18.12.06, 11:32
Dziewczyny - zastanawiam sie czy tzw hammam bylyby pozytywnie przyjety w Polsce? Mam na mysli
tradycyjna kapiel w stylu marokanskim, ktora obejmuje maske z czarnego mydla i mocny peeling
rekawica + masaz na koncu?
W krajach arabskich (nie tylko w Maroku|) to dosyc popularny rytual tygodniowy czy w posh spas czy w
zwyklych lazniach publicznych?
Co sadzicie o tym? :)
Obserwuj wątek
    • monalajza Re: hammam :) 18.12.06, 11:34
      mysle ze wsrod elit (luyb tych ktorzy na elity sie kreuja;)0 moglby sie przyjac bardzo szybko jako nowy trend....

wsrod przecietnych ludzi zdecydowanie nie...chociaz byloby milo;)
      • beesok Re: hammam :) 18.12.06, 12:39
        hmmmm dlaczego uwazasz, ze tylko wsrod "elit"? :) Z zalozenia to nie jest luksosowy zabieg i cena
        powinna byc raczej ogolnodostepna - dla jednych pewnie czesciej z racji zarobkow..
        • monalajza Re: hammam :) 18.12.06, 12:50
          no i niestety musialoby powstac mase takich miejsc naraz zeby cena byla faktycznie ogolnodostepstna....w innym przypadku ...monopol nie sprzyja raczej korzysciom cenowym dla klientow:))....

wiec poczatki napewno bylyby trudne....korzystanie z takich miejsc stalo by sie pewnei swego rodzaju snobizmem:))

ale sam pomysl jest naprawde swietny....:))
    • sumire Re: hammam :) 18.12.06, 14:34
      a dlaczego nie?
      nie trzeba od razu przywoływać Turcji i krajów arabskich - nasi wschodni i północni sąsiedzi też mają przebogate tradycje łaziebne :)

sauna przyjęła się pięknie. sama latam co tydzień ze znajomymi, wynajmujemy sobie na godzinę. łaźnie jako takie, stylizowane na arabskie bądź też nie, to pewnie kwestia czasu.
      • beesok Re: hammam :) 18.12.06, 16:59
        No tak - masz racje z sauna ;) Hammam mi tak jakos chodzi po glowie po wycieczce do Maroka :) ale ja
        mam fiola na punkcie spa, lazni, olejkow, kosmetykow naturalnych, sauny itp :)))) Moim marzeniem
        zawsze bylo posiadanie wlasnego spa :)))
        • sumire Re: hammam :) 18.12.06, 17:07
          hehe :) ja właśnie nieśmiało molestuję rodziców, żeby sobie w ogródku małą saunę zbudowali - dla zdrowotności, a ja ich wtedy będę częściej odwiedzać ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka