Dodaj do ulubionych

Co można dac na nowe mieszkanie w prezencie ??

30.10.06, 11:36
Idę niedługo na parapetowe, co można dac na nowe mieszkanie? to nie jest ich
pierwsze mieszkanie, dlatego większośc rzeczy juz mają. Pomóżcie - proszę!

A tak przy okazji - co można dac mężowi pod choinkę, bo już mi się poprostu
skończyły pomysły ........... Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • ewelina23-20 Re: Co można dac na nowe mieszkanie w prezencie ? 30.10.06, 11:37
      paulina-w napisała:

> Idę niedługo na parapetowe, co można dac na nowe mieszkanie? to nie jest ich
      > pierwsze mieszkanie, dlatego większośc rzeczy juz mają. Pomóżcie - proszę!
      >
      > A tak przy okazji - co można dac mężowi pod choinkę, bo już mi się poprostu
      > skończyły pomysły ........... Pozdrawiam!
    • mroofka2 Re: Co można dac na nowe mieszkanie w prezencie ? 30.10.06, 13:59

może jakąs ładna pościel?
      pościeli nigdy za wiele;)
      • rasgeea Re: Co można dac na nowe mieszkanie w prezencie ? 30.10.06, 14:40
        stojak na parasole :D
        • anulkina Re: Co można dac na nowe mieszkanie w prezencie ? 30.10.06, 15:04
          roslinke , jakiegos efektownego kwiatka :]
    • babunowa Re: Co można dac na nowe mieszkanie w prezencie ? 03.11.06, 03:26
      Najlepiej bon upominkowy do jakiegos sklepu z przedmiotami do wnetrz. np do
      redmachine.pl czy fabrykaform.pl
      Uwazam,ze nie ma nic gorszego niz prezenty , ktore maja 'urzadzic' komus
      mieszkanie. Zazwczyaj sa to totalne niewypaly (bo kupowane zgodnie z gustem
      idacego na parapetowe), ktore czlowiek przyjmuje z grzecznosci,a potem laduje do
      kartonow i laduja w piwnicy.
      W koncu to ich mieszkanie i niech dobieraja sobie przedmioty wedlug wlasnego gustu.
      • shameeka Re: Co można dac na nowe mieszkanie w prezencie ? 03.11.06, 09:35
        uwazam ze jakies ladne kubki.
        sa takie troszke drozsze- wywazone.
        tego tez nigdy za wiele.
    • mama007 Re: Co można dac na nowe mieszkanie w prezencie ? 03.11.06, 10:09
      ja dostalam kompelt srubokretow, kombinerki i mlotek - na wlasne zyczenie ;)
      powiedzialam, ze jak mi ktos przyniesie jakies ziele to nie wpuszcze :)
      pozdrawiam
      • sumire Re: Co można dac na nowe mieszkanie w prezencie ? 03.11.06, 10:13
        i to jest bardzo dobry pomysł :)
        ja ostatnio szukałam młotka jak głupia i w efekcie wbijałam gwóźdź książką...

a klasykiem jest bezwzględnie korkociąg, ja już cztery dostałam ;) ale używam
        wszystkich.
        • capuccino_days Re: Co można dac na nowe mieszkanie w prezencie ? 03.11.06, 10:24
          drewniakiem gwoździa, drewniakiem
          i meble z Ikei też:)

ja na nowe mieszkanie dostałam woka, plakaty, kocie jedzenie:)) i alkohol

wszystko zostało przyjęte i zaakceptowane:)
    • prabucianka Re: Co można dac na nowe mieszkanie w prezencie ? 03.11.06, 11:20
      korkociag to podstawa, ale w poprzednim mieszkaniu przez takie przekonanie
      mialysmy z dziewczynami kilka.
      Kubki jakiejs wyzszej klasy, jakies dwie filizanki, bajerancki wyciskacz do
      czosnku....
      • paenka Re: Co można dac na nowe mieszkanie w prezencie ? 03.11.06, 11:31
        Ja to bym była szczesliwa gdyby ktos mi sprezentował na nowe mieszknie zestaw
        dobrych noży :D WIadomo nóż w kuchni to podstawa, ale dobry a nie taki co się
        tępi zaraz.
        Ostatnio widziałam taki super zestaw w gazecie kilka nozy w podstawce -
        ludziku :D troche makabrycznie wygladalo ale z humorem ;p
        • paenka Re: Co można dac na nowe mieszkanie w prezencie ? 03.11.06, 11:32
          generalnie to polecam sklepy DUKA
          OOO i patelnia dobra to tez wazna rzecz. Taka zeby sie nie przywieralo i zeby
          sie spod nie wybrzuszał na plycie grzewczej :D
          A podczas klotni wiadomo z jakimi argumentami w rece bedziesz skuteczniejsza :D
          ROTFL
        • yoniska Re: Co można dac na nowe mieszkanie w prezencie ? 03.11.06, 12:21
          jest przesadz ze nozy nie kupuje sie w prazencie... mama mi nie chciała na nowe
          mieszkanie kupic :)))
          a dobrym prezentem jest bon podarunkowy, nasz gust przeciez nie musi odpowiadac
          gospodarzom.
          ewentualnie jakies zielsko :)
          • sumire Re: Co można dac na nowe mieszkanie w prezencie ? 03.11.06, 13:24
            aj, a mnie noże dali :) może stąd pech...
            wracając do rzeczy - Duka jest rzeczywiście w porządku, miewają rzeczy wprost
            idealnie parapetówkowe (w ub. roku mieli urocze kieliszki do shotów bez nóżek),
            ale niekoniecznie tanie. No i istnieje spore ryzyko zdublowania, bo tych
            sklepów wyrosło jak grzybów po deszczu.

mój kolega wspinacz dostał fajny prezent - czekan. wbił go sobie w ścianę nad
            kanapą no i tak to straszy gości ;)
            innej znajomej, fanatyczce Rosji i ZSRR, kupiliśmy i oprawiliśmy starą
            radziecką flagę, wisi na ścianie w nowym mieszkaniu.
            chyba łatwiej, kiedy się dobrze kogoś zna.
        • babunowa paenka 03.11.06, 13:30
          gdybys chciala sobie kiedys machnac tego ludzika;>
          www.iwantoneofthose.com/lifestyle-home/cool-kitchen/knife-block/index.html
          mozesz to sprowadzic przez www.toys4boys.pl (kiedys mieli te noze,a teraz ich
          nie widze,ale wiem,ze mozna indywidualnie wszystko z brytyjskiej strony sciagnac):)
          jestem szczesliwa posiadaczka tych nozy;) na razie sprawuja sie niezle:)
          • paenka Re: paenka 03.11.06, 13:54
            hehe dokladnie o te noze chodzilo :)
            A ja jeszcze slyszalam o przesadach ze sie krzyzykow nie daje i pereł. No cóż
            to tylko przesady przeciez :)

No to nastepny pomysl - a'la przesad POdkowa na szczescie:)
            Ostatnio jak rodzice robili remont domu to znalezlismy wmurowana podkowe :)
            Dziadek 30 lat temu ja wmurowal i chyba zapomnial o niej w ogole;)
            • mama007 Re: paenka 03.11.06, 13:58
              a mi sie podoba jeszcze prezent typu maszynerii do fundee czy takie tam inne.
              normalnie w zyciu bym sobie nie kupila sama z siebie, ale jakby mi ktos dal to
              chetnie bym czasem zrobila taka imprezke :))
              • prabucianka Re: paenka 03.11.06, 14:05
                ja imprezke z fondue robilam w zeszly piatek;)

a co do sklepow, to sie zgadzam ze DUKA, a w Warszawie to jeszcze Decorador;)
                • babunowa Re: paenka 03.11.06, 14:55
                  Ja nie wiem,dlaczego oprocz mnie i jeszcze jednej osoby,wszyscy sie upieraja na
                  jakis kupiony przez siebie prezent do czyjegos mieszkania.Czy zadna z Was nigdy
                  nie zostala obdarowana prezentem totalnie nietrafionym? Co z tego,ze ktos poleci
                  Duke czy Decoradora,skoro i tam mozna wybrac cos,co moze i jest w naszym
                  guscie,ale totalnie moze nie przypasc do gustu osobie obdarowywanej?To,ze ja
                  lubie takie stojaki na noze,do ktorych podawalam linka,to nie oznacza,ze moja
                  kolezanka bedzie zachwycona.Nawet osobie, ktora sie bardzo dobrze zna, mozna
                  kupic cos zupelnie nie trafionego.
                  Ja zakladam,ze skoro tutaj ludzie mowia o wokach,nozach etc. to kwota jaka
                  trzeba przeznaczyc min.100 Pln. Czy naprawde nie lepiej dac komus bon i niech
                  sobie kupi za dana kwote cos, co jemu sie bedzie podobalo,albo wybierze cos
                  drozszego i doplaci sobie. Sporo osob woli cos kupic,bo na bonie jest cena i
                  wiadomo ile kto wydal,tyle,ze wybierajac jakis prezent z popularnego sklepu typu
                  Duka tez mozemy zalozyc z gory,ze obdarowany albo juz zna cene przedmiotu,albo
                  sobie ja sprawdzi.
                  • aiczka Re: paenka 03.11.06, 15:06
                    A ja trzymam się zasady kupowania prezentów, których nie trzyma się normalnie na
                    wierzchu albo nie trzyma się na wierzchu cały czas.
                  • paenka Re: paenka 03.11.06, 16:57
                    No nie wiem dla mnie gdyby ktos mi dal bon to bym sie oczywiscie ucieszyla ale
                    wole jak ktos wklada troche wysilku w ten caly prezent ;) Bo bon to taki
                    wlasnie dla mnie na "odwal sie" prezent. Zgadzam się natomiast ze prezent
                    powinien byc dobrany pod gust obdarowywanego, dlatego jesli sie nie znamy az
                    tak dobrze to najlepiej wybrac cos uniwersalnego typu dobre wino, patelnia ...
                    no bo przy takich praktycznych prezentach przeciez ni ebedziemy sie zaglebiac w
                    to jaki maja kolor, wzorek itp NIe mowie tu o szklankach, talerzach itp bo
                    tutaj jest jednak wybor znaczny ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka