Dodaj do ulubionych

Spieprzamy!

19.06.06, 12:11
Odezwa Łże-Prezydenta
Obywatelki i Obywatele...Baby i Dziady Forumowe
Nadszedł czas rezumy , plusów dodatnich i ujemnych...
nadszedł czas postanowień na zakręcie autostrady zwanej życiem .
Bierzmy funty..
Bierzmy ukochanego misia...
Bierzmy nogi za pas
(nie bierzmy giertycha!)

Nie macie dość tego polskiego piekiełka?
po co każde z nas ma wyjeżdżać osobno?
wyjedźmy RAZEM (?)
SPIEPRZAJMY!!!
Obserwuj wątek
    • drzejms-buond Re: Spieprzamy! 19.06.06, 12:12
      www.gumtree.com/
      ghrom.com/faqs/emigracja/mity.html
      jedźmy..
      nikt nie woła....
      a to LONDON CALLING

jedźmy ale nie w ciemno!
      szukam i kurrrrrrde cały czas ZNAJDUJĘ!!!!!!
      • romy_sznajder Re: Spieprzamy! 19.06.06, 12:28
        piekielka nie, ale mam dosc tego, ze polska ma najbrudniejsze plaze, za rok
        bedzie najbiedniejszym krajem w unii i ze mamy najgorsza druzyne na mistrzostwach.
        • paula245 Re: Spieprzamy! 19.06.06, 12:34
          to zapraszam-jadla Ci u mnie dostatek,mozecie na kanapce w kuchni kimac :)
          • drzejms-buond Re: Spieprzamy! 19.06.06, 12:44
            ale ja mówię serio!
            • drzejms-buond Re: Spieprzamy! 19.06.06, 12:51
              serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3425176.html
              wciaż kocham cię jak irlandię...
            • paula245 Re: Spieprzamy! 19.06.06, 12:52
              Wiem Drzejms-ja jestem wlasnie w trakcie zalatwiania pracy dla znajomej-jesli
              mi sie uda przyjedzie do nas razem z corka-mam dwa pokoje,dostalam mnostwo
              mebli od znajomych Anglikow-pomagaja nam jak gdyby w Polsce wojna byla-chyba
              dlatego ze byli w szoku kiedy przeliczylam im na funty srednie zarobki!
              Naprawde nie jest trudno sie tu osiedlic- jesli chce sie pracowac-praca jest i
              na zycie wystarcza.PZDR
              • drzejms-buond Re: Spieprzamy! 19.06.06, 12:58
                śledzę ogłoszenia tak o pracy jak i wynajmu lokali od dłuższego czasu...
                i jestem w szoku, bo mimo, iż jest tam nas prawie milion...to nadal wszystko
                jest w zasiegu ręki...i to nawet w Londynie!
                no po prostu, nic tylko jechać i brać!!!
                niech mnie ktoś kopnie w d...........!!!!

• mameluch Re: Spieprzamy! 19.06.06, 13:02
                  gdyby tu nie trzymały mnie studia itp. pewnie bym się zdecydował. chciałem w
                  wakacje, ale tylko na sierpień i nie za bardzo mam pomysł co i jak i czy w ogóle
                  na taki czas opłacałoby się.
                  • around_the_sun Re: Spieprzamy! 19.06.06, 13:05
                    mamelo, Ty knujesz podstępnie
                    a miejsce przy kominie i tak moje :)
                    • mameluch Re: Spieprzamy! 19.06.06, 13:08
                      miałem nadzieję że dotrę tam przed Tobą, przykuję się do komina i będzie tylko
                      mój na wieki;)
                      • around_the_sun Re: Spieprzamy! 19.06.06, 13:14
                        toż mówię, że podstepnie knujesz.
                        Ale ja tu czuwam :)
                        • drzejms-buond Re: Spieprzamy! 19.06.06, 13:20
                          własnie przeczytałem list w Wysokich Obcasach
                          "Wszyscy są juz w Irlandii"
                          bożżżżz, nic dodać nic ująć...
                          :-/

czy na miesiac sie opłaca? zależy po co chcesz jechać...jeśli tylko po to żeby
                          dorobić, to tak...gdzie w Polsce zarobisz 6000 zł przez miesiąc , nawet, minus
                          wynajęcie lokalu, 4000 zł to też niezle jak na studenckie życie...
                          • mameluch Re: Spieprzamy! 19.06.06, 13:26
                            nie no, to kosmicznie jak na studenta:) tyle że załatwienie całej logistyki może
                            być jednak kłopotliwe, bo jadąc zazwyczaj trza się gdzieś zaczepić, znajomi,
                            rodzina, znajomi znajomych. u mnie z tym cinko, bo znajomi którzy wyjechali mają
                            raczej nikłe możliwości załatwienia czegoś itepe, a wujek z Łoksfordu na Litwie
                            siedzi większość czasu. dodatkowo nie stać mnie żeby jechać w ciemno, sam też
                            bym nie chciał... trza było myśleć wcześniej raczej.
                            • drzejms-buond Re: Spieprzamy! 19.06.06, 13:33
                              dlatego powyżej rzuciłem garść linek żeby każdy popatrzył, poczytał zastanowił
                              się...
                              to jest do zrobienia!!!
                              • mnietka.kokietka Re: Spieprzamy! 19.06.06, 14:07
                                na miesiac sie nie oplaca bo tyle zajmuje zalatwienie formalnosci papierkowych
                                conajmniej.
                                3 miesiace juz predzej.
                                najlepiej jechac tuz po bozym narodzeniu, lub tez do wielkanocy zaklepac
                                robote. potem jest juz tragedia. maj czerwiec to naplywowe miesiace.
                                potem lepszy moment to pazdziernik.
                              • aari Re: Spieprzamy! 19.06.06, 23:14
                                żejmsie idę linki zglondać.
                                My od kilku miesięcy chcemy SPIEPRZYĆ cała familiją.

Mam nadzieję, że się nam uda .. bo tutaj jest nie do zniesienia, i wcale nie
                                mam na myśli tylko kasy, pracy i państwa naszego - ale też i prywatne takietam.
                                • drzejms-buond Re: Spieprzamy! 20.06.06, 12:56
                                  zadziwia mnie to ogromne zaangażowanie Gazety w Eumigrację. Z jednej strony, to
                                  fajnie że podają pomocne linki, bardzo pomocne! ale z drugiej strony zastanawia,
                                  bo czytelnictwo im spadnie...?
                                • drzejms-buond Re: Spieprzamy! 20.06.06, 12:57
                                  aari napisała:

> żejmsie idę linki zglondać.
                                  > My od kilku miesięcy chcemy SPIEPRZYĆ cała familiją.
                                  >
                                  > Mam nadzieję, że się nam uda .. bo tutaj jest nie do zniesienia, i wcale nie
                                  > mam na myśli tylko kasy, pracy i państwa naszego - ale też i prywatne takietam.

całą rodziną łatwiej czy gorzej?
                                  tak, "takietam" sa najgorsze, też takie mam...
                                  :-[
                                  • mnietka.kokietka Re: Spieprzamy! 20.06.06, 13:01
                                    aari jesteś gangesterem? a moze świadkeim koronnym?:))

A co do polityki GW i emigracji to też mnie dziwi że oni tak naród prepędzaja i
                                    czasem w niezłe maliny wpuszczają.
                                    • paula245 Re: Spieprzamy! 20.06.06, 13:19
                                      Dla emirgarntow polecam:
                                      www.sklep-polski.co.uk
                                      Nawte moj ukochany Twoj Styl maja :)
                                      • aga_ata Re: Spieprzamy! 20.06.06, 13:41
                                        OOO jak dla emigrantów, to dla przyszłych NAS! :-)
                                      • drzejms-buond Re: Spieprzamy! 21.06.06, 14:03
                                        paula245 napisała:

> Dla emirgarntow polecam:
                                        > www.sklep-polski.co.uk
                                        > Nawte moj ukochany Twoj Styl maja :)

a jedzenia nie ma :-[
                                        • drzejms-buond Re: Spieprzamy! 21.06.06, 16:01
                                          znalazłem kilka ofert-czekam na odpowiedź

grzebię dalej!
                                          ("prześladuje mnie" muzeum szerloka holmsa...) normalnie, nic tylko brać!
                                          nawet w moim zawodzie! sie boje, kurcze...a jak sie nie sprawdzę?
                                          • drzejms-buond Re: Spieprzamy! 22.06.06, 12:23
                                            praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,73676,3432141.html
                                            na temat... jest też audio
                                            • romy_sznajder masz Drzejms "kiedys sie wyrwiemy z tego syfu", 23.06.06, 01:45
                                              ...czyli komiks emigracyjny
                                              www.tiutiaputia.com/krotki_komiks_emigracyjny.html
                                              • drzejms-buond Re: masz Drzejms "kiedys sie wyrwiemy z tego syfu 23.06.06, 10:33
                                                :'-[

smutne

a jak twoja praca? zostajesz? czy cię "przekierowują"?
                                                • romy_sznajder Re: masz Drzejms "kiedys sie wyrwiemy z tego syfu 23.06.06, 11:58
                                                  i jedno i drugie. nie bedzie czasu na forum:(
                                                  • drzejms-buond szkocja? 23.06.06, 12:14
                                                    www.szkocja.eu/sitppolish/CCC_FirstPage.jsp
                                                  • aari Re: szkocja? 27.06.06, 12:16
                                                    żejmsie, włąśńie wczoraj tio pszeczytałąm od dechy do dechy.
                                                    Tam jedziemy !!!

Spieprzajmy gromadą :)
                                                    No to jak?? Organizujemy się??
                                                  • drzejms-buond Re: szkocja? 27.06.06, 12:19
                                                    aari napisała:

> żejmsie, włąśńie wczoraj tio pszeczytałąm od dechy do dechy.
                                                    > Tam jedziemy !!!
                                                    >
                                                    > Spieprzajmy gromadą :)
                                                    > No to jak?? Organizujemy się??

glezgoł? Edinburg?a masz juz jakieś oferty?
                                                  • aari Re: szkocja? 27.06.06, 18:29
                                                    szukam

narazie musze suzkać dla hasbynda. Bo ja muszę z dzieciami zostać, coby On mógł
                                                    psokojnie gniazdko uwić.
                                                    Taki mam plan.
                                                    Trzeba trzy miesiące , żeby spokojnie wynająć mieszkanie/dom ( potwierdzenie z
                                                    banku i od pracodawcy ) załatwić NIN, żeby uzyskać prawo do ulg i świadczeń i
                                                    takie tam. Czyli najpierw ON a za 3-4miesiące ja + dzieci.

Problem jeden. Małżon słabo zna inglisz i nada sie ino do pracy fizycznej,
                                                    przynajmniej na początku. ufff.
                                    • aari Re: Spieprzamy! 23.06.06, 23:49
                                      mnietuś, mam kochających rodziców. :) Aż za bardzo - to właśnie moje takietam.
                                      • drzejms-buond Re: Spieprzamy! 26.06.06, 14:57
                                        "spieprzaaaać, jak to łaaatwo powieeeedzieć...
                                        spieprzać, tylko tooo więcej nic..."
                                        :-/
                                        • drzejms-buond NIE Spieprzamy! 03.07.06, 10:16
                                          życie bywa zaskakujące...
                                          BYWAJ ! ANGLIO!!! BYWAJ!!!
                                          • aari Re: NIE Spieprzamy! 03.07.06, 22:54
                                            żejmsie a czemuż to, czemuż ?
                                            • drzejms-buond Re: NIE Spieprzamy! 04.07.06, 09:22
                                              z powodów rodzinnych muszę zostać...na razie, przynajmniej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka