rujawi 30.04.07, 00:43 gdzie w Białymstoku jest najlepszy sos czosnkowy do pizzy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bromden1 Najlepszy jest 30.04.07, 00:46 no właśnie, gdzie? Kiedyś dobry sos czosnkowy był w sfinksie, ale to było dawno i teraz nieprawda. jest formu o restauracjach może tam poszukaj Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Najlepszy jest 30.04.07, 11:31 Ja lubię w Antidotum sos czosnkowy, tylko tam pizzy nie mają. W savonie mają bardzo tłusty. A dla mnie najlepszy jest w Pizza Italia. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lullu1 Re: Najlepszy jest 30.04.07, 11:54 Zewsi,Ty obżartuchuuuuuuuuuuuuuuu:-)) p.s.te gotowe sosy to woda,gips i czosnek w proszku:( bleeeeeeeee:) Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Najlepszy jest 30.04.07, 12:18 Pewnie że tak. Ja wolę jogurt naturalny (można dodać trochę śmietany albo trochę majonezu, ale nie trzeba), czosnek i koperek, albo jak sie chce bardziej tzatzikiwowaty to ogórek i jest dobry i tani sos czosnkowy. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rujawi Re: Najlepszy jest 30.04.07, 13:50 to dziś do obiadu skorzystam z przepisu na sos :) a co do sosu to orientuję się bo jak przyjdzie studiować w Białym to wypada wiedzieć gdzie szukać duszy pizzy - sosu czosnkowego Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.x Re: Najlepszy jest 30.04.07, 13:58 Zewsi no Ty to się znasz;)) Też tak robię;) Odpowiedz Link Zgłoś
spiacy_z_otwartymi_oczami Re: Najlepszy jest 30.04.07, 20:58 A myślałem, że to ja niczym rycerz w śliniącej zbroi i z zapachem czosnku na ustach poratuję rujawi cudownym przepisem na czosnkowy nektar bogów:) Odpowiedz Link Zgłoś
spiacy_z_otwartymi_oczami Re: sos czosnkowy 30.04.07, 20:56 Weź zrób tak, majonez zmieszaj z jogurtem naturalnym w proporcjach 50:50 i dodaj do tego czosnku. Wyjdzie ci najlepszy sos czosnkowy w Białymstoku, no chyba że to był kefir nie jogurt;) Odpowiedz Link Zgłoś
lullu1 Re: sos czosnkowy 30.04.07, 23:22 Ja robię tak,biorę jogurt bałkański,gęsty, do kupienia w sklepach,2 łyżki gęstej śmietany,2 łyżki majonezu, 1 mała łyżeczka musztardy,2 ząbki czosnku,sól i pieprz jak kto lubi, wlewam do szklanego słoja i włączam blender na 20 sek. postoi przez noc i się przegryzie ,pycha... Odpowiedz Link Zgłoś
spiacy_z_otwartymi_oczami Re: sos czosnkowy 30.04.07, 23:25 A potem maczamy w tym fryteczki. A od śmietany to to już za tłuste będzie. A przy okazji tłuszczu, to czy ktoś isę orientuje, jakim cudem w serku topionym może być tylko 12% tłuszczu??:) Odpowiedz Link Zgłoś
lullu1 Re: sos czosnkowy 30.04.07, 23:32 Smietana może być 9% i nie będzie tłusta, ten jogurt to jest spory kubek,jakieś 330 g, sam jogurt lubi podchodzić wodą,a śmietana i majonez temu przeciwdziałają... Odpowiedz Link Zgłoś
bromden1 Jogurt bałkański...palce lizać 01.05.07, 00:04 żaden inny do sosu czosnkowego...dobrze ty piszesz lullu, oj dobrze...aż zgłodniałem Odpowiedz Link Zgłoś
rujawi Re: Jogurt bałkański...palce lizać 01.05.07, 22:23 bromden1 napisał: > żaden inny do sosu czosnkowego...dobrze ty piszesz lullu, oj dobrze...aż > zgłodniałem też właśnie czuję jak kwasy żołądkowe przeżerają mi ścianę żołądka. sosu! Odpowiedz Link Zgłoś
krzeslo_elektryczne Re: sos czosnkowy 01.05.07, 22:39 Jest Boston,Bruksela,Bangladesz.....,ale o Białymstoku nie słyszałem. Jest w ogóle taka mieścina ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: sos czosnkowy 02.05.07, 00:35 krzeslo_elektryczne napisał: > Jest Boston,Bruksela,Bangladesz.....,ale o Białymstoku nie słyszałem. Jest w > ogóle taka mieścina ? :-) no jakżesz! Białsytok koło Taplar nie słyszał? Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: sos czosnkowy 02.05.07, 08:51 koło Brańska, koło Brańska co tam mu jakie Taplary Brańsk przeca bardziej znany w Polszy! Odpowiedz Link Zgłoś
lullu1 Re: sos czosnkowy 02.05.07, 09:59 krzeslo_elektryczne napisał: > Jest Boston,Bruksela,Bangladesz.....,ale o Białymstoku nie słyszałem. Jest w > ogóle taka mieścina ? :-) jak się Ziemia zaczyna robić płaska, to znaczy,że jesteś w w Białym:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
skoropis Re: sos czosnkowy 02.05.07, 10:02 I zawsze zachodziłem w głowę: skąd te krokodyle w Białymstoku, co płaską ziemię przytrzymują. Wie ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
lullu1 Re: sos czosnkowy 02.05.07, 10:08 W sprawie krokodyli,prosimy pytania kierować do www.zielono-w głowie.pl:DD Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: sos czosnkowy 02.05.07, 10:09 lullu1 napisała: > krzeslo_elektryczne napisał: > > > Jest Boston,Bruksela,Bangladesz.....,ale o Białymstoku nie słyszałem. Jes > t w > > ogóle taka mieścina ? :-) > > jak się Ziemia zaczyna robić płaska, jak to, zaczyna? to gdzie indziej jest inaczej???? > to znaczy,że jesteś w w Białym:)))) > > Odpowiedz Link Zgłoś