Dodaj do ulubionych

kampanijne kwiatki

27.10.06, 17:23
Kampania wyborcza trwa u nas w najlepsze od ponad roku, niemniej ze wzgledu
na
zbliżające się szybkimi krokami wybory samorządowe ostatnio się nasiliła. W
związku z powyższym ogłaszam konkurs na "kampanijne kwiatki" - najciekawsze,
najdowcipniejsze, najtrafniejsze, ale też najbardziej debilne, kiczowate i
nieudane pomysły, reklamy, plakaty, chwyty, itd. wyborcze.

Zacznę od logo grupy internetowej, która nazwała się Akcją Obywatelską. Logo
ma
uświadomić wyborcom konsekwencje przyjętej przez koalicję PiS, LPR,
Samoobrona
zmiany samorządowej ordynacji wyborczej. Moim zdaniem logo jest rewelacyjne:
proste, bardzo wymowne i przezabawne.
Logo: i112.photobucket.com/albums/n189/gumpel/nie_glosuje_na_pis.gif
Źródło: akcjaobywatelska.wordpress.com/about/
Liczę na kolejne kwiatki :-)
G.
Obserwuj wątek
    • gumpel upsss ... linki 27.10.06, 17:26

jeszcze raz:
      logo: i112.photobucket.com/albums/n189/gumpel/nie_glosuje_na_pis.gif
      źródło: akcjaobywatelska.wordpress.com/about/
      • kochanica-francuza Re: upsss ... linki 27.10.06, 17:49
        gumpel napisał:

>
        > źródło: akcjaobywatelska.wordpress.com/about/

ale czegóż oni chcą konkretnie?
        • gumpel Re: upsss ... linki 27.10.06, 22:26

żeby nie głosować na PiS (LPR, Samoobronę)
          • kochanica-francuza Re: upsss ... linki 28.10.06, 20:34
            gumpel napisał:

>
            > żeby nie głosować na PiS (LPR, Samoobronę)
            aaa, to proste. a jak wybierzemy PO, to z kim PO się skoalicjonuje?
    • gumpel ładne kwiatki :-)) 08.11.06, 17:31
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,60153,3724493.html?i=1
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,60153,3724493.html?i=0
      ładniejsza strona samorządowej polityki :-)

... ita ut montes transferam ...
      • gumpel + wywiad z kandydatką 08.11.06, 17:33

Agnieszka Kępka: Pani plakat wyborczy i zdjęcia zamieszczone na stronie
        internetowej www.edytanedziak.pl wzbudzają wiele emocji wśród internatów...

Edyta Nędziak: Tak, śledzę forum "Gazety" i widziałam wpisy internautów na ten
        temat. Przyznam, że jestem bardzo zaskoczona, zupełnie się tego nie
        spodziewałam. Nie ja byłam autorem tego wątku ani żadnej innej wypowiedzi na
        ten temat, aczkolwiek nie będę unikała forum i na pewno coś napiszę. A o co
        chodzi z moim plakatem wyborczym?

Internauci zwracają uwagę na Pani dekolt...

- No cóż, sama brałam udział w projektowaniu plakatu i nie wydaje mi się, żeby
        było w nim coś niestosownego.

Skąd pomysł umieszczenia na stronie zdjęć w kostiumie kąpielowym?

- Chciałam pokazać ludziom, że jestem normalnym człowiekiem, a nie osobą
        zadufaną w sobie. Stąd można obejrzeć tam moje zdjęcia z wakacji, m.in. z
        dziećmi przyjaciół.

A to zdjęcie, na którym wygląda Pani, jakby brała udział w pokazie mody?

- Byłam finalistką wyborów Miss Ziemi Radomskiej w 1999 r. Tak się zaczęła moja
        przygoda z modą. Brałam udział w kilkunastu pokazach. Zdjęcie na stronie
        pochodzi z pokazu mody mojej przyjaciółki Moniki Szymańskiej, która zajmuje się
        projektowaniem sukni.

Czy reaguje Pani na komentarze internautów?

- Jestem optymistką, dlatego podchodzę do wpisów na forum z dystansem. Dzięki
        nim więcej osób wchodzi na moją stronę internetową. Zamieszczone tam zdjęcia
        nie są żadną prowokacją. Liczyłam, że internautów zainteresuje mój programem i
        to, co chcę zrobić dla Radomia, a nie to, jakie zdjęcia są w mojej galerii.
        Myślę, że sprawy Radomia są najważniejsze. Po wpisach widać, że ludzie bardzo
        często oceniają innych po wyglądzie.

Pisze Pani doktorat...

- Tak jestem na drugim roku studiów doktoranckich na UMCS. Pisze pracę na temat
        obecności eurorealistów w Parlamencie Europejskim.

Jak zaczęła się Pani przygoda z polityką?

- Na pierwszym roku studiów zaczęłam działać w Forum Młodych Ludowców
        (młodzieżówka PSL). W 2002 r. zostałam asystentką posła Zbigniewa Kuźmiuka. Od
        marca 2006 r. pracuję we Frakcji Parlamentu Europejskiego Unia na rzecz Europy
        Narodów (www.uengroup.org). W wyborach do rady miasta startuję jako bezpartyjna
        kandydatka w okręgu 2 z listy PiS.
        miasta.gazeta.pl/radom/1,35219,3721724.html
    • gumpel kandydat z Białegostoku 09.11.06, 22:43
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3727801.html
      Póście sobie video. Naprawdę warto.

G.
      • gumpel jestem rozdarty ... 09.11.06, 22:53
        ... między kandydatką z Radomia i kandydatem z Białegostoku. Nierozwiązywalny
        dylemat: między duszą a ciałem, między postem a karnawałem, między pięknem i
        mądrością. Gdyby kandydatka z Radomia mówiła jak kandydat z Białegostoku. Gdyby
        kandydat z Białegostoku wyglądał jak kandydatka z Radomia. Eh ... i komu to
        przyznać tytuł kwiata kampanii. Niestety, żadne z nich nie kandyduje z mojego
        okręgu, więc tytuł będzie miał co najwyżej charakter symboliczny. Tyle, że komu
        go przyznać ? Pozostał ostatni dzień kampani ... forumowicze, pomóżcie .... ona
        czy on ...
        ;-)
        g.
        • diabollo Re: jestem rozdarty ... 10.11.06, 07:53
          gumpel napisał:

> ... między kandydatką z Radomia i kandydatem z Białegostoku. Nierozwiązywalny
          > dylemat: między duszą a ciałem, między postem a karnawałem, między pięknem i
          > mądrością. Gdyby kandydatka z Radomia mówiła jak kandydat z Białegostoku. Gdyby
          >
          > kandydat z Białegostoku wyglądał jak kandydatka z Radomia. Eh ... i komu to
          > przyznać tytuł kwiata kampanii. Niestety, żadne z nich nie kandyduje z mojego
          > okręgu, więc tytuł będzie miał co najwyżej charakter symboliczny. Tyle, że komu
          >
          > go przyznać ? Pozostał ostatni dzień kampani ... forumowicze, pomóżcie .... ona
          >
          > czy on ...
          > ;-)
          > g.

Kandydatka z Radomia bardzo kusząca, ale uważam, że pan kandydat z Białegostoku
          jest absolutnie bezkonkurencyjny.
          Wydaje mi się, że jest optymalnym kandydatem na prezydenta Białegostoku: wyznaje
          wartości chrześcijańskie, genetyczny patriota (jego ojciec walczył nie tylko za
          Polskę, ale i za Boga), ma matkę i brata i chce bardzo dobrze.

Czcigodny Gumpelu, Bóg zapłać za ten wątek.

Kłaniam się nisko.
          • a000000 Re: jestem rozdarty ... 16.11.06, 11:00
            a propos kandydata z Białegostoku:

www.gazetawyborcza.pl/1,75515,3736479.html
            Nie wiem, ale wydawało mi się, że w ordynacji był zapis o stanie zdrowia
            psychicznego kandydata? czyżby PiSiaki przy ostatnim gmeraniu przy ustawie
            zgubiły to, co najważniejsze?

Wczoraj na TV4 był program z Kononowiczem prowadzony przez Najsztuba i
            Żakowskiego. Mam nadzieję, że ten biedny i całkiem poczciwy człowiek NIGDY się
            nie dowie, na jakie pośmiewisko został wystawiony przez swój wredny komitet.
            Podobno sam się zgłosił, jako chętny na prezydenta miasta. A w komitecie DOKTOR
            NAUK - jakiś ponoć nacjonalista - oczywiście nie zorientował się, że chorego
            biedaka wykorzystuje???? DNO.
            • monikaannaj Re: jestem rozdarty ... 16.11.06, 11:25
              Zgadzam sie azerko... niesmaczne i zenujące jest nasmiewanie sie z ewidentnie
              opóźnionego w rozwoju człowieka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka