mama007 Re: auć ;( 10.07.07, 17:43 shameeka napisała: > jak??? gdzie?? > > aaaa, mądra matka frytki robiła... olej mi się polał na rękę rozgrzany :/ najpierw było ok, ale po 4 dniach przestało być ok. już dziś do lekarza mnie wygnali. antybiotyk i skierowanie do chirurga... a łapa 2 razy większa taka spuchnięta drugi dzień... a jutro nad jezioro jedziemy, grrrrrrr............ Odpowiedz Link Zgłoś
andzia9641 Re: auć ;( 11.07.07, 17:11 oj no to się załatwiłaś... a poparzenia się tak ciężko goją:/ Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: auć ;( 11.07.07, 19:35 to się mocno poparzyłaś..;/// powrotu do zdrowia zyczę;) Odpowiedz Link Zgłoś
katikot Re: auć ;( 12.07.07, 15:34 uuuaaa, niefajnie:/ mam nadzieję, że się szybko zagoi. Odpowiedz Link Zgłoś
maryshaa Re: auć ;( 13.07.07, 15:12 Poparzenie tłuszczem to jedne z gorszych, bo tłuszcz ma wysoką temp, wyższą niż wrzątek i dlatego uszkadza tkanki głęboko i etapami. A pewnie nie wystudziłaś łapki dobrze, tylko prysk zimną wodą i do kuchni.... Ech! A to trzeba conajmniej półgodziny z torebką z lodem siedzieć, nawet jak się wydaje, że już schłodzone, to trzeba pamiętać, że temp. poszła dużo głębiej niż tylko na skórę!! Ale to już raczej rada na przyszłość...tfu tfu!! oby się nie przydała nigdy w praktyce!! Odpowiedz Link Zgłoś