabami... Odpowiedz Link Zgłoś
irmelin Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 20.06.06, 09:10 Boszszsz wczoraj miałam zeza jak zobaczyłam że cukierczki from Spain dają ciała, a potem się chłopcy rozbiegali...wygrałam kaskę u buka a mąż nie hihihi ..cała jestem w skowronkach:-)))))))))))a dzisiaj mam ból o Szwecję i Anglię i zaryzykowałam że "flegma"czyt.anglicy dadzą ciała i będzie 1:0 dla Szwecji Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 20.06.06, 11:08 oo to nie wiedzialem ze tu takie hazardzistki sa :) Ja tam obstawiam tylko w konkursie, bo tak to szkoda kasy, a szanse na pieniadze kiepskie! Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 20.06.06, 14:10 też postawiłam na Ekwador i Szwecję,więc pewnie Niemcy i Angole wygrają :) a wczoraj postawiłam na Hiszpanów 3:0 więc dostałam tylko 1 pkt (to i tak dobrze bo długo zanosiło sie na 0) na kasę nie gram,bo bym wszystką przegrała Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 20.06.06, 18:10 stawiałem na Niemcy i Polske ale troche inne wyniki - razem 2 pts poza tym daje dzis na Trynidad i Anglie:) fajnie by było jakby Szwecje wyciepli z turnieju ale to bedzie dosc trudne Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 20.06.06, 18:28 u mnei znow wszystkie cyferki ok tylko jak zwykle nie w tych meczach co trzeba nasi mieli wygrac 3-1 a Niemcy 2-0 a jak bylo 2-1 i 3-0 i ja tu sie nie pociac :( zamiast 14 punktow ledwo 2 :( Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 20.06.06, 18:46 gregorz napisał: > u mnei znow wszystkie cyferki ok tylko jak zwykle nie w tych meczach co trzeba > nasi mieli wygrac 3-1 a Niemcy 2-0 a jak bylo 2-1 i 3-0 i ja tu sie nie pociac > :( zamiast 14 punktow ledwo 2 :( typowałem identycznie człowiek typuje futbolowy bóg piłke nosi;) Odpowiedz Link Zgłoś
aasiek Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 20.06.06, 22:51 Ej, a czemu tylko na konkretny dzień można typować? Czemu nie można na dwa dni naprzód? Bo ja w takim układzie tracę kupe punktów, bo w robocie nic nie mogę zrobić. A z pracy wychodzę o 15:30 (jak dobrze pójdzie...). Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 20.06.06, 22:52 o, właśnie się zorientowałem że trafiłem wynik Polski:) a byłem przekonany że stawiałem na 4:1:) dobrze, bo z wieczornych nic:/ głupi Fszedzi mieli 0:2 przegrać, ale 1:2 też by stykło. Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 20.06.06, 23:05 ja stawialem 2:1 dla Anglii ale czulem ze Szwedzi wyrownaja:) poza tym na Trynidad czyli razem 2 pts i obsuwka mała znowu Aska, jeszcze jedna masz opcje 23.30 pojawiaja sie aktualne klasyfikacje na dany dzien i wtedy rozpoczyna sie typowanie na nastepny Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 21.06.06, 00:25 ja tez wtopilem na pargwaj-TiT bo obstawilem remis, w drugim meczu tez bylem pewny remisu ale w stosunku 1:1 no i prawie sie udalo, braklo chyba z 10 minut. Teraz w 1/8 Anglia-Ekwador i Niemcy -Szwecja. Angole chyba nei powinni miec problemow, z Niemcami bedzi egorzej bo szwedzi sie rozkrecaja 2 polwke milie bardzo dobra i gdyby nie ten fuksiarski troche gola dla Angoli na 2:1 to mogli sami strzelic i by bylo 2:1 ale w druga strone Odpowiedz Link Zgłoś
irmelin Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 21.06.06, 08:54 Angole mi skopali kupon u buka, tutaj na naszej lidze idę jak.............. łach bagienny:-(((((((po punkciku.Obraziłam się na Mundial buuuu straciłam cug na obstawianie mam jeden wielki znak zapytania w głowie co robić z Holandią i Argentyną....pomocyyyyyy to się nazywa głód hazardowy....:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 21.06.06, 09:45 I ty sie pytasz jak obstawiac??? Idziesz jak burza, dogonilas mnie a teraz juz prowadzisz wiec to my powinnismy ciebie pytac co i jak! a co do Hol-Arg to zdecydowanie Argentyna! Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 21.06.06, 09:58 a ja wczoraj okrągłe ziobro punktów :) a to dlatego,że stawiałam sercem,a nie rozumem (przeciwko Niemcom bo mnie wkurzają,a już maksymalnie jak gros bramek dla nich strzelają Polacy;na Szwecję,bo lubię jak się trochę sponiewiera Anglików w grupie;na remis Paragwaju z TiT i last but not least na przegraną naszych,bo chciałam,że by nasi przegrali wszystkie mecze co byc może wreszcie wymusiłoby radykalne zmiany w PZPN,a tu znowu jak 4 lata temu Polacy grali o honor,pokazali walecznośc w 2 meczach,a 1 nawet wygrali,ple ple ple i tym samym uratowali dupę prezesa,bo przecież wypadliśmy lepiej niż 4 lata temu,założę sie więc o pietruszkę,którą wczoraj wygraliśmy,że jedyną zmianą po mundialu będzie zmiana trenera) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 21.06.06, 12:08 Irmelin idzie jak łach bagienny, dobre:)))) to co ja moge o sobie powiedziec?;))) a na dzisiaj daje Angola remis Port z Meksykiem WKS Arg-Hol nie mam pojecia, na razie skłaniam sie ku Holendrom,ale jeszcze zobacze Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 21.06.06, 17:35 jutro same trudne do typowania mecze,przynajmniej dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 21.06.06, 19:35 romana_polka napisała: > jutro same trudne do typowania mecze,przynajmniej dla mnie > co w tym trudnego?, obstawiasz jakis mozliwy wynik i czekasz co LOS na to powie;) ja dzis na razie 0 Pts, Meksyk mial zremisowac ale jak sie karniaka nie strzela... no i liczyłem ze Angola wygra bo podobała mi sie ich gra na tym turnieju szkoda ze nie dali rady Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 21.06.06, 22:03 A ja za to z 2 pierwszych meczy mam 10 punktow :) remis Iranu z Angola trafilem ale mialo byc 0-0 a drugi mecz idealnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 21.06.06, 22:29 ja trafiłem remis idealnie, ale zapowiada się że z wszystkich innych nawet 1 punktu nie uciułam:( Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 21.06.06, 23:21 rozumiem,że mecz był praktycznie o nic,ale 0:0 ?!! ciekawe czy ktoś tak obstawił a Holendrzy w nagrodę za swoją grę mają Portugalię (i dobrze im tak) nasi z WKS w ostatniej chwili uratowali mi 1 punkt (stawiałam 2:0,a tu Serbowie zaskoczyli jak nasi z Kostaryką) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 21.06.06, 23:27 a ci co mają ponad 100 punktów to chyba wszystkie mecze oglądają i analizują + do tego mają ogromne szczęście u mnie generalnie są 3 prawidłowości: 1.jak obstawiam faworyta ten daje ciała,jak obstawiam niespodziankę wygrywa faworyt 2.jak obstawiam remis jest różnica co najmniej 2 bramek,jak obstawiam wysoką różnicę bramek jest remis 3.często wynik jest taki na jaki chciałam postawic,ale sie rozmyśliłam Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 21.06.06, 23:36 romana_polka napisała: > a ci co mają ponad 100 punktów to chyba wszystkie mecze oglądają i analizują + > do tego mają ogromne szczęście to ostatnie jest chyba wazniejsze:) > u mnie generalnie są 3 prawidłowości: > 1.jak obstawiam faworyta ten daje ciała,jak obstawiam niespodziankę wygrywa faw > oryt > 2.jak obstawiam remis jest różnica co najmniej 2 bramek,jak obstawiam wysoką ró > żnicę bramek jest remis > 3.często wynik jest taki na jaki chciałam postawic,ale sie rozmyśliłam to dawaj typy, ja bede stawial i zgarniał punkty a nagrodą sie podzielimy jakos:) ja duzo meczow stawiam sentymentalnie, tzn. jak mam jakis sentyment to nie postawie przeciwko tej druzynie, np przeciw Meksykowi jak gra z Portugalia poza tym stawiam czasem taki wynik zeby mi nie przeszkadzal ogladac, np nie postawie 0:0 bo tu juz kryje sie ze mecz musialby byc raczej nieciekawy a ja wole zeby byl ciekawy i wole postawic np 3:2 generalnie slabo typuje, no ale co robic?:) moze lepiej bedzie w fazie pucharowej raz ze wiecej danych o grze druzyn dwa - ze nie bedzie zadnych kalkulacji tylko walka na 110 proc. co do dzisiaj to trafilem 1 pts za zwyciestwo WKS i 3 za remis Argentyna-Holandia Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 21.06.06, 23:44 ja też często typuję z sympatii (WKS,Portugalia,Trynidad i Tobago,Ghana) i antypatii (przeciwko Niemcom,Francuzom i Holendrom) 0:0 nie typuję,bo to żadna gra Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 21.06.06, 23:49 romana_polka napisała: > ja też często typuję z sympatii (WKS,Portugalia,Trynidad i Tobago,Ghana) i anty > patii (przeciwko Niemcom,Francuzom i Holendrom) > 0:0 nie typuję,bo to żadna gra to jutro dajesz na Ghanę? ja dam na Usa chyba, jeszcze sie musze zastanowic i zerknąć na składy Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 21.06.06, 23:51 już postawiłam na Ghanę i wiem,że mogą przegrac,ale podoba mi się myśl,że mają szansę wyrzucic Czechów z mundialu Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 21.06.06, 23:58 romana_polka napisała: > już postawiłam na Ghanę i wiem,że mogą przegrac,ale podoba mi się myśl,że mają > szansę wyrzucic Czechów z mundialu > Stany tez mają tą szansę:)) szkoda byłoby Pepików, ale bez Jasia Kolera to oni słabiutcy są z przodu nie bardzo wiem jak mogliby Włochów ograć chociaż to ciekawa grupa , wyjątkowo, bo kazdy moze wyjsc a dodatkowo gra toczy sie o unikniecie Brazylii w 1/8 finału, czyli jest o co grac:) Odpowiedz Link Zgłoś
ni3zapominajka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 22.06.06, 08:25 witam wszystkich serdecznie, niestety przez 6 dni bylam odcieta od netu i nie moglam obstawiac, a tak lubie:(( w rankingu ogolnym polecialam na 10 000 ktores tam miejsce.. moze dzis mi sie uda cos trafic, ja obstawiam ze moi faworyci czechy i chorwaci wygraja swoje mecze, aha i od 26 czerwca do 20 lipca wyjezdzam na urlop wiec najciekawsza zabawa mnie opusci, trzymam za Was wszystkich kciuki i POWODZENIA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 22.06.06, 18:09 przed chwilą sprawdziła się jedna z prawidłowości mojego typowania,o których pisałam wczoraj: czułam,że będzie 2:0 dla Włochów,ale postawiłam oczywiście inaczej,czyli 2:1 (myślałam,że Czesi powalczą) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 22.06.06, 18:18 romana_polka napisała: > przed chwilą sprawdziła się jedna z prawidłowości mojego typowania,o których pi > sałam wczoraj: czułam,że będzie 2:0 dla Włochów,ale postawiłam oczywiście inacz > ej,czyli 2:1 (myślałam,że Czesi powalczą) > Czesi powalczyli,ale tak ustawieni w ofensywie to z Włochami szans nie mieli pograc, tez stawialem 2:1 a Ghane trafiłas? ja stawialem na USa tak jak mowilem ale pan Merk ich przekręcił w brzydki sposób mam nadzieje ze juz nie bedzie sedziował na tym turnieju, nalezy mu sie;) styl gry Ghany mi sie nie podoba, fizycznie - tak, technicznie troche tez ale kultura gry, myslenie boiskowe, taktyka - cienkie Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 22.06.06, 18:26 trafiłam :) Ghana z Brazylią może byc ciekawa a propos Brazylii to znowu pomajstrowałam przy typowaniu i zmieniłam to,co obstawiłam wczoraj,pewnie to błąd,ale tak już mam i sie nie zmienię :) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 22.06.06, 18:28 a propos Ghany jeszcze - właśnie przeczytałam w Przekroju jak Chinole i Amerykany kolonizują powtórnie Afrykę i teraz jeszcze bardziej jestem za Ghaną Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 22.06.06, 18:37 romana_polka napisała: > trafiłam :) to ładnie:) mysle ze nasi liderzy tez powinni cos trafic, chociaż 1 z 2 > Ghana z Brazylią może byc ciekawa > a propos Brazylii to znowu pomajstrowałam przy typowaniu i zmieniłam to,co obst > awiłam wczoraj,pewnie to błąd,ale tak już mam i sie nie zmienię :) > wytezam mocno wyobraznie ale nie wyobrazam sobie scenariusza w ktorym Ghana ogrywa Brazylie chyba ze Ronaldo ustawią na stoperze;) ja typuje dzis 4:1 Brazylia i 2:1 Chorwacja Odpowiedz Link Zgłoś
adka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 22.06.06, 23:29 dzięki za składankę :))) uśmiałam się na dobranoc z typowaniem u mnie dzis poszlo kiepsko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 22.06.06, 23:53 adka napisała: > dzięki za składankę :))) > uśmiałam się na dobranoc prosz naszło mnie na zabawe programem do obrobki dzwieku no a jaki moze byc teraz temat wiodący?:) > z typowaniem u mnie dzis poszlo kiepsko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 22.06.06, 23:37 maro76 napisał: > wytezam mocno wyobraznie ale nie wyobrazam sobie scenariusza w ktorym Ghana > ogrywa Brazylie > chyba ze Ronaldo ustawią na stoperze;) > ja typuje dzis 4:1 Brazylia i 2:1 Chorwacja ograc nie ograją, ale przynajmniej powalczą ja bym miała 7 pkt gdyby wredny Ronaldo (:D) se nie wyrównał rekordu a mi ukradł punkty - stawiałam 3:1 (majstrowanie tradycyjnie zaszkodziło - pierwszy typ 3:0 dałby 3 punkty) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 22.06.06, 23:40 ja 8 razem za dzisiaj 7 za Brazylie i 1 za Włochów meczyk Chorwacja-Australia mocny, ale Australia zasłuzenie awansowala, spodziewalem sie wiecej po Chorwatach, choc swoje szanse tez mieli Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 22.06.06, 23:41 czyli że za 3:1 jest mniej punktów niż za 3:0? tylko trafiona różnica bramek się liczy? chyba muszę w końcu rulesy przeczytać;) ja dziś +10, 7 za Ghanę, 3 za Brazylię (3:0 właśnie postawiłem). nie jest źle, dołączyłem do pościgu za Grześkiem;) ale pewnie na dniach odpadnę, już za długo nieźle mi idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 22.06.06, 23:42 różnica bramek - 3pkt zwycięzca- 1pkt Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 22.06.06, 23:45 Grzesiek chyba też dzisiaj sporo punktów załapał(80 punktów to nieźle w klasyfikacji generalnej - gratulacje!),nie pamiętam ile miał wcześniej,to jest zresztą wada tej tabeli,że nie pokazuje ile kto w danym dniu zdobył punktów Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 22.06.06, 23:47 a ja tylko 4 punkty :( za remis Chorwatow 3pkt. i jeden za Brazylie, mecze z 16 totalnei nietrafione liczylem ze czesi zremisuja a Amerykanie wygraja (tutaj bramki typowalem dobrze tyle ze nie na tego kogo trzeba). Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 22.06.06, 23:49 a na którym jesteś miejscu w generalnej? Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 22.06.06, 23:49 romana_polka napisała: > a na którym jesteś miejscu w generalnej? > około 800 miejsca , to mozna sprawdzić, jest tam wyszukiwarka:) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 22.06.06, 23:51 maro76 napisał: > romana_polka napisała: > > > a na którym jesteś miejscu w generalnej? > > > około 800 miejsca , to mozna sprawdzić, jest tam wyszukiwarka:) > a ja na 4300 ktoryms tam:) pamietam ze bylem 60 po pierwszym dniu i chyba 250 po 3 ale jak to było dawno!:) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 22.06.06, 23:48 no Mamelo ładnie idziesz ostatnio, tak trzymaj! ja z Romaną łeb w łeb a jutro koniec rundy grupowej czyli pierwsza klasyfikacja cząstkowa za którą przyznają nagrody potem osobna jest za faze pucharową z inną , bardziej punktodajną punktacją i ogólna,łącznie za obie fazy, z nagrodą główną Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 22.06.06, 23:51 ja nie chce łeb w łeb,chcę byc raz wyżej :))) ide poczarowac w typach na jutro... Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 22.06.06, 23:52 romana_polka napisała: > ja nie chce łeb w łeb,chcę byc raz wyżej :))) widze ze mamy tu ambitnych typerów:) nie oddam walkowerem jutrzejszych typów, walczymy do końca:) > ide poczarowac w typach na jutro... > Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 22.06.06, 23:53 a gdzie tam jest wyszukiwarka i jak działa? Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 22.06.06, 23:55 romana_polka napisała: > a gdzie tam jest wyszukiwarka i jak działa? > taka orientacyjna czerwone cyferki albo klepiesz strona po stronie do przodu/tyłu albo wpisujesz w okienko numer strony do ktorej chcesz pójsc 1 strona/10 typerów Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 22.06.06, 23:58 umarłam ze śmiechu:))))))))))))))))))))) wyszukiwarka manualna,hie hie hie tak to umiem,myślałam,że gdzieś wpisze nika i wyskoczy pozycja Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 23.06.06, 00:01 romana_polka napisała: > umarłam ze śmiechu:))))))))))))))))))))) > wyszukiwarka manualna,hie hie hie > tak to umiem,myślałam,że gdzieś wpisze nika i wyskoczy pozycja > nie za wygodna jesteś?;) piłkarze sie mecza to i typerzy muszą trochę:) fakt troche toporna ale mozna znalezc dosc szybko co sie chce Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 23.06.06, 00:03 obstawiłam wszystko z wyjątkiem Korea-Szwajcaria to będzie walka na śmierc i życie,gdzie zwycięzca może byc tylko jeden ale kto,kto,kto? Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 23.06.06, 00:06 romana_polka napisała: > obstawiłam wszystko z wyjątkiem Korea-Szwajcaria > to będzie walka na śmierc i życie,gdzie zwycięzca może byc tylko jeden > ale kto,kto,kto? > zdziwie sie mocno jesli bedzie to Korea:) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 23.06.06, 00:09 a do tej pory nic cię jeszcze nie zdziwiło? ale też skłaniam się ku Szwajcarii Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 23.06.06, 00:14 romana_polka napisała: > a do tej pory nic cię jeszcze nie zdziwiło? zdziwiło ale tu sobie nie wyobrażam zwycięstwa Korei remis premiuje Szwajcarie, Korea musi zaatakowac...nie wierze i juz remis albo zwyciestwo Szwajcarii, chyba ze cuda typu czerwona kartka albo dwie albo pomrocznosc jasna arbitra w normalnych warunkach Korea nie ma prawa tego wygrać po tym co pokazali w 2 swoich pierwszych meczach ja dam na 99 % na Szwajcarie, ale jeszcze zerkne na składy > ale też skłaniam się ku Szwajcarii > Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 23.06.06, 00:23 kto mi wyjaśni o co chodziło w końcówce meczu Chorwacji z Australią? bo komentatorzy całkiem sie pogubili czy ten jakiś na S dostał czerwoną (realizator pokazał,że tak)i nie zszedł z boiska? a potem ta nieuznana bramka,kartka i koniec meczu chyba przed czasem - za karę? Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 23.06.06, 00:29 romana_polka napisała: > kto mi wyjaśni o co chodziło w końcówce meczu Chorwacji z Australią? > bo komentatorzy całkiem sie pogubili > czy ten jakiś na S dostał czerwoną (realizator pokazał,że tak)i nie zszedł z bo > iska? > a potem ta nieuznana bramka,kartka i koniec meczu chyba przed czasem - za karę? > moge ja?;) jak dla mnie to było tak, ze sedzia mu pokazał druga zolta ale sie nie kapnal wowczas ze to druga i nie dal czerwonej, i dopiero na zakonczenie meczu to wyrownal pokazujac mu zolta i czerwona ale powinno byc tak ze kilka minut wczesniej powinien Simunic spasc za czerwien nie wiem co sie sedziemu stalo, ale sie pogubil jakos, zreszta nie tylko w tym przypadku Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 23.06.06, 00:34 a na końcu? dlaczego nie uznał bramki (moje 3 punkty diabli wzięli!!!) i zakończył mecz? Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 23.06.06, 00:38 romana_polka napisała: > a na końcu? > dlaczego nie uznał bramki (moje 3 punkty diabli wzięli!!!) i zakończył mecz? > tego nie wiem, napisz do FIFA;)) jeszcze apropos kartek podobno w oficjalnym fifowskim protokole jest ze 3 razy pokazał zolta kartke Simunicovi czeka go dywanik pewnie w fifowskiej agendzie ds sedziow;) Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 23.06.06, 00:42 a przed chwilą w Nocy Kibica powiedzieli że w protokole jest tylko pierwsza i trzecia kartka:) też miałbym trzy punkty gdyby uznał. Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 23.06.06, 00:43 przeczytałam tradycyjną relację na Gazecie,ale nic mi nie wyjaśniła,dopiero chłopaki Z czuba pomogli sport.gazeta.pl/Mundial2006/1,73600,3435535.html Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 23.06.06, 00:45 a to im sie udało: 22:28 Głowa bramkarza Pletikosy całym obwodem przekroczyła linię bramkową. Głowę wkopnął tam Viduka, piłka pozostała na linii :))) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 23.06.06, 00:49 romana_polka napisała: > a to im sie udało: > > 22:28 Głowa bramkarza Pletikosy całym obwodem przekroczyła linię bramkową. Głow > ę wkopnął tam Viduka, piłka pozostała na linii > > :))) > to nie był Viduka, on był 3 metry dalej i łapy podnosił zeby sedziego nabrac ale opisiki fajowe:) w sumie przekrecil sedzia Australie ale awansowali wiec dymu nie powinno byc tylko sedziemu sie dostanie troche i slusznie Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 23.06.06, 00:53 a ten mi sie podoba w Brazylii: Juninho Pernambucano Kaka,Dida,Juan,Lucio,Cafu i ... Juninho Pernambucano :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 23.06.06, 01:01 romana_polka napisała: > a ten mi sie podoba w Brazylii: Juninho Pernambucano > > Kaka,Dida,Juan,Lucio,Cafu i ... Juninho Pernambucano :DDD > bo to dla odróznienia od niejakiego Juninho Paulisty tak sie mówi:) tez reprezentant Brazylii, teraz to juz byly lae byl czas ze obaj byli powolywani jesli mnie pamiec nie myli Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 23.06.06, 01:34 teraz przeczytałem jeszcze jeden, korzystny dla sędziego scenariusz tej drugiej żółtej ponoc nie dał - realiztorzy tv sie pospiezyli a w koncowce, najpierw ogdwizdal faul Australijczyka na Chorwacie, potem zakonczyl mecz (nie bylo slychac w tumulcie) a druga zolta pokazal Simunicovi dopiero wtedy, niby za dyskusje Odpowiedz Link Zgłoś
irmelin Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 23.06.06, 09:30 No słowo daję...wczorajsza końcówka mnie rozkminiła....jak spać mi się chciało, tak momentalnie wigoru dostałam i jeszcze noc kibola lookałam.Ja już nie gram...teraz to nie jestem łach bagienny tylko mułek przyrodniczy...spadłam w rankingu:-(((((jestem jednym zdaniem kobietą upadłą...straciłam wenę na obstawianie...do buka nie chodzę za poprzednią kasę poleciałam sobie buty nowe kupić, byle tylko nie obstawiać ...jeju jak mnie korciło.... ....albo nie....zagram jeszcze raz...to sie nazywa nałóg:-))) Gratulacje dla lidera:-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 23.06.06, 23:41 no to dotarliśmy do końca rundy grupowej gratulacje dla Grzegorza za zwycięstwo etapowe!:) od jutra jedziemy dalej ale na innych zasadach punktowych w skrócie - bedzie mozna zdobywac 2 razy wiecej punktow za trafienie tego samego co teraz klasyfikacja rundy pucharowej prowadzona jest też oddzielnie czyli jest to szansa dla tych ktorym nie poszlo w pierwszej rundzie czyli sprawdzamy od jutra dwie klasyfikacje - ogólną i rundy pucharowej nareszcie beda meczyki na 110 procent i bez kalkulowania, jestem ciekaw jak sie bedzie typowalo darz bór!:) ja dzisiaj 9 pts 7 za dokładne trafienie Szwajcaria-Korea 1 za Francje i 1 za Hiszpanie dzieki temu wslizgnalem sie do pierwszej 4000 co mnie cieszy niesamowicie;) Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 24.06.06, 00:42 ja dziś tylko 4 pkty, po jednym w każdym meczu. nie miałem szczęścia do dokładnych wyników czy choćby różnic bramkowych:/ niby w klasyfikacji naszej ligi zrównałem się z Adką, ale w ogólnej deko się obsunąłem - na 2866. Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 24.06.06, 00:56 mameluch napisał: > ja dziś tylko 4 pkty, po jednym w każdym meczu. nie miałem szczęścia do > dokładnych wyników czy choćby różnic bramkowych:/ niby w klasyfikacji naszej > ligi zrównałem się z Adką, ale w ogólnej deko się obsunąłem - na 2866. daj spokój dobrze ze ta nasza liga jest, czlowiek sie dowartosciuje:) jestem w jeszcze paru i prawie wszedzie na ostatnim:)) no ale teraz runda pucharowa i zapowiada sie super ciekawa zabawa:)) Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 24.06.06, 05:49 ja zarobilem dzis 10, myslalem ze Koreance strzela 1 gola to bym mial jeszcze dodatkowo 6, do tego 1 punkciuku, ale i tak nei jest zle bo na razie jestem na 656 pozycji, totalnie zawiodly mie Hiszpania i Ukraina, myslalem ze lepiej pograja a nie jakies 1-0 ledwo ledwo. Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 24.06.06, 12:21 gregorz napisał: > ja zarobilem dzis 10, myslalem ze Koreance strzela 1 gola to bym mial jeszcze > dodatkowo 6, do tego 1 punkciuku, ale i tak nei jest zle bo na razie jestem na > 656 pozycji, totalnie zawiodly mie Hiszpania i Ukraina, myslalem ze lepiej > pograja a nie jakies 1-0 ledwo ledwo. wez mi ne przypominaj tego meczu Ukrainców okrutną padline grali i do tego jeszcze sedzia im 2 razy pomogl raz - nie dyktujac karnego dla Tunezji dwa-dyktujac karnego z kapelusza dla Ukrainy ja w tym meczu remis obstawialem i generalnie mialem nosa co do przebiegu gry ale dwa wielblady sedziego trudno przewidziec mam nadzieje ze sedziowie nie beda wiecej wypaczac Odpowiedz Link Zgłoś
irmelin Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 26.06.06, 10:07 Widzieliście co wczoraj się porobiło z kartkami?Figo z bani atakował...Deco powinien moment dostać czerwoną...sęzia latał upocony jak mysz kościelna, Szpaku 10 razy powiedział żesobie sędzia nie radzi...mecz paskudnyyyyy oby jak najmniej takich spotkań.Jestem zdecydowanie na NIE:-((( Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 26.06.06, 10:22 Na razie nie udalo mi sie obejzec zadnego meczu 1/8 poza fragmentami, dzis mam nadzieje ze zobacze jakis ladny futbol, a co do typowan, to ide na maksa i w co 2 meczu typoje remis i karne (bo za to daja najwiwiecej punktow) niestety na razie w zdanym nei bylo karnych :( Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna307 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 26.06.06, 10:46 gregorz napisał: >w co 2 meczu typoje remis i karne (bo za to daja najwiwiecej punktow) niestety na > razie w zdanym nei bylo karnych :( A ja jak do tej pory ani razu nie postawiłam na remis, nawet w grupowych:) Wczoraj najbardziej pododobał mi sie van Basten, w życiu nie widziałam tak opanowanego trenera! Co do dzisiaj to jeszcze nie obstawiłam Włochów i Australii, czyżby miałby być remis?;) Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 30.06.06, 10:44 Jak tam typujecie dzis cwiercfinaly? cos watek zamarl ale to pewnie przez te dwa dni przerwy. Moi faworyci do polfinalow to Niemcy, Wlosi,Brazylia i ... Portugalia, lub Anglia ten mecz chyba bedzie najciekawszy. Choc dzisiejszy Niemcy-Argentyna tez powinien pokazac co to jest futbol na najwyzszym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 30.06.06, 11:04 ja tez Niemcy Włochy Brazylia no i Anglia choć musze jeszcze zerknąć na skład Portugalii na pewno nie zagrają Deco i Costinha, jezeli nie zagrałby jeszcze dodatkowo C Ronaldo to kiepsko widze szanse Portugalczyków Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna307 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 30.06.06, 11:13 Niemcy-Argentyna 2:1, Włochy-Ukraina 1:0 to moje typy na dziś. A jutro stawiam na Anglie i Brazylie.....ale tu konkretów jeszcze podać nie mogę;) BTW strasznie nudno bez nogi w TV nie? Co to bedzie jak mundial sie skończy? Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 30.06.06, 12:00 pierwej mi ręka uschnie niż zagłosuję na Niemców :) w tej fazie odstawiam rozum na bok i głosuję sercem,a więc: Argentyna,Brazylia,Portugalia,Włochy Odpowiedz Link Zgłoś
irmelin Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 30.06.06, 13:08 Całym sercem jestem za Argentyną, byle tylko Niemcy pooooszli....za Brazylią jestem prawie całym sercem...Włochów uwielbiam od zawsze, Portuglię widzę cienko...ale i Anglia cienka jak kabanos ....Inaczej stawiam tu inaczej u buka....już się nie mogę doczekać 17 tej.... Odpowiedz Link Zgłoś
anieczkapoleczka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 01.07.06, 16:18 Włochy - Ukraina 3:0 - identycznie obstawiałam wczoraj ten wynik. 14 punktów mi skapło. Się cieszę. Niestety Niemcy-Argentyna nie zdążyłam obstawić. Na dzisiaj stawiam tak - Anglia-Potrugalia 2:1 i Brazylia-Francja 1:1. po rzutach karnych wygra Brazylia Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 01.07.06, 21:01 mialem remis angli z portugalami ale mi sie zachcialo zmienic :( No i punkty poszly sie ... mam nadzieje ze choc Brazylia spokojnie wygra i choc 2 punkty wpadna. Odpowiedz Link Zgłoś
monique251 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 01.07.06, 23:34 ani 'spokojnie' ani 'wygra' niestety. jadą do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 01.07.06, 23:56 dziz bedzie zaloba narodowa w Brazylii Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 02.07.06, 13:17 Oj chyab nikt w naszej lidze nie obstawial Portugali i Francji, bo z tego co widze punkty chyba nikomu nie drgnely. Zapowiada sie final Niemcy-Francja, przynajmniej patrzac na coraz lepsza gre francuzow. Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: MUNDIAL - Liga Prywatna 02.07.06, 19:13 ja obstawiałam Portugalię,ale 2:1 a Brazylia grała,że pożal się Boże,nie dziwi mnie że odpadli,ale na nich postawiłam,więc 0 punktów Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Koniec juz blisko :( 05.07.06, 12:18 Wczoraj chyba malo kto trafil Wlochow. Ja tradycyjnie kierowalem sie rozsadkiem no i znow nie trafilem. Dzis chyba postawie na "staruszkow" Francuzow w koncu jak sie tak rozpedzili to chyba az do finalu dojda. Na koncu juz tylko dwa mecze ale te najwazniejsze, moze ktos jeszcze mnei dogoni :) Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: Koniec juz blisko :( 05.07.06, 12:24 gregorz napisał: > Wczoraj chyba malo kto trafil Wlochow. Ja tradycyjnie kierowalem sie rozsadkiem > > no i znow nie trafilem. Dzis chyba postawie na "staruszkow" Francuzow w koncu > jak sie tak rozpedzili to chyba az do finalu dojda. Na koncu juz tylko dwa > mecze ale te najwazniejsze, moze ktos jeszcze mnei dogoni :) ja trafiłem Włochów:) a dziś stawiam na Portugal grają o wiele lepszy futbol od Francuzów, no ale ci z kolei dobrze bronia i mają sporo farta w ofensywie, w dwóch ostatnich meczach szczególnie:) ja cie już nie dogonie:) może Irmelin? zobaczymy, zapowiada się ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
irmelin Re: Koniec juz blisko :( 05.07.06, 13:14 Nie dogonię gregorza mam w głowie mętlik:-(((( U buka postawiłam na moich ukofanych włoskich kopaczy i trafiłam, na kuponie mam jeszcze awans Portugalii...na naszej Lidze wbrew sercu dałam awans Niemców i dzisiaj wbrew sobie postawię na "dziadków"czyli Francję. A najbardziej to się ucieszyłam z drugiej brameczki którą przygruchał mój najukofańszy Oluś Del Piero...tylko żeby zapuścił włosy... Nie rób niczego na siłę. -Kleobulos- Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: Koniec juz blisko :( 05.07.06, 23:43 ja też trafiłam Włochów ale tylko za 2 punkty,bo obstawiłam 2:1 a dzisiaj na Portugal więc 0 ogólnie dzisiaj straszny szit był szczególnie w porównaniu z wczoraj,obie drużyny grały jakby stawką był kufel piwa a nie puchar świata,ale w sumie dobrze,bo na razie nie wygląda by Franca mogła pokonac Italię,choc ofkors nigdy do końca nie wiadomo no i Włosi są lepiej zmotywowani ,a więc ITALIA,ITALIA,ITALIA,ITALIAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: Koniec juz blisko :( 08.07.06, 20:46 finał już można typowac ja jeszcze nie wiem jak,to znaczy stawiam na Włochów,ale nie wiem jaki wynik Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Kuniec 10.07.06, 00:05 niniejszym chciałabym złożyc gratulacje naszej wspaniałej trójce medalistów:Gregowi,Irmelin (forza le donne!)i Mameluchowi fajnie było ale sie skończyło Arrivederci! Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: Kuniec 10.07.06, 00:17 Gratulacje dla Grzegorza za zwycięstwo w typerku i za uratowanie honoru rodzaju męskiego;)))) Brawo, brawo , brawo!! Forza gli uomini:)) duże brawa też dla medalistów i tych którym udało się zająć miejsca punktowane;)) Respect dla wszystkich 16 osób które się zechciały zalogować i typować w pocie czoła przez miesiąc:)) 16 bo Irmelin wspominała że Mamiorek to też ona Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Kuniec 10.07.06, 00:53 nono, aż sam się zdziwiłem:) przez większość fazy pucharowej raczej mundial zszedł u mnie na drugi plan i sądziłem że zanotuję obsuwę;) w dodatku w finale postawiłem tak jak kibicowałem, czyli Francom, choć raczej byłem przekonany o wyższości Włochów. szkoda tylko że do 100 nie dobiłem;) dziękuję skromnie za gratulacje i gratuluję również:D Odpowiedz Link Zgłoś
irmelin Re: Kuniec 10.07.06, 09:09 Nie typowałam ostatnich meczyków, nie było mnie...przy necie, co nie zmienia faktu, że meczyki oglądałam. Gratulacje dla gregorza i wszystkich którzy trafiali i bawili się przez ten miesiąc w jasnowidzów. A wracając do finału to jestem bardzo szczęśliwa od pacholęcia kibicuję Włochom, Francja grała ładnie ale futbol to gra dla farciarzy nie oszukujmy się... Nie rób niczego na siłę. -Kleobulos- Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: Kuniec 10.07.06, 10:05 Dzieki wielkie za udzial, bylo fajnie ale sie niestety (albo stety) skonczylo. Udalo sie utrzymac pierwsze miejsce choc w ogolnej klasyfikacji to i tak jakies tysieczne miejsca wiec nic rewelacyjnego :( Za 4 lata bedzie lepiej. A co do finalu to wlosi mieli wygrac 2:1 ale cos im nie szlo w strzeleniu tej 2 bramki : ( Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: Kuniec 10.07.06, 11:09 gregorz napisał: > Dzieki wielkie za udzial, bylo fajnie ale sie niestety (albo stety) skonczylo. > Udalo sie utrzymac pierwsze miejsce choc w ogolnej klasyfikacji to i tak jakies > > tysieczne miejsca wiec nic rewelacyjnego :( Za 4 lata bedzie lepiej. A co do > finalu to wlosi mieli wygrac 2:1 ale cos im nie szlo w strzeleniu tej 2 bramki > : > ( ja już po 15 minutach 2 połowy widziałem ze jesli Włosi coś strzela to bedzie to niesamowity fuks po prostu od początku 2 połowy nie wytrzymali kondycyjnie całego turnieju i grali to co Polska z Niemcami czyli mocna obrona i kompletna bezradność w ataku, do którego mało kto biegał ale mistrzami zostali zasłużenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: Kuniec 10.07.06, 13:31 właśnie przez brak sił Włochów ten mecz był dla mnie taką nerwówką w dogrywce tak się słaniali po boisku,że łaska boska uchroniła ich przed stratą gola (no,słaba ofensywa żabojadów też trochę pomogła) Francuzi przez cały turniej grali przeciętnie i nie mieli z kim sie zmęczyc.Brazylia była cieniuteńka,a Hiszpania niedoświadczona. W finale grali dobrze,ale głównie w defensywie,a to za mało by zasłużyc na tytuł mistrza świata. włosi zasłużyli na tytuł za: 1.świetną grę na całym turnieju 2.wyeliminowanie Niemców 3.za podpuszczenie Zidana 4.za śpiewanie hymnu przed finałem(nigdy nie widziałam zeby jakaś drużyna tak sie wczuwała w hymn) 5.urodę co poniektórych zawodników :))) A Ribery może byc świetny,ale jest brzydki jak ropucha :) Odpowiedz Link Zgłoś
aasiek Re: Kuniec 10.07.06, 17:22 Hm, a podliczyli Wam punkty za ostatni mecz? Bo mam wrazenie, ze ciągle jest tyle co było wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: Kuniec 10.07.06, 17:25 aasiek napisała: > Hm, a podliczyli Wam punkty za ostatni mecz? Bo mam wrazenie, ze ciągle jest > tyle co było wczoraj. tyle co wczoraj bo nikt nie trafil:) Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Kuniec 11.07.06, 01:14 nie wiem jak wczuwali się Włosi wczoraj, bo oglądałem równo od karnego, ale Polacy przed meczem z Niemcami też nieźle na tym polu wypadli:) Ribery nie jest najpiękniejszy głównie przez wypadek samochodowy w którym ucierpiał w wieku bodaj 2 lat:( a ktoś wie skąd podobne blizny itp. u Teveza? Odpowiedz Link Zgłoś